HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 ožu 2026, 23:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja
PostPostano: 23 sij 2026, 10:44 

Rika sv Vida je napisao/la:
Moja ulica je prenatrpana smećem od kad su uveli ovo digitalno naplaćivanje a to je došlo prije Rinčićke. Ne znam dal je u vašim naseljima to jer nije u cijelom gradu al u mom jest. Znači nema više računa za odvoz smeća nego imaš karticu i baja se otvara samo na karticu i otvaranje košta 20 centi, dok su baje za plastiku i papir besplatni. I naravno ljudi ne žele trošit 20 centi na otvaranje baje pa je sve puno smeća posvuda. Također je i sve puno psećih govana jer nitko više ne skuplja za psima kad im se naplaćuje 20 centi da bace u smeće. Također dobi se jedna kartica po obitelji pa djeca koja se vraćaju iz škole nemaju gdje bacit smeće pa bacaju posvuda kao i bauštelci i ostali koji nisu iz naselja nemaju karticu i nemaju gdje bacit smeće jer su baje zaključane. Dok nisu to uveli naselje je bilo baš čisto a sad je smeće posvuda

A nisam rekao da je ona "dopustila" Thompsona samo da su je SDP i Možemo napali jer nije zabranila a upravo te stranke se busaju u prsa nekakvom tobože tolerancijom

Kod mene još nema digitalnih, a sve je pobacano i oko ovih sa ručnim otvaranjem. Često su natrpane pa ljudi bacaju okolo jer ne mogu unutra. Kontejner za papir se kod mene sigurno nije ispraznio dva tjedna.

Za ove digitalne su mi pričali roditelji da su se pokvarile pa su zvali na neki kontakt broj na koji se nitko ne javlja.

Ako su i došle prije, to što se sada ne rješava sigurno nema veze sa bivšom vlasti.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 11:19 

Rijeka se ne razlikuje o ZG, Splita, cijele Istre, Zagorja. Ne vole ekstremizam.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 11:23 

mikimiki971 je napisao/la:
Rijeka se ne razlikuje o ZG, Splita, cijele Istre, Zagorja. Ne vole ekstremizam.

Zagreb ima definciiju ekstremizma na vlasti

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 11:30 

Sin Istarskog župana četnikuje i to ladno prolazi. Možda građani nisu skloni ekstremizmu, ali su glupi i glume multikulti. Jedino bi se na noge digli da sin župana malo Ustašuje po društvenim mrežama.
.
Citat:
Toni Miletić, sin župana Borisa Miletića, i Andrej Stanković, sin poznatog pulskog boksača Srboljuba Stankovića, prave se da su neke face u svom društvu! Igraju se četnika, promiču velikosrpsku ideologiju i pljuju po državi Hrvatskoj, hrvatskim braniteljima, narodu, vjeri, domoljublju i svim našim svetinjama. Toni Miletić je dokazao da jabuka ne pada daleko od stabla! Ti ‘tatini sinovi’ misle da mogu četnikovati i da su iznad zakona…

Župan Boris Miletić traži zatvorske kazne za promicanje ustaštva, nacizma i fašizma, a njegov sin javno promovira četništvo!!!

https://hrvatskiratnik.hr/zupan-boris-m ... -i-cvarci/

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:28 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Moja ulica je prenatrpana smećem od kad su uveli ovo digitalno naplaćivanje a to je došlo prije Rinčićke. Ne znam dal je u vašim naseljima to jer nije u cijelom gradu al u mom jest. Znači nema više računa za odvoz smeća nego imaš karticu i baja se otvara samo na karticu i otvaranje košta 20 centi, dok su baje za plastiku i papir besplatni. I naravno ljudi ne žele trošit 20 centi na otvaranje baje pa je sve puno smeća posvuda. Također je i sve puno psećih govana jer nitko više ne skuplja za psima kad im se naplaćuje 20 centi da bace u smeće. Također dobi se jedna kartica po obitelji pa djeca koja se vraćaju iz škole nemaju gdje bacit smeće pa bacaju posvuda kao i bauštelci i ostali koji nisu iz naselja nemaju karticu i nemaju gdje bacit smeće jer su baje zaključane. Dok nisu to uveli naselje je bilo baš čisto a sad je smeće posvuda

A nisam rekao da je ona "dopustila" Thompsona samo da su je SDP i Možemo napali jer nije zabranila a upravo te stranke se busaju u prsa nekakvom tobože tolerancijom

Kod mene još nema digitalnih, a sve je pobacano i oko ovih sa ručnim otvaranjem. Često su natrpane pa ljudi bacaju okolo jer ne mogu unutra. Kontejner za papir se kod mene sigurno nije ispraznio dva tjedna.

Za ove digitalne su mi pričali roditelji da su se pokvarile pa su zvali na neki kontakt broj na koji se nitko ne javlja.

Ako su i došle prije, to što se sada ne rješava sigurno nema veze sa bivšom vlasti.

Rieka je u problemu od kad je riečki prsten uveo odvajanje odpada. Cieli riečki prsten nosi smeće u Rieku. Rinčić je nasljedila taj problem. Još joj dajem vremena za to. Tu je glavna krivnja SDPa koji je to stvorio. Inače, ovo forsiranje odvajanja odpada je obćenito katastrofa ciele eu politike, gdje nas polubalkance žele pretvoriti u Šveđane preko noći.
A naravno da će ciene rasti u nebo. Ćeš ti skupljat riečko smeće za siću?

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:29 

Noname01 je napisao/la:

Sin Istarskog župana četnikuje i to ladno prolazi. Možda građani nisu skloni ekstremizmu, ali su glupi i glume multikulti. Jedino bi se na noge digli da sin župana malo Ustašuje po društvenim mrežama.
.
Citat:
Toni Miletić, sin župana Borisa Miletića, i Andrej Stanković, sin poznatog pulskog boksača Srboljuba Stankovića, prave se da su neke face u svom društvu! Igraju se četnika, promiču velikosrpsku ideologiju i pljuju po državi Hrvatskoj, hrvatskim braniteljima, narodu, vjeri, domoljublju i svim našim svetinjama. Toni Miletić je dokazao da jabuka ne pada daleko od stabla! Ti ‘tatini sinovi’ misle da mogu četnikovati i da su iznad zakona…

Župan Boris Miletić traži zatvorske kazne za promicanje ustaštva, nacizma i fašizma, a njegov sin javno promovira četništvo!!!

https://hrvatskiratnik.hr/zupan-boris-m ... -i-cvarci/

U Istri od 45-te živi jako puno radikalnih četnika koji su 90-ih organizirano išli ratovati protiv Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:32 

Osim ako je lijevi ekstremizam.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:37 

daramo je napisao/la:

Osim ako je lijevi ekstremizam.

i srpski

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:43 

slika

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 12:46 

dane-croatia je napisao/la:

Rieka je u problemu od kad je riečki prsten uveo odvajanje odpada. Cieli riečki prsten nosi smeće u Rieku. Rinčić je nasljedila taj problem. Još joj dajem vremena za to. Tu je glavna krivnja SDPa koji je to stvorio. Inače, ovo forsiranje odvajanja odpada je obćenito katastrofa ciele eu politike, gdje nas polubalkance žele pretvoriti u Šveđane preko noći.

Kako misliš da je SDP u Rijeci stvorio što ste vi na Grobniku Balkanci ili poluBalkanci kako si napisao i nosite smeće do grada pod okriljem noći da ne platite više? Napravite onda svoje komunalno društvo i stavite da je uvjet za direktora da ide na sve koncerte Thompsona i onda nam pokažite kako se to radi bez komunjara.

A ovo da joj daješ vremena što se smeće ne odvozi to je glupost desetljeća. Kao da doktori prestanu dolaziti na posao, a ti kažeš "dajmo ministru zdravstva još vremena"

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 13:23 

Kako misliš da je SDP u Rijeci stvorio što ste vi na Grobniku Balkanci ili poluBalkanci kako si napisao i nosite smeće do grada pod okriljem noći da ne platite više? Napravite onda svoje komunalno društvo i stavite da je uvjet za direktora da ide na sve koncerte Thompsona i onda nam pokažite kako se to radi bez komunjara.

A ovo da joj daješ vremena što se smeće ne odvozi to je glupost desetljeća. Kao da doktori prestanu dolaziti na posao, a ti kažeš "dajmo ministru zdravstva još vremena"

Eh da su samo problem Gromičani, ne bi bilo smeća po Zametu, Kantridi...
Ako je SDP imao 70 godina vremena. Dajmo ovoj do kraja mandata. Ljudi zaposleni od prije su još tu. Kao što rekoh. Smeće je nametnuto iz EU. A ti se snađi s provedbom sa mentalitetom ljudi u i oko grada.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2026, 18:18 

Rijeka i okolina je zbillja nacionalno mješovita

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 08:57 

Ako je SDP imao 70 godina vremena. Dajmo ovoj do kraja mandata. Ljudi zaposleni od prije su još tu. Kao što rekoh. Smeće je nametnuto iz EU. A ti se snađi s provedbom sa mentalitetom ljudi u i oko grada.

Zanimljivo kako je Grbin neki dan u Puli predstavio nova mobilna reciklažna dvorišta za krupni otpad. Grbin je preuzeo dužnost isti dan kad i Rinčić. Znači on već ima vidljive rezultate na području zbrinjavanja otpada a njoj treba još vremena.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 09:45 

Dobra je ova nova gradonačelnica u odnosu na one otprije. Ne podliježe ljevici, drži se centra u situacijama gdje je prozivaju, dobro je to na duge staze i za nju i za ljude tamo

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 17:21 

Zapadni je napisao/la:
Dobra je ova nova gradonačelnica u odnosu na one otprije. Ne podliježe ljevici, drži se centra u situacijama gdje je prozivaju, dobro je to na duge staze i za nju i za ljude tamo

Filipović se isto nije previše bavio ideologijom za mandata. SDP je kad su izabrali radikalniju Krpan pao na 3. mjesto, a Možemo je 5. po broju glasova. Tako da se može reći da krajnja ljevica čak u Rijeci najslabije prolazi od svih velikih gradova.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 17:33 

Kaftanzoglio SDP bot

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 21:35 

Zapadni je napisao/la:

Filipović se isto nije previše bavio ideologijom za mandata. SDP je kad su izabrali radikalniju Krpan pao na 3. mjesto, a Možemo je 5. po broju glasova. Tako da se može reći da krajnja ljevica čak u Rijeci najslabije prolazi od svih velikih gradova.

Za Filipovića je istina da nije bio preradikalan ljevičar kano osoba, ali je opet bio dio te mašinerije. Meni on nije bio previše antipatičan kano osoba, ali nije imao nikakav autoritet kod svojih ljudi, tako da je izpadao jako nesposoban i zbunjen kad god je nešto trebalo riešiti. Kad god je gostovao na Radio Rieci, meni ga je bilo zao slušat kako ga napadaju i slušatelji i novinarka. Novinarka također ne voli ni Rinčićku, pogotovo kad ju zeli dovest u red po pitanju ljevičarskih agendi, ali ova se zna postavit i zvuči kano da drzi sve konce u rukama. Često me iznenadi kad ju za nešto slušatelji napadaju, a ona ima dosta spremne odgovore i vidi se da je upućena u pojedine probleme.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 21:38 

Zanimljivo kako je Grbin neki dan u Puli predstavio nova mobilna reciklažna dvorišta za krupni otpad. Grbin je preuzeo dužnost isti dan kad i Rinčić. Znači on već ima vidljive rezultate na području zbrinjavanja otpada a njoj treba još vremena.

Neuzporediv je nered koji je nasljedila Rinčićka od onoga što je Grbin nasljedio u Puli...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2026, 21:45 

Zapadni je napisao/la:

Istovremeno u Rijeci ne postoji ni desni centar kao ozbiljna opcija za zaokružiti. Tako da ne bih baš pretjerivao o krajnjoj lijevici i Riječi jer što je uopće krajnja lijevica, slavljenje srpskog Badnjaka u opancima usred grada je za druge velike gradove nezamislivo.

Ova žena je do sada najbolja koju ste imali, jasno artikulira svoje stavove

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 13:34 

Na Općinskom sudu u Rijeci donesena je presuda protiv šestorice

Citat:
Prvookrivljenom M.M. utvrđena je ukupna novčana kazna u iznosu od 4209 eura
drugookrivljenom S. P. Z. od 3309 eura
trećeokrivljenom G.V. od 3309 eura
Četvrtookrivljenom A.B izrečena je ukupna novčana kazna od 3309 eura
petookrivljenom N.Đ od 3.609 eura
šestookrivljenom H.V. u iznosu od 3609 eura.

Citat:
Proglašeni su krivima i što su na javnom mjestu izvođenjem pjesama i isticanjem simbola remetili javni red i mir, odnosno više puta glasno uzvikivali i glasno pjevali „O Hrvatska, o Hrvatska nezavisna država” i “Za dom spremni”, pritom podižući desnu ispruženu ruku u zrak.

Citat:
Maloljetni počinitelj D.B. mora se uzdržati od posjećivanja svih manifestacija u organizaciji Kluba navijača „Armada“ i HNK Rijeka u Hrvatskoj i u inozemstvu u trajanju od šest mjeseci. Također se treba uključiti u pojedinačni ili skupni rad u savjetovalištu za mlade u trajanju od šest mjeseci, uz nadzor nadležnog Zavoda za socijalni rad. Maloljetnik je upozoren da zbog neispunjavanja izrečenih posebnih obveza može biti upućen u centar za odgoj.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 14:03 

Nisam glasao za nju nit nešto vjerovao u nju (sumnjivo mi je bilo da kao nezavisna je imala više plakata po Rijeci od SDPa i HDZa, mislio sam da direktno od Soroša dobiva novac) no super je za sad u svemu. Nismo imali ovako dobrog gradonačelnika od kad sam živ. Doduše uz Linića i Obersnela to i nije teško

Slazem se. Čak dopušta dosta veliki utjecaj Mostovcima koji imaju par zastupnika, na pr. da uđu u školske odbore i nadziru onaj zdravstevni odgoj. Jedino joj zamjeram što kad je bio Hod za zivot, ona se pridruzila podupiračima pobačaja. Tako da, u početku je koketirala i sa Soroševcima, ali moguće da je i njoj postalo jasno u zadnje vrieme da nema smisla pretjerivat u ulizivanju njima.

Jedino mi nije jasno da Radio Rijeka koji je dio HRTa još uviek gura radikalne ljevičarske agende. Kad god gradonačelnica dođe gostovat na Radio Rijeku, novinarka potroši najmanje četvrtinu vremena na pitanja o Thompsonu i nagovaranju da ga mora zabraniti. Da li se Radio Rijeka u podpunosti dirigira od strane drzave, t.j. HRTa, ili i Grad ima utjecaj u kadroviranju?

Ja ne znam gdje se ti informiras, ali je Rincic u zadnjem javnom izlaganju rekla da Zdravstveni odgoj ide i da se ne boji ucjena, a na pitanje sto ako most povuce potporu u vijecu zbog z.odgoja, rekla je da ce tada razmisljati o tome.
Vezano uz Krpan i Filipovica, Rincic nikad nebi dosla na vlast da SDP nije kandidirao dva kandidata, odnosno da im se Filipovic nije istrgnuo iz ruku nakon sto su mu priopcili da ce Krpan bit kanidat
Sto se buducnosti tice, cisto sumnjam da ce Rincic ponovo osvojiti, jer da se ne lazemo, na vlast ju je dovela ljevica razocarana katastrofalnim SDP-om. Tu ljevicu je vec izgubila a centar i desnica nemaju ni priblizno takvu moc da samostalno osvoje izbore.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 14:15 

Citat:
RIJEKA Otvorena izložba o koncentracijskim logorima fašističke Italije u Hrvatskom primorju

https://www.morski.hr/rijeka-otvorena-izlozba-o-koncentracijskim-logorima-fasisticke-italije-u-hrvatskom-primorju/

slika

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 14:35 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzi ... Y4nWuC7cng

Puna podrška nadbiskupu. Sukladno prozapadnom i otvorenom gradu logično je da i kler bude takav.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 15:27 

Flumen je napisao/la:

Ja ne znam gdje se ti informiras, ali je Rincic u zadnjem javnom izlaganju rekla da Zdravstveni odgoj ide i da se ne boji ucjena, a na pitanje sto ako most povuce potporu u vijecu zbog z.odgoja, rekla je da ce tada razmisljati o tome.
Vezano uz Krpan i Filipovica, Rincic nikad nebi dosla na vlast da SDP nije kandidirao dva kandidata, odnosno da im se Filipovic nije istrgnuo iz ruku nakon sto su mu priopcili da ce Krpan bit kanidat
Sto se buducnosti tice, cisto sumnjam da ce Rincic ponovo osvojiti, jer da se ne lazemo, na vlast ju je dovela ljevica razocarana katastrofalnim SDP-om. Tu ljevicu je vec izgubila a centar i desnica nemaju ni priblizno takvu moc da samostalno osvoje izbore.

Još je rano za takve zaključke. Desnici da bi bio dobar moraš im povlađivati 24sata i 365 dana u godini. Ako ona kaže ili napravi nešto što se njima ne sviđa brzo će postati komunjara. Što se tiče ljevice ništa nije posebno napravila da je izgubi osim rekla da se neće miješati u koncert MPT, ali koncerte je održavao i za vrijeme SDP-a tako da to je ostalo isto.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2026, 17:30 

Flumen je napisao/la:

Još je rano za takve zaključke. Desnici da bi bio dobar moraš im povlađivati 24sata i 365 dana u godini. Ako ona kaže ili napravi nešto što se njima ne sviđa brzo će postati komunjara. Što se tiče ljevice ništa nije posebno napravila da je izgubi osim rekla da se neće miješati u koncert MPT, ali koncerte je održavao i za vrijeme SDP-a tako da to je ostalo isto.

Cujemo se za tri godine, garantiram ti da je izgubila potporu ljevice, od nesvrstavanja na antifasistickom skupu pa do svega ostalog.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: