Znači, plan je podijeliti 50 000 domovnica i putovnica samo u Punta Arenas, pod uvjetom da se demonstrira namjera živjeti u Hrvatskoj (valjda bar 2 godine) a ne u nekom drugom dijelu EU.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Naslov: Re: Plan HDZ-DP vlade: Imigracija Latino Hrvata
Postano: 15 svi 2024, 21:43
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26532 Lokacija: Heartbreak Hotel
Pa nije loša ideja u teoriji... ali praksa, praksa...
Zbog nekog razloga Cro-Latinosi nisu bili zainteresirani za nastanjivanje HR. Osobito ne Čileannci jer su tamo elita. Koji klinac da dolaze ovamo. Možda nađu kakav white trash...
Ali je moguća jedna stvar, da se kroz ovu mjeru prošvercuju svi oni koji dokažu da imaju bar neku prababu hrvaticu i da se izjasne kao Hrvati. To u načelu također nije loše, ali sa ograničenim brojkama, recimo 50.000 za 10 godina. Veće brojke bi neminovno dovele na naše ulice i južnoamerički kriminal.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Postano: 15 svi 2024, 21:46
Bobovac je napisao/la:
Zbog nekog razloga Cro-Latinosi nisu bili zainteresirani za nastanjivanje HR. Osobito ne Čileannci jer su tamo elita. Koji klinac da dolaze ovamo. Možda nađu kakav white trash....
Razlog je jednostavan, Hrvatska je donedavno gledala tim zemljama u leđa. Danas je drugačije.
Postano: 15 svi 2024, 21:51
konzerva je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Zbog nekog razloga Cro-Latinosi nisu bili zainteresirani za nastanjivanje HR. Osobito ne Čileannci jer su tamo elita. Koji klinac da dolaze ovamo. Možda nađu kakav white trash....
Razlog je jednostavan, Hrvatska je donedavno gledala tim zemljama u leđa. Danas je drugačije.
Ne znam prijatelju. Ja imam susjeda koji zadnjih nekoliko godina živi u Čileu i kaže da mu je ta zemlja odlična. Da su tamo Hrvati jači od Židova (u smislu povezanosti) i da se kod "naših" poduzetnika uvijek može dobiti dobar posao.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Postano: 15 svi 2024, 21:53
Bobovac je napisao/la:
Ne znam prijatelju. Ja imam susjeda koji zadnjih nekoliko godina živi u Čileu i kaže da mu je ta zemlja odlična. Da su tamo Hrvati jači od Židova (u smislu povezanosti) i da se kod "naših" poduzetnika uvijek može dobiti dobar posao.
Anegdotalni primjer i time irelevantan.
Po podatcima DZSa Hrvatska već godinama ima pozitivnu migracijsku bilancu s Čileom.
O Argentini da ne pričam, a ima naših i drugdje po Južnoj Americi.
Postano: 15 svi 2024, 21:56
konzerva je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Anegdotalni primjer i time irelevantan.
Po podatcima DZSa Hrvatska već godinama ima pozitivnu migracijsku bilancu s Čileom.
O Argentini da ne pričam, a ima naših i drugdje po Južnoj Americi.
Pa eto, onda te mjere nisu potrebne jer već postoji pozitivna bilanca.
Postano: 15 svi 2024, 22:08
Kod mene u gradu u poslednje vreme je doslo jako mnogo Venecuelanaca. Mladi ljudi, parovi sa bebama I jako malom decom. Trude SE da parade Tako sto peru sajbe na semaforima kad je crveno, prodaju cvece I ono sto mirise u auto sto SE besi na retrovizor. Neki samo prose...
Mi smo to Dobro uradili sa 300 hiljade Rusa. Otvorili stotine firmi, a neki su voljni da SE naseljavju u selima, sto je jako vazno. Ko Oce da zivi u gradu, od njega nema leba.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Postano: 15 svi 2024, 22:08
Robbie MO je napisao/la:
Pa, i Hrvatima BiH se spočitava "turska/balkanska kultura" i da donosimo cajke, a to je sve naše iskustvo.
To je kako god dio naše autohtone kulture. Kao što je na obali jak talijanski utjecaj, u Zagrebu njemački, u Slavoniji Mađarski, tako u BiH turski i to je sve normalno i legitimno zbog povijesnih oklonosti ali nisu Hrvati iz BiH otišli u Tursku, pottturčiili se i onda bi se kao vratili pottturčeni
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata
Postano: 15 svi 2024, 22:15
Ma realno oni se svi mogu vratit već 20 god. Ovo malo što ih dolazi dolazi i to je to. Ne znam kako misli DP privuć ikoga. Jedino ako nastave propadat ove razne Argentine bi mogli u većem broju doć. Koliko znam u Čileu je super pogotovo Hrvatima. Tamo je i Hrvat predsjednik i ministri Hrvati i sva elita i bogatuni Hrvati i izrabljuju one Indijance.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.