HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 03:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 687 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura
PostPostano: 24 ruj 2009, 01:40 

Irma je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Dalmacija i njeni žitelji autohtoni Bošnjaci :sega

Što se tiče Bošnjaka/Muslimana širom bivše YU, niti su mnogi Bošnjaci autohtono bosansko stanovništvo (pođi samo od Alije) nit mnogi muslimani širom Jugoslavije (Goranci npr.) imaju bilo kakve veze sa Bosnom.

Za ove u RH je prilično jasno, doseljenici iz Bosne u zadnjih 20-30 godina, i to mislim većim dijelom iz krajine.

Zasto izokreces moje rijeci? Jesam li ja rekla SVI zitelji Dalmacije??
Alija je asimilirani Srbin (bio).

Alija nije izoliran primjer, dobar dio Muslimana iz Posavine su izbjeglice iz Srbije naseljeni u taj kraj oko Šamca u 19 stoljeću.

Vrh

Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura
PostPostano: 24 ruj 2009, 01:42 

Irma je napisao/la:

Po tvojim postovima se vidi da nisi mrdnula iz tog brloga u kojem zivis zadugo (ako si uopste ikad)! U taj "Teheran" dolaze turisti iz cijelog svijeta tokom cijele godine, a takvi kao ti nikome nisu zanimljivi pa si vjerovatno frustrirana zbog toga, a i zbog mnogo cega.

Hercegovačka Britney, lakše malo sa terminologijom.

Apropo Sarajeva, turisti tu dolaze zbog "pogrešnih" razloga, fascinacija ratom kao i "egzotika" islamske ostavštine a za koju ne moraju putovati u Tursku, Maroko i drugdje.

To na slici nije Britney!
Cuj pogresnih razloga? :evotigana . Mislila sam stvarno da je ljubomora nasih susjeda na BiH samo mit, ali sad sam se uvjerila da je istina. Ocigledno vam krivo sto turisti dolaze u Sarajevo i Mostar, uostalom i da su fascinirani ratom, skoro sve drzave imaju npr ratne muzeje. Sto bi ne bismo strancima pokazali npr. sarajevski tunel, kad to jeste nesto zanimljivo, ima ogromno znacenje za nas, i mi zelimo svijetu ispricati nasu pricu koja jeste fascinantna.
Sto se tice "islamske ostavstine", i to bi trebao nazvati pravim imenom, to je ostavstina otomanske imperije, a ne citavog islamskog svijeta. Za tvoju info. Turska je jedna od najjeftinijih destinacija, i vjeruj avio karta iz mnogih zemalja je skuplja za Sarajevo, nego sedmodnevni boravak u nekim turskim destinacijama, tako da ako neko moze doci u sarajevo, zasigurno moze otici i u Tursku (u koji vrijedi otici da napomenem). Oni znaju svoje razloge zasto posjecuju BiH.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 01:50 

Irma je napisao/la:

Hercegovačka Britney, lakše malo sa terminologijom.

Apropo Sarajeva, turisti tu dolaze zbog "pogrešnih" razloga, fascinacija ratom kao i "egzotika" islamske ostavštine a za koju ne moraju putovati u Tursku, Maroko i drugdje.

To na slici nije Britney!
Cuj pogresnih razloga? :evotigana . Mislila sam stvarno da je ljubomora nasih susjeda na BiH samo mit, ali sad sam se uvjerila da je istina. Ocigledno vam krivo sto turisti dolaze u Sarajevo i Mostar, uostalom i da su fascinirani ratom, skoro sve drzave imaju npr ratne muzeje. Sto bi ne bismo strancima pokazali npr. sarajevski tunel, kad to jeste nesto zanimljivo, ima ogromno znacenje za nas, i mi zelimo svijetu ispricati nasu pricu koja jeste fascinantna.
Sto se tice "islamske ostavstine", i to bi trebao nazvati pravim imenom, to je ostavstina otomanske imperije, a ne citavog islamskog svijeta. Za tvoju info. Turska je jedna od najjeftinijih destinacija, i vjeruj avio karta iz mnogih zemalja je skuplja za Sarajevo, nego sedmodnevni boravak u nekim turskim destinacijama, tako da ako neko moze doci u sarajevo, zasigurno moze otici i u Tursku (u koji vrijedi otici da napomenem). Oni znaju svoje razloge zasto posjecuju BiH.

Pa iskreno, nije mi bila namjera omaložavat ili podcjenjivat, samo sam htio demistificirat odakle toliko "zanimanje" za BiH. Da nije bilo rata, interesovanje bi bilo puno manje, a ne znam što bih mislio o turistima koje privlače ratna razaranja i sl.

Bilo bi korisno vidjet koliko turista dolaze u BiH a da nije u pitanju dnevni izlet iz pravca Dalmacije ili Međugorja. Ja bih rekao da nije veliki broj turista koji se zapute iz Europe u Sarajevo ili Mostar samo da bi uživali u gorespomenutim blagodetima.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 02:11 

Ja samo znam da po Sarajevu imas masu turista sa fotoaparatima na svakom cosku, najvise slikaju Vijecnicu i Bascarsiju (mislim). Ja nisam turista pa mi je i dalje fascinantna opsada Sarajeva (najduza opsada u modernoj istoriji), te kako su ljudi izdrzali i prezivjeli sve to, granate sa okolnih brda, snajpere, te kako se branio grad i mnogo toga, da ne zalazim sad u ratne teme, ali trebao bi da znas sta znaci i katedrala u Sarajevu,za turiste i za mjestane, a ne tako bezobrazno da nazivas "islamska ostavstina" Sarajevo.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 02:20 

Irma je napisao/la:
Ja samo znam da po Sarajevu imas masu turista sa fotoaparatima na svakom cosku, najvise slikaju Vijecnicu i Bascarsiju (mislim). Ja nisam turista pa mi je i dalje fascinantna opsada Sarajeva (najduza opsada u modernoj istoriji), te kako su ljudi izdrzali i prezivjeli sve to, granate sa okolnih brda, snajpere, te kako se branio grad i mnogo toga, da ne zalazim sad u ratne teme, ali trebao bi da znas sta znaci i katedrala u Sarajevu,za turiste i za mjestane, a ne tako bezobrazno da nazivas "islamska ostavstina" Sarajevo.

Sa velikom dozom sigurnosti mogu reći da ljudi ne dolaze u Sarajevo iz Europe da bi se divili katoličkoj katedrali. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 02:23 

Irma je napisao/la:

Sa velikom dozom sigurnosti mogu reći da ljudi ne dolaze u Sarajevo iz Europe da bi se divili katoličkoj katedrali. :zubati

Ti uopste ne citas cijeli post! Ti se skoncentrises na samo jednu recenicu, i onda sve sto pisem nema nikakvog smisla. Ode spavat sad....

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:15 

Irma je napisao/la:

Riječ je o povlačenju sa oslobođenih hrvatskih područja u 18 stoljeću, ne znam je li ti poznato koliko je islamiziranog stanovništva bilo na području Like, Dalmacije i Slavonije, no to je već za povijesne teme.

Glede prava Bošnjaka, Muslimana i muslimana u HR, u potpunosti podržavam sva prava, no ne i pravo SDA da na silu tjera sve ljude islamske vjere da se uključe u projekt integralnog Bošnjaštva koje bi trebao obuhvatiti sve islamizirane Slavene sa područja EX-YU.

"Islamiziranog stanovnistva"?!! Nazovi ti to pravim imenom! Dalmacija je nekad pripadala Bosni, i tamo zasigurno postoje potomci autotohnih Bosnjaka, ako ce mo me gledat na cinjenice.
O SDA ne trebas pisat, sve vise i vise ljudi spoznaju sta je zapravo SDA. Sto se tice Bosnjaka i ex yu, opet je cinjenica to da oni svi poticu iz BiH bez obzira gdje su raseljeni i kada.

za ovu kolosalnu glupost ide opomena.

idiotska muslimanska mitomanija nam ne treba ovdje..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:18 

Tulkas je napisao/la:
Hmm, svaki od njih prije ili kasnije pokaze svoje pravo lice.. Razlika izmedju njih i nas je ta sto smo mi iskreni i odmah na pocetku iskazemo svoj stav, ma kakav on bio, a oni :ninja , skrivaju se..
Interesira me, da li i po raznim islamobosnjackim forumima furaju bratstvo kao sto nama ovuda agresivno naturaju svoje spike. Da li su i oni, njihovi, takodjer fasisti i pitaj Boga sta, ako ne prihvate slicne spike slicnih forumasa "bratstvojedinstvenika" ???
Da li i na bosnjackim forumima ovako plane Dr Gog i psuje seljacke matere, ako se ne slazu s njegovim budalastinama??

:biceovodobro

Imamo tajne forume na kojima mogu pisati samo bošnjaci nakon prethodno provjerene DNK, tamo se ispušemo, istresemo i onda navratimo na ove javne forume i mažemo vam oči pričama o multietničnosti, bratstvu i jedinstvu i slično... :evotigana

@dr. gog :nono

Vidi se da ti fali iskustva... Ona ekipa sa kojom si imao posla na sa-x nije ni do koljena ovoj sa forum.hr-a...
.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:20 

Irma je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Oni su sve muslimane koji su poginuli u obrani RH prekrstiili u Bošnjake što je potpuno krivo , a tko mi ne vjeruje neka ode na Mirogoj pa neka se sam uvjeri ... Na grobovima tih "bošnjaka" šahovnica do šahovnice ... i citati hrvatske domoljubne i rodoljubne poezije i proze ...

Toliko o toj brojki ... Svakako je dio njih kasnije i smatrao se Bošnjacima ili se njihove familije smatraju danas , no po onome što sam na Mirogoju vidio , radi se najviše o Hrvatima islamske vjeroispovijesti ili pak Muslimanima .

Zna se odakle je porijeklo tih tvojih "islamskih Hrvata ili muslimana". Dobro zna svaka familija odakle poticu iz kojeg mjesta i kad su doselili u Hr. kratko receno to su Bosnjaci.

na dobrom si tragu. svi bošnjaci znaju od koga potječu i kad su promjenili vjeru. to su sve hrvati i manji broj srba.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:22 

I tako nehotično Irma u ovoj igri monopola stade na polje "Idi u zatvor" :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:25 

I tako nehotično Irma u ovoj igri monopola stade na polje "Idi u zatvor" :biceovodobro

slika

Pustite Irmu :aleale

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:29 

neobrazovanost s jedne strane i nasrtljivost s kojom pokušava progurati svoje niđeveze tvrdnje nažalost nije samo svojstvena njoj. većina njezinog naroda je na istoj valnoj duljini.

najnejasniji mi je betadwin. proglašava sve seljacima a iz postova mu proizlazi da je on brutalno fasciniran asfaltom, tramvajskom prugom i sličnim popratnim sadžajima velikog naselja.

dođi kume malo onda do zagreba. da vidiš čega tu sve ima.
neboj se. nećeš se izgubiti.
ako te toliko fasciniraju obične gradske stvari, od ovoga ćeš samo stat i zurit uokolo satima. taman da ja obavim usputne poslove, poslije te pokupim. ubacim u gepek, istovarim taman da stigneš na brzi voz za sarajevo pa da raji imaš šta pričat 6. mjeseci.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:35 

Ma ako je betandwin Hrvat, ja sam Ruzvelt... sto nije ni bitno u principu, ali sam se istakao kao takav, a sve vise mi tukne na Draganceta.

Logikom genijalke Irme (Dalmacija pripadala Bosni nekad prije 3,5 milijuna godina, ne cijela naravno ali sta zna dijete sta je vreca cementa) svi Bosanci i Hercegovci su Turci, a i Austrijanci, kao i Hrvati... pa sta nije Bosna pripadala Hrvatskoj, Austriji i Turskoj, majka mu stara...

Koliko je to neinteligentno, pa to je prestrasno... a evo Dani sa Kupresa ce potvrditi, profesori sa sarajevskim fakulteta su spremni potvrditi Irmine teze, dajem ruku u vatru da jesu.

To je jedna kolektivna nacionalna paranoja.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:38 

Fidekter je napisao/la:

slika

Pustite Irmu :aleale

Možda da padne neka peticija, ali umjesto kaznenih bodova ovdje 3 upozorenja rezultiraju tjednom dana u prdekani. Vrijedi li toliko Irma da zbog nje prekršimo kućni red? :ujko

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 08:45 

Betandwin je Hrvat, dovest ćemo ga mi u red što se tiče ponašanja, i to finim metodama a Dragance je Musliman iz Nizozemske, i definitivno ovdje nije član.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 10:44 

Crni bombarder je napisao/la:
Ma ako je betandwin Hrvat, ja sam Ruzvelt... sto nije ni bitno u principu, ali sam se istakao kao takav, a sve vise mi tukne na Draganceta.

Logikom genijalke Irme (Dalmacija pripadala Bosni nekad prije 3,5 milijuna godina, ne cijela naravno ali sta zna dijete sta je vreca cementa) svi Bosanci i Hercegovci su Turci, a i Austrijanci, kao i Hrvati... pa sta nije Bosna pripadala Hrvatskoj, Austriji i Turskoj, majka mu stara...

Koliko je to neinteligentno, pa to je prestrasno... a evo Dani sa Kupresa ce potvrditi, profesori sa sarajevskim fakulteta su spremni potvrditi Irmine teze, dajem ruku u vatru da jesu.

To je jedna kolektivna nacionalna paranoja.

pa nemoš virovat, taj narod je u stadiju kolektivnog ludila. Ko Srbi krajem 80-tih i početkom 90-tih.

ovi su imali priču o Srbima sve i svuda, o meleonskim žrtvama, o Srbima od prapovijesti a ovi u dlaku isti metod.

Dalmacija dio Bosne, zamisli ti majmuniranja, ti Bošnjaci porijekom iz Hrvatske su ionako Bošnjaci jer je to nekad bila Bosna.

Autohtoni Bošnjaci iz Dalmacije..

ma goni to u p.m, to se ubilo za ludnice, to trun mozga nema, ni mozga ni obraza.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 10:45 

As ti Gospe-barba Muje,e!

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:06 

Irma je napisao/la:
Dalmacija je nekad pripadala Bosni, i tamo zasigurno postoje potomci autotohnih Bosnjaka, ako ce mo me gledat na cinjenice.

Ovo je sve istina što si napisala, djelovi Dalmacije su zaista jedno vrijeme pripadali Bosni i dio dalmatinskog stanovništva je zaista bošnjačkog porijekla. Problem je što ne shvaćaš da je Bošnjak samo stari naziv za stanovnika Bosne, regionalno ime kojeg ste vi prije petnaestak godina uzeli kao nacionalno.

Čak ako bi prihvatili da vi imate kontinuitet sa tim Bošnjacima, opet se postavlja pitanje otkud su nastali ti Bošnjaci na područjima naseljenim Hrvatima i Srbima, možda su pali sa Marsa, a možda nastali od Hrvata i Srba

Kod Hrvata i Bošnjaka ne radi se o pitanju šta je bilo prije, kokoš ili jaje, već je stvar više nego jasna

slika

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:09 

Betandwin je napisao/la:
u principu ono sto se nameće iz ove rasprave i svih drugih po ovom forumu je sljedeći :
da mi hrvati iz dijelova federacije pod bošnjačkom večinom i iz republike srpske , nemamo šta tražiti s ovima što agituju za treći entitet ,tj sa večinom vas ovdje , već se nama organizirati i boriti za svoje ciljeve na drugi način i kroz drugi fazon , a da smo zavidna snaga , sigurno jesmo jer nas ima preko 100000 ja vjerujem ,stoga svaka ozbiljna politička opcija se mora nama obratiti ..

Slušaj "jaro", preko ovih bljuvotina se ne može tek tako preći, ovaj upis gore kao i hrpa ostalih uvreda na račun Hrvata zahtijevaju odgovor. Ne znam zašto tražiš predstavnika kad ga već imaš, eno ga u predsjedništvu, odaziva se na Sejdo Komšić. Već si se jednom ko fol žalio na njega u fazonu "Sejdo" i tako to, no ovaj upis gore, kao i one ludovanje o blagodetima "metropole", kao da je sam Sejdo napisao, zapečatio i potpisao!

Glorifikacija grada i neke kvaziurbane "kulture" (jebo te grad, šta je grad nego hrpa asfalta i betona) naspram svog naroda, nekakva spika o Hrvatima zaostalim seljacima, ponavljanje velikobošnjačkih mantri, prijetnje slavnom Armijom koja je eto zahvaljujući VRS spriječena da pomete i Vitez i Mostar, dno dna. Objasni mi molim te po čemu se to razlikuješ od Sejde? Teški kompleksi, vjerojatno uvjetovani činjenicom da sam sebe dnevno uvjeravaš da si učinio pravu odluku ostankom u Sarajevu.

Eto samo toliko, da cijenjeni forumaši ne formiraju pogrešan stav o Hrvatima iz SA, ovakvi ko on su ipak manjina, a mali dokaz toj tvrdnji je bar pola tuceta forumaša ovdje koji imaju posve oprečne stavove od cijenjenog gospodina graDŽana kojem se obraćam.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:22 

****** su se okrenule prema moru. Puno njih se pita zašto je to tako a odgovor se krije u činjenici da je more neiscrpan resurs za podapiranje.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:25 

Starfucker226 je napisao/la:
Irma je napisao/la:
Dalmacija je nekad pripadala Bosni, i tamo zasigurno postoje potomci autotohnih Bosnjaka, ako ce mo me gledat na cinjenice.

Ako ne mislite da na Turska osvajanja nikad Dalmacija nije pripadala Bosni.

Ljude zavodi karta koju napravio onaj Vego negdje 1960 gdje je posjede Šubića prikazao kao dio Bosne jer je eto Šubić imao dobre odnose sa Kotromanićima.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:28 

Irma je napisao/la:
Ja samo znam da po Sarajevu imas masu turista sa fotoaparatima na svakom cosku, najvise slikaju Vijecnicu i Bascarsiju (mislim). Ja nisam turista pa mi je i dalje fascinantna opsada Sarajeva (najduza opsada u modernoj istoriji), te kako su ljudi izdrzali i prezivjeli sve to,

Konvoji i konvoji, avioni i avioni humanitarne pomoći su išli za Galatasarajevo.

Barem je to jednostavno objasniti kako su se pod opsadom neki još uspjeli udebljati što je još fascinantnije.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:30 

pjosip je napisao/la:
Irma je napisao/la:
Ja samo znam da po Sarajevu imas masu turista sa fotoaparatima na svakom cosku, najvise slikaju Vijecnicu i Bascarsiju (mislim). Ja nisam turista pa mi je i dalje fascinantna opsada Sarajeva (najduza opsada u modernoj istoriji), te kako su ljudi izdrzali i prezivjeli sve to,

Konvoji i konvoji, avioni i avioni humanitarne pomoći su išli za Galatasarajevo.

Barem je to jednostavno objasniti kako su se pod opsadom neki još uspjeli udebljati što je još fascinantnije.

Ajde de Jole, diskutiraj ozbiljnije, ostavi prepucavanja i doskočice tog tipa za ono smeće od foruma.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:45 

Ali, ne oni kažu najduža opsada. To nije bila klasična opsada. Sad ti usporedi opsadu Lenjingrada gdje su ljudi bili prisiljeni na kanibalizam i opsadu Sarajeva pod lupom svjetskih medija.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:47 

Inkvizitor je napisao/la:
Ali, ne oni kažu najduža opsada. To nije bila klasična opsadas. Sad ti usporedi opsadu lenjingrada gdje su ljudi bili prisiljeni na kanibalizam i opsadu Sarajeva pod lupom svjetskih medija.

Ne znam nikoga ko nije izgubio bar 30-40kg, ako nisi imao nikoga da ti šalje pakete i ako nisi bio "snalažljiv" mogao si komotno crknut od gladi. Da znaš samo koliko je ljudi sebi oduzelo život, mislim da je 94 bila krizna godina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 687 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: