|
|
Stranica: 26/37.
|
[ 903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 02 svi 2020, 21:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: divizija je napisao/la: Daj čovječe, pusti ljude da budu Srbi. To su im preci odabrali, to im je u duši, Zvezda, Partizan, svetosavlje...pusti ljude na miru.
Preci su umrli. Svi mi imamo budućnost a ne samo prošlost. Na nju možemo utjecati. Evo kako se cvjećari po Zenici. Kad se završli ova škola ta djeca i koja nisu Hrvati su napola Hrvati. O nama ovisi hoćemo li ih pretvorit u full Hrvate ili ne. Jamčim da bolje govore hrvatski od 'sazad i sprida'. Jamčiš li hoće li sutra stati na stranu HV ili Al Kaide?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 02 svi 2020, 22:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37683 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa rekoh o kome ovisi. Da je meni netko rekao prije rata da će skoro svi najpametniji Muslimani ići u hr srednju na hrvatskom u po Zenice, rekao bih da je to nemoguće ali ipak jest.
Mišljenja i stavove treba mijenjat kako se okolnosti i činjenice mijenjaju, to nije prevrtljivost nego razum.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 00:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @G18 Rekoh ja da se vas može cvjećarit a ovi ne vjeruju. Srbija vas baš i nije nešto prihvatila. Da su nas nazivali četnicima i da nam nisu dali državljanstva ja bih danas bio Nijemac, ne bih se ni šalio s hrvatstvom. Germanizirao bih si ime i prezime. S tobom uvijek ista priča. Srbija nije prečane primila ništa bolje ni gore,nego Hrvatska Hrvate iz BiH. Hrvatska je matična država Hrvata,a Srbija Srba. Moraš to jednom shvatit. Ti samo priznaješ da Hrvati mogu imat matičnu državu,a Srbima bi to pravo oduzeo. Nisu vas nazivali u HR četnici,al za mnoge ste i danas Bosanci znaš i sam. Tvoji su bili u Njemačkoj,pa što se nisu germanizirali ? Mogli su tebi dat ime npr.Hans Junuzović.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 03:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zapravo ima dosta logike, samo treba pročitati malo literature. Bio sam se svađao s nekim Srbinom, na povijesti i lingvistici forum.hr-a, pa I povezano je s temom, dijalekti su živa stvar, neki umiru, neki se mijenjaju, rađaju. Kak se zove crnac iz Zagorja? Darkec E ovo Darkec sam razumio. Nisi blesav, a ni ono nije teško. Dubrovčani su imali dobre stavive. Što će ti gomila bangladežana koji bi se prozvali Hrvatima? Bolje roboti... Ak se asimiliraju i izmješaju, sve pet Inače....
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 12:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa rekoh o kome ovisi. Da je meni netko rekao prije rata da će skoro svi najpametniji Muslimani ići u hr srednju na hrvatskom u po Zenice, rekao bih da je to nemoguće ali ipak jest. . Vidiš, meni je to potpuno logično od njih. Ali baš zato što ih dobro poznam, znam da to ništa ne znači. Išli su oni i ustaše, domobrane, HVO kad im je bilo od koristi. Tako i ovo. Ali to ih neće pretovriti u Hrvate. Dok god pripadaju, makar formalno, islamu, nikada neće postati Hrvati. Islam je barijera koju nitko nije probio, nitko muslimane nije asimilirao. Samo onaj koji se pokatoliči ili postae ateist, pa se oženi/uda za Hrvata/icu, njegova ili njena djeca, oslobođena okova islama, postat će Hrvati. Muslimani nikada. Pa čovječe, nosili su ustašku uniformu i nisu Hrvatima postali. Tako da, dobrodošli su svi Bošnjaci koji napuste islam. Pritom mislim skroz. Kad skuže da je Tena ili Mirko puno prirodnije Slavenu s Juga Europe od Ekrem ili Fehma. Samo kad ga napuste, skužt će da su isto što i Hrvati, da ih ništa ne razlikuje, kao što su im i predosmanski preci bili.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 12:05 |
|
|
Pa primarno i mislim na jugokomunjare kojih su puni njihovi gradovi a džamiju vole vidjeti i čuti kao i ti.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 21:10 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa primarno i mislim na jugokomunjare kojih su puni njihovi gradovi a džamiju vole vidjeti i čuti kao i ti. Sve to daje djeci turska i arapska imena, suneti sinove (koji sumanuti običaj), slavi bajrame. Nema veze njihova jugokomunjara s našom. Naši jugokomunjare ne daju djeci katolička imena, nego neka pomodarska (Pia, Mia, Ian, Nika, Lana, Lena, Tara, Una, Bruno, Oliver, Ivor). Njihove jugokomunjare daju djeci odreda muslimanska imena, kao jasno segregacijsko obilježje. Nema tu asimilacije. Među 20 najpopularnijih imena među bosanskim sunitima, samo 2 (Sara i Hana) ukazuju asimilacijski potencijal. Ovo sve drugo je jasno vjerski obilježeno. Bez vjerskog identiteta, makar samo vanjskog, Bošnjaci ne postoje. Oni jednostavno više nemaju distinktivnosti u odnosu na Srbe/Hrvate, a nemaju ni državu kao neko povijesno naslijeđe ko Crnogorci. Zapravo imali bi je, ali se nađu šizofreni kad hoćeš glorificirat naslijeđe Stipana Tvrtka i osmanske okupacije u isto vrijeme. Kod njih je bošnjaštvo samo fasada za muslimanstvo.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 21:38 |
|
|
Pa ne bih se složio: Damir, Goran, Ena, Irijan, Zlatan, Nina, Jan, Inela se ne bi složili s tobom: http://www.ksczenica.ba/#!/osnovna-maturanti/5
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 22:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih se složio: Damir, Goran, Ena, Irijan, Zlatan, Nina, Jan, Inela se ne bi složili s tobom: http://www.ksczenica.ba/#!/osnovna-maturanti/5Niti jedno od ovih imena nije među top 20 bosanskih sunita. KSZ zenica ima naravno hrpu katolika u klupama, pa to još manje išta govori. https://radiosarajevo.ba/metromahala/te ... ini/366238Rekoh ti, Sara i Hana i to je sve "neutralno". Sve ostalo imena jasnog vjerskog obilježja. U 2019. jedan narod skoro svoj djeci daje vjerska imena Jer bez toga ne postoji.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 03 svi 2020, 22:35 |
|
|
Pa nabrojao sam ti koji nisu katolički Hrvati ili Srbi, pa znam ja prezimena. Doduše, Irijanova mama je naša a oca bi mu ti nazvao Bošnjakom a on je jedan od onih kojima bih sutra dao drzavljanstvo i doselio ih. Ionako su u Starigradu non-stop.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 04 svi 2020, 21:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih se složio: Damir, Goran, Ena, Irijan, Zlatan, Nina, Jan, Inela se ne bi složili s tobom: http://www.ksczenica.ba/#!/osnovna-maturanti/5Ovo ti reprezentativan uzorak ili ?? De bogati ne prosipaj se vise, nikakve imigracije/asimilacije nasih bioloskih neprijatelja nece biti... Maksimala im je odrađivanje sezone i gas kuci
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 12:42 |
|
|
Evo koliko nam je jaka građevinska operativa kad su za cestu u Rijeci od 3km (istina tehnički zahtjevnu) izabrali konzorcij od 3 firme, 1 iz Slovenije, 1 iz Hrvatske , 1 iz BiH. Znači svaka republika jedan kilometar. Da je cesta imala 5 umjesto 3 angažirali bi još po jednu firmu iz Srbije i Makedonije pa bi mogli pjevati od Vardara pa do Triglava.
A prije kad se ništa nije radilo su naše firme gradile kapitalne objekte po Africi i Bliskom istoku.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 14:25 |
|
|
I sve skupa 200 km autoputa. Kraft. dobar si kad ne veličaš ta sranja ex režima. Pa baš sve je danas bolje.
Sad netko šalje i Indijce i Pakistance da prave pizdarije po ex nesvrstanim zemljama.
Danas smo puno jači, pa neka je kooperacija. To je zbog jeftinoće a ne zbog toga što ne mogu. To je bolje.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 14:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I sve skupa 200 km autoputa. Da je juga trošila na autoceste i infrastrukturu kao na JNA vojne gluposti Njemačka bi bila nula za nas, bili bi pojam authobana. Mogli smo povezati svaki veći grad u SFRJ.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 15:15 |
|
|
dudu je napisao/la: daramo je napisao/la: U Hrvatsku jedino ide srpska mlađarija preko ljeta, zaradi malo džeparca, okupa se i to je to. Da netko dovede obitelj u Hrvatsku iz Srbije nema šanse. Isto vrijedi za Bošnjake, na bauštelu u Hrvatsku, zarede i onda to troše pare u Bosni. Ni u jednom slučaju im se ne isplati trošiti pare u Hrvatskoj kad je u BiH i Srbiji jeftinije. S tom mogu nešto ovamo u Hrvatskoj ne bi mogli ništa. Udaju se Srpkinje često u Zagrebu, sve više. Ova živi u Zagorju doduše, al je predivna što je je. Nevezano sada za ovu temu. Skužio sam da Srpkinje ako će se s nekima iz Hrvatske udati da to obično budu Zagorci i ostali sjevernjaci u pitanju. Gotovo nikada sa ljudima iz dinarskih krajeva.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 15:16 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: dudu je napisao/la: Udaju se Srpkinje često u Zagrebu, sve više. Ova živi u Zagorju doduše, al je predivna što je je. Nevezano sada za ovu temu. Skužio sam da Srpkinje ako će se s nekima iz Hrvatske udati da to obično budu Zagorci i ostali sjevernjaci u pitanju. Gotovo nikada sa ljudima iz dinarskih krajeva. Baš se pitam zašto...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 15:26 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Nevezano sada za ovu temu. Skužio sam da Srpkinje ako će se s nekima iz Hrvatske udati da to obično budu Zagorci i ostali sjevernjaci u pitanju. Gotovo nikada sa ljudima iz dinarskih krajeva. Zato što ovi s juga neće oženiti Srpkinju ako se ne pokatoliči isti dan. Na sjeveru su labavijii, iako dugoročni isto asimiliraju. Već djeca su u 90% slučajeva Hrvati, a unuci u 100%. Kako god bilo, kod nas je mješani brak sredstvo najučinkovitije asimilacije. ali da junuz ne bi krvio shvatio, to je zato što smo 90% Hrvati, pa se manine nastoje uklopiti. Nema asimilacije u Lapcu i Borovu selu.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 06 svi 2020, 15:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I sve skupa 200 km autoputa. Kraft. dobar si kad ne veličaš ta sranja ex režima. Pa baš sve je danas bolje.
Sad netko šalje i Indijce i Pakistance da prave pizdarije po ex nesvrstanim zemljama.
Danas smo puno jači, pa neka je kooperacija. To je zbog jeftinoće a ne zbog toga što ne mogu. To je bolje. Ne kažem da je danas gore, samo kažem da ne možemo skupiti isključivo domaću operativu za veće građevinske objekte. A tehnologija još nije omogućila zgrade koje se same od sebe grade. Možemo biti sretni što autoput Zagreb - Split nije napravljen u SFRJ. Jer bi onda išao kroz BiH kao što je išla unska pruga , kraća i brža nego lička. Lička je građena za izvlačenje drva iz šume i povezivanje srpskih sela u Lici za vrijeme kralja Aleksandra. Tehničke parametre ima za to , a ne za povezivanje 2 najveća grada.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 22:49 |
|
|
divizija je napisao/la: Nema asimilacije u Lapcu i Borovu selu. Ovo je rečenica koju Junuz odbija da shvati i prihvati.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 22:51 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: divizija je napisao/la: Nema asimilacije u Lapcu i Borovu selu. Ovo je rečenica koju Junuz odbija da shvati i prihvati. Nema asimilacije kad nema koga asimilirati, pogotovo u Donjem Lapcu...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 22:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih se složio: Damir, Goran, Ena, Irijan, Zlatan, Nina, Jan, Inela se ne bi složili s tobom: http://www.ksczenica.ba/#!/osnovna-maturanti/5Kako si Benjamina zaboravio ?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 22:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Nema asimilacije kad nema koga asimilirati, pogotovo u Donjem Lapcu... Daj lasice ne zezaj,pa nije Lapac Las Vegas.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 23:01 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema asimilacije kad nema koga asimilirati, pogotovo u Donjem Lapcu... Daj lasice ne zezaj,pa nije Lapac Las Vegas. Trebali bi grad preimenovati u Vujadinovo, u čast najpoznatijeg doduše bivšeg stanovnika
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 23:18 |
|
|
weasel je napisao/la: Trebali bi grad preimenovati u Vujadinovo, u čast najpoznatijeg doduše bivšeg stanovnika Moj predlog je,ako se mještani Lapca asimiliraju u Hrvate,da se Lapac preimenuje u Junuzovo. Doduše nisam optimističan i mislim da će to za par godina više bit area 51.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 07 svi 2020, 23:46 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih se složio: Damir, Goran, Ena, Irijan, Zlatan, Nina, Jan, Inela se ne bi složili s tobom: http://www.ksczenica.ba/#!/osnovna-maturanti/5Kako si Benjamina zaboravio ? Znam mu djeda. Nisam zaboravio.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|