HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 kol 2026, 03:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 220 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu?
PostPostano: 20 lip 2026, 16:47 

zalutala je napisao/la:

Možemo li se makar složiti da su uzrok iseljavanja domaći ljudi?
Ovaj poduzetnik, onaj poduzetnik, vlada ova, vlada ona.
Ovdje me se napada i proziva za sve i svašta samo zbog toga što govorim, evo i članke sam priložila, da su domaći ljudi uzrok iseljavanja.

Jesu. U znatnen dilu i na više područja.
Ali nisu jedini krivi.

Vrh

Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu?
PostPostano: 20 lip 2026, 21:30 

Naša Kvačica je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Pitaj gorana, darka a i sebe. Što s nelegalnim.
Dark me uvjeravao da se ilegalnih lakše riješiti nego legalnih.
Goran legalne migracije naziva svinjarijom. A i ti si razvlačio papu zato što je potaknu na sigurne i legalne puteve a to su ti granični prijelazi. Naravno, sigurno si slučajno zaboravio napisati sigurni i LEGALNI(kako kaže papa) pa se eto sada čudiš kakvi su to sigurni putovi.
Gle, ja se slažem s papom i zalažem se za to što on govori, sigurni i LEGALNI putovi iliti granični prijelazi. Morala sam legalni napisati velikim slovima, čini mi se da to u papinoj izjavi previđaš-
Dakle, ne trebaš mene tražiti za mišljenje što s nelegalnim migrantima, niti jednom riječju nisam podržala ilegalne prelaske granica. To vi koji se protivite papinoj izjavi domišljajte što s njima

Al evo, da ne ostanem dužna odgovor. Osobno bih svaki nelegalni prelazak granice kažnjavala i vraćala ljude koji to pokušaju učiniti. To je moje mišljenje, al ja ne donosim niti sprovodim zakone paaa ostaje na domeni mišljenja

Ako dobro shvaćam, ti kažeš recimo u situaciji da dolazi brod sa 200 imigranata iz Afrike koji nemaju nikakvih dokumenata, nitko ih nije zvao, navalili ljudi hoće u Njemačku ili Englesku i točka, da bi u tom slučaju:

Papa rekao: vratite ih u Afriku. Nelegalni su.

NE bi papa rekao promijenite zakon da može legalno ući kome padne na pamet i omogućite im siguran put kvalitetnim brodom da ne moraju ići starim nesigurnim brodom?

Prvo mi navedi primjer kada je bilo tko pitao papu što s brodom s 200 nelegalnih migranata.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2026, 21:38 

Sokolić je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Možemo li se makar složiti da su uzrok iseljavanja domaći ljudi?
Ovaj poduzetnik, onaj poduzetnik, vlada ova, vlada ona.
Ovdje me se napada i proziva za sve i svašta samo zbog toga što govorim, evo i članke sam priložila, da su domaći ljudi uzrok iseljavanja.

Ali nisu jedini krivi.

Onda bi valjda trebali prvo riješiti u svom dvorištu. Vidjet gdje se griješilo i to popraviti.
Strani radnici su posljedica a ne uzrok.
Nešto mi nikako nije jasno.
Naši poslodavci, sigurna sam da imaju troškova oko stranih radnika; dozvole, vize, smještaj i šta sve ne.
Nije mi jasno kako te troškove koje imaju za strane radnike ne preusmjere na povećanje plaća i na taj način potaknu ljude koji su odselili da se vrate a također i ljude koji planiraju odseliti zadrže.
Drže se mantre da Hrvati ne žele raditi. Ono ulijenili smo se u zadnjih 5-6 godina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2026, 23:44 

zalutala je napisao/la:
Lijepo pitam sasvim jednostavno pitanje, što kad ti se uvali nelegalni imigrant i kaže da je jadan i gladan.

Dakle, nelegalni. Hoćeš ga vratiti nazad ili ćeš ga hranit, oblačit i zabavljat u nekom imigracijskom centru? Što kad ti dođe u čamcu 200 takvih?

I kakvi su to sigurni putevi? Pa putevi su već sigurni, ne vidim što točno fali putevima pa bi papa mijenjao? Normalno ako idu kroz šumu da je nesigurno.

Goran legalne migracije naziva svinjarijom. A i ti si razvlačio papu zato što je potaknu na sigurne i legalne puteve a to su ti granični prijelazi. Naravno, sigurno si slučajno zaboravio napisati sigurni i LEGALNI(kako kaže papa) pa se eto sada čudiš kakvi su to sigurni putovi.
Gle, ja se slažem s papom i zalažem se za to što on govori, sigurni i LEGALNI putovi iliti granični prijelazi. Morala sam legalni napisati velikim slovima, čini mi se da to u papinoj izjavi previđaš-
Dakle, ne trebaš mene tražiti za mišljenje što s nelegalnim migrantima, niti jednom riječju nisam podržala ilegalne prelaske granica. To vi koji se protivite papinoj izjavi domišljajte što s njima

Al evo, da ne ostanem dužna odgovor. Osobno bih svaki nelegalni prelazak granice kažnjavala i vraćala ljude koji to pokušaju učiniti. To je moje mišljenje, al ja ne donosim niti sprovodim zakone paaa ostaje na domeni mišljenja

Zamarate s ovim legalnim - nelegalnim, što mene savršeno ne zanima.
Što s nelegalnim? Evo, pomoći ću Vam s odgovorom. Prvo napustiti "Marakeš", "Dublin", ako treba i EUnije. Badava svi novci koje HDZ (SDP, Možemo) potroši na gluposti i ili "bisere" kojima se kasnije bavi EPPO, to sve nije vrijedno štete koju nam prave i rizika u koje nas uvlače. Dalje, žilet žica (ili visoka ograda) na granici, kvalitetno čuvana (ili kako su rekli u JNA prepreka koja nije branjena nije prepreka), one koji uspiju prijeći - 6 mjeseci zatvora, globa i trajni izgon. Razmisliti i o revitalizaciji "Golog otoka", jer od njega nikada turističkog centra, ali za prvotnu namjenu ima dosta prednosti.
Legalni migranti? Kako bi dobili vizu trebali bi dokazati da za RH nisu prijetnja i kako će biti korisni. I onda im dozvoliti ulaz u simboličnim brojevima, ili manje od toga, te paziti što izvode.

Sve drugo je teška glupost. Od ovih navijača za migrante (KC, ljevičari, liberali, globalisti, senzibilizirani i tsl.), koji su za hrvatsku stvar štetočine, još nisam čuo riječ isprike za zlo koje se događa, prijetnju koja raste, a rezultat je njihovih napora.
U praksi kako to budalesanje izgleda primjer je časna iz "Opatovca". Dok kao horda migranti nadiru preko granice, časna koja ih tetoši u "Opatovcu", po naputcima ministra Ostojića i predsjednice Kolinde, daje izjavu: "Ovo je odlična prilika za evangelizaciju!". Što se tiče te njene "odlične prilike", jedan od tih koje su ugostili u Opatovcu, koji tjedan kasnije sudjeluje u napadu na diskoteku u Parizu.

Ne znam što Vas je spopalo, ali ako u tim legalnim migrantima vidite potencijalnog ženika, pa Vas motivira romantika?! OK, ali svejedno, radije NE.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2026, 23:53 

goran2hr je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Što s nelegalnim? Evo, pomoći ću Vam s odgovorom. Prvo napustiti "Marakeš", "Dublin", ako treba i EUnije. Badava svi novci koje HDZ (SDP, Možemo) potroši na gluposti i ili "bisere" kojima se kasnije bavi EPPO, to sve nije vrijedno štete koju nam prave i rizika u koje nas uvlače. Dalje, žilet žica (ili visoka ograda) na granici, kvalitetno čuvana (ili kako su rekli u JNA prepreka koja nije branjena nije prepreka), one koji uspiju prijeći - 6 mjeseci zatvora, globa i trajni izgon. Razmisliti i o revitalizaciji "Golog otoka", jer od njega nikada turističkog centra, ali za prvotnu namjenu ima dosta prednosti.
Legalni migranti? Kako bi dobili vizu trebali bi dokazati da za RH nisu prijetnja i kako će biti korisni. I onda im dozvoliti ulaz u simboličnim brojevima, ili manje od toga, te paziti što izvode.

Sve drugo je teška glupost. Od ovih navijača za migrante (KC, ljevičari, liberali, globalisti, senzibilizirani i tsl.), koji su za hrvatsku stvar štetočine, još nisam čuo riječ isprike za zlo koje se događa, prijetnju koja raste, a rezultat je njihovih napora.
U praksi kako to budalesanje izgleda primjer je časna iz "Opatovca". Dok kao horda migranti nadiru preko granice, časna koja ih tetoši u "Opatovcu", po naputcima ministra Ostojića i predsjednice Kolinde, daje izjavu: "Ovo je odlična prilika za evangelizaciju!". Što se tiče te njene "odlične prilike", jedan od tih koje su ugostili u Opatovcu, koji tjedan kasnije sudjeluje u napadu na diskoteku u Parizu.

Ne znam što Vas je spopalo, ali ako u tim legalnim migrantima vidite potencijalnog ženika, pa Vas motivira romantika?! OK, ali svejedno, radije NE.

Označeno, ne znam za slučaj da se Hrvatica udala za Filipinca ali znam za slučajeve da su Hrvati oženili Filipinke :zubati

Vrh

PostPostano: 21 lip 2026, 11:29 

goran2hr je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ova časna bar pošteno i iskreno kaže zašto kc podupire dolazak mase migranata, ne izvlači se na priče da su loši poslodavci razlog zašto su najrazivjenije zemlje svijeta napunjene migrantima :smajl007

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 01:16 

zalutala je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Ali nisu jedini krivi.

Onda bi valjda trebali prvo riješiti u svom dvorištu. Vidjet gdje se griješilo i to popraviti.
Naši poslodavci, sigurna sam da imaju troškova oko stranih radnika; dozvole, vize, smještaj i šta sve ne.
Nije mi jasno kako te troškove koje imaju za strane radnike ne preusmjere na povećanje plaća i na taj način potaknu ljude koji su odselili da se vrate a također i ljude koji planiraju odseliti zadrže.
Drže se mantre da Hrvati ne žele raditi. Ono ulijenili smo se u zadnjih 5-6 godina.

Ista radna mista koje se sada ima za strance, nisu bila dostupna za Hrvate.
Ka' da ih se čuvalo samo za strance.

Hrvati želidu radit.
Istina je, doduše, da ima domaćih linčina i da se užasno ponašadu na poslu. Priko nike stvari, bezobrazni u odnosu sa strankaman, izmotavala i zabušanti.

Za Hrvate je bilo milijun uvita.
Iskalo se znanje jezika, ka' da zapošljavadu diplomatsko osoblje, a ne običneg pomoćneg radnika u skladišću.
Domaćen čoviku su iskali znanje ovog, znanje onog, toliko i toliko godišć radneg iskustva, potvrda za ovo, potvrda za ono (procipljenost, nekažnjavanost...).
Pitali bračno stanje, broj dice, planiranje nove dice, živiš li u svomen stanu, ovo, ono.
Dođe stranac koji ne zna hrvatski, engleski jedva nabada, sve medicinske i sudske potvrde su lažirane, ostala pitanja i ne pitadu i taj stranac dobije radno misto.
Pa na kraju gubavac radi s hranon. :gun_bandana :smajl037 :smajl006 :2guns

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 13:36 

Sokolić je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Hrvati želidu radit.
Istina je, doduše, da ima domaćih linčina i da se užasno ponašadu na poslu. Priko nike stvari, bezobrazni u odnosu sa strankaman, izmotavala i zabušanti.

Iskalo se znanje jezika, ka' da zapošljavadu diplomatsko osoblje, a ne običneg pomoćneg radnika u skladišću.
Domaćen čoviku su iskali znanje ovog, znanje onog, toliko i toliko godišć radneg iskustva, potvrda za ovo, potvrda za ono (procipljenost, nekažnjavanost...).
Pitali bračno stanje, broj dice, planiranje nove dice, živiš li u svomen stanu, ovo, ono.
Dođe stranac koji ne zna hrvatski, engleski jedva nabada, sve medicinske i sudske potvrde su lažirane, ostala pitanja i ne pitadu i taj stranac dobije radno misto.

S tim da je uzrok svega u sistemu koji stvara potpuno negativnu klimu beznađa za domaće ljude i potiče ih na odlazak vani, dok je za strane radnike obrnuto. Radi se sve da se osjećaju kao kod kuće pa i bolje i da se zadrže tu. Poslodavci koji to iskorištavaju su posljedica, ne uzrok, sveukupne klime i uvjeta koje je sistem stvorio, od politike do medija kako državnih tako i privatnih koji doslovno tjeraju domaće ljude i potiču zapošljavanje i naseljavanje stranaca.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 14:36 

Sokolić je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Hrvati želidu radit.

Nek je sve tako kao što govoriš.

Opet je problem u nama. Naši ljudi su pristali na te igre/pravila.
A zašto?
Zbog novca.
Na jednoj drugoj temi se govorilo o tome da su ako se ne varam za isplatu darova za djecu zagrebačke službe u obrascima navele roditelj 1 i roditelj 2.
Sindikati su govorili da je to protuzakonito, da naš obteljski zakon prepoznaje samo oca i majku.
Što se dogodilo. Ljudi su bez problema potpisali te obrasce da bi dobili par stotina eura.
E sad pokušaj zamisliti na šta se sve pristaje i što se sve radi kada su veći novci u điru.
Ima dosta krivice i u nama.
Vjeruj mi, manje zamjerim ekipi iz Možemo nego našim desničarima, suverenistima ili kako god ćemo ih nazvati.
Možemo ima jasne ciljeve i sprovodi ih.
Desničarima i suverenistima je u fokusu rat koji je završio prije osamdesetak godina.
Vazda se vrte oko te priče.
A za ostale stvari; npr ovi obrasci, uvoz stranih radnika i slično, jave se kada je to već "prošlo" i onda vrte mantre oko nekih tajnih centara moći i slične priče.
U medijima se pojave kada kontriraju s nekim prosvjedom povodom obilježavanja nečega iz WWII.
Opet ću uzeti za primjer ove obrasce(roditelj 1 i roditelj 2) jel im bilo iz poniženja tada stati uz sindikate i podržati iste? Da su tada zajedno sa sindikatima izašli u javnost medijski pritisak bi bio jači. Ne, lakše je poslije pisati kojekakve statuse po društvenim mrežama i gostovati pod podcastima kako su eto svi protiv nas.
Ista priča i sa zakonom o ukidanju kvota za strane radnike. Sindikati upozoravali, desničari pisali statuse po društvenim mrežama.
Sad ću sigurno biti prozvana da sam socijalist ili nešto slično.
Naši suverenisti i desničari se samo kite tuđim perjem.
Thompsonov koncert prikazuju kao svoj uspjeh. Ne, nije to uspjeh desničara i suverenista, to je isključivo Thomsponov uspjeh.
Antunovski hod mladih prikazuju kao uspjeh desnice. Ne, nije to uspjeh desnice, da ti mladi slušaju desničare i suvereniste(najdraži hobi im je prozivanje Vatikana i RKC) ti mladi i ne bi išli u Crkvu.
Znam da sam malo odužila.
Želim reći da smo pristali na te igre/pravila, kako god ćemo ih nazvati.
I nažalost, ovo je moje mišljenje ne treba se nitko sa mnom složiti, mislim da mi i nemamo neku desnu suverenističku stranku. Da su toliki suverenisti valjda im ne bi bio problem okupiti se oko istog cilja. Ljevica s tim ima manji problem

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 16:57 

Za svaku ideologiju je potrebno da je domaći ljudi prihvate, od fašizma, komunizma do rodne i migrantske ideologije. Problem je uvijek i u onima koji nameću i u onima koji prihvaćaju, to se podrazumjeva.
Kakva je točno korist od anutnovskog hoda (šta god to bilo) i thomsonovih koncerata?

Vrh

PostPostano: 23 lip 2026, 11:40 

@zalutala, složit ću se s tebon da za ovakvu situaciju krivnju dilon snosidu i domaći. Vlast, poduzetnici, domaća radna snaga.

Razlozi: sluganstvo, ekonomsko-politička kratkovidnost, lakomost, gramzivost, uskogrudnost, konformizam, površnost, egoizam, glupi dišpeti.

Znaš ono: gazda je htio da radnica čisti znatno više prostora nego što je to fizički moguće u radnen vrimenu niti platit prikovrimene. Radnica je raskinula radni odnos. Gazda je potom zaposlia radnicu iz Srbije kojon je još mora nać i platit smišćaj.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2026, 23:58 

Mate Guzinić

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 08:27 

https://direktno.hr/zivot/vjera/video-v ... om-138976/

Zanimljive izjave Marina Miletića iz 2018. u kojima povezuje migrante i evangelizaciju, isto kao ova časna koju smo spominjali. Migrante tu očito ne vidi kao opasnost islamizacije nego ih vidi kao rjesenje problema evangelizacije (loše discipline, opadanja ili nedovoljnog broja katolika). S ovim izjavama postaje potpuno jasno zašto kc podržava masovne migracije.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 15:28 

Neznam je napisao/la:

Kakva je točno korist od anutnovskog hoda (šta god to bilo) i thomsonovih koncerata?

socijalna interakcija normalnih ljudi i osjećaj pripadnosti grupi koji jača i stvara veću motivaciju da se ostane na pravom putu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 15:47 

novosve je napisao/la:
Neznam je napisao/la:

socijalna interakcija normalnih ljudi i osjećaj pripadnosti grupi koji jača i stvara veću motivaciju da se ostane na pravom putu.

Apsolutno!
Ali ta grupa uključuje i nogometaša iz Burkine Faso koji je na thompsonovom hodočašću ko riba u vodi :zubati
Spominjali su se ti događaji u kontekstu nekakve desnice čega već, a to su budimo realni multinacionalni i multikulturalni vjerski događaji.
https://net.hr/webcafe/svastara/patrice ... 00040c8f8e

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 16:59 

Neznam je napisao/la:
novosve je napisao/la:

Apsolutno!
Ali ta grupa uključuje i nogometaša iz Burkine Faso koji je na thompsonovom hodočašću ko riba u vodi :zubati
Spominjali su se ti događaji u kontekstu nekakve desnice čega već, a to su budimo realni multinacionalni i multikulturalni vjerski događaji.

Eto, bio je i Kinez Ustaša u Imotskom, pa ga naši antihrvati izbacili (deportirali) iz Hrvatske:
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... aju-588118

A da je silovao kakvu Hrvaticu ili nozem napao policajca, tada bi bio dobrodošao.

Uglavnom, podpisao bi i za Burkinu Faso na Thompsonu ili za ovog Kineza Ustašu umjesto nekog Mozemovca koji je podrietlom Hrvat...

Citat:
Ma znam ja zakone. Znam ja. Ali samo dizanje desnice je ilegalno! A kako ću se ja kontrolirati ako mene netko tako pozdravi, moram mu uzvratiti, jače je od mene… - emotivno će Demi. U Kini to stalno radi. Nema nikakvih problema. Da nas uvjeri, pustio nam je nekoliko snimki.
- Evo, pogledajte. Kad smo na SP-u pobijedili Englesku, nosio sam ovu zastavu HOS-a po ulici i vikao sam sve što vičem ovdje, "oj Hrvata mati mila, za dom spremni, nitko ne zna gdje se skrio Ante Gotovina…" Kad hrvatski igrači dođu u Hong Kong igrati, mi im s tribina vičemo "ubi, ubi Srbina" i oni nama odgovaraju, ali ja ne razumijem zašto je ovdje to problem? – vidljivo će šokiran Demi. Obožavatelj je, kaže, "ustaša od devedesprve".

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 17:36 

Kakav je onda smisao takvog patiotizma (šta već) kojeg furaš kad je potpuno nebitno šta je netko porijeklom i bitno je samo da navuče šahovnicu i da ti je ideološki blizak? Zar to nije isto što Možemovci zastupaju, samo s šahovnicom i križem?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 19:37 

Evo sutra papa ide na Lampeduzu da nam objasni kako nelegalne imigrante trebamo proglasiti legalnima i tako će se smanjiti broj nelegalnih imigracija.

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 20:19 

Neznam je napisao/la:
Kakav je onda smisao takvog patiotizma (šta već) kojeg furaš kad je potpuno nebitno šta je netko porijeklom i bitno je samo da navuče šahovnicu i da ti je ideološki blizak? Zar to nije isto što Možemovci zastupaju, samo s šahovnicom i križem?

To ti je kano kad posvojiš nekoga u obitelj i on postane član obitelji, preuzevši prezime i sjedinjujući se s njom po identitetu i svemu. Čak su i Zidovi imali takvih posvajanja lojalnih tuđinaca u Starom Zavjetu, makar riedko, ali ih je bilo.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2026, 23:39 

Evo sutra papa ide na Lampeduzu da nam objasni kako nelegalne imigrante trebamo proglasiti legalnima i tako će se smanjiti broj nelegalnih imigracija.

Meni je definitivno najjača fora sa sigurnim i legalnim putevima, šta god to značilo.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2026, 01:45 

Ma neka otiđe u središnji Sudan pa ondje propovijeda svoje nebuloze na izvorištu migracija.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2026, 01:46 

Neznam je napisao/la:
novosve je napisao/la:

Apsolutno!

Crna legija :zubati :smijeh

Vrh

PostPostano: 04 srp 2026, 09:46 

Problem je što je to Pandorina kutija.

Nama je npr. većina Iliraca nehrvatskog porijekla.
A ono, hrvatski narodni preporod.

Postoji i priča o Erdodyevima, dakle lozi onih kojih su u Saboru rekli poznatu rečenicu, kraljevstvo kraljevstvu ne propisuje zakone, makar su porijeklom bili Mađari.
I to su se prvi puta pohrvatili, pa kad je ta loza izumrla, ponovno su došli rođaci iz Ugarske, pa su i oni opet postali Hrvati.

I taj dio je ok.
Svaki pojedinac, ako se dovoljno potrudi, prihvati Hrvatsku i radi za nju, može postati Hrvatom.

Problem je što ovdje nije o tome riječ.
Asimilacija pojedinaca, ma koliko dobri, inteligentni, ili što već bili, nije jednaka planskoj asimilaciji gomile useljenika.

Pojedinci su prihvatili Hrvatsku i postali Hrvatima.
Njihova "krv" se pomiješala s našom, neće se brojati krvna zrnca, taj dio je ok.

Ali ako dovedeš gomilu ljudi kojima je ovo samo "EU-departman", provincija, koji s Hrvatskom nemaju, niti žele imati veze...
Što si napravio?

Hrvatska je Hrvatska samo dok postoje Hrvati.
Ako oni izumru, nema ni Hrvatske...

Također, imaš još dvije bitne stvari.
Prva je Gradišće.
Neki ljudi iz Gradišća su Hrvate i Hrvatsku (Ostatke ostataka) bili zvali i Hrvatinićima (ili tako nešto, zaboravio sam ime), jer smo se previše miješali s Vlasima tu.
Nama je oporavak iz Ostataka ostataka bio dobrim dijelom uskrsnuće.
Baš sam gledao nešto (ne znam jesu li stranice točne), ovo bi trebao biti jezik Gradišćanskih Hrvata: https://hkd.at/hrvatski/gradiscanski-hrvati/povijest/

Druga je Katalonija.
Oni su (za razliku od Baskije) napustili priču s krvi i porijeklom.
Bitno je bilo samo da se zna jezik i povijest.
Danas je pola Katalonije protiv odvajanja od Španjolske, dobrim dijelom su to useljenici.
Pola Južne Amerike se slilo u Barcelonu.

Tako da....
Ne možeš nikako imati masovna useljenja.
Možeš uzimati nešto malo ljudi, onih zaslužnih, koji će postati dio hrvatskog naroda, koji će se integrirati.

Razlika prema Možemovcima je ta da oni ne žele Hrvatsku i Hrvate, oni bi nas "raskuhali", dodavali u politički narod ljude koji će glasati za njih, a kako je trenutno nestalo Srba, Muslimana i sličnih jugića, onda im ni Nepal nije daleko.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2026, 09:50 

Ja nemam ništa protiv da netko dođe trbuhom za kruhom, pošteno radi svoj posao i doprinosi državi.

Ali ne po cijeni da takav ruši cijenu rada domaćima i Hrvatsku pretvori u neku afričku, ili azijsku zemlju.

Ne želim da RH postane kao neke zapadno, ili sjeverno europske zemlje, gdje gradovi nisu više sigurni, gdje policija ne može ulaziti u neke kvartove, gdje postoje bande useljenika koje siluju domaće žene i slične probleme.

Uostalom, ne želim biti manjina u svojoj vlastitoj državi.
A to su Možemovske ideje i obećanja.
Kako više ne mogu utopiti Hrvatsku u Jugoslaviji, sada ju pokušavaju utopiti u EU, ili nekoj Eu-afro-aziji.
Nije bitno u čemu, bitno je da je nema.

A to je dno.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2026, 10:17 

Ceha je napisao/la:
Ja nemam ništa protiv da netko dođe trbuhom za kruhom, pošteno radi svoj posao i doprinosi državi.

Postavlja se sotonistička teza kao loš si čovjek ako staviš sebe i svoju zajednicu na prvo mjesto. Trebao bi žrtvovati sebe, svoj narod i državu za nekog drugog, i onda si dobar. Trebao bi narod izvršiti samoubojstvo da usreći đavle i da mu kažu dobar si. Samo postojanje Hrvata je znak da su loši. Trebaju nestati da bi bili dobri. To je bolesno.

Istina je da su jako rijetke situacije gdje se nama imigracija isplati. To može biti neki stručnjak koji nam treba hitno a mi trenutno nemamo kadra. Čak i u tom slučaju to je privremena mjera dok ne proizvedemo svoje. Imigracija treba biti privremena, inače samo sakriva puno ozbiljnije probleme. Sve ostalo, poput laži "imigranti rade poslove koje Hrvati ne žele" su samo izgovori da se smanji plaća Hrvatima, i tako ih se potakne na dodatno iseljavanje. Radit će Hrvati što god treba ako je plaća dovoljno visoka. Ako i neće, trebali bi, možda im treba skresati ego da su bolji od drugih. Imigranti samo služe da ubiju tržište rada dok potiču uobraženost domaćih da su kao neka viša klasa.

A ovo udaranje na savijest, moramo primiti milijune skakavaca iz Afrike i Azije inače ne valjamo, je čista veleizdaja. Papa je agent strane sile i aktivno radi na uništenju europskih naroda. To što on kao "želi" i što "misli", i što "namjerava", to neka čuva za sebe. Vidim što radi a to je pomaganje neprijatelju.

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 220 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: