|
|
Stranica: 12/38.
|
[ 945 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 12:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
I ja bih da tako ostane homogena ali ne može ostat tako. Zato kontrolirana imigracija jest rješenje a ne nikakva.
Namjerno zamišljate neke krvoločne Arape kao useljenike a ne Hrvate u drugoj generaciji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 12:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25837 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Namjerno zamišljate neke krvoločne Arape kao useljenike a ne Hrvate u drugoj generaciji. Znači ti smatraš da bi druga generacija Arapa u HR bili Hrvati? Možeš li mi odgovoriti čisto da znam trebe li te u ičemu više uzimati zaozbiljno ili ne.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 12:31 |
|
|
Uopće ne mislim nikako na Arape, to vi mislite.
Ja ponavljam da nam prije svih dolaze Srbi i Bošnje.
Evo sad sam bio na cugi s našim bauštelskim gazdama.
Počeli su masovno zapošljavat strance. Ogromna većina su Srbi i Bošnjaci iz BiH te pokoji Kosovar.
Procedura i nije tako lagana za prijavu. Traje oko 2 mjeseca i dozvola se izdaje na godinu dana. Najviše se čeka da MUP provjeri osobu koja se prijavljuje.
Što bi vi bolje?
Evo ja bih im odmah dozvolio i obitelji sa dovedu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 12:42 |
|
|
Hrvatska tih 103 000 iz BiH proguta kao od šale. Sa obiteljima je to možda 250 000. Premali je to broj da bi narušio homogenost Hvata, pogotovo što su to bijelci slični nama. Već imamo odlična iskustva s asimilacijom Srba, Bošnjaka, Kosovara, Crnogoraca u velikim gradovima RH. Ja znam dosta ljudi koji su to podrijetlom.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 13:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Uopće ne mislim nikako na Arape, to vi mislite.
Ja ponavljam da nam prije svih dolaze Srbi i Bošnje.
Evo sad sam bio na cugi s našim bauštelskim gazdama.
Počeli su masovno zapošljavat strance. Ogromna većina su Srbi i Bošnjaci iz BiH te pokoji Kosovar.
Procedura i nije tako lagana za prijavu. Traje oko 2 mjeseca i dozvola se izdaje na godinu dana. Najviše se čeka da MUP provjeri osobu koja se prijavljuje.
Što bi vi bolje?
Evo ja bih im odmah dozvolio i obitelji sa dovedu. Zato i govoriš tako kad ideš s bauštel-gazdama na cugu. Da ideš sa hrvatskim radnicima-bauštelcima i da vidiš njihovu zebnju u očima i planove za Njemačku drugačije bi možda mislio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 13:32 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Zato i govoriš tako kad ideš s bauštel-gazdama na cugu. Da ideš sa hrvatskim radnicima-bauštelcima i da vidiš njihovu zebnju u očima i planove za Njemačku drugačije bi možda mislio. Znam ja i bauštelaca, velika većina ih ima obitelji tu. Oni gore dobro zarađuju. Ne vidim tu neki problem. Odabir građevine kao profesije podrazumijeva terenski rad.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 13:34 |
|
|
Pravo pitanje je koje su nam opcije. Ako nam zatvaranje nije opcija, a izvjesno je da nije, onda nam preostaje da uzimamo strance koji: 1. Neće trajno ostati 2. Ako ipak ostanu da se lakše asimiliraju 3. Ako ostanu i ne asimiliraju se da im se barem djeca asimiliraju 4. Ako ostanu i ne asimiliraju ni oni ni djeca da barem nemaju puno djece 5. Ako ostanu, ne asimiliraju se i budu imali puno neasimilirane djece da im je blizu njihova zemlja tako da se u drugoj i trećoj generaciji vrate odakle su došli
Mislim da nije teško izračunati da su nam komšije izbor broj jedan.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:03 |
|
|
Internet vam ometa asimilaciju komšija. Nije više 19-20 vek.
Od 100% doseljenih Bošnjaka, ne možete ni 20% da asimilulujete. Eventualno neke Albance.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:13 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Internet vam ometa asimilaciju komšija. Nije više 19-20 vek.
Od 100% doseljenih Bošnjaka, ne možete ni 20% da asimilulujete. Eventualno neke Albance. Teško je biti nehrvat u 100%-nom hrvatskom okruženju.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:22 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
1986 je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Internet vam ometa asimilaciju komšija. Nije više 19-20 vek.
Od 100% doseljenih Bošnjaka, ne možete ni 20% da asimilulujete. Eventualno neke Albance. Teško je biti nehrvat u 100%-nom hrvatskom okruženju. Bošnjaci doseljavaju u gradove koji nisu 100% hrvatsko okruzenje.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:25 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Internet vam ometa asimilaciju komšija. Nije više 19-20 vek.
Od 100% doseljenih Bošnjaka, ne možete ni 20% da asimilulujete. Eventualno neke Albance. To je njihov problem. Oni u glavi imaju Muju iz Hadžića koji je došao raditi u Rade Končaru 1966. Mujo nije znao nijednog drugog Muju u ZG osim jednog Huse obućara. Živio je okružen Hrvatima i hrvatskim jezikom i medijima i kulturom, i oženio je Šteficu, prodavačicu sladoleda. Nije išao u džamiju, možda je bio i član partije? Sa društvom navijao za Jugoslaviju kao i svi. U Hadžiće je išao ispočetka 15 dana godišnje, pa 10, pa onda 5. Dobio je dvoje djece Damira i Enu koji su odrasli u HR svijetu. Damir je hrvatski branitelj, oženio je Ivanu i ima 2 djece. Maria i Teu a Ivana radi kao bolničarka, razvedena ima jednu djevojčicu Miu. Tako oni to vide. I tako je možda i bilo. Ali Mujo koji sada dođe zna 3000 drugih Muja u ZG, oženi Fatu i ima 2 djece Ahmeda i Nedima. Gleda BiH medije, navija za BiH protiv Cro repke i ništa ga ne vezuje za sveto hrvatsko tlo koje njegov susjed Štef ljubi. Redovito ide u džamiju i raja otamo su mu najbolji prijatelji. Puno je teže sada asimilirati nego prije. I rastom broja pridošlica biti će teže i teže. A i čemu se asimilirati, kojoj kulturi?? Anacionalnoj i multietničnoj, liberlanoj kulturi budućnosti??
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:26 |
|
|
Citat: Teško je biti nehrvat u 100%-nom hrvatskom okruženju. I Junuz Đipalo i Jelena Veljača su Hrvati. "Okruženje" se konstantno transformiše.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:27 |
|
|
Od 100% doseljenih Bošnjaka, ne možete ni 20% da asimilulujete. Eventualno neke Albance. Albanci se lakše asimiliraju od Bošnjaka? Bošnjaci ionako taj termin koriste na silu, čim prijeđu granicu teško im izgovoriti tu riječ. Kad ih pitaš šta su kažu da su "izBosne". Albanci su ponosniji narod koji ima svoj jezik i drže se skupa te se slabije miješaju s drugim narodima.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:35 |
|
|
Zato napisah - eventualno neke. Albanci se i dalje jedva sporazumevaju na relaciji jug-sever, da ne pričam za one preko Šar planine.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:41 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Zato napisah - eventualno neke. Albanci se i dalje jedva sporazumevaju na relaciji jug-sever, da ne pričam za one preko Šar planine. Bošnjake najlakše asimiliramo. Na drugom mjestu su Crnogorci pa Makedonci pa Srbi. Albanci najteže od svih Ex-Yu naroda.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I ja bih da tako ostane homogena ali ne može ostat tako. Zato kontrolirana imigracija jest rješenje a ne nikakva.
Namjerno zamišljate neke krvoločne Arape kao useljenike a ne Hrvate u drugoj generaciji. Može ostati i nema razloga da ne ostane. Druga je stvar što izdajnici poput tee šire defetizam.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:48 |
|
|
HHerceg je napisao/la: 1986 je napisao/la: Teško je biti nehrvat u 100%-nom hrvatskom okruženju. Bošnjaci doseljavaju u gradove koji nisu 100% hrvatsko okruzenje. Koji su to? Paranoični ste, Hrvatska je jedna od najhomogenijih država na svitu i okolici, a sve te ex yu asimiliramo u 2 generacije. Ko se ne uklapa život mu je nepodnošljiv.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:48 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Zato napisah - eventualno neke. Albanci se i dalje jedva sporazumevaju na relaciji jug-sever, da ne pričam za one preko Šar planine. Bošnjake najlakše asimiliramo. Na drugom mjestu su Crnogorci pa Makedonci pa Srbi. Albanci najteže od svih Ex-Yu naroda. Imaš arbanase iz Zadra, danas su košer hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la:
Znam ja i bauštelaca, velika većina ih ima obitelji tu. Oni gore dobro zarađuju. Ne vidim tu neki problem. To i je problem Junuze što dobro zarađuju gore umjesto u domovini, a ti bi na njihovo mjesto dovuko Srbe mujage i šipce.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:50 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Pravo pitanje je koje su nam opcije. Ako nam zatvaranje nije opcija, a izvjesno je da nije, onda nam preostaje da uzimamo strance koji: 1. Neće trajno ostati 2. Ako ipak ostanu da se lakše asimiliraju 3. Ako ostanu i ne asimiliraju se da im se barem djeca asimiliraju 4. Ako ostanu i ne asimiliraju ni oni ni djeca da barem nemaju puno djece 5. Ako ostanu, ne asimiliraju se i budu imali puno neasimilirane djece da im je blizu njihova zemlja tako da se u drugoj i trećoj generaciji vrate odakle su došli
Mislim da nije teško izračunati da su nam komšije izbor broj jedan. Već prva premisa je pogrešna. Mi smo dosada imali dobru poziciju, a to je kontrolirani i ograničani selektivni uvoz radne snage. I to je i dalje opcija i ništa joj nije falilo. Priče da mi moramo nekoga uvoziti su glupost.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jebote treći nazovi desničar koji me tjera natrag u Zenicu jer im se ne sviđaju moji stavovi. Dečki dragi, Hrvatska je baš tamo gdje sam ja sa stavovima a vi možete bit samo frustrirana manjina koja si može tražit negdje, ne znam gdje ali to nije u RH, etnički čisti bjelački prostor. Bolje ga odmah počnite tražit. Tjeram te u Zenicu jer zagovarš Zenicu u Zagrebu. Imš Zenicu u Zenci, pa idi tamo. Ako ti je toliko stalo da živiš okružen mujagama, vrati se među njih, ne dovlači ih ovamo. RH je još uvijek etnički hrvatski prostor, a ljudi pout tebe samo jedna u nizu pošasti koje su je pogodile. Preživjeli smo mi Tatare i Osmanlije, pa ćemo i njihov isprdak iz Zence.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:55 |
|
|
Citat: Oni u glavi imaju Muju iz Hadžića koji je došao raditi u Rade Končaru 1966. Mujo nije znao nijednog drugog Muju u ZG osim jednog Huse obućara.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:55 |
|
|
divizija je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Pravo pitanje je koje su nam opcije. Ako nam zatvaranje nije opcija, a izvjesno je da nije, onda nam preostaje da uzimamo strance koji: 1. Neće trajno ostati 2. Ako ipak ostanu da se lakše asimiliraju 3. Ako ostanu i ne asimiliraju se da im se barem djeca asimiliraju 4. Ako ostanu i ne asimiliraju ni oni ni djeca da barem nemaju puno djece 5. Ako ostanu, ne asimiliraju se i budu imali puno neasimilirane djece da im je blizu njihova zemlja tako da se u drugoj i trećoj generaciji vrate odakle su došli
Mislim da nije teško izračunati da su nam komšije izbor broj jedan. Već prva premisa je pogrešna. Mi smo dosada imali dobru poziciju, a to je kontrolirani i ograničani selektivni uvoz radne snage. I to je i dalje opcija i ništa joj nije falilo. Priče da mi moramo nekoga uvoziti su glupost. Kažeš da je premisa pogrešna pa kažeš da smo do sada imali uvoz radne snage. Jel misliš da smo trebali manje do sada? Nije mi jasno što sam krivo napisao.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:56 |
|
|
Asimilacija radi samo kad je netko ogromna manjina i kada ne znaju nikog u gradu gdje žive. Mora nas biti minimum preko 90% u svakom koraku Hrvatske. Kad mujo doseli da ne pozna nikoga osim Hrvata, ista stvar je sa Srbima i drugima. Ako ih polagano asimiliramo (jedna generacija je 30 godina) mi možemo dakle kroz taj period uvesti max 400k ljudi, to je 10% Hrvatskog stanovništva. Dakle to je negdje 12 do 13k ljudi godišnje i ni jednog više.
Po mogućnosti što više obrazovanih i onih koji vole Hrvatsku. Trebali bi raditi neki background test da znamo kog primamo.
Antini muje može, Titovi Srbi, također može, SDA boranija i čede nemere.
Na te brojke treba dodati što je više moguće Hrvata iz zemalja svijeta. Njih treba trpati koliko god možemo i oni moraju biti izuzeti od te kvote.
Ne bi bilo loše odrediti i gdje ti migranit žive, npr ne bi im svima dao da se natrpaju 2-3 veća grada po Hrvatskoj zato što bi se grupirali u geta. Treba izdati kvote po općinama i županijama i migrant može živjeti samo tamo gdje kvota nije puna.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata Postano: 11 ruj 2020, 14:59 |
|
|
HHerceg je napisao/la: 1986 je napisao/la: Teško je biti nehrvat u 100%-nom hrvatskom okruženju. Bošnjaci doseljavaju u gradove koji nisu 100% hrvatsko okruzenje. Ovo me podsjeća na Jackove forumaše koji ga pitaju zašto u demografske karte nije uključio Gunju i Cetingrad . Takvi su čak i za njega ekstremni pa im je odgovorio da onda može uključiti i Velenje
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|