|
|
Stranica: 13/28.
|
[ 687 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 11:07 |
|
|
Danas ce se tamo okupiti ustaše na zajedničkoj molitvi...
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 11:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Spojite i ono moje sa ovim, nisam vidio da ima tema.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 12:48 |
|
|
vrhunac politickog umijeca pereca.... aplauz
najavili su da ce cijenjeni gosti i politicki uzvanici, u znak medjureligijskih toplih odnosa, na cenifi oprati guzice iz flase koja je specijalno za tu prigodu napravljena od murano stakla. potom vesela povorka nastavlja druzenje uz certificirane halal proizvode
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 12:51 |
|
|
bravo za hrvatsku, bogomolja za hrvatske građane islamske vjeroispovjesti(hrvate, bošnjake, albance, rome itd.) primjer je sazrijevanja hrvatske kao moderne države, puno nas još posla čeka na tom putu, ali svaki napredak treba pozdraviti...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 12:56 |
|
|
aplauz za Osu
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Red je da ljudi dobiju bogomolju, ima ih dovoljno u Rijeci, neće se valjda zbijati u nekoj privatnoj kući. Izgled je vrhunski, struktura me podsjeća pomalo na sydneysku Opera House, a minaret izgleda više kao svjetionik. Koliko znam, nije nametnuta mimo volje lokalnih građana, isprika ako su mi promakli neki protesti. Džamije su OK, dok nisu u agresorskom, genocidnom i prijetećem turskom i arapskom stilu (i dok ih ima ne više od 1-2 po gradu). U Rusiji i Poljskoj npr. ima predivnih tatarskih džamija koje ne mirišu na arapsku pustinju.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:13 |
|
|
Stvarno ne kontam kakve veze to ima. Pola kuća po Srbiji i BiH bi trebalo srušiti jer podsjećaju na kuće iz Turske.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:14 |
|
|
Ova džamija će dobrano usporiti asimilaciju riječkih muslimana. Ja živim u zagrebačkom kvartu koji je na suprotnoj strani od džamije, dakle ne može biti puno praktičnih vjernika, i tu nisu rijetki slučajevi da se muslimani čak i pokatoliče, u svakoj generaciji su barem dva takva slučaja...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:16 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5850 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ministry of Sound je napisao/la: Red je da ljudi dobiju bogomolju, ima ih dovoljno u Rijeci, neće se valjda zbijati u nekoj privatnoj kući. Izgled je vrhunski, struktura me podsjeća pomalo na sydneysku Opera House, a minaret izgleda više kao svjetionik. Koliko znam, nije nametnuta mimo volje lokalnih građana, isprika ako su mi promakli neki protesti. Džamije su OK, dok nisu u agresorskom, genocidnom i prijetećem turskom i arapskom stilu (i dok ih ima ne više od 1-2 po gradu). U Rusiji i Poljskoj npr. ima predivnih tatarskih džamija koje ne mirišu na arapsku pustinju. Broj muslimana u Rijeci 2011. 5 820 / 128 624 = 4.52% Tatarska džamija u Poljskoj
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ipak se mora reći da ste vi Pereci neviđeni levati, izlevatio vas taj katarski emir sa bajkama o LNG terminalu, investicijama, a zavukao vam džamiju do jaja. Sa druge strane, švercegovski hajduci su pustinjskim devojebačima (Saudijska Arabija) složili spiku o muslimanskom, ujedinjenom Mostaru i dobili niskokamatni kredit (25 godina) za glanc-novu onkologiju koja pripada sveučilišnom KBC u Mostaru.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:20 |
|
|
Ne da će usporiti asimilaciju, već se boj i kontre, u toj Rijeci ima toliko identitetski labilnih polutana da Mali i Sirija plaču za njima kad otkriju pravu vjeru
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
CIA doktrina, umjesto da ih otkrivas po sobiccima, napravi im dzamiju i oni sami dodju. Kad bih sretao musli ane iz tih krajea redovno bi to bili svjezi doseljenici iz Bosne.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Inače koliko se sjećam duduovih podataka za hrvatske muslimane i nisu baš bajni, mislim da su u -56 ljudi godišnje.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76124 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
2001: 5 400 / 144 000 = 3.8% Glazbenik je napisao/la: Broj muslimana u Rijeci 2011. 5 820 / 128 624 = 4.52% Rijeka gubi stanovništvo tolikom brzinom (1991. godine 168 000) da će oko 2025. godine pasti ispod 100 000. Grad je magnet za muslimane iz SZ Bosne, i Babini su npr. vezani za Rijeku.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 13:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76124 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dvije muhe jednim udarcem: olakšamo SZ Bosnu za određen broj muslimana, i od Rijeke dobijemo patriotski grad i novi Gospić, kako dudu kaže.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 14:05 |
|
|
Odvratno!!
Još jedna glupava liberalna loša stvar , sagrađena je zgrada koje razdvaja ljude , muslimani su sami sebe zarad neke tradicije zauvek obeležili da su različiti od ovih drugih zbog imaginarnog boga.
Ima li išta gore nego pravoslavna gimnazija u Zagrebu , neka slična stvar za mlade Hrvate-katolike iz Vojovidne u Subotici,..... Jezivo!!!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 14:08 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 14:13 |
|
|
Vidi slika... Al su se Riječani usrećili sa isl.centrom u p.m.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 15:42 |
|
|
Robbie, ne radi se o drasticnom padu populacije Rijeke vec o novom nacinu popisivanja. Realno RH stagnira u stanovnistvu izmedju popisa 2001. i 2011.g. s obzirom da bi rezultat popisa iz 2001.g. ovom metodologijom bio otprilike isti. Ravnatelj(mislim da je sada vec bivsi) DZS je o tome prine godinu i pol govorio na Dnevniku 3 HRTa. Isto tako rast Zadra i Zagreba je puno veci jer se dobar dio rasta "gubi" u toj novoj metodologiji.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 15:53 |
|
|
Mislim da u slučaju Rijeke ipak nije riječ o novoj metodologiji, to ipak nije emigracijska sredina... Ono što umjetno povećava pad je selidba mlađeg dijela stanovništva u Viškovo i slična naselja...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 15:57 |
|
|
Manja šteta je od 50 manjih dzamija nego ovakvog "islamskog centra" gdje će se skupljati vehabije.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 15:59 |
|
|
Ne bas. Radi se o metodologiji s obzirom da je i vecina opcina okolo Rijeke izgubila stanovnistvo, a negativni pp nije toliko izrazen da bi bio zasluzan za toliki pad.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 16:13 |
|
|
Čekaj šta nisu izbačeni podaci za popise 91' 01' i 11' po novoj metodologiji?
1991. 4.499.049 2001. 4.437.460 2011. 4.284.889
Ni to to?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 16:16 |
|
|
Problem je sami koncept islamskog centra.
Islamski centar nije samo džamija i samo mjesto za molitvu, nego mali getto koji ima funkciju da što više sekularnih aspekata života posjetitelja islamizira (obrazovanje, kulturu, traženje prijatelja ili bračnih partnera) i prožme religijskom notom.
U BiH ima 10-ak islamskih centara, svi su izgrađeni također arapskim parama. Ako te centre (koje izbjegavaju sekularni muslimani) uzmemo kao reprezentativnu "anketu" , onda je prognoza ...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura Postano: 04 svi 2013, 16:18 |
|
|
Uopće nije problem islamskog centra. Samo nek ga imaju. Idealno za Rijeku. Možda i neka bomba pukne.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Noname01 i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|