|
|
Stranica: 7/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 00:23 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
i_jopet je napisao/la: Izašli su samo oni koji su glasali za ulazak RH u EU, i rezultati govore samo o tim glasačima. Loš način rezoniranja i krivi zaključak.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 04:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo i u Večernjaku Ruža ispade "skromna Slavonka", a ja mislio da je iz Šeera/Maglaja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 08:27 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6167 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ministry of Sound je napisao/la: Evo i u Večernjaku Ruža ispade "skromna Slavonka", a ja mislio da je iz Šeera/Maglaja. Niste pogriješili, Ministre. Na stranicama Sabora piše da je rođena u Mladoševici, u općini Maglaj. http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=4958
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 08:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38682 Lokacija: Gl. grad regije
|
PCM je napisao/la: Stier i Plenkovic to je smjer za HDZ. Otprilike taj neki profil ljudi ajmo rec dovoljno umjereno europejski a dovoljno desno/nacionalni... HDZ mora kupiti sve glasove od desnice pa skoro do lijevog centra... Jutros na radiju slušam njega i Piculu, i Picula jak ali ovaj neznatno zaostaje retorički. Još ćemo ga se naslušat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 16:42 |
|
|
volvoks je napisao/la: PCM je napisao/la: Stier i Plenkovic to je smjer za HDZ. Otprilike taj neki profil ljudi ajmo rec dovoljno umjereno europejski a dovoljno desno/nacionalni... HDZ mora kupiti sve glasove od desnice pa skoro do lijevog centra... I koalicijski partneri koji će kupiti ove prizemnije socijaliste, kao što je sada slučaj s Ružom  HDZ se mora okrenuti više lijevo i biti moderna europska građanska stranka, a ne koketirati s Ružom i ustaštvom.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 16:55 |
|
|
hinterland je napisao/la: volvoks je napisao/la: I koalicijski partneri koji će kupiti ove prizemnije socijaliste, kao što je sada slučaj s Ružom  HDZ se mora okrenuti više lijevo i biti moderna europska građanska stranka, a ne koketirati s Ružom i ustaštvom. Htio sam napisati nacionaliste, rano ujutro je bilo  HDZ nema velik potencijal na ljevici, niti među biračkim tijelom koje za ljevicu glasa iz ekonomskih razloga, jer su laburisti previše lijevo i ulaskom na taj dio spektra bi se morali odreći ideje HDZ-a kao moderne desne stranke... Kod SDP-ovaca također ne postoji neki potencijal, a i svakim osvojenim SDP-ovcem bi se vjerojatno gubio i jedan desniji birač, kojem je HSP prirodnija opcija...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 17:06 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Izašli su samo oni koji su glasali za ulazak RH u EU, i rezultati govore samo o tim glasačima. Loš način rezoniranja i krivi zaključak. Možda je krivo ali broj izašlih se poklapa sa ovim. Tko su ovi što su izašli? I zašto ovako mali postotak. Ja tvrdim sigurno da rezultat u Zadru na pr. ni približno ne oslikava stranačku sliku Zadra na lokalnim izborima.
|
|
Vrh |
|
 |
DIDAK
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 20:13 |
|
|
Ovo je dobar znak za karamarka, vjetar u leđa..sad treba napravit pametne koalicije i to je to..Još bi u tu koaliciju trebalo nekako ubacit hrast i hss, ili ako već tako ne ide da bar hss i hrast idu zajedno..
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 16 tra 2013, 20:41 |
|
|
Nisam mislio lijevo, lijevo nego više u sredinu samim tim se treba pomaknut lijevo.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 01:08 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
i_jopet je napisao/la: Možda je krivo ali broj izašlih se poklapa sa ovim. Tko su ovi što su izašli? I zašto ovako mali postotak. Ključna je razdvojenost od skorih lokalnih izbora čiji rezultati imaju daleko više utjecaja na život pojedinca u lokalnoj zajednici od ovih EU izbora, a zatim su tu i loš marketing, opća zasićenost izborima, predizbornim obećanjima i političkim subjektima... Pessimus dux je napisao/la: Ja tvrdim sigurno da rezultat u Zadru na pr. ni približno ne oslikava stranačku sliku Zadra na lokalnim izborima. Apsolutno. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 12:48 |
|
|
Kad smo kod toga na koju je foru SDP dobio u Zadru?
HDZ u Krapini?
Ajd HDZ je imao bolje ljude na listi al svejedno. A ovaj SDP u Zadru ne kužim nikako. Osijek da ne pričam.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 12:50 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
U Zadru je izlaznost bila rekordno mala - ono na što su oni i računali, a na parlamentarnim izborima su dobili oko 5000 glasova više, tako da je ovo dosta veliko sranje za njih u Zadru, a ne pobjeda s obzirom da su sa 11% prednosti koliko su imali, pali na 0,5-0,8% i to pri izlaznosti koja je da te Bog sačuva. U Osijeku je pak stvar isto vrlo jednostavna - HDZ i HDSSB dijele isto biračko tijelo.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 12:51 |
|
|
Krapina je uvijek bila neizvjesna. Koprivnica je druga priča, ako si se zabunio pa misliš zapravo na potonji grad.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 12:54 |
|
|
Ma nisam se zabunio stari u Zagorju SDP tuče HDZ redovno oćeš na predsjedničkim, parlamentarnim il lokalnim izborima i to čisto.
Koprivnicu isto drže, mislim da Križevce već ne.
Nekužim @Zadar kako SDP tako jak u Zadru mislio sam da vam nemogu prismrdit. Koliko misliš da će SDP odnijet na lokalnima u Zadru?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:01 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ma nisam se zabunio stari u Zagorju SDP tuče HDZ redovno oćeš na predsjedničkim, parlamentarnim il lokalnim izborima i to čisto.
Koprivnicu isto drže, mislim da Križevce već ne.
Nekužim @Zadar kako SDP tako jak u Zadru mislio sam da vam nemogu prismrdit. Koliko misliš da će SDP odnijet na lokalnima u Zadru? Na lokalnima će popušiti, čak i ankete koje obično fale 10% u njihovu korist predviđaju Kalmeti 52-55%, ne znam doduše jel se radi o prvom ili o drugom krugu. A glede parlamentarnih izbora, u Zadru su dobili s velikom razlikom što nije i čudo s obzirom na to kakvo je stanje bilo u HDZu i na desnici tada. Općenito, SDP u Zadru je najnesposobniji od svih podružnica stranke s Iblerova trga, već ih 10 godina vodi Ingrid koja je pokazala svoje umijeće u europskom parlamentu, a bome i kao ministrica pravosuđa nakon koje je cijeli sustav morao doživjeti i doživio jednu cjelokupnu reviziju legislative s obzirom da nas u EU ne bi pustili narednih 20 godina da se to nije dogodilo (između ostalog, ona je potvrđivala predsjednike sudova što je žešće uplitanje u neovisnost sudstva). Tako dakle, dok je Ingrid na čelu i njoj slični oko nje, nema straha  .
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:04 |
|
|
Ma nisam previše pratio rezultate al mislio sam da je Zadar najjači grad za HDZ da je on HDZ-u ono što je Rijeka SDP-u. Al dobro jači ste a tek u Županiji zadarskoj ona sela to sve Hrvatine žešće  Islam Latinski hehe  Na ovim lokalnima SDP bi mogao doživjet katastrofu (nadajmo se). Izgube li Istru i Zagorje pobijedit će samo u Rijeci, Varaždinu i Čakovcu. Tri županije od 21. Katastrofa  Vjerujem da će HDZ tuć u svim ostalim. E da jesi bio u stožeru u Zagrebu u nedjelju? Mislim na slavlju 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:10 |
|
|
Nisam, učio sam jer mi je ispitni tjedan, nisam često ni na forumu tako da ništa od ovoga puta .
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:15 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ma nisam previše pratio rezultate al mislio sam da je Zadar najjači grad za HDZ da je on HDZ-u ono što je Rijeka SDP-u.
Gospić je HDZovska Rijeka.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62753 Lokacija: DAZP HQ
|
Gospić je minijaturan, besmisleno ga je usporediti s Rijekom. drago mi je da se i Dubrovnik vraća na pravi put. samo me zanima hoću li za svog života doživjeti da desnica dobije u Zagrebu?! 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 13:47 |
|
|
dudu je napisao/la: Gospić je minijaturan, besmisleno ga je usporediti s Rijekom. drago mi je da se i Dubrovnik vraća na pravi put. samo me zanima hoću li za svog života doživjeti da desnica dobije u Zagrebu?!  Dijete moje. Nikad ne reci nikad  .
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62753 Lokacija: DAZP HQ
|
ne znam je li itko od vas dovoljno upoznat s mađarskom političkom scenom, ali ovo kod nas mi sve vuče na mađarski scenarij. Milanović je slika i prilika bivšeg lijevog premijera Mađarske Gyurscanya, koji je upropastio ljevicu. nakon njega dolaze Orban i Fidesz koji su toliko pomeli ljevičare da su uzeli preko 2/3 mandata u parlamentu, a najveću oporbenu stranku čini desničarski Jobbik.  ne utvaram si da ovaj HDZ ima taj potencijal, pogotovo ne Karamarko, ali bi to bila prava stvar za nas kad bi se moglo dogoditi u idućih 10-tak godina. zamišljam Orbana u situaciji oko ćirilice u Vukovaru. njegova rekacija bi bila u stilu, ok sad je SDP na vlasti i imat ćete te table, ali glasajte za nas i nećete ih više nikad vidjeti. zapravo, dajte nam 2/3 potporu i nećete više nikad i nigdje u Hrvatskoj vidjeti ćirilicu, zato mrš na birališta i pošaljite Milanovića na smetlište gdje mu je i mjesto. otprilike bi ovako izgledalo. ujedno je i jedino rješenje za Hrvatsku, 2/3 desna vlast, koja će postojeći Ustav baciti u smeće (koji je ionako nastavak iz socijalističkog vremena) i napisati novi, moderni i hrvatski. takva vlast bi se obračunala s nenarodnim smećem u svim institucijama, medijima, sveučilištima i napokon pročistila Hrvatsku od jugoslavenštine. nema nam druge, u svakoj drugoj situaciji smo kao hrčak u kavezu. klaun Gyurscany
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:19 |
|
|
Ustav je vrlo dobar, mora se u nekim manjim stvarima usavršiti, a s obzirom na našu pravnu povijest valjalo bi uvesti i jasno definirati misao Hrvatskog Državnog Prava kao ustavnu ili nadustavnu kategoriju te time upotpuniti pravno-filozofski krug našega Ustava.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:23 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Pomalo, nestrpljiva mladeži. Stvari idu korak po korak. Prvi korak je nestanak HNS-a u Zagrebu, koji bi se vrlo lako mogao dogoditi na ovim lokalnim izborima. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne poznajem te crveno-crne prilike u Mađarskoj, ali logika nalaže da su oni imali jače mogućnosti za provedbu lustracije jer nisu bili u ratnom sukobu. Mislim da je crveno-crna Hrvatska previše dobro izbalansirana i da je nemoguće da jedna opcija uništi drugu (što je u neku ruku i dobro jer mi se dosta toga u Mađarskoj ne sviđa).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:32 |
|
|
SDB je napisao/la: Pomalo, nestrpljiva mladeži. Stvari idu korak po korak. Prvi korak je nestanak HNS-a u Zagrebu, koji bi se vrlo lako mogao dogoditi na ovim lokalnim izborima.  Ne boj se oče, ja samo razrađujem ideju HDPa mirno i staloženo dok se dejstva vode na terenu  .
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|