Planina je napisao/la:
Žale se ovi ugostitelji i apartmandžije kakve bezobrazne cijene im bubamo mi bauštelci za kvadrat bilo kakve naše rađe. A nije bezobrazno kad ti naplaćuješ piće 5 puta više nego te koštalo? Nije bezobrazno kad uzimaš za par dana rente u sezoni nečiju mjesečnu plaću? Nije bezobrazno što svojim kuvarima i konobarima i čistačicama gledaš da platiš što je manje moguće a ti zaradiš što je više moguće na njima? Nije bezobrazno što su cijene nekretnina napuhane preko svake granice (radi koga?), što si mladi ne mogu priuštiti nekretninu ni u ovim najvećim zabitima više kamoli po obali npr.? To ništa nije bezobrazno? Tebi bi neko trebao raditi badava dok ti dereš koliko možeš gdje god možeš? Kaže to ti nije realna cijena. Jel tebi realna cijena da ti kava košta 3 eura? Piva 5? Jel realna cijena da običan šugavi stan košta 200.000 eura?
Stoko licemjerna.
Žale se tako njih par, u ovoj lokalnoj birtiji, kako neće nitko više da im radi. I ovaj stariji zdušno podržava uvoz stranaca. Kaže šta bi ja trebao kad naši neće. Dovest ću neku malu filipinku i neka radi. (moja rodica mu radila cijelo ljeto nije imala 3 slobodna dana itd.) Što nisi napravio 3-4-5-6 djece pa da ti ona rade dan noć za crkavicu? Sve je to ta boomer generacija, koja je prva prestala praviti djecu, koja se snašla na raznorazne načine da dođu do nekretnina u vremena kad je sve bilo badava prije masovnog turizma itd. i sada stoka licemjerna laje nama mladima kakvi smo. Puuuu. Gnjilo društvo ko zna odkad.
Još treba nadodat da su dobili džabe državne stanove od Tita, imaju penzije koje im mi plaćamo, zdravstveno osiguranje koje mi plaćamo.
Iste te stanove koje su dobili za ništa sada rentaju mlađima za masne pare, mladim ljudima koji lome leđa da oni imaju gdje se lječiti.
I još im nije dosta profita pa sad uvoze strano roblje.
Boomeri su najsebičnija i najtoksičnija generacija u povijesti, nasljedili su zapad na vrhuncu sjaja i moči i pretvorili su sve u drek.
Da stvari budu gore ne puštaju vlast nigdje, od amerike gdje vlada geriajtrija, do naših i europskih struktura moći.
Nema pomoći dok ih se ne izvlasti i na red dođu mlađe generacije
Nsu svi dobili stanove, čak ni većina nego manji dio sa crvenom knjižicom u džepu, ali je istina da su generacije 1945-1970 najveći šupci ikad.