|
|
Stranica: 4/82.
|
[ 2044 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 18:03 |
|
|
I misli li se ulogirati na hercegbosna.org i sa BBC-jem i sa mnom bar 20 minuta dnevno chatati o opasnosti muslimanskog terorizma? 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 18:32 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
doc je napisao/la: Što misli o Srednjoeuropskoj grupi unutar EU kako predlaže Orban (Lit, Polj, Slk, Mađ, Hr)? Ovo i mene posebno zanima. Naravno, kao i ostalo što si nabrojao, ali neke stvari se ipak čine već nešto jasnijima (odnos prema BIH, SAD-u, Njemačkoj...).
|
|
Vrh |
|
 |
Ujka sa Nisavu
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 19:02 |
|
|
To je stari Vatikanski PREDLOG.INTERMARIJUM. Sanitarni kordon između Rusije i stare Evrope. Biće EU u 3 brzine kolone. Stara 12 država. Nova KATOLICKA. ISTOCNA. i PRAVOSLAVNA.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 19:26 |
|
|
Kolinda Grabar-Kitarović, Prva Predsjednica Republike HrvatskeDobro nam došla!Napravljen je prvi korak u vraćanju Hrvatske u hrvatske ruke. Pred nama je drugi dio sadržan u riječima: “Hrvatsku ponovno trebaju voditi ljudi koje vole ovu državu i hrvatski narod!” Sjajan početak, prvi je pao. Sve najbolje, idemo dalje. (meni nepoznati autor?) *** Naka vlada Hrvatica mlada Lijepom našom Domovinom Hrvata!
NACIONALNA SLOGA Kad se bratska srca slože i olovo plivat može. Ante Prlic
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 19:34 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Citat: Viktor Ivančić
Kolinda Grabar Karamarković
Pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj odlična je vijest za ljevicu. Izvinite gospođo Kolinda ali jednostavno nijesam mogao ovo ne uočiti 
|
|
Vrh |
|
 |
Ujka sa Nisavu
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 19:41 |
|
|
Kolinda u intervjuu B92 kaže da su POGRESNO PROTUMACENE NEKE njene izjave. Dobro je da je spustila loptu i pružila ruku saradnje. Lepo je pojasnila. Hoće saradnju.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 23:22 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6156 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Evo, večeras je Kolinda bila u Hrvatskom diplomatskom klubu u Zagrebu na predavanju Vinka kardinala Puljića. Ona je genijalna. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 23:45 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Glazbenik je napisao/la: Evo, večeras je Kolinda bila u Hrvatskom diplomatskom klubu u Zagrebu na predavanju Vinka kardinala Puljića. Ona je genijalna.  Koja je bila tema predavanja uzoritog kardinala?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 13 sij 2015, 23:54 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6156 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Zadar1993 je napisao/la: Koja je bila tema predavanja uzoritog kardinala? Katolička crkva u BiH i Sveta Stolica.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 00:28 |
|
|
Interesantno. Kardinal je pretpostavljam u suštini govorio o strukturi crkve u BiH ? Glede predsjednice - čovjek bi pomislio da će se jedan dan odmoriti no u punom je pogonu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 00:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Interesantno. Kardinal je pretpostavljam u suštini govorio o strukturi crkve u BiH ? Glede predsjednice - čovjek bi pomislio da će se jedan dan odmoriti no u punom je pogonu. Uglavnom o odnosima Crkve u BiH sa Svetom Stolicom i sa stranim diplomatima (Carlom Bildtom i sličnim kreaturama) kroz razne anegdote.
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 01:21 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Glede predsjednice - čovjek bi pomislio da će se jedan dan odmoriti no u punom je pogonu. nastavi li kako je krenula stat će na zidu pored tuđmana 
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 04:10 |
|
|
MIR je napisao/la: Kolinda Grabar-Kitarović, Prva Predsjednica Republike HrvatskeDobro nam došla!Napravljen je prvi korak u vraćanju Hrvatske u hrvatske ruke. Pred nama je drugi dio sadržan u riječima: “Hrvatsku ponovno trebaju voditi ljudi koje vole ovu državu i hrvatski narod!” Sjajan početak, prvi je pao. Sve najbolje, idemo dalje. (autor meni nepoznati?)
Neka vlada Hrvatica mlada Lijepom našom Domovinom Hrvata!
NACIONALNA SLOGA Kad se bratska srca slože i olovo plivat može. Ante Prlic Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima veliko povjerenje Hrvatskog naroda!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 04:48 |
|
|
Citat: Gospodja Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica RH, kazala je kako bi željela vidjeti da tri naroda u BiH i predstavnici nacionalnih manjina postignu dogovor o unutarnjem uređenju zemlje, a ako to ne uspije, Hrvatska bi trebala potaknuti međunarodnu zajednicu, uključujući SAD, na proces nadogradnje Daytona. Dodala je kako bi Hrvatska pritom morala poduprijeti rješenja i prijedloge legitimnih hrvatskih predstavnika u BiH. “Hoće li to biti nekakva kantonalna rješenja ili će biti treći entitet to sada ne mogu reći, ali ću podržati njihove zahtjeve”, kazala je izabrana hrvatska predsjednica ustvrdivši pritom kako “treći entitet ne isključuje ravnopravnost sva tri naroda na cijelom teritoriju BiH”. Ovo mi izgleda pravi put u blagostanje i prosperitet u BiH, ali i u RH!
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 09:53 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
Pantagana je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Glede predsjednice - čovjek bi pomislio da će se jedan dan odmoriti no u punom je pogonu. nastavi li kako je krenula stat će na zidu pored tuđmana  kako je počela, razbucat će crvene, žute i zelene vragove do kraja godine. ima li kakvih komentara iz gubitničkog tabora? 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 10:56 |
|
|
Evo Vesna Pusić poručuje Kolindi da mora postati drugi Josipović. 
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 11:32 |
|
|
Milorad Pupovac zamjera Kolindi inzistiranje na jednakim pravima za Hrvate u Srbiji kakva uživaju Srbi u Hrvatskoj. Citat: Što se tiče povezivanja prava Srba sa pravima Hrvata u Srbiji, predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac podsetio je da je to kontinuirana i trajna pozicija politike HDZ-a. „HDZ pokušava da ta prava meri istim merilima, ne priznajući osetne razlike koje postoje između položaja Srba u Hrvatskoj i položaja Hrvata u Srbiji. U tom pogledu, to ne predstavlja novinu. Novinu može da predstavlja samo snažnije insistiranje na takvoj poziciji i pokušaj da se ona pretvori u deo hrvatske evropske politike”, zaključio je Pupovac. http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Da-li-hrvatska-predsednica-otcepljuje-Vojvodinu.lt.html
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 11:56 |
|
|
Jadan Pupi. Ja bih rekao da je nova hrvatska predsjednica u tome samo legalistica - poziva na poštivanje sporazuma između RH i Republike Srbije iz 2004.g. o hrvatskoj odnosno srpskoj nacionalnoj manjini gdje je određeno da će se status te dvije manjine u dvije zemlje riješiti na isti način. Pupiju se samo tresu gaće što bi to značilo ako Srbija ne prihvati hrvatske standarde zaštita manjina (vlastite općine, zajednica općina , fiksni mandati u Saboru, pravo na obrazovanje na vlastitom jeziku etc...). Mislim da Pupiju nije u interesu da izgubi sve navedeno 
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 13:09 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Mislim da je Srbima u Hrvatskoj vrijeme da razmisle o promjeni vlastitog vodstva.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 13:12 |
|
|
Ako im je stalo integrirati se u društvo apsolutno. Ovaj etnobiznismen svojim postupcima to onemogućava već 15 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 13:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ako im je stalo integrirati se u društvo apsolutno. Ovaj etnobiznismen svojim postupcima to onemogućava već 15 godina. Opet, koja je alternativa? Pupi je barem devedesetih bio na pravoj strani, konkurencija mu baš i ne.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 13:42 |
|
|
Veljko! Taj se predao pravoj strani Šalu na stranu ima dovoljno primjerice Zg Srba koji su visokoobrazovani , 90ih su bili na pravoj strani , a danas ne mogu izmigoljiti u srpskom političkom korpusu u RH jer ih Pupi doživljava kao opasnu konkurenciju.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 13:46 |
|
|
Pupovac je odavno zreo za penziju...
Ja bi ga pitao sta je on uradio za Srbe u Hrvatskoj svih ovih godina... slepa se uz svaku vlast, zivi ko bubreg u loju, tu i tamo kaze nesto, cisto reda radi... ona zguzvana njuska mu je kao upuvani jorgan...
Srpski standardi zastite manjina su po svim ocenama i zakonski i i na terenu veoma visokog standarda, u izvestajima EU nikad nema kritike na taj racun. Od skolovanja na maternjem jeziku, kulturnih drustava, politickog organizovanja, osnivanje nacionalnih saveta koji se biraju kroz neposredne izbore... participaciju u vlasti od lokalnih da drzavnih organa...
Hrvati u Srbiji ne mogu biti ni iznad ni ispod tih zakona... niti u bilo kom smislu povlasceni u odnosu na druge...
Ove price o paritetu prava su besmislene, po mnogim kriterijumima... pogotovo kada jos Kolindica odvojeno spominje Srbiju i Vojvodinu... sa takvim gafovima nema ni ulaska u neki razgovor...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 14:11 |
|
|
Paritet je potpisan u međunarodnom ugovoru između RH i Republike Srbije, nema tu priče ni o čemu drugome - RH je u ležernoj poziciji jer je dala Srbima sva moguća prava - pa za primjer niti jedna većinski srpska općina danas nije postojala prije rata sa izuzetkom Vojnića -no tu Srbi nisu apsolutna nego relativna većina. S druge strane Hrvati u Vojvodini takvošto nemaju nego su njihova naselja, koja su često dovoljno velika za vlastite općine (Monoštor, jug Subotice npr.) uklopljena u mega-općine iz naslijeđena iz prethodne države. U svakom slučaju loptica je na vašem terenu. Nama su oba ishoda pozitivna -a vama je samo jedan (a to je da prekopirate hrvatske institucije zaštite manjina).
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Postano: 14 sij 2015, 14:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: Veljko! Taj se predao pravoj strani Šalu na stranu ima dovoljno primjerice Zg Srba koji su visokoobrazovani , 90ih su bili na pravoj strani , a danas ne mogu izmigoljiti u srpskom političkom korpusu u RH jer ih Pupi doživljava kao opasnu konkurenciju. Apsolutno se slažem, jedva čekam da Srbi u Hrvatskoj lagano gurnu u stranu tu paradigmu "srbojugoslavenstva" i isključive afirmativne valorizacije partizanštine, NOB-a i tekovina SFRJ (SR Hrvatske), naravno, podrazumijevajući da pritom ne odu u ekstrem velikosrpske mitomanije i hegemonizma. Mislim da ima prostora za neki srednji put, zdravu i zrelu manjinsku nacionalnu politiku, koja bi išla u smjeru nekakve društvene integracije, uz oprez da ne dođe do potpune asimilacije. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|