|
|
Stranica: 1/30.
|
[ 727 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
http://hms.ba/custic-sad-naoruzavaju-hr ... de-u-nato/Iz Istre se moze tuci po Svicarskoj, iz Zagreba po Minhenu, s otoka Palagruze po Tirentskom moru prebacivanjem preko Italije, a iz Dubrovnika po sjeveru Grcke, u dometu je 12 glavnih gradova. Generalno podrzavam naoruzavanje Hrvatske, a ne znam zasto se Srbija uznemirava kada smo s njima 98% "razrijesili racune". Ovo je lijepa igracka, medjutim sluzit ce vecinom kao propagandni alat te pozicioniranje NATO-a, a Hrvatska vojska ce dobiti dodatni respekt. No eto kad se vec Srbijanci usporedjuju, oni imaju Orkan dometa 40-50 km. Moze se dobaciti do Gunje.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete Postano: 10 sij 2016, 00:20 |
|
|
Evo neki njihov tekst. Citat: Komentator hrvatskog "Difendera": SAD naoružavaju Hrvatsku da bi Srbija odustala od politike vojne neutralnosti
Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj Sjedinjene Američke Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama. Takođe, time se forsira i odustajanje Srbije od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i odgovorni urednik hrvatskog vojnog magazina „Difender“.
„To je jedini razlog zbog kog će Hrvatska dobiti balističke rakete M270 od SAD“, istakao je Ćustić u izjavi Tanjugu. On je rekao da ima razumevanje za reakcije iz Srbije, koje su bile veoma negativne. „Ne verujem da je to raketa koju bi Hrvatska upotrebila protiv Srbije. Ovaj sistem, međutim, stvara neravnotežu snaga“, objasnio je on. Stoga su, prema njegovim rečima, reakcije iz Srbije razumljive, ali i isprovocirane, jer je jasno da je Amerika rešila da prisili srpske vlasti da se odluče za pristupanje širim evroatlantskim integracijama i prestanu sa politikom neutralnosti. Ćustićev magazin je objavio i da Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga. List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili informacije o sistemu NASAMS srednjeg dometa, koji je proglašen viškom u toj zemlji. Kad je reč o američkim raketama, glavni i odgovorni urednik hrvatskog magazina ukazuje da postoji mogućnost da SAD ne isporuče ove rakete Hrvatskoj ako Srbija napravi ustupke. Ćustić je naveo da je domet M270 oko 300 kilometara, ali da ne smatra da te rakete predstavljaju pretnju po region. Istovremeno je ukazao da je nabavka raketnog sistema deo odbrane NATO-a i da u tome Hrvatska kao članica mora da učestvuje. Ćustić je uveren da je naoružavanje i modernizacija Oružanih snaga Hrvatske američkom opremom dobro isplanirana američka akcija, sa ciljem da se „pritisne“ Srbija da ubrza donošenje odluke o političkoj budućnosti. On je podsetio da je srpski premijer Aleksandar Vučić prilikom posete Rusiji dogovorio vojno-tehničku saradnju i dodao da veruje da će se uskoro videti šta je od toga ostvarljivo, pošto u Srbiju u januaru dolazi Dmitrij Rogozin, zamenik ruskog premijera zadužen za odbrambenu politiku. (Sputnjik)
http://www.nspm.rs/hronika/komentator-h ... nosti.html
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
To je tekst od Hrvata kojeg su Srbijanci prenijeli. Pa ima smisla komentar. Sigurno da ne kupuje Hrvatska ovo oruzje da bi gadjala po "Zastavi" u Kragujevcu.
S to se tice ratnih sukoba na Balkanu jasno je da su jedino moguci izmedju Makedonaca i Albanaca, Hrvata i Bosnjaka te Srba i Bosnjaka. Sve ostalo je "cist racun duga ljubav".
O šume nekih starih rivalstava nitko ne vidi najzanimljivije drvo, i po meni jedinu interesantnu posljedicu: Iz moguce utrke u naoruzanju Hrvatske i Srbije dobili bi daleko jace vojske tih dviju zemalja, sto može biti interes sluzbenog Mostara, jer te dvije vojske u buducnosti realno jedino mogu biti angazirane u BiH.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:37 |
|
|
Mmm da. Nije mi jasna ta njihova paranoja, kao da Hrvati samo čekaju da počnu rokati po Srbiji i RS.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:38 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:41 |
|
|
Ma kakvi, na jednoj drugoj temi sam već napisao da 90% Hrvata ni nezna da RS postoji, a na Srbiju se lože kad počnu ove dnevne S-H trzavice. Tako i u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:43 |
|
|
Jedini realni sukob jest onaj u BiH i to ogranicenog karaktera kojeg mogu iznijeti profesionalne vojske, a koji moze biti produzetak politickih nesuglasica koje vec postoje.
I sad recimo scenarij da se BiH raspada. Odaberite izmedju:
a) slabe vojske Hrvatske i slabe vojske Srbije
b) jake vojske Hrvatske i jake vojske Srbije
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39030 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
To su one što je Vučko plakao Amerima da ih ne isporučuju, kao da su oni u NATO-u a ne Hrvatska. Bez brige komše zna se šta se s ovim pokriva.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:46 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9967 Lokacija: Banja Luka
|
Forumašš je napisao/la: Mmm da. Nije mi jasna ta njihova paranoja, kao da Hrvati samo čekaju da počnu rokati po Srbiji i RS. Ma jok. Znaju Srbi da Hrvatska te rakete nabavlja da , ako pritreba , mogu oplesti po Minhenu , Vicenci , Budimpesti.. I oni ustvari imaju slicne motive..Jbga , s tradicionalnim srpskim neprijateljima, Grcima , nikad nisi nacisto Kako bilo , ako Hrvatska nabave rakete s tolikim dometom , sigurno ce i Srbija . Jedno je sigurno , tu poskupu igranku pocela je Hrvatska ..a Srbija prosto nema kud , do da je prihvati .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 00:49 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9967 Lokacija: Banja Luka
|
Robbie MO je napisao/la: Jedini realni sukob jest onaj u BiH i to ogranicenog karaktera kojeg mogu iznijeti profesionalne vojske, a koji moze biti produzetak politickih nesuglasica koje vec postoje.
I sad recimo scenarij da se BiH raspada. Odaberite izmedju:
a) slabe vojske Hrvatske i slabe vojske Srbije
b) jake vojske Hrvatske i jake vojske Srbije Sto se toga tice, slazem se . Kada , i ako se , BiH bude raspadala , najvjerovatnije ce joj Srbija i Hrvatska pomoci u tome . Vrlo vjerovatno uz blagonaklon stav MZ , kojoj ce ova improvizacija kad tad dokurciti.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59634 Lokacija: DAZP HQ
|
Hrvatska nabavlja VBR sustav koji može imati domet do 300 km, ali takve rakete teško da ćemo ikad imati. Da su i one dometa do 150 km dobro je.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:44 |
|
|
Tko kaže da ćemo nešto platiti? Koliko sam skužio trebali bi dobiti besplatno.
Ide mi jedino na živce ta tipična srbijanska arogancija i bahatost koje iskaljuju njihovi vladajući i običan narod na forumima i portalima.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:47 |
|
|
Imaćete i te od 300km.Veruj mi.Ali to nije važno.Imaće i Srbi.Bitno je zabeležiti da ste prvi počeli trku u naoružanju za koju svi znamo gde vodi pogotovu u svetlu poglavarkine izjave vezane za nabavku oružja.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:48 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Tko kaže da ćemo nešto platiti? Koliko sam skužio trebali bi dobiti besplatno.
Ide mi jedino na živce ta tipična srbijanska arogancija i bahatost koje iskaljuju njihovi vladajući i običan narod na forumima i portalima. pokušaj da potkrepiš tu svoju izjavu nekim citatom,primerom,ili samo bzv pričaš
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:49 |
|
|
chat nick je napisao/la: Imaćete i te od 300km.Veruj mi.Ali to nije važno.Imaće i Srbi.Bitno je zabeležiti da ste prvi počeli trku u naoružanju za koju svi znamo gde vodi pogotovu u svetlu poglavarkine izjave vezane za nabavku oružja. Šta vas boli *** koje ćemo rakete imati ili ne? Daj odjebi sa tom vašom paranojom. Nude nam se besplatno i bili bi kreteni da odbijemo. Već je rečeno da u RH eliti nema nijednog političara koji bi htio pokrenuti rat sa Srbijom ili RS. Vi nemate para za takvo nešto,a braća vam ne žele dati svoju opremu. Tako da te fantazije sačuvaj za sebe.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:52 |
|
|
Pa uzmite ih.Ko vam brani.Dali mi imamo pare ili ne,naša stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:53 |
|
|
ko da vi ne bi uzeli sve što bi vam rusi džabe dali, ili debelo ispod cijene
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:55 |
|
|
chat nick je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Tko kaže da ćemo nešto platiti? Koliko sam skužio trebali bi dobiti besplatno.
Ide mi jedino na živce ta tipična srbijanska arogancija i bahatost koje iskaljuju njihovi vladajući i običan narod na forumima i portalima. pokušaj da potkrepiš tu svoju izjavu nekim citatom,primerom,ili samo bzv pričaš Sam pokušaj Vučića da se miješa u nešto što se tiče samo NATO-a i RH, dakle što se išao kod ambasadora SAD i molio da se neda je bezobrazluk. To je jedna gesta arogancija. A što se tiče naroda evo mogu ti copy pastetati neke komentare. "hahahahaha sine jel si cuo za S400 a da ne spominjem S500 Pa cela Hrvatska nema stanovnika kao Beograd"
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 02:58 |
|
|
Kako bi ti prokomentarisao onaj skorašni trgovinski rat ako ovo nazivaš arogancijom i bezobrazlukom?
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 03:11 |
|
|
chat nick je napisao/la: Kako bi ti prokomentarisao onaj skorašni trgovinski rat ako ovo nazivaš arogancijom i bezobrazlukom? Misliš od Milanovića oko izbjeglica? To osobno ne podržavam niti naši gospodarstvenici. Jednostavno je bio debilni potez od jednog političara koji nije znao voditi državu. Uostalom, sami Srbijanci su pričali da više šteti RH. Ako je već nešto trebalo biti napravljeno, onda postaviti žicu na tzv. zelenoj površini a gospodarstvo ostaviti na miru. na kraju, krajeva zašto Srbi nisu malo zaustavili protok kako je Milanović tražio jer je trebalo vremena da se RH isprazni od prijašnjih izbjeglica? Potom je Milanče htio prihvatiti izbjeglice međutim Srbija u tom trenutku je previše slala.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 03:19 |
|
|
Poenta cele priče oko raketa i uopšte naoružanja je sledeća.Srbija nikada ne sme biti inferiornija u naoružanju u odnosu na Hrvatsku.To je jednostavno tako i mislim ds zaista nema potrebe obrazlagati zašto je to tako. Lično ne znam za taj Vučićev potez,moljakanja ali pretpostavljam da je hteo sve to nekako da spreči jer je svestan da ga tim potezom SAD gura Rusiji u ruke.Jednostavno moraće uzeti oružje od Rusa koji će ga dati po damping ceni i na kredit uz naravno,neke uslove.I to je sve.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 03:24 |
|
|
Koliko ja znam do sada su stigle u Srbiju samo nove ZILove platforme za Orkan.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 03:27 |
|
|
chat nick je napisao/la: Poenta cele priče oko raketa i uopšte naoružanja je sledeća.Srbija nikada ne sme biti inferiornija u naoružanju u odnosu na Hrvatsku.To je jednostavno tako i mislim ds zaista nema potrebe obrazlagati zašto je to tako. Lično ne znam za taj Vučićev potez,moljakanja ali pretpostavljam da je hteo sve to nekako da spreči jer je svestan da ga tim potezom SAD gura Rusiji u ruke.Jednostavno moraće uzeti oružje od Rusa koji će ga dati po damping ceni i na kredit uz naravno,neke uslove.I to je sve. Vi ste previše fiksirani na RH, i to je jednostavno vaš problem. Čak ako bi kojim slučajem RH imala deseterostruko veće oružje od Srbije (a realno to ne Srbija ne može utjecati prvenstveno jer RH ima bolje gospodarstvo a time veću kupovnu moć za oružje), ne bi postojao nijedan političar koji bi htio ići u rat sa Srbijom ili RS jer jednostavno ne interesira to nikog. Sada bi neki rekli da bi SAD mogao ugurati RH u rat sa Srbijom, no ponovno ako Milanovića SAD nije spriječio da ode u Mostar za vrijeme Bošnjačkog proljeća još manje bi mogao da ugura RH u rat sa Srbijom. Dakle, sve ovo je vaša paranoja i nitko nije definirao da Srbija mora imati bolje ili lošije oružje od RH.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja balisticke rakete dometa 300 km Postano: 10 sij 2016, 03:46 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: chat nick je napisao/la: Poenta cele priče oko raketa i uopšte naoružanja je sledeća.Srbija nikada ne sme biti inferiornija u naoružanju u odnosu na Hrvatsku.To je jednostavno tako i mislim ds zaista nema potrebe obrazlagati zašto je to tako. Lično ne znam za taj Vučićev potez,moljakanja ali pretpostavljam da je hteo sve to nekako da spreči jer je svestan da ga tim potezom SAD gura Rusiji u ruke.Jednostavno moraće uzeti oružje od Rusa koji će ga dati po damping ceni i na kredit uz naravno,neke uslove.I to je sve. Vi ste previše fiksirani na RH, i to je jednostavno vaš problem. Čak ako bi kojim slučajem RH imala deseterostruko veće oružje od Srbije (a realno to ne Srbija ne može utjecati prvenstveno jer RH ima bolje gospodarstvo a time veću kupovnu moć za oružje), ne bi postojao nijedan političar koji bi htio ići u rat sa Srbijom ili RS jer jednostavno ne interesira to nikog. Sada bi neki rekli da bi SAD mogao ugurati RH u rat sa Srbijom, no ponovno ako Milanovića SAD nije spriječio da ode u Mostar za vrijeme Bošnjačkog proljeća još manje bi mogao da ugura RH u rat sa Srbijom. Dakle, sve ovo je vaša paranoja i nitko nije definirao da Srbija mora imati bolje ili lošije oružje od RH. Rekao sam ti šta sam imao.Srbi nikada ni pod kojim uslovima ne mogu sebi da dozvole takvu ne promišljenost u odnosu na Hrvatsku koja je izuzetno neprijateljska zemlja.Treba li da uopšte da objašnjavam zbog čega Srbi vide Hrvatsku neprijateljskom zemljom?Gospodarstvo nije od presudnog značaja za celu tu priču oko ovog najnovijeg idiotizma zvanog mala balkanska trka u naoružanju.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|