Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
emt je napisao/la:
Gledajte taj koncert ne bi bio koristen u politicka svrhe nego za raju iz Sa i okoline.
Licno bi mi razocarenje prestavljalo ako Sarajevo ne bi moglo garantovati sigurnost covjeku, a ko voli da ga slusa to je njegovo pravo.
Bez politicke pozadine i promoviranja stranaka.
Dokaz da se moze ispostovati razlicitost.
Pa šta mu onda nisu dali kada je trebao doći za obljetnicu posjete pape? Sada ni nema nikakva najava za mogući koncert osim želja ludog Budimira, koje su neprijateljski dočekane u sarajevskim medijima. Ništa sem toga i pisanja one klinke, tako da bezveze pišemo o stvari koja se neće desiti.
emt je napisao/la:
Vrbosna HR je napisao/la:
neka napravi koncert u Kiseljaku
Pa niti si mu ti agent za promociju i odnose sa javnoscu niti ja.
Kao sto rekoh pa da I ponovim, Licno bi mi bilo drago da se koncert odrzi, bez ikakvih incidenata i politicke pozadine, zabrana radi sigurnosnog rizika i sl.
To je sve, nikakvo vezanje zastava i mostovi ljubavi, nego da Sarajevo dokaze mrvu tolerancije i nadu za buducnost.
jedno su želje drugo su mogućnosti....... volio bih i ja da je drugačija situacija ali.....šta je tu je
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
Ti si fakat abnormalno stvorenje Koja ti poredjenja pravis to samo srbin moze. I sto se petljas u ensto o cemu pojma nemas.. Pogle pjesme vaseg Baje Knindze ili kako se taj kepec zove ili Andrije ere da ne nabrajam. Cuj Ljotic Thompson ovo je za shit of the year
Vidim ja da ljudska glupost nema granica pa to ti je.
Meni je to sve isto, Ljotic, Tompson, isti kurac, ista tematika, ista prodavnica magle za slijepce koji ne vide dalje od svog nosa i koji bi da na argumente da uzrvacaju pesnicama i uvredama i koji na svaku kontru gledaju kao na ugrozavanje njihovog hrvatstva, srpstva, bosnjastva i tako dalje.
Ako neki ne moze da razlikuje Tompsona sa jedne strane od bilo koje druge normalne muzike sa druge strane, onda taj je odlijepio od neke teske neuro-bolesti.
Vidim ja po tebi da je debilizam dosao po svoje.. Sto ne navedes Seselj, Pavelic, Ljotic, Draskovic da je to isto.. Ili Goebbels , Risto Djogo i ostali vrsni novinari fasisti za vrijeme rata.. Uhvatio covek poredit Thompsona i Ljotica. pa fakat si idiot, al nije cudno iz kakvog medijeskog okruzenja vi srbi dolazite
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
Inače što se tiče Thompsona on danas uopće nije toliko nacionalistički nastrojen ko što je bio nekad. Problema su dva: 1. Grdna mu je pogreška bila kad je na koncertu prije 10 godina pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara" 2. Glupsoni koji na koncerte nose ustaška obilježja i skandiraju "Ubij Srbina (ili baliye ako je riječ o BiH) i na temelju toga danas mnogi stvaraju sliku o njemu.
On danas više pjeva o problemima koji potresaju hrvatski narod. A to što ljudi sve njegove stihove razumiju kao "Ubij, ubij, ubij Srbina." smatram da to nije njegova krivica.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
Citat:
Mudzahedin... mudzahedin je turski sin Mudzahedin turski sin Bori se za Bosnu srcem svim
vrijeme da se bošnjaci/muslimani ograde od ovakvih kvazi pjevača i ajatolaha tipa cerića što majkom zove tursku.........mislim il ste turci il bošnjaci ???
Mudzahedin... mudzahedin je turski sin Mudzahedin turski sin Bori se za Bosnu srcem svim
vrijeme da se bošnjaci/muslimani ograde od ovakvih kvazi pjevača i ajatolaha tipa cerića što majkom zove tursku.........mislim il ste turci il bošnjaci ???
Gospodine Vrbosna. Nit se oni imaju šta ograđivat od takvih pjevača, nit se mi imamo šta ograđivat od Thompsona, nit se vi imate šta ograđivat od Baje Malog Knindže. Jednostavno to nećemo dočekat i posve je nepotrebno. Imamo sasvim drugačije probleme danas.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
niste u pravu gospodine Šeher. ne pjeva Thompson od Navy Seals već o Hrvatskoj vojsci, tako mahir neka pjeva o abih(u svojoj čaršiji) a ne o mudžahedinima koji sa bosnjama veze nemaju......
niste u pravu gospodine Šeher. ne pjeva Thompson od Navy Seals već o Hrvatskoj vojsci, tako mahir neka pjeva o abih(u svojoj čaršiji) a ne o mudžahedinima koji sa bosnjama veze nemaju......
I šta sad? Bolje da su tako otvoreni nego da glumataju ko što to svo vrijeme rade. Tako ima i kod vas pjevača koji su pjevali o četnicima, a ne o regularnoj Vojsci Republike Srpske (Krajine). A nažalost ima i kod nas takvih, ne mogu poreći. Toga je bilo i biti će ma koliko god se nekakvi tamo političari i intelektualci "ograđivali" i koliko god mediji kenjali po njima.
NoviSeer je napisao/la:
Vrbosna HR je napisao/la:
I šta sad? Bolje da su tako otvoreni nego da glumataju ko što to svo vrijeme rade. Tako ima i kod vas pjevača koji su pjevali o četnicima, a ne o regularnoj Vojsci Republike Srpske (Krajine). A nažalost ima i kod nas takvih, ne mogu poreći. Toga je bilo i biti će ma koliko god se nekakvi tamo političari i intelektualci "ograđivali" i koliko god mediji kenjali po njima.
zašto imam da dojam da me smatrate srbinom gosp. Šeher ??
zašto imam da dojam da me smatrate srbinom gosp. Šeher ??
1. Prije ste imali avatar Žareta i Gocija 2. Kakve veze imaju delija i tromeđa u vašem potpisu sa Hrvatima? 3. Na onoj temi o narodnjacima također iskazujete ljubav prema krajiškoj muzici. Nisam znao da Hrvati u Vrhbosni (ili Vrbosni kako ste vi napisali) vole muziku ljudi koji su dosta daleko od njih na više načina. 4. A na ovoj temi vam odjednom jako smeta Thompsonov dolazak u Sarajevo.
Ma ne! Nemoguće da ste Srbin .
Gospon, madam se da ste svjesni debilnosti teksta ove pjesme.
Mudzahedin je rijec arapskog porijekla i oznacava borca na bozijem putu, dok ovaj pjeva o turskoj kao majcici svojoj koja je uzgred sekularna drzava.
Promasili ste citav gol, pogrijesili stadion i zavalila Sam vam golcinu iz svlacionice.
Gospođice - "ustaša" je riječ koja označava ustanika, kao što je i "četnik" riječ koja označava borca u nekakvoj četi ako se ne varam. Stoga je sasvim nebitno što ovdje označava riječ koja opisuje borce koji su činili neviđene strahote po našoj jednoj i jedinoj domovini.
A i osim toga vi ste rekli kako su u Šeher domoljubne pjesme uvijek dobro došle pa sam vam ja poslao jednu. Samo što sam se zajebao. Ovo nije domoljubna pjesma, ovo je patriotska. Oprostite mi gospođice emt .
Zato evo za vas jedna domoljubna
Ja vrlo dobro znam sto oznacava rijec ustasa, tako da bi vjerovatno mogla da vam odrzim kraci kurs iz tog dijela povijesti.
Semizovac nije na Marsu.Pa ako cemo o osnivanju kojekakvih legija i elitnih postrojbi opet moj kraj prednjci.
No to nije tema, drugom prilikom.
Mogu vam reci da imate cudan smisao za muziku. Ako bi napravili anketu medju prisutnim Bosnjama shvatili bi da doticnog pjevača turskog mudzahedina ne zna ni 1% ispitanika.
Mislim da sama definicija turski mudzahedin zvuči čudno svakom onom ko ima vise od 2 razreda škole.Adekvatnije bi bilo Janjicar.Zar ne ?
A o ustašama se javite drugom prilikom negdje na povijesti.Stojim na raspolaganju.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
Ja vrlo dobro znam sto oznacava rijec ustasa, tako da bi vjerovatno mogla da vam odrzim kraci kurs iz tog dijela povijesti.
Semizovac nije na Marsu.Pa ako cemo o osnivanju kojekakvih legija i elitnih postrojbi opet moj kraj prednjci.
No to nije tema, drugom prilikom.
Mogu vam reci da imate cudan smisao za muziku. Ako bi napravili anketu medju prisutnim Bosnjama shvatili bi da doticnog pjevača turskog mudzahedina ne zna ni 1% ispitanika.
Mislim da sama definicija turski mudzahedin zvuči čudno svakom onom ko ima vise od 2 razreda škole.Adekvatnije bi bilo Janjicar.Zar ne ?
A o ustašama se javite drugom prilikom negdje na povijesti.Stojim na raspolaganju.
A vi jednostavno opet ne znate za zajebanjciju ha? Dobro onda ćemo drukčiji pristup napravit. Evo jedna malo poznatija vašem narodu
Samo Bosnu ne dirajte, Herceg-Bosnu ostavite. Mašala .
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.