|
|
Stranica: 11/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:18 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: U buducnosti ce vakuum ostavljen engleskim izlaskom ispuniti Poljska a dijelom mozemo i mi zbog svoje strateske pozicije. Ajd ovo malo objasni. Jedini minus što se onda bi Ost gruppa nećemo moći tako dobro prodati. Njemačka je baš mogla neki Marshallov plan ponuditi za nove članice. Mi njima glasove, a oni nama smješno malo love (za njih) a za nas jako puno i zamašnjak razvoja. I potpuna dominacija unutar EU.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:19 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Takvom retorikom on narusava ugled RH brendirajuci je nespremnom za EU u trenutku kada smo sigurno spremniji za EU od nekih drugih EU clanica primjerice Bugarske, Rumunjske, Grcke i Spanjolske . Tako da pristajanje na to da budes kolateralna zrtva u sukobu Engleza i EU Komisije je van svake pameti i ekvivalenta bi joj bio poljski pristanak na Njemacku agresiju na SSSR preko njenog teritorija .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:22 |
|
|
Pada mi na pamet onaj citat o drugu Leki. On je to sve malo preozbiljno shvatio. No daj ti nama malo širi strateški uvid.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:28 |
|
|
Poljska ima sve preduvjete za razvoj u znacajnu silu EU koja bi zamijenila UK ako potonji izadje, a dugorocno neovisno i o izlasku UKa - veliku populaciju, veliki teritorij i dobro strukturirano gospodarstvo temeljeno na realnom sektoru.
RH pak se nalazi u situaciji da je realna vladarica najuvucenijeg toplog mora u EU sto je cini zemljom od osobite vaznosti zemljama bivseg SSSRa i istocnoga bloka kao i Njemackoj za tranzit, a k tome nalazi se i u predjelu gdje je alspko-dinarski lanac najuzi cime se otvara mogucnost tranzita iz Italije i istocne Francuske na jugoistok Europe , mogucnost koja ce uskoro biti potvrdjena kroz jadransko-egejski europski pravac te kao zemlhja koja pruza mogucnost proboja njemackog kapitala na jugoistok Europe - svojevrsni kljuc i vrata izmedju srednje i jugoistocne Europe. Ukratko mogucnosti je mnogo a ostvarivanjem vecine postajemo daleko najjaca drzava na prostoru juzno od Dunava i istocno od Jadrana.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84008 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Da li postoji "slavenski blok" unutar EU? Ili ako ne postoji, da li ga se neke zemlje pribojavaju?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:48 |
|
|
Ne postoji. Postoji svojevrsan blok koji se unutar EU i Vijeca Europe bori protiv rigidnih i besmislenih "protudiskriminacijskih" akata, sto predvode Njemacka i Poljska, glede gay brakova glavna zemlja protivnica istih je Poljska gdje o tome postoji konsenzus dok se ostale zemlje mogu definirati kao indiferentne prema tome tj. ovisi o tome koja je opcija na vlasti njihovo svrstavanje u odredjeni tabor, dok je UK cista suprotnost Poljskoj jer u UKu postoji konsenzus o gay brakovima medju politickim opcijama (mada obiljezen velikim razdorom unutar konzervativaca i liberala sto prijeti raspadu tih stranaka-prijetnja koja je i danas ziva a koja bi se mogla ostvariti nakon sto konzervativci padnu s vlasti).
Sam slavenski blok bi ukoliko nije baziran na nekim zajednickim dugorocnim interesima bio besmislen, a trenutno jedine dvije slavenske drzave koje imaju zajednicke dugorocne interese su upravo Poljska i Hrvatska - u popunjavanju vakuuma snage izazvanog izlaskom UKa iz EU. Dakle u sustini podjela plijena.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 11:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62631 Lokacija: DAZP HQ
|
postoji Višegradska skupina: Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska, a vjerojatno je da ćemo im se i mi pridružiti. već se ozbiljno govori o tome, doduše vezano je za NATO, a ne EU, da ćemo u budućnosti skupa sa Češkom, Slovačkom i Mađarskom nabavljati nadzvučne borbene avione. uostalom, i Orban je nedavno na HTV-u upravo najavio ovaj blok zemalja kao novu snagu u EU.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 12:02 |
|
|
Prvo ce Orban trebati naci zajednicka konzervativna nacela sa svim ovim zemljama da bi mogao jedinstveno nastupiti u EU s obzirom da cistog zajednickog interesa ove drzave nemaju posto su Ceska i Slovacka vec ostvarile gospodarske probitke od EU, a Poljska je na dobrom putu da ostvari isto, dok Hrvatska i Madjarska tek trebaju poceti realizaciju nekih projekata - dakle cisti interes veze samo RH i Madjarsku, no u nedostatku cistih interesa moguce ih je supstituirati zajednickim nacelima konzervativizma sto nas uci povijesni primjer genija Metternicha . To bi bilo moguce da vlada u Ceskoj nije pala nedavno zbog spijunaze. Ako cemo konkretno Madjarska bi mogla biti odlicna poluga u Slovackoj no u Ceskoj ce trebati stvoriti pritisak Poljske i NJemacke. CDU nije spreman na takav projekt sada jer se prvo trebaju izgladiti nesporazumi s Fideszom, a i izbori trebaju proci.
U RH stvari vec inercijom idu k tome da HDZ osvoji vlast na sljedecim izborima.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 12:42 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: Sto se Skota tice doci ce i oni na svoje, problem je sto se segment konzervativaca u Skotskoj poistovjecuje s unionistima i monarhistima sto u trenutnoj konstelaciji snaga postaje poprilicno nepopularno u Skota. Pa to je više notorna činjenica, nego neki problem.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 12:46 |
|
|
"Problem" jer se referira na prethodni docov post, ali svakako notorna cinjenica.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 15:57 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: "Problem" jer se referira na prethodni docov post, ali svakako notorna cinjenica. Ma da, kontam, britanski unitarizam i engleski nacionalizam i monarhizam gotovo isključivo su konzervativne prirode pa je logično da će se nacionalistički pokreti otpora (irski, škotski, velški) dobrim dijelom temeljiti na lijevim i liberalnijim idejama. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 14 kol 2013, 18:03 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: "Problem" jer se referira na prethodni docov post, ali svakako notorna cinjenica. Ma da, kontam, britanski unitarizam i engleski nacionalizam i monarhizam gotovo isključivo su konzervativne prirode pa je logično da će se nacionalistički pokreti otpora (irski, škotski, velški) dobrim dijelom temeljiti na lijevim i liberalnijim idejama.  Apsolutno razumljivo. Ukratko sukus svega ovoga što sam napisao je jedna povijesna ironija: Pavao Ritter Vitezović je u 17. stoljeću zazivao obnovu Hrvatske i pripajanje Carigrada Hrvatskoj - danas smo u situaciji da Hrvatska postaje novi Carigrad, glavno sjecište tranzicijskih putova u Europi, mjesto konstruktivnog spajanja istoka i zapada - činjenica koja je kao povijesna istina i silnica nešto što će odrediti budućnost ovoga prostora te nikakvi političari ovih prostora ne mogu spriječiti ostvarenje toga jer da bi se ta pozicija uništila treba uništiti ili Hrvatsku samu ili Rusiju/Njemačku, sva tri cilja koja su sada nemoguća - nesposobnost hrvatskih vlada od trećejanuaraca do ove sada samo odgađa neizbježnu činjenicu da je Hrvatska, kao i Njemačka(Pruska) prije ujedinjenja osuđena na uspjeh, no za razliku od Njemačke onoga vremena, Hrvatska ima puno fleksibilniju vanjskopolitičku situaciju što će zajamčiti godine mira i fleksibilnih gospodarskih saveza sa državama EU i Rusijom te time sve stvari voditi prirodnom evolucijom ka Hrvatskoj dominaciji punog spektra na prostoru naše interesne sfere.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 19 kol 2013, 08:03 |
|
|
Ovo bi možda trebalo ići na "Što se događa u RH", ali ipak mislim da ova najava ima veze s izborima za EP. Citat: Više sugovornika iz HNS-a potvrdilo je da će njihova stranka najesen učiniti sve kako bi njihova stranka izbjegla sudbinu HSS-a i HSLS-a koji su bili manjinski partneri u koalicijama sa SDP-om i HDZ-om i koji su, zato što su izgubili svoj politički identitet i birače, danas posve marginalne političke stranke. U HNS-u su, kažu, svjesni da velike stranke u vladajućim koalicijama iskorištavaju manje partnere, a kada im više ne trebaju, grubo ih odbacuju. http://www.zabranjeni.url/hns-vise-ne-zeli ... u/1120736/Joj, da barem to naprave i da napokon nestanu.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 19 kol 2013, 08:24 |
|
|
Joj da ih barem drže do izbora i onda šutnu pa da osvoje svojih 2%.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 19 kol 2013, 09:38 |
|
|
Ma da, ako uspije Pusycka uci u Sabor na sljedecim izborima mogu se sutati nogom u guzicu.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 04 lis 2013, 19:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Dobili smo prave lobiste u EU. Što na službenim sastancima, što uz kavu na pauzama. Citat: Tomašić uputila upit Europskoj komisiji o zaštiti političkih prava Hrvata u BiH Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić je danas poslala pitanje Europskoj komisiji o zaštiti političkih prava Hrvata u BiH, a povodom popisa stanovništva.
- Nažalost, ne radi se o pukoj statistici, već o prvoklasnom političkom pitanju na kojem se temelji budućnost BiH. Rat je nakon Daytona nastavljen drugim sredstvima, a međunarodna zajednica je preko institucije visokog predstavnika često prednjačila u jednostranom miniranju potpisanih sporazuma, navela je Tomašić istaknuvši kako su takva rješenja dodatno doprinosila asimetričnosti državnog uređenja, čija su glavna žrtva Hrvati kao najmalobrojniji konstitutivan narod.
- I ovaj će popis pokazati kako su Hrvati nestali ili nestaju iz većinski srpskih i bošnjačkih sredina, što nije slučajnost, već direktna posljedica odnosa međunarodne zajednice prema hrvatskom pitanju u BiH u ratu i nakon njega, napisala je Tomašić i otvoreno pitala hoće li Komisija i na koji način stati u zaštitu političkih prava Hrvata u BiH, ”jer se radi o hrvatskim državljanima, a time i građanima EU”.
- Ovo je jedan od najvećih ispita za Europsku uniju, a Vaša će efikasnost u ovom slučaju pokazati koliko doista vrijedi biti građaninom EU i koliko je Unija spremna učiniti za zaštitu svojih građana u trećim zemljama, navela je Tomašić, prenosi Dnevno.hr.
Pitanje Komisiji: Ugrozena politicka prava Hrvata u Bosni i Hercegovini – Politickim inzenjeringom od konst… by Ruža Tomašić MEP
dnevno.ba
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 04 lis 2013, 19:11 |
|
|
Eto umjesto kuknjave i defetizma...
Uglavnom svakom je jasno da će RH ulaskom u EU promjeniti ponašanje prema Hrvatima u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 04 lis 2013, 19:14 |
|
|
Nema kukanja. 450 godina Turaka smo izdržali pa im mahali kad su išli za Anadoliju.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 04 lis 2013, 21:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38403 Lokacija: Gl. grad regije
|
doc je napisao/la: Eto umjesto kuknjave i defetizma...
Uglavnom svakom je jasno da će RH ulaskom u EU promjeniti ponašanje prema Hrvatima u BiH. Zasad iznenađujuće pozitivna promjena nabolje... Pretpostavljali smo da će bit bolje jer gore nije moglo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 04 lis 2013, 22:24 |
|
|
Ma nije iznenađujuća toliko kad su već i stranci pisali da Zagreb leti ispod radara dok ne uđe u EU.
To je bio prioritet. Pa čak i za same Hrvate u BiH.
Bolje imati RH uza sebe koja je članica EU pa makar čekali par godina nego ju imati iza sebe, a nije dio kluba.
Ovako će biti puno efikasnije.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 11 lis 2013, 09:01 |
|
|
Da malo temu podignemo: Citat: ZAGREB Redoviti izbori za Europski parlament održavaju se krajem svibnja iduće godine, a predsjedništvo HDZ-a već je donijelo odluku o formiranju izbornog stožera. Učinili su to na preporuku Europske pučke stranke koja potiče svoje članice da skoro osam mjeseci prije izbora počnu pripreme, ali govori to i o važnosti koju HDZ pridaje tim izborima. Na čelu izvršnog stožera bit će glavni tajnik stranke Milijan Brkić , kao i za prošle izbore.
Još je zanimljivija činjenica da u HDZ-u već razmišljaju i o ljudima koje će kandidirati na europskim izborima. Bit će to uglavnom sadašnja postava njihovih euro parlamentaraca, Dubravka Šuica, Davor Štier, Andrej Plenković i ostali, ali moguće je iznenađenje na prvom mjestu izborne liste. Kako neslužbeno doznajemo, u tijeku su razgovori s bivšom ministricom vanjskih poslova Kolindom Grabar Kitarović koja obnaša dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... roizborima
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 11 pro 2013, 22:51 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 06 vel 2014, 13:13 |
|
|
Stvorena je nova, krajnje desno pozicionirana koalicija manjih stranaka, Savez za Hrvatsku, što djelomično ugrožava HDZ-ovu poziciju među glasačima desnice, HDZ također ima problema sa europskim pučanima zbog koalicije sa HSP Ante Starčević, gospodarstvo je i dalje u slobodnom padu što narušava poziciju SDP/HNS/IDS koalicije u očima ljevice, jednako kao i sve očiglednija korupcija u njihovim redovima.
Dakle, 11 mandata je u igri, izbori su krajem svibnja ove godine, koje su vaše procjene s obzirom na ove najnovije događaje na RH političkoj sceni?
Moja procjena... 5 mandata koalicija HDZ/HSP Ante Starčević 4 mandata koalicija SDP/HNS/IDS 1 mandat Laburisti 1 mandat koalicija Savez za Hrvatsku
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 06 vel 2014, 13:22 |
|
|
Da to ne bude kao sa Zvonkom Bušićem. Puna ga usta svima na izboru mu vjeruje ni 2% birača. Viđeno i na ovom forumu.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 06 vel 2014, 13:26 |
|
|
Crni Božo je napisao/la:
Moja procjena... 5 mandata koalicija HDZ/HSP Ante Starčević 4 mandata koalicija SDP/HNS/IDS 1 mandat Laburisti 1 mandat koalicija Savez za Hrvatsku
Tako nešto i ja predviđam.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|