|
|
Stranica: 11/189.
|
[ 4719 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Konj
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 00:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma jok. Ja imam stav da svi forumski jeb.ači Hrvati trebaju imat 2,1 dijete po glavi bilo u braku, bilo vanbračno i plaćat i novcem i vremenom odgoj istih.
Ja sam prešišao dobrano 2,1 i trošim i vrijeme i novac na podizanje istih.
Šta bi vi moju djecu da vam, za vas kojih je duplo vise, rade duplo kako bi vi uživali, a uživali ste cijeli život u neodgovornosti i ugađanju sebi.
E pa ne moze. Tko vas j. svaka čast, ali podržavanjem multikulti ideologije i uvoza građana trećeg svijeta stvaraš preduvjete da ti jednog dana unuci neće moći sami do škole ili ostajati vani kasno jer će postojati opasnost da budu kulturno obogaćeni. mi smo mala zemlja s ograničenim ljudskim potencijalima koji su nepovratno uništeni posljednjih sto godina, a trendovi nam ne idu u prilog.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 00:22 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Teranova 2 je napisao/la: K..M je napisao/la: @Dudu je Srbin i još nema đece jer ga ime inkriminira. Mora se preformatirati u Josipa, Antu, Vinka, Mirka, Sinišu, Pericu, Slavka, Tomislava.... Nije naš Dule nego Eduardo da Silva, fudbaler i hrvatski državljanin. Referirao sam se na našeg Dušana Silnog iz zaseoka oklen su braća Mrnjavčevići peharnici na dvoru cara Dula.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 01:31 |
|
|
Velebit je napisao/la: Prosjecan IQ je ekstremno bitan jer ako tu kremu Afrike koja ima 100 IQ nije izvukla Amerika, Engleska, Francuska ni Njemacka, nece ni mala ni relativno nekompetitivna Hrvatska.
Osin toga, oko 80% imigranata u Hrvatsku ima samo srednju skolu i tu prvenstveno govorim o podatcima iz 2017, 2018, 2019 koje san iznosia jos prije dvi godine.
'Moze se uzet samo one posebno pametne'... ka da to nikom nije palo na pamet. Evo kako to u praksi izgleda, na primjeru.
Spoiler, svaki put faila jer ti pametni ne egzistiraju u vakuumu. Nista ne shvacas. Za moj argument je prosjecni IQ igdje ikoga ikada EKSTREMNO nebitan. Moj se argument svodi na ovo: Moguce je sutra hrvatsko trziste rada zamijeniti jeftinijom radnom snagom. U potpunosti. Hrvatska je ekstremno malena. Svijet je ogroman. Moguce je. Je li moguce? Je. Moguce je. Prakticno je moguce. Treba li? Ne treba.
|
|
Vrh |
|
|
kelvin
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 08:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: kelvin je napisao/la: Ukratko Junuz je politički "Musliman" iliti ga forumski Sejdo Komsic. Nema on veze sa hrvatstvom ni truna.
Što je za tebe hrvatstvo? Naplata domojublja po satu. Daj mi 2400 € mjesečno pa ću bit dobar Hrvat? 100 € po radnom danu. Koji k. ideš u RH ima dobro plaćenog posla, samo se treba školovati za njega. Ljudi su inertni. Radije će ići tamo negdje davati 1000 € za šugav stan, radit na traci u tvornici i ne ići nigdje da bi uštedio. Ajde ti lijepo se vrati i pokreni neki posao ili nauči električar dobar bit. Evo ne znam nijednog koji dere manje od 1800 € pa ćeš bit zadovoljan u RH. Vazda neki drugi krivi. Koliko ne znas o cemu govoris, pa upravo sam električar. A tebi zelim da ti se kcerka sretno ozeni za Nepalca, ili bolje Pakistanca muslimana pa onda mozes sa zetom i unukom petkom na dzumu Blagodati multikulturalizma
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 08:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kum ima tvrtku, tražio prije par mjeseci električara i nudio 10 k plaće, nije mu se nitko javio. Kaze da bi vjerojatno za 12 nasao. Ali sretno tebi. Problem je što si ti iselio zbog niskog standarda. Da bi standard rastao potreban je rast, rasta nema bez ljudi ili nafte Znači ili nećemo imigrirat nikog pa iselit, ili hoćemo. Jednostavno je. Bilo kakve mjere druge mogu dat rezultate tek za 20 g. Postavljate lažnu dvojbu. Imigracija je potrebna i u tijeku. Ono što možemo je inzistirati da nam baš svakakvu gamad ne dovode. Zasad mi se čini da i jest tako. Evo naveo sam par primjera na temi. A to čija će kćerka s Pakijem bit tko zna, nisam ja u Njemačkoj nego ti. I to je do odgoja, evo mi smo rasli među muslimanima i Srbima pa je iznimna rijetkost da je netko oženio neku drugu osim Hrvatice a mnogi od nas nisu ni vjernici i svehedno svom jatu. Ja puno manje volim muslimane od vas sigurno. Sve ćemo mi to demuslimanizirat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 09:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Filipinke vidim danas rade u Mlinaru. Skroz O.K. simpa žene, koliko vidim i naše su ih dobro prihvatile. Osmjehuju se jedna drugoj. Lijepo. Ti ne kuzis nista o nicemu.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 09:42 |
|
|
Velebit je napisao/la: Ne smeta mi uopce 'optuzba' da je to protiv slobodnog trzista da se ne uvozi uljeze.
Moga bi odgovorit da je to manipulacija trzistem u korist vlasnika kapitala tj sredstava za proizvodnju (i jest) al me nije briga za neke libertarijanske i anti yugo argumente. Nek ih ponavljaju, samo ce omeksat clanove 'crvenih obitelji' prema desnici. Ovo se mozda mogu sloziti. Ima ta dinamika na terenu poslodavac - radnik. To vjecno natezanje i borba za prava od cega na kraju svi profitiraju. Zamislimo poslodavce i radnike kao dva boksaca u ringu. Ovakva imigracija je kao da boksac poslodavac udari boksaca radnika koljenom u testise. U BiH je se dogodilo to da je boksac poslodavac u tolikoj mjeri krsio pravila borbe da je na kraju boksac radnik odlucio napustiti ring.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 09:46 |
|
|
Velebit je napisao/la: Junuz zeli demoralizirat desnicare i redovno izmislja osobne anegdote o tome kako je X manjina 'bas super' zapraceno sa Tony Blairovskim impresijama 'to je buducnost, sto se moze ' Ima price o raznim Azijatima, Crncima, Romima itd. Uvik zakljuci sa 'bas su se dobro snasli i prihvaceni'. Serator stari Dobro bi se snasli i Svicarci. Vec sam napisao: budi LIBERAL pa zaposli dva Svicarca da ti veslaju na kajaku. Ah, da. Liberal prestaje gdje pocinje kostanje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 09:57 |
|
|
Zahvalite se vi ulasku u liberalnu EU, inače bi i dalje radili za 5 k i guzili bi nas politički podržani tajkuni.
Prijevara je da postoje "normalni" ljudi i lijevi idioti.
Postoje doduše lijevi idioti ali postoje i desni idioti. Svijet koji je normalan ne da se navući na ideologije tako lako. Ono, razumijem, usvajam ali svoj ti pos'o. Nit se kome da naganjat crnce niti misli da je dobro imat getoizirana afrička plemena pored sebe. Vi to namjerno binarno stavljate.
Ima liberalnog i liberalnog. Liberalni, sekularni zapad kojem i sami pripadamo i je normalan. Podrazumijeva neke ljudske standarde, recimo zaštitu manjina svih vrsta, i to je sasvim u redu.
Ne treba trovat mlade. Internet i mediji su poprilično počeli izjednačavat svijet. Tinejdžer u Turskoj je sličan onom u Estoniji. Svijet se mijenja. Daleko od toga da ne treba pokušat kontrolirat proces ali su neke stvari jednostavno nezaustavljive.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 09:58 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zahvalite se vui ulasku u liberalnu EU, inače bi i dalje radili za 5 k i guzili bi nas politički podržani tajkuni.
Prijevara je da postoje "normalni" ljudi i lijevi idioti.
Postoje doduše lijevi idioti ali postoje i desni idioti. Svijet koji je normalan ne da se navuči na ideologije tako lako. Ono, razumijem, usvajam ali svoj ti pos'o. Nit se kome da naganjat crnce niti misli da je dobro imat getoizirana afrička plemena pored sebe. Vi to namjerno binarno stavljate.
Ima liberalnog i liberalnog. Liberalni, sekularni zapad kojem i sami pripadamo i je normalan. Podrazumijeva neke ljudske standarde, recimo zaštitu manjina svih vrsta, i to je sasvim u redu.
Ne treba trovat mlade. Internet i mediji su poprilično počeli izjednačavat svijet. Tinejdžer u Turskoj je sličan onom u Estoniji. Svijet se mijenja. Daleko od toga da ne treba pokušat kontrolirat proces ali su neke stvari jednostavno nezaustavljive.
Budi liberal zaposli dva Svicarca da ti veslaju na kajaku.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 10:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 10:30 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Pa eto mogu kad im Junuz dovede Filipinke. Uzeo sam 1.7 djece, sukladno TFR.
Bez Filipinki to je grana koja ne daje ploda, evolucijska slijepa ulica, njihovi će slabi geni biti uklonjeni iz genskog poola... Znači u Hrvatskoj najjače gene imaju Romi, pošto se najviše razmnožavaju u tom "poolu". Btw propustio si priliku da sprdaš kelvina zbog socijalnog statusa u RH, kao što si sprdao weasela.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 10:51 |
|
|
Velebit je napisao/la: Prosjecan IQ je ekstremno bitan jer ako tu kremu Afrike koja ima 100 IQ nije izvukla Amerika, Engleska, Francuska ni Njemacka, nece ni mala ni relativno nekompetitivna Hrvatska.
Osin toga, oko 80% imigranata u Hrvatsku ima samo srednju skolu i tu prvenstveno govorim o podatcima iz 2017, 2018, 2019 koje san iznosia jos prije dvi godine.
'Moze se uzet samo one posebno pametne'... ka da to nikom nije palo na pamet. Evo kako to u praksi izgleda, na primjeru.
Spoiler, svaki put faila jer ti pametni ne egzistiraju u vakuumu. IQ nije pokazatelj urođene inteligenicje. Pogledaj recimo kako je u Europi jako narastao IQ u zadnjih 100 godina. Zašto? Jer je došlo do drastičnog rasta životnog standarda, obrzaovanja itd. Ne može jednako dobro rješavati IQ čovjek koji je odrastao okružen knjigama, školovao se pola života itd. i dijete koje od malih nogu zna samo za težak fizički posao, a ne zna ni čitati ni pisati. Puno je tu faktora koji utječu na IQ rezultate u državama. Ne postoji razlog zašto bi bijelci trebali biti intelientniji od crnaca. Preci današnjih Slavena i Germana živjeli su kao divljaci u šumama. U stvari, preci Hrvata su još do sredine 20. stoljeća živjeli u nehigijenskim uvjetima i bili mahom nepismeni. Dakle, prosječni europljanin nije čitavu povijest (desecima tisuća godina) bio životnim stilom toliko drugačiji od Crnaca da bi u zadnjih X godina evoluirali u toliko inteligentnije ljude. Jednom lovcu sakupljaču ili stočaru iz Afrike nije trebala inteligencija ništa manje nego europskom stočaru ili lovcu-sakupljaču. Osim toga, postoje tu i neki paradoksi kod rasne teorije. Zašto npr. Ukrajina ili Moldavija (100% bjelačke zemlje) imaju isti IQ kao Surinam (0% bjelačka država)? Ovo s Crncima u SAD-u... valjda ti je jasno da u SAD-u nemaju svi jednake mogućnosti za školovanje i napredak i da su Crnci, s obzirom na povijest PRAVNE diskriminacije sve do 1960-ih, stekli najmanje kapitala i stoga manje šanse da napreduju u sustavu gdje nema univerzalnog školstva i zdravstva kao u npr. zemljama Europske Unije.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 11:50 |
|
|
Novdan je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Bez Filipinki to je grana koja ne daje ploda, evolucijska slijepa ulica, njihovi će slabi geni biti uklonjeni iz genskog poola... Znači u Hrvatskoj najjače gene imaju Romi, pošto se najviše razmnožavaju u tom "poolu". Ne bih rekao da imaju najjače, nije broj djece jedini faktor, ali zasad imaju održive održive gene i prenose ih budućim generacijama. Za razliku od toga, teoretičari genetske izvrsnosti koji nikada neće napraviti ni odgojiti dijete neće prenijeti svoje gene i njihovi geni će biti evolucijski eliminirani iz budućih generacija.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 17:26 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ne postoji razlog zašto bi bijelci trebali biti intelientniji od crnaca. . a možda činjenica da su im reci desetcima tisuća godina živjeli u različitim prirodnim uvjetima u kojima nisu uvjeti za razvoj inteligencije bili isti?? Europskom lovcu sakupljaču je ITEKAKO inteligencija trebala više nego afričkom. let that sink in...
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 17:43 |
|
|
divizija je napisao/la: Novdan je napisao/la: Ne postoji razlog zašto bi bijelci trebali biti intelientniji od crnaca. . a možda činjenica da su im reci desetcima tisuća godina živjeli u različitim prirodnim uvjetima u kojima nisu uvjeti za razvoj inteligencije bili isti?? Europskom lovcu sakupljaču je ITEKAKO inteligencija trebala više nego afričkom. let that sink in... Temeljem čega to zaključuješ? Život lovaca sakupljača iz prašuma Konga, pustinje Namibije, prašumskih planina Papue itd. je IZNIMNO zahtjevan. Potrebno je primjerice nevjerojatno znanje o otrovnim i neotrovnim biljkama, orijentacija u takvim prostorima (Papuu su zvali zelenim paklom) je izrazito otežana i slično.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 17:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Novdan je napisao/la: Znači u Hrvatskoj najjače gene imaju Romi, pošto se najviše razmnožavaju u tom "poolu".
Ne bih rekao da imaju najjače, nije broj djece jedini faktor, ali zasad imaju održive održive gene i prenose ih budućim generacijama. Za razliku od toga, teoretičari genetske izvrsnosti koji nikada neće napraviti ni odgojiti dijete neće prenijeti svoje gene i njihovi geni će biti evolucijski eliminirani iz budućih generacija. Da, forum je prepun ljudi koji tupe o natalitetu, a mislim da ih jako malo ima troje ili više djece. No ne treba praviti ni religiju od prenošenja svojih gena.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 19:15 |
|
|
Novdan je napisao/la: Temeljem čega to zaključuješ? Život lovaca sakupljača iz prašuma Konga, pustinje Namibije, prašumskih planina Papue itd. je IZNIMNO zahtjevan. Potrebno je primjerice nevjerojatno znanje o otrovnim i neotrovnim biljkama, orijentacija u takvim prostorima (Papuu su zvali zelenim paklom) je izrazito otežana i slično. ti shvaćap da su naši preci proveli najmanje 60 000 godina u LEDENOM DOBU. tamo gdje postoje duge zime, kad treba planirati, biti discipliniran i odmjeren, inače krepaš, tamo je selekcija kaznila svaku nesmotrenost, lamislenost i glupost. neusporediv je selekcijski pritisak umjerenih širina, posebno u glacijalu, s onim u tropima. uostalom, ne zvoni li ti malo neka stvar kad svugdje, od Brazila i Meksika, preko Egipta i LIbanona do Indije, baš svugdje su svjetloputi ljudi elita, obrazovaniji , bogatiji, dugovječniji od tamnoputih? istina je da IQ ne ovisi samo o genima, ali nema zemlje na svijetu gdje IQ bijelaca nije veći od onog crnaca. Naravno, netko će reći, pa oni su siroašniji, ali kako to da su baš uvijek i svugdje oni siromašniji? Nije sve u genima, ali štošta jeste.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 19:16 |
|
|
Novdan je napisao/la: Da, forum je prepun ljudi koji tupe o natalitetu, a mislim da ih jako malo ima troje ili više djece. No ne treba praviti ni religiju od prenošenja svojih gena. ako nisi Aristotel ili Tesla, tvoj život je potpuno promašen ukoliko nisi preno svoje gene. za 99.9% ljudi bez djece je uzalud što su se rodili. eventualno ako su posvojili i pomogli da se neki život podigne koji bi propao vjerojatno bez toga.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 19:35 |
|
|
Trošili kisik bezveze i stvarali CO2.
Doduše, možda posluže u hranidbenom lancu kao izvor proteina i masti.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 19:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Trošili kisik bezveze i stvarali CO2.
Doduše, možda posluže u hranidbenom lancu kao izvor proteina i masti. neutralni su, koliko proždru kisika i proteina, tolik poslije nagnoje zemlju. posve beskorisni
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 20:03 |
|
|
divizija je napisao/la: Novdan je napisao/la: Temeljem čega to zaključuješ? Život lovaca sakupljača iz prašuma Konga, pustinje Namibije, prašumskih planina Papue itd. je IZNIMNO zahtjevan. Potrebno je primjerice nevjerojatno znanje o otrovnim i neotrovnim biljkama, orijentacija u takvim prostorima (Papuu su zvali zelenim paklom) je izrazito otežana i slično. ti shvaćap da su naši preci proveli najmanje 60 000 godina u LEDENOM DOBU. tamo gdje postoje duge zime, kad treba planirati, biti discipliniran i odmjeren, inače krepaš, tamo je selekcija kaznila svaku nesmotrenost, lamislenost i glupost. neusporediv je selekcijski pritisak umjerenih širina, posebno u glacijalu, s onim u tropima. uostalom, ne zvoni li ti malo neka stvar kad svugdje, od Brazila i Meksika, preko Egipta i LIbanona do Indije, baš svugdje su svjetloputi ljudi elita, obrazovaniji , bogatiji, dugovječniji od tamnoputih? istina je da IQ ne ovisi samo o genima, ali nema zemlje na svijetu gdje IQ bijelaca nije veći od onog crnaca. Naravno, netko će reći, pa oni su siroašniji, ali kako to da su baš uvijek i svugdje oni siromašniji? Nije sve u genima, ali štošta jeste. Discipline treba i u pustinjskim, tropskim, savanskim itd. uvjetima. Svaku nesmoptrenost, lakomislenost i glupost kažnjava se i drugdje. Umjereni pojas nije stvorio veći pritisak na stanovništvo, već mu dao mogućnost razvoja poljoprivrede i stvaranja civilizacije. Pročitaj neku knjigu npr. Civilization: The West and the Rest. Poznato je kako je i zašto došlo do toga da se civilizacije razvijaju u Euroaziji, dok su npr. u Amerikama nastale u manjim zonama zbog obrnutog smjera pružanja kopnene mase u odnosu na Euroaziju tj. malih zona umjerenog pojasa. To je postupno dovelo do toga da Europljani koloniziraju svijet. Naravno da će potomci robova ili domorodaca u Amerikama biti siromašniji od Europljana. Ti to a priori pripisuješ genetici, miješaš kruške i jabuke. Egipat i Libanon? Koje su to rasne skupine u Libanonu i koja je elitna? Što misliš pod svjetloputi? Evo spomenuo si Egipat, dok je Egipat bio civilizacija, Kelti, Slaveni i Germani su bili barbari. Egipćani su tamnije puti od barbara, pogledaj recimo portrete iz Fayuma. Pogledaj i genetske studije mumija koje pokazuju da su daleko najviše imale haplogrupu E1b, a nakon nje J. Svega par su bile I2 i R1b. Ne želim da ovo ispadne kao neka prozivka, ne želim se svađati uopće, ali meni se čini kao da si ti a priori zaključio da iza razlike u današnjem razvoju država i nacija stoji genetika, bez da si prethodno čitao neke knjige i studije o genetici, evolucijskoj psihologiji, povijesti i slično. Opet kažem, ne smeta mene drugačije mišljenje jer sam i sam nekoć bio tvog mišljenja
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 20:05 |
|
|
divizija je napisao/la: Novdan je napisao/la: Da, forum je prepun ljudi koji tupe o natalitetu, a mislim da ih jako malo ima troje ili više djece. No ne treba praviti ni religiju od prenošenja svojih gena. ako nisi Aristotel ili Tesla, tvoj život je potpuno promašen ukoliko nisi preno svoje gene. za 99.9% ljudi bez djece je uzalud što su se rodili. eventualno ako su posvojili i pomogli da se neki život podigne koji bi propao vjerojatno bez toga. Ok ovo je već rasprava o smislu života, bolje za zasebnu temu
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 20:11 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Opcilisni eugenicari, rasisti i sovinisti se raspistoljili....ili jesi pametan ili nisi...u svim rasama, meridijanima, skupinama.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 04 stu 2022, 20:46 |
|
|
Novdan je napisao/la: Discipline treba i u pustinjskim, tropskim, savanskim itd. uvjetima. Svaku nesmoptrenost, lakomislenost i glupost kažnjava se i drugdje. Umjereni pojas nije stvorio veći pritisak na stanovništvo, već mu dao mogućnost razvoja poljoprivrede i stvaranja civilizacije. Pročitaj neku knjigu npr. Civilization: The West and the Rest. Poznato je kako je i zašto došlo do toga da se civilizacije razvijaju u Euroaziji, dok su npr. u Amerikama nastale u manjim zonama zbog obrnutog smjera pružanja kopnene mase u odnosu na Euroaziju tj. malih zona umjerenog pojasa. To je postupno dovelo do toga da Europljani koloniziraju svijet. Naravno da će potomci robova ili domorodaca u Amerikama biti siromašniji od Europljana. Ti to a priori pripisuješ genetici, miješaš kruške i jabuke. a ti apriori odbacuješ genetiku. i to bairaš na postmodernističkim tlapnjama koje mi preporučaš. Ja nisam govorio uopće o Euroaziji i Amerikama, nego o zonama sa zimom i onima bez. Neusporedi je selekcijski pritisak, posebno u glacijalima (vidim da uopće ne možeš pojmiti koliko su UŽASNI uvjeti vladali u to doba ovdje), sjevernih širina od tropskih. I tako ti je IQ distribuiran. Nisu tu samo Europljani, istočni Azijci imaju još viši IQ. Svi čiji su preci morali preživjeti zime od 8 mjeseci su inteligentniji. Civlizacija je kratkotrajna, ona postoji tek u holocenu. To je kraći dio našeg postojanja. Homo sapiens je od izlaska iz Afrike 6/7 vremena proeo u glacijalu, prije civilizacije Naravno da civilizacija ovisi i o drugim faktorima, ali mi ne govorimo o civlizaciji, nego o distribuciji inteligencije (prosječne). Nisu crnci svugdje bili robovi, negdje su nedavni imigranti, pa je distribucija ista. Novdan je napisao/la: Egipat i Libanon? Koje su to rasne skupine u Libanonu i koja je elitna? Što misliš pod svjetloputi? Evo spomenuo si Egipat, dok je Egipat bio civilizacija, Kelti, Slaveni i Germani su bili barbari. Egipćani su tamnije puti od barbara, pogledaj recimo portrete iz Fayuma. Pogledaj i genetske studije mumija koje pokazuju da su daleko najviše imale haplogrupu E1b, a nakon nje J. Svega par su bile I2 i R1b. Ne želim da ovo ispadne kao neka prozivka, ne želim se svađati uopće, ali meni se čini kao da si ti a priori zaključio da iza razlike u današnjem razvoju država i nacija stoji genetika, bez da si prethodno čitao neke knjige i studije o genetici, evolucijskoj psihologiji, povijesti i slično. Opet kažem, ne smeta mene drugačije mišljenje jer sam i sam nekoć bio tvog mišljenja Nisi primjetio da diljem bliskog istoka, sjeverne Afrike, južne Azije imaš ljude najrazličitijih fenotipa? ali uvijek su na vrhu oni svijetliji. A ti se pitaj zašto. Svijetla put znači da u genima imaš pretke koji su ili još sjevernije bili ii uvremenima glacijala. Opet, to nema veze s civilizacijom, civilizacija ovisi o stotinama faktora. I kasna je pojava. Recimo Rusija, Bjelorusija, Ukrajina imaju niski stupanj razvoja ali znatno viši IQ od južnijih zemalja s istim razvojem. Dakle, nije siromaštvo izgovor, rusi nisu nikada bili bogati, pa su pametni. Kinezi također. Jer inteligencija se razvijala desetcima tisuća godina prije civilizacije, i civilizacija ovisi o nizu drugih čimbenika. Inteligencija je pak najviše genetska i ovisi o selekcijskim faktorima desetcima tisuća godina prije civilizacije
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|