|
|
Stranica: 8/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:33 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Pomalo, nestrpljiva mladeži. Stvari idu korak po korak. Prvi korak je nestanak HNS-a u Zagrebu, koji bi se vrlo lako mogao dogoditi na ovim lokalnim izborima.  Ne boj se oče, ja samo razrađujem ideju HDPa mirno i staloženo dok se dejstva vode na terenu  . Eh, kad bi samo znali koliko je HNS u banani u Zagrebu i što sve rade po tom pitanju. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne poznajem te crveno-crne prilike u Mađarskoj, ali logika nalaže da su oni imali jače mogućnosti za provedbu lustracije jer nisu bili u ratnom sukobu. Mislim da je crveno-crna Hrvatska previše dobro izbalansirana i da je nemoguće da jedna opcija uništi drugu (što je u neku ruku i dobro jer mi se dosta toga u Mađarskoj ne sviđa). Ne bih se složio. Ako maknemo na stranu ekonomiju (koja se kod običnih ljudi u nas svodi na "hoćemo sve od države, s minimalnim porezima", ostatak socijalizma), u ideološko-vrijednosnom smislu je 75-80% ljudi "desno" orijentirano (pitanja kao što je ćirilica, zdravstveni odgoj i slično), što se vidjelo i devedesetih. Stvar je u tome što je HDZ zbog loših odluka po liniji doktor-doktor-Jadranka izgubio povjerenje tih ideološki desno orijentiranih birača (izgubio ideologiju), plus što su mnogi iz stranke obrstili što su obrstili. Dakle, sad se radi na tome da se te razočarane birače vrati stranci i za sada to ide čak i bolje nego sam sam očekivao.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne boj se oče, ja samo razrađujem ideju HDPa mirno i staloženo dok se dejstva vode na terenu  . Eh, kad bi samo znali koliko je HNS u banani u Zagrebu i što sve rade po tom pitanju.  Čim ih Berny odjebava sa koalicijom onda mogu si utvarati da je situacija katastrofalna  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:40 |
|
|
SDB je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne poznajem te crveno-crne prilike u Mađarskoj, ali logika nalaže da su oni imali jače mogućnosti za provedbu lustracije jer nisu bili u ratnom sukobu. Mislim da je crveno-crna Hrvatska previše dobro izbalansirana i da je nemoguće da jedna opcija uništi drugu (što je u neku ruku i dobro jer mi se dosta toga u Mađarskoj ne sviđa). Ne bih se složio. Ako maknemo na stranu ekonomiju (koja se kod običnih ljudi u nas svodi na "hoćemo sve od države, s minimalnim porezima", ostatak socijalizma), u ideološko-vrijednosnom smislu je 75-80% ljudi "desno" orijentirano (pitanja kao što je ćirilica, zdravstveni odgoj i slično), što se vidjelo i devedesetih. Stvar je u tome što je HDZ zbog loših odluka po liniji doktor-doktor-Jadranka izgubio povjerenje tih ideološki desno orijentiranih birača (izgubio ideologiju), plus što su mnogi iz stranke obrstili što su obrstili. Dakle, sad se radi na tome da se te razočarane birače vrati stranci i za sada to ide čak i bolje nego sam sam očekivao. Tvoje riječi da "nacionalni Hrvati" jedva čekaju razlog za glasati za Zajednicu su se obistinile barem u Zegeju. Šok i nevjerica za ljevičare na ovim prošlim izborima  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62631 Lokacija: DAZP HQ
|
Mađari jesu druga priča u odnosu na nas, ali u mnogočemu su nam danas uzor. ne znam ima li primjera u bivšem komunističkom bloku da premijer države na stranačkim skupovima pozdravlja s drugovi i drugarice?! pa hebote pas, tako se ne bi ponašao čovjek da je direktni nasljednik komunista i da se transformacija vlasti iz komunističke u demokratske provela kao po loju, a ne u Hrvatskoj gdje su se rijeke krvi prolile zbog te crvene petokrake. ovu Hrvatsku je stvorio hrvatski narod pod vodstvom desnice i to je naša država koju smo izgubili prije više od 10 godina s dolaskom Mesića i Račana, ali koju im nećemo predati. pola tih partijaša ni dan danas ne može sakriti da ne podnosi ideju hrvatske države i da bi sutra sve napravili da mogu vratiti Jugoslaviju. iskreno sam mislio da je to razdoblje iza njih, da su se pomirili s povjesnim tokom, da je stasala jedna nova generacija, neopterećena odnosima iz prošlosti, ali dobili smo pravu komunjarsku marvu, koja čisti kadrove po javnim poduzećima i institucijama do onog najnižeg voditelja, referenta, malte ne do čistačice. uz to su nesposobni do bola, za njih je Sanader bogootac, ljudi već pričaju da se više isplatilo trpit Sanaderov lopovluk, nego ovu nesposobnost koja nas vodi direkt u propast. sve što treba rasti pada, a što treba stagnirati ili opadati raste, i to sve ubrzanijim tempom. jučer na HTV-u gledam Milanovića, iako je novinarka "njegova" i ne postavlja škakljiva pitanja, sav se uzjebao jer ni sam više nije siguran koja mu retorika odgovora, pa je pola vremena (nekih 5 minuta) nabrajao projekte koji evo samo što nisu krenuli i bit će gotovi dogodine.  u Hrvatskoj se još nije dogodilo da je narod srušio vlast, kao nedavno u Sloveniji i što je slučaj u svim normalnim demokracijama gdje kola idu nizbrdo, ali bi ova vlada mogla skinuti junf, od jeseni ih čeka pakao, ni najbolja turistička sezona ih neće spasiti.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:42 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Eh, kad bi samo znali koliko je HNS u banani u Zagrebu i što sve rade po tom pitanju.  Čim ih Berny odjebava sa koalicijom onda mogu si utvarati da je situacija katastrofalna  . Koliko sam shvatio iz proturječnih informacija iz njihova tabora, Berni im je dao ponudu koju nitko normalan ne bi prihvatio, kako bi time ispunio Zokijevu direktivu, tako da sad lokalni SDP okolo priča kako HNS odbija koaliciju. Uglavnom, nije loše. SDP mi je prema HNS-u ko HDZ prema SDP-u. 
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Ne bih se složio. Ako maknemo na stranu ekonomiju (koja se kod običnih ljudi u nas svodi na "hoćemo sve od države, s minimalnim porezima", ostatak socijalizma), u ideološko-vrijednosnom smislu je 75-80% ljudi "desno" orijentirano (pitanja kao što je ćirilica, zdravstveni odgoj i slično), što se vidjelo i devedesetih.
Stvar je u tome što je HDZ zbog loših odluka po liniji doktor-doktor-Jadranka izgubio povjerenje tih ideološki desno orijentiranih birača (izgubio ideologiju), plus što su mnogi iz stranke obrstili što su obrstili. Dakle, sad se radi na tome da se te razočarane birače vrati stranci i za sada to ide čak i bolje nego sam sam očekivao.
Tvoje riječi da "nacionalni Hrvati" jedva čekaju razlog za glasati za Zajednicu su se obistinile barem u Zegeju. Šok i nevjerica za ljevičare na ovim prošlim izborima  . To je dobro, ali ne treba ulaziti u euforiju. Tu se par stvari poklopilo, pogotovo ova priča s Vukovarom, što će puno manju ulogu igrati na lokalnim.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:47 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Čim ih Berny odjebava sa koalicijom onda mogu si utvarati da je situacija katastrofalna  . Koliko sam shvatio iz proturječnih informacija iz njihova tabora, Berni im je dao ponudu koju nitko normalan ne bi prihvatio, kako bi time ispunio Zokijevu direktivu, tako da sad lokalni SDP okolo priča kako HNS odbija koaliciju. Uglavnom, nije loše. SDP mi je prema HNS-u ko HDZ prema SDP-u.  Koja se gamad uvalila u tu stranku pod okriljem Tripala i Savke Dabčević-Kučar je prosto nevjerojatno, potonje dvoje nisu imali pojma s kima rade.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:47 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Tvoje riječi da "nacionalni Hrvati" jedva čekaju razlog za glasati za Zajednicu su se obistinile barem u Zegeju. Šok i nevjerica za ljevičare na ovim prošlim izborima  . To je dobro, ali ne treba ulaziti u euforiju. Tu se par stvari poklopilo, pogotovo ova priča s Vukovarom, što će puno manju ulogu igrati na lokalnim. Realno sigurno 10-15% od ovih što su glasali za nas u nedjelju će nam uzeti Bandijeva lista, u to nema sumnje.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:48 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Koliko sam shvatio iz proturječnih informacija iz njihova tabora, Berni im je dao ponudu koju nitko normalan ne bi prihvatio, kako bi time ispunio Zokijevu direktivu, tako da sad lokalni SDP okolo priča kako HNS odbija koaliciju. Uglavnom, nije loše. SDP mi je prema HNS-u ko HDZ prema SDP-u.  Koja se gamad uvalila u tu stranku pod okriljem Tripala i Savke Dabčević-Kučar je prosto nevjerojatno, potonje dvoje nisu imali pojma s kima rade. Tu je još bio i Srećko Bijelić. Ovo je uglavnom točno, ali nemoj zaboraviti tko je bio direktor INA-e godinama i tko ga je tamo održavao, tako da ni Savka nije čista, blago rečeno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:50 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Čim ih Berny odjebava sa koalicijom onda mogu si utvarati da je situacija katastrofalna  . Koliko sam shvatio iz proturječnih informacija iz njihova tabora, Berni im je dao ponudu koju nitko normalan ne bi prihvatio, kako bi time ispunio Zokijevu direktivu, tako da sad lokalni SDP okolo priča kako HNS odbija koaliciju. Uglavnom, nije loše. SDP mi je prema HNS-u ko HDZ prema SDP-u.  Rekao bih da ti je HNS ipak ideološki bliži od SDP-a 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:52 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Koja se gamad uvalila u tu stranku pod okriljem Tripala i Savke Dabčević-Kučar je prosto nevjerojatno, potonje dvoje nisu imali pojma s kima rade.
Tu je još bio i Srećko Bijelić. Ovo je uglavnom točno, ali nemoj zaboraviti tko je bio direktor INA-e godinama i tko ga je tamo održavao, tako da ni Savka nije čista, blago rečeno. Zanimljivo, to nisam znao, no u usporedbi s ovima danas koji su kombinacija fanatičnih štovatelja neoliberalnog kapitalizma i krupnog kapitala s jedne strane i jugosfere s druge strane prije navedeni tandem je bio poput nebeskih anđela.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 14:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: SDB je napisao/la: Koliko sam shvatio iz proturječnih informacija iz njihova tabora, Berni im je dao ponudu koju nitko normalan ne bi prihvatio, kako bi time ispunio Zokijevu direktivu, tako da sad lokalni SDP okolo priča kako HNS odbija koaliciju. Uglavnom, nije loše. SDP mi je prema HNS-u ko HDZ prema SDP-u.  Rekao bih da ti je HNS ipak ideološki bliži od SDP-a  Dragi gospodine volvoks, ideja prema kojoj se ekonomska politika svodi na privilegirane državne investicije je u današnjoj situaciji neodrživa, tako da im nisam blizak ni u tom gospodarskom smislu, kako ste, vjerujem, insinuirali.
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 15:15 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Za 20-30 godina će desnica vladati Zagrebom, kad ovi ostaci starih komunjara i jugo oficira nestanu, da se pohvalim HDZ je pobjedio u svim kvartovima podsljemenske zone di i sam živim, Bukovac-Remete-Markuševec-Gračani-Mlinovi su i ovaj put rekli NE crvenom okupatoru 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 15:22 |
|
|
Povukli smo se u brda pred nadmoćnijim protivnikom, tu se pregrupirali i pripremamo protuudar. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 15:40 |
|
|
nismo valjda toliko jadni da čekamo da ih biologija sredi. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:05 |
|
|
SDB je napisao/la: Povukli smo se u brda pred nadmoćnijim protivnikom, tu se pregrupirali i pripremamo protuudar.  Inače, kolega @doc je pogledao rezultate u Zegeju i mora se priznati impresivni su, HDZ je dobio sve "finije" kvartove, a kao posljednja utvrda ljevice (koja je i preokrenula rezultat u Zagrebu) ostaje lumpenproletersko spavalište Novi Zagreb gdje su dobili 50% nasuprot HDZovih 20% .
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:08 |
|
|
SDB je napisao/la: volvoks je napisao/la: Rekao bih da ti je HNS ipak ideološki bliži od SDP-a  Dragi gospodine volvoks, ideja prema kojoj se ekonomska politika svodi na privilegirane državne investicije je u današnjoj situaciji neodrživa, tako da im nisam blizak ni u tom gospodarskom smislu, kako ste, vjerujem, insinuirali. Zaboravili ste na katarske milijarde, godpodine SDB  Dakle niste kejnzijanac?? Citat: Na temu Keynesovog rada doktorirala je poznata hrvatska političarka i premijerka Savka Dabčević-Kučar.
Barem u nečemu slijede politiku svoje osnivačice...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:09 |
|
|
ovo su podaci za forum.hr gdje plasiraju tezu da urbani glasaju za SDP, pa su nakon prve objave rezultata na ovim izborima (kad je prebrojano 40% izbornih mjesta) pisali da će SDP sustizati HDZ kako budu dolazili urbani glasovi i kako ništa nije gotovo. na to je netko napisao da im se svima nahebe svega ako je Dubrovnik pojam ruralnosti, a Krapina velegrad (neznajući da je HDZ i u Krapini pobjedio). 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:12 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Povukli smo se u brda pred nadmoćnijim protivnikom, tu se pregrupirali i pripremamo protuudar.  Inače, kolega @doc je pogledao rezultate u Zegeju i mora se priznati impresivni su, HDZ je dobio sve "finije" kvartove, a kao posljednja utvrda ljevice (koja je i preokrenula rezultat u Zagrebu) ostaje lumpenproletersko spavalište Novi Zagreb gdje su dobili 50% nasuprot HDZovih 20% . Je li nas doc napustio zbog crnaca?? Novi Zagreb nije isključivo lumpenproletersko naselje, da je tako, ne bi se usudio nogom kročiti tamo  Ako ne bi bio problem, možeš li staviti te podatke, budući da je na DIP-u dosta nezgrapno to urađeno...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
dudu je napisao/la: ovo su podaci za forum.hr gdje plasiraju tezu da urbani glasaju za SDP, pa su nakon prve objave rezultata na ovim izborima (kad je prebrojano 40% izbornih mjesta) pisali da će SDP sustizati HDZ kako budu dolazili urbani glasovi i kako ništa nije gotovo. na to je netko napisao da im se svima nahebe svega ako je Dubrovnik pojam ruralnosti, a Krapina velegrad (neznajući da je HDZ i u Krapini pobjedio).  Mentalni Boljševici. Nikad se pameti dozvati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:14 |
|
|
jel držimo crvene u obruču ko nekad Srbi Sarajlije?  ne znam tko je pobjedio na obodima Novog Zagreba, od Lučkog do Velike Gorice. s obzirom da su podaci tako detaljni, valjalo bi napraviti kartu šireg područja Zagreba s ofrabanim kvartovima/mjesnim jedinicama.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:15 |
|
|
volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Inače, kolega @doc je pogledao rezultate u Zegeju i mora se priznati impresivni su, HDZ je dobio sve "finije" kvartove, a kao posljednja utvrda ljevice (koja je i preokrenula rezultat u Zagrebu) ostaje lumpenproletersko spavalište Novi Zagreb gdje su dobili 50% nasuprot HDZovih 20% .
Je li nas doc napustio zbog crnaca?? Novi Zagreb nije isključivo lumpenproletersko naselje, da je tako, ne bi se usudio nogom kročiti tamo  Ako ne bi bio problem, možeš li staviti te podatke, budući da je na DIP-u dosta nezgrapno to urađeno... Ne mogu se sada time baviti, u drugom sam poslu.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:16 |
|
|
Pitam doca onda 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013. Postano: 17 tra 2013, 16:18 |
|
|
dudu je napisao/la: jel držimo crvene u obruču ko nekad Srbi Sarajlije?  ne znam tko je pobjedio na obodima Novog Zagreba, od Lučkog do Velike Gorice. Lučko HDZu koliko znam, a Velika Gorica SDPu s omjerom 36-31, s tim da ćemo u Velikoj Gorici dobiti lokalne, a u Zegeju popušiti veći dio ovih osvojenih 30% Mikijevoj listi.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|