|
|
Stranica: 12/80.
|
[ 1978 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
znatizeljan431
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:20 |
|
|
Moja top lista: Jonjić Bulj MSR Lozo Kartelo Milanović Primorac Kekin
Glas ipak za Mariju, ne zato što može ući u drugi krug, već zato što se jedina može približiti drugom krugu. Glupost Hrvata već je odlučila tko će u drugi krug.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:30 |
|
|
Ma ok, evo ja bih za Bulja najprije, ali kako to samouvjereno izgovoriti kad je sasvim jasno osvojiti će maksimalno 5% a i to je vjerojatno preoptimistično. Jonjić previše komplicira, treba biti obrazovan da ga se uprati što želi reći pa on neće dobiti ni 2%.
Nema smisla držati glavu u oblacima. Izbori su za tri dana. Ova 4 kandidata su na istom pravcu, ili barem su jedni drugima najmanje zlo:
Jonjić Bulj MSR Lozo
Pozivam na minimum minimuma inteligencije, da se međusobno sastanu i podrže jednog kandidata među njima koji trenutno stoji najbolje. Desničari ne budite konstantno glupi. To je trenutno MSR, ok i ja joj vidim gomilu mana i to je legitimno, ali onda da bude jasno slažemo se svi da je Milanović najmanje zlo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:40 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 7518 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
MSR nema šanse protiv Milanovića u drugom krugu zbog milijun razloga, a jedan od njih jer je žensko. Jbg, tako je, kako je. Vidjeli smo to i na američkim izborima, i to ne jednom, nego dva puta.
Bulj sve dobro govori, podsjeća na mračna vremena nakon trećejanuarske revolucije, ratovao u BiH, stizao sa Bajom Soptom i Jelićem do Banjaluke, ali budimo realni on ima još manje šanse protiv Milanovića u drugom krugu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:42 |
|
|
kiler je napisao/la: Vidjeli smo to i na američkim izborima, i to ne jednom, nego dva puta.
Tome je pomoglo i što su demokratske kandidatkinje bile vještice. Kolinda je pobijedila. 
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:45 |
|
|
Neće biti nikakvih promjena u roku od par dana.
Vjerojatno će Milanović i Primorac (iako je ovo nategnuto) u drugi krug.
Ja ću glasati za Bulja, ne zato što imam ikakvu iluziju da će ovaj dobiti, nego zato što bih htio da MOST malo ojača, da ne prođu kao DP. Ubrzo su i lokalni, a MOST je premalo na terenu.
U drugom krugu vrlo vjerojatno neću izaći glasati...
|
|
Vrh |
|
 |
znatizeljan431
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:55 |
|
|
To što kažeš je točno, malo sam na vagi, da glas za Bulja jača Most. Plus Bulj mi je osobno simpatičan, čim ga vidim, vidim lika Sam the Eagle.
Eto, svi imamo neke dobre razloge, koji su različiti i koji mrve. Da, nek se nađu, sjednu, dogovore, a ako ne ide nek vuku šibice. I to je bolje nego ovako, voda na mlin budaletinama.
|
|
Vrh |
|
 |
znatizeljan431
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 10:58 |
|
|
Postaviše dvojicu ljudi, učenika od samoga početka, Barsabu i Matiju. Pomoliše se Bogu, baciše kocku, pa neka Bog odluči: I bi izabran Matija.
Pa ako je bilo dovoljno dobro za apostola izabrati, ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 11:32 |
|
|
znatizeljan431 je napisao/la: To što kažeš je točno, malo sam na vagi, da glas za Bulja jača Most. Plus Bulj mi je osobno simpatičan, čim ga vidim, vidim lika Sam the Eagle.
Eto, svi imamo neke dobre razloge, koji su različiti i koji mrve. Da, nek se nađu, sjednu, dogovore, a ako ne ide nek vuku šibice. I to je bolje nego ovako, voda na mlin budaletinama. Dogovoriti se neće. Treba glasati po osobnoj savjesti, a ne kalkulirati. Odabir "manjeg zla" nas je i doveo u neke od pozicija u kojima smo sada, gdje imamo Plankya nepalouvoznika na vlasti i ekstremne kmekinovce koje mediji guraju kao jedinu oporbu, a ono stranka švercera dječjim robljem.
|
|
Vrh |
|
 |
znatizeljan431
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 11:37 |
|
|
Po savjesti se može kalkulirati, razumski se zalagati za najbolji >realan< ishod
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 12:34 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
Ja ću vjerojatno odlučiti u trenutku kad budem imao listić pred sobom, s tim da su mi najdalje tomu Primorac, Kmekin i Lozo. U drugom krugu definitivno za Milanovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 12:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: kiler je napisao/la: Vidjeli smo to i na američkim izborima, i to ne jednom, nego dva puta.
Tome je pomoglo i što su demokratske kandidatkinje bile vještice. Kolinda je pobijedila.  Iza Kolinde je stajao HDZ. Moj glas će dobiti Bulj i to samo zbog tog što je jedini spomenuo treći entitet, a ne neke gluposti koje se vrte već 20 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 13:45 |
|
|
znatizeljan431 je napisao/la: Po savjesti se može kalkulirati, razumski se zalagati za najbolji >realan< ishod To je greška. Pogle do kuda nas je takvo razmišljanje dovelo. To ti završi u izboru između Primorca i Milanovića, odnosno u okvire u kojima te smatraju nebitnim, statističkom greškom...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 13:50 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tome je pomoglo i što su demokratske kandidatkinje bile vještice. Kolinda je pobijedila.  Iza Kolinde je stajao HDZ. Moj glas će dobiti Bulj i to samo zbog tog što je jedini spomenuo treći entitet, a ne neke gluposti koje se vrte već 20 godina. Ne mislim da je 3. nešto što je trenutno u našem interesu, ali Bulj je ok lik.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 13:59 |
|
|
Ceha je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Iza Kolinde je stajao HDZ. Moj glas će dobiti Bulj i to samo zbog tog što je jedini spomenuo treći entitet, a ne neke gluposti koje se vrte već 20 godina.
Ne mislim da je 3. nešto što je trenutno u našem interesu, ali Bulj je ok lik. Entitet je kakva takva sigurnost i polazišna točka. Ovako uvijek ovisimo o sljedećem VP. Kad smijene Schmidta tko garantira da nam opet nešto neće uvaliti i ukinuti. Entitet nije u interesu RH, ali je u interesu HB Hrvata. Što znači da se stalno prelama preko naših u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:08 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 7518 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ja ću glasovati za Jonjića jer je ignoriran od strane 90 posto medija i sve tri televizije s nacionalnom koncesijom da je to postalo prozirno i gadljivo. Evo sad na vijestima na Novoj tv, spominju se i Bulj, i Lozo i MSR i Kekinica , ali samo Jonjića nekim čudom uvijek zaborave spomenuti...osim dvojice "glavnih" kandidata.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:08 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne mislim da je 3. nešto što je trenutno u našem interesu, ali Bulj je ok lik.
Entitet je kakva takva sigurnost i polazišna točka. Ovako uvijek ovisimo o sljedećem VP. Kad smijene Schmidta tko garantira da nam opet nešto neće uvaliti i ukinuti. Entitet nije u interesu RH, ali je u interesu HB Hrvata. Što znači da se stalno prelama preko naših u Herceg Bosni. A gle, pitanje je granica. Zašto bi im sada pustili pola Mostara, Uskoplja, Fojnice, Novog Travnika i cijeli Travnik i Bugojno, kada je sad krenulo njihovo iseljavanje? Eventualno ako se nešto riješi tipa distrikti... Ali... To opet znači da bi muslimani trebali dobiti neku svoju državicu u trokutu Sarajevo-Zenica-Tuzla, da ne spominjem Bihać, a to je malo veći rizik.... Ja bih preimenovao Federaciju BiH u Saveznu Hercegbosnu na hrvatskom jeziku. I malo promijenio općinske i županijske granice, prava odlučivanja i slično. To bi bio biznis....
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:12 |
|
|
kiler je napisao/la: Ja ću glasovati za Jonjića jer je ignoriran od strane 90 posto medija i sve tri televizije s nacionalnom koncesijom da je to postalo prozirno i gadljivo. Evo sad na vijestima na Novoj tv, spominju se i Bulj, i Lozo i MSR i Kekinica , ali samo Jonjića nekim čudom uvijek zaborave spomenuti...osim dvojice "glavnih" kandidata. On je bio s Hasanbegovićem u Bloku za Hrvatsku? https://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Jonji%C4%87
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: kiler je napisao/la: Ja ću glasovati za Jonjića jer je ignoriran od strane 90 posto medija i sve tri televizije s nacionalnom koncesijom da je to postalo prozirno i gadljivo. Evo sad na vijestima na Novoj tv, spominju se i Bulj, i Lozo i MSR i Kekinica , ali samo Jonjića nekim čudom uvijek zaborave spomenuti...osim dvojice "glavnih" kandidata. On je bio s Hasanbegovićem u Bloku za Hrvatsku? https://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Jonji%C4%87Jeste. I sa Brunom Esih. Ucijenili su komunjaru iz Pogane Vlake da će mu dati podršku za mjesto gradonačelnika ZG samo ako se ukloni Titov trg.Što je i urađeno na kraju. Da je Jonjić samo to uradio u političkoj karijeri, zaslužio je glas. Inače bi i dan danas najljepši trg u Zagrebu nosio zločinačko ime.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Entitet je kakva takva sigurnost i polazišna točka. Ovako uvijek ovisimo o sljedećem VP. Kad smijene Schmidta tko garantira da nam opet nešto neće uvaliti i ukinuti. Entitet nije u interesu RH, ali je u interesu HB Hrvata. Što znači da se stalno prelama preko naših u Herceg Bosni.
A gle, pitanje je granica. Zašto bi im sada pustili pola Mostara, Uskoplja, Fojnice, Novog Travnika i cijeli Travnik i Bugojno, kada je sad krenulo njihovo iseljavanje? Eventualno ako se nešto riješi tipa distrikti... Ali... To opet znači da bi muslimani trebali dobiti neku svoju državicu u trokutu Sarajevo-Zenica-Tuzla, da ne spominjem Bihać, a to je malo veći rizik.... Ja bih preimenovao Federaciju BiH u Saveznu Hercegbosnu na hrvatskom jeziku. I malo promijenio općinske i županijske granice, prava odlučivanja i slično. To bi bio biznis.... Kako god okreneš oni će imati kroz 20 godina etnički čiste i KS i TK i ZDK i USK. Totalno je nebitno koliko će njih ispaliti iz tih županija. Hercegovinu su oni svakako otpisali i jednostavno demografski tamo ne mogu opstati, isto kao i u preostale naše 3 županije i RS-u. Nerealno je očekivati da će se naši masovno vratiti u srednju Bosnu i da će doživjeti baby boom kao u zapadnoj Hercegovini, a da pritom iseli pola brojke Bošnjaka iz SBŽ-a. Prvo mjere kao u ŽŽH ne možeš provesti baš zbog prevelikog broja Bošnjaka. HNŽ bi slijedio primjer ŽŽH da nema i tu još 550 rođenih Bošnjaka. Uz sve to tu je i blizina Zenice i Sarajeva, a spajanjem SBŽ-a na AC i uz sve to namjenske industrije i uhljebljivanja kroz gradska, općinska, županijska, federalna i državna mjesta, to je nerealno očekivati. Kao šlag na tortu svi naši poslodavci koji koliko vidim po izvješću SBŽ daju najniže plaće. Šta misliš tko radi ispod neke plaće i tko nema ni mrvicu dostojanstva? Možeš samo jednom pogađati. Tako da je nerealno očekivati neke stvari. Ojačali smo NT, a to jača i njih. Sljedeće izbore Dujo neće biti gradonačelnik 1/1. Misliš da će onda našima biti dobro i da će prosperirati kao muslimani pod njegovim vodstvom ili da Vitez recimo preuzme SDA? A na Vitez je nakačen i određen broj radnika iz Zenice. Još jedna jako bitna stvar. Veći gradovi će opstati i ojačati nauštrb manjih sredina i sela. Tako da će tu uvijek pokraj SBŽ-a biti jedna Zenica od 90-100k stanovnika i KS od 400K, a dobro znamo da mi držimo prostor i sela, a oni većinu gradova, tj čaršija. Sela nestaju, a ljudi se spuštaju u gradove, a čisto sumnjam da naši žele nešto previše biti izmiješani s njima. Po meni je rješenje 3.entitet uz prekrajanje granica nekih općina, uz određene koridore kako bi imali kompaktan prostor. Ili jednostavno čekati da Srbi naprave konačno taj potez i da se ovi bace u džihad mod. Onda će granica biti negdje oko Olova.
|
|
Vrh |
|
 |
znatizeljan431
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 14:56 |
|
|
Ceha je napisao/la: znatizeljan431 je napisao/la: Po savjesti se može kalkulirati, razumski se zalagati za najbolji >realan< ishod To je greška. Pogle do kuda nas je takvo razmišljanje dovelo. To ti završi u izboru između Primorca i Milanovića, odnosno u okvire u kojima te smatraju nebitnim, statističkom greškom... Pogle kud nas vodi razmišljanje svatko po savjesti. I po toj formuli sigurno i uvijek dobiva neki Milanović. Mislim da smo obojica u pravu, i u krivu, ali što god da tako odlučimo uvijek će dio ljudi odlučiti se za najboljeg, a drugi dio za najboljeg koji ima šanse, pa je većina opet neki Milanović. Naši stavovi su vektori koji bauljaju u raznim smjerovima. Dok vektor Milanovića, HDZ-a i Kekinice ima svoj jasan smjer i snagu, netko veću netko manju. Potrebna je jasna i zdrava sila, koja će kao magnet polarizirati te naše bauljajuće vektore, koja će razmišljanja ujediniti. Sila koja nema konja u utrci, koja je autoritet i kapacitet, koja će pozvati >naše< kandidate na razgovor i dogovor. Postaviti uvjete, javno ih pozvati i prozvati. Tko? Biskupi, njaah. Kao ne smiju, a i kad vidiš njihov profil, pa se sjetiš jednog Kuharića, za plakat, suze ronit. Mali Ivica sanja da se svećenici tipa Knezović, Mandurić, Stojić javno obrate i zatraže. Nemam bolju
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 16:25 |
|
|
kiler je napisao/la: Ceha je napisao/la: Jeste. I sa Brunom Esih. Ucijenili su komunjaru iz Pogane Vlake da će mu dati podršku za mjesto gradonačelnika ZG samo ako se ukloni Titov trg.Što je i urađeno na kraju. Da je Jonjić samo to uradio u političkoj karijeri, zaslužio je glas. Inače bi i dan danas najljepši trg u Zagrebu nosio zločinačko ime. Hasanbegović je odradio dosta dobrih stvari, ali ipak ga na nekim funkcijama ne bi htio vidjeti.
|
|
Vrh |
|
 |
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 16:30 |
|
|
Nemam nista oprotiv Hasana dok su aletrnativa ovi najljigaviji produkti hrvatske demopkracije, ova licemjerna vnago iz hadezea, gorih ljudi nema.
Sa cetnikom znas na cemu si, sa dodrinasem znas na cemu si, ovi nose hrvatski grb na reveru a njeguju ultrajugoslovensku televiziju na prisavlju, financiraju cetnicke derneke i notornog Pupovca. E da, sa njima pood ruku ljigavstina iz DP, koji su na vlast dosli sa jednom pricom, sa isto kolo igraju ko i hadeze.
Hasan je bar dosljedan, pa cvjecar cvjecar, makar ce se boriti za hrvatske interese.
I Milanovica podrzavam zato, ne interesira me njegova proslost i koketiranje sa komunjarama, covjek je direktno antiglobalist i hrvatski suverenist, meni dovoljno. Vremena su takva da moras prigrliti bilo koga ko razmislja hrvatski.
hadezenjare su ljigavi nisamineznajustosu. Samo svoj dzep gledaju, gnjide.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 16:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: kiler je napisao/la: Jeste. I sa Brunom Esih. Ucijenili su komunjaru iz Pogane Vlake da će mu dati podršku za mjesto gradonačelnika ZG samo ako se ukloni Titov trg.Što je i urađeno na kraju. Da je Jonjić samo to uradio u političkoj karijeri, zaslužio je glas. Inače bi i dan danas najljepši trg u Zagrebu nosio zločinačko ime.
Hasanbegović je odradio dosta dobrih stvari, ali ipak ga na nekim funkcijama ne bi htio vidjeti. Jadna ti je Hrvatska i Hrvati ako se boje jednog čovjeka samo zbog njegovog imena i prezimena.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 16:45 |
|
|
kiler je napisao/la: Ceha je napisao/la: Hasanbegović je odradio dosta dobrih stvari, ali ipak ga na nekim funkcijama ne bi htio vidjeti.
Jadna ti je Hrvatska i Hrvati ako se boje jednog čovjeka samo zbog njegovog imena i prezimena. Bojim se softvera što su mu instalirali u džamiji.
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 26 pro 2024, 16:55 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Kako god okreneš oni će imati kroz 20 godina etnički čiste i KS i TK i ZDK i USK.
U ZDK bi trebalo biti hrvatskih enklava u tom vremenu. Noname01 je napisao/la: Totalno je nebitno koliko će njih ispaliti iz tih županija.
Nije baš. USK je lakše pripojiti ako bude imao 20, nego 200 tisuća ljudi. Noname01 je napisao/la: Hercegovinu su oni svakako otpisali i jednostavno demografski tamo ne mogu opstati, isto kao i u preostale naše 3 županije i RS-u. Nerealno je očekivati da će se naši masovno vratiti u srednju Bosnu i da će doživjeti baby boom kao u zapadnoj Hercegovini, a da pritom iseli pola brojke Bošnjaka iz SBŽ-a. Prvo mjere kao u ŽŽH ne možeš provesti baš zbog prevelikog broja Bošnjaka. HNŽ bi slijedio primjer ŽŽH da nema i tu još 550 rođenih Bošnjaka. Uz sve to tu je i blizina Zenice i Sarajeva, a spajanjem SBŽ-a na AC i uz sve to namjenske industrije i uhljebljivanja kroz gradska, općinska, županijska, federalna i državna mjesta, to je nerealno očekivati.
Ovo je nerealno. Prvo, kakvo spajanje SBŽa na AC? Kiseljak je već spojen, misliš na brzu cestu kroz Lašvu, do Jajca? Iz SBŽa će se iseljavati. Poanta je samo da će oni iseljavati brže nego naši, da je kod nas iseljavanje praktički završilo, ali kod njih tek započelo. Uvijek kasne. SBŽ čeka budućnost USKa i TK. Noname01 je napisao/la: Kao šlag na tortu svi naši poslodavci koji koliko vidim po izvješću SBŽ daju najniže plaće. Šta misliš tko radi ispod neke plaće i tko nema ni mrvicu dostojanstva? Možeš samo jednom pogađati. Tako da je nerealno očekivati neke stvari. Ojačali smo NT, a to jača i njih. Sljedeće izbore Dujo neće biti gradonačelnik 1/1. Misliš da će onda našima biti dobro i da će prosperirati kao muslimani pod njegovim vodstvom ili da Vitez recimo preuzme SDA? A na Vitez je nakačen i određen broj radnika iz Zenice.
Mislim da muslimani neće preuzeti Vitez. Jednostavno, iselit će prije toga. Mislim da će iseliti njih dosta i iz NTa. Inače, u ovom mandatu je već dio muslimana glasao za HDZ u NTu, slično kao i u Varešu prije. Ne vidim kao realnu mogućnost tu dolazak/povratak SDA na vlast. Vidjet ćemo. Noname01 je napisao/la: Još jedna jako bitna stvar. Veći gradovi će opstati i ojačati nauštrb manjih sredina i sela. Tako da će tu uvijek pokraj SBŽ-a biti jedna Zenica od 90-100k stanovnika i KS od 400K, a dobro znamo da mi držimo prostor i sela, a oni većinu gradova, tj čaršija. Sela nestaju, a ljudi se spuštaju u gradove, a čisto sumnjam da naši žele nešto previše biti izmiješani s njima.
Mislim da griješiš. Prvo, muslimanima se sve ruši. Oni jednostavno nemaju potencijala imati državu, pa ne mogu održavati ni javni promet, a kamoli nešto više. To što drže socijalističku višekatnicu s gomilom ljudi im nije nikakav plus, svi ti ljudi moraju nešto i jesti. Njihovi bježe sa sela, ali realno, te čaršije su im tek usputne stanice prema zapadu. Bitno je naglasiti da to nisu gradovi, već kasabe. Gladna, polusrušena Zenica ne predstavlja opasnost nikome. Noname01 je napisao/la: Po meni je rješenje 3.entitet uz prekrajanje granica nekih općina, uz određene koridore kako bi imali kompaktan prostor. Ili jednostavno čekati da Srbi naprave konačno taj potez i da se ovi bace u džihad mod. Onda će granica biti negdje oko Olova. Problem s muslimanima ti je uvijek isti. Imaš primjer Bangladeša. Povučena je granica u Bengalu, kroz miješana područja, mislim da je jednak broj "krivih" ostao sa svake strane (a bilo je i nekih enklava tu). Ali što se dogodilo nakon toga? Neislamisti su pobjegli od muslimanskih susjeda (a i Bangladešani su opleli po natalitetu, danas ih ima više nego Rusa), a onda su se još muslimani krenuli doseljavati u ova druga, nekoć miješana područja. Nisu svake podjele dobre. Negdje imaju smisla, ali negdje i ne. Evo npr. nama bi se isplatilo izbaciti muslimansko Željezno polje i jug Žepča, a pripojiti nacionalno miješani zapad Maglaja, oko Novog Šeera. Ali samo pod uvjetom ako muslići u tom jugu ne bi dobili svoju općinu, nego ako bi se pripojili Zenici. Jer ako dobe svoju općinu, to će generirati novi niz radnih mjesta, manje će ih iseljavati. Što bi dobio ako nacionalno miješanu općinu podijeliš na dva dijela? Pretpostavimo da je granica poprilično povoljna za nas, da se "izdvojio" čisto muslimanski dio, a da mi tu dobijemo sva sporna područja (što u nekim slučajevima ne bi bilo tako). Imaš Bangladeš. Muslimani će dobiti svoju općinu, gdje će manje iseljavati, jer imaju svoju vlast. A u našem dijelu će naši zapošljavati muslimane, što će im isto usporavati iseljavanje. Zašto bi dali muslimanima IstoĆni, kada možemo tamo napraviti sjeverni logor i povećati našu većinu? Pogledaj ovaj primjer NTa, kojeg se i ja (bar do neke mjere) bojim. a) Tko će crtati nove granice? Postoje li kakva jamstva da neće biti mijenjana na našu štetu, kako je već bilo u prošlosti? b) Kako izbjeći sindrom "gladnog muslimana"? Po meni, treba poticati njihovo iseljavanje u Dojčland, i to je sve. U SBŽu treba prvo potaknuti veće iseljavanje, a trenutno je dovoljno da se vraćaju naši penzići. Također, potrebno je preuzeti Travnik (na sličan način i uz sličan recept kao što smo preuzeli/vratili NT) i što više postojećih općina na terenu. Bugojno bi trebalo dekriminalizirati, napraviti malo veću istragu ratnih zločina tu, odnosno počistiti njihovu hobotnicu. I to ti je to. Naš minimum u svakom slučaju treba biti 5 županija, a ne samo 3 + dijelovi još 3.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|