|
|
Stranica: 1/105.
|
[ 2611 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 11:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64294 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bit će veselo u Vukovaru kada počnu uvoditi ćirilicu. na temelju čega? u Negoslavcima, Trpinji, Borovu selu gdje srpski udjeli idu i preko 90% nema ćirilićnih natpisa, a kamoli će u Vukovaru. vidi se da si pod utjecajem bh. prilika, u Hrvatskoj se ne mora nikom povlađivati, makar mu i Ustav išao na ruku.  iskreno, stavio bih moratorij na taj ustavni zakon u istočnoj Slavoniji na nekih 30-tak godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 11:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Sabo kaže da će se poštivati zakoni, tako i treba biti osim lokacija poput Ovčare.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 11:35 |
|
|
|
Sabu su ionako izabrali Srbi...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 11:36 |
|
|
|
što ih ne poštuju onda u većinski srpskim općinama oko Vukovara? Sabe se tu pita kao mene i tebe, a pogotovo nakon zadnjih događaja gdje mu prijete, gdje su mu ženu u vlastitom domu vezali i maltretirali, gdje mu prijete kćeri, prirodno je da se sad boji i vlastite sjene.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:14 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Ustavni zakon se ne moze staviti u moratorij, a koristenje zagarantiranih prava je dispozitivne naravi. Ovo ide iz inata. Dok je Sabo gradonacelnik mogu Hrvati pjevati borbene ali cirilice ce biti(nije dovoljno pratio popis stanovnistva tj. u Vukovaru je nadzor istoga od lokalnih vlasti bio katastrofalan pogadjajte zbog cijeg lobija, a izvor za ovo cu zadrzati za sebe). Da i na Ovcari Ministre. Htio ili ne htio, Ustavni zakon koji kako mu samo ime kaze ima visu snagu od obicnog zakona (zahtjeva 2/3 glasova svih zastupnika), je jasan.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:15 |
|
|
|
ako je tako, gdje je ćirilica u Trpinji, Negoslavcima i Borovu selu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:17 |
|
|
|
Jesam li rekao da je pravo dispozitivne naravi? Ako zatraze dobiji ako ne ne dobiju. Talijani dobili u pola opcina Istre jer su trazili.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:23 |
|
|
|
zašto Srbi nisu tražili to pravo u tim općinama u kojim nemaju udio manji od 90%? to mi izgleda nevjerojatno. tim više, što već najavljuju da će tražiti za Vukovar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:26 |
|
|
|
Provokacija cista? Ionako vecina hrvatskih Srba ni u Jugi nije dominantno koristila cirilicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 15:27 |
|
|
Kakva je granica za upotrebu manjinskog jezika i pisma? 1/3 stanovništva? Zadar1993 je napisao/la: Ionako vecina hrvatskih Srba ni u Jugi nije dominantno koristila cirilicu. U Jugi je u opticaju bio s-h/h-s, a latinica je bila dominantna i u natpisima po Srbiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Kakva je granica za upotrebu manjinskog jezika i pisma? 1/3 stanovništva? Zadar1993 je napisao/la: Ionako vecina hrvatskih Srba ni u Jugi nije dominantno koristila cirilicu. U Jugi je u opticaju bio s-h/h-s, a latinica je bila dominantna i u natpisima po Srbiji. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina propisuje minimum od 1/3 stanovništva. Upravo tako, zašto sada tražiti da u Gradu Vukovaru, a time i na memorijalnom centru Ovčara (teritorijalno pripada Gradu Vukovaru) piše Вуковар odnosno Oвчара, ako isto se ne koristi u Negoslavcima/Trpinji/Borovu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:36 |
|
|
eno HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru traži doslovno moratorij od 10 godina na ustavni zakon, do novog popisa kad će Srbi skliznut ispod 33%.  pozivaju se na to da je 1996. Srbima rečeno da 10 godina neće morati ići u HV.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:46 |
|
|
dudu je napisao/la: eno HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru traži doslovno moratorij od 10 godina na ustavni zakon, do novog popisa kad će Srbi skliznut ispod 33%.  pozivaju se na to da je 1996. Srbima rečeno da 10 godina neće morati ići u HV. Hvalevrijedna inicijativa, ali je zakon jasan. Ne bu to tak išlo. Inače u Zadarskoj Županiji da se nije pazilo detaljno na popis i popisivanje, garantiram vam da bi Srbi bili većina u Gračacu i poveća manjina u Benkovcu i Obrovcu (štoviše blizu većine i u Obrovcu). Jednostavno znali su popisivati i po 20 osoba da živi u stanu od 40 kvadrata (jedan primjer iz Benkovca, realno samo jedna baba živi tamo, ostali su u Kraguljevcu na stalno) itd... da sad ne idem u druge slučajeve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:49 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina propisuje minimum od 1/3 stanovništva.
Oštar kriterijum. dudu je napisao/la: eno HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru traži doslovno moratorij od 10 godina na ustavni zakon, do novog popisa kad će Srbi skliznut ispod 33%.  pozivaju se na to da je 1996. Srbima rečeno da 10 godina neće morati ići u HV. Ako ne skoče na 40%. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:52 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina propisuje minimum od 1/3 stanovništva.
Oštar kriterijum. dudu je napisao/la: eno HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru traži doslovno moratorij od 10 godina na ustavni zakon, do novog popisa kad će Srbi skliznut ispod 33%.  pozivaju se na to da je 1996. Srbima rečeno da 10 godina neće morati ići u HV. Ako ne skoče na 40%.  Ipak ima smisla da bude oštar. Da, a Hrvati će poklopiti Suboticu  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:52 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Kakva je granica za upotrebu manjinskog jezika i pisma? 1/3 stanovništva?
U Jugi je u opticaju bio s-h/h-s, a latinica je bila dominantna i u natpisima po Srbiji. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina propisuje minimum od 1/3 stanovništva. Upravo tako, zašto sada tražiti da u Gradu Vukovaru, a time i na memorijalnom centru Ovčara (teritorijalno pripada Gradu Vukovaru) piše Вуковар odnosno Oвчара, ako isto se ne koristi u Negoslavcima/Trpinji/Borovu ? U pravopisu srpakog jezika piše da je dvopismen, dakle na to bi se moglo pozvati... A i pitanje je dokle ide dvojezičnost, u Južnom Tirolu je njemački de facto prvi jezik, gradišćanski Hrvati imaju i nazive ulica, dok se sa Slovencima natežu i oko najobičnijih tabli na ulazu u mjesto... Dakle Austrija, bez obzira na to što njena manjina u susjednoj Italiji ima sva prava, ne poštuje ta ista prava samo jednoj manjini, jer u povijesti nije bila lojalna... Ne može nas nitko ucjenjivati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 20:58 |
|
|
Svašta, a ja mislio da će vam biti drago videti drevnu hrvatsku ćirilicu. Šalu na stranu, da li to ovima tamo treba ili ne, pojma nemam, da li korisno ili nije tražiti, isto tako ne znam... Ali mi je interesantno da je ovo već druga ili treća tema na forumu, otkad sam ja ovde, gde je sprovođenje nekog ustavnog/zakonskog prava problem zato što to traže Srbi. Trebali ste staviti granicu na 99% ili ne predviđati mogućnost upotrebe manjinskog jezika i pisma, pa ovih problema ne bi bilo. Ne mož' i jare i pare. Just my 2 cents.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:08 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Svašta, a ja mislio da će vam biti drago videti drevnu hrvatsku ćirilicu. Šalu na stranu, da li to ovima tamo treba ili ne, pojma nemam, da li korisno ili nije tražiti, isto tako ne znam... Ali mi je interesantno da je ovo već druga ili treća tema na forumu, otkad sam ja ovde, gde je sprovođenje nekog ustavnog/zakonskog prava problem zato što to traže Srbi. Trebali ste staviti granicu na 99% ili ne predviđati mogućnost upotrebe manjinskog jezika i pisma, pa ovih problema ne bi bilo. Ne mož' i jare i pare. Just my 2 cents. Ti kao chetnik ne shvataš hrvatsko viđenje pojma "vladavina prava"  To 1/3 kad se odnosi na Srbe, misli se na onu trećinu koja nije ni pobijena ni pokatoličena ni protjerana  Zbog nekog demokratskog i tolerantnog razloga, ćirilica je jako veliki problem. Tako i na Kosovu možeš vidjeti natpise na srpskom, ali ne i na ćirilici. Inače, gledano od Vranja do Zagreba, najviše ćiriličnih putokaza i znakova pored puta vidio sam u Tuzlanskom kantonu.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:14 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Svašta, a ja mislio da će vam biti drago videti drevnu hrvatsku ćirilicu. Šalu na stranu, da li to ovima tamo treba ili ne, pojma nemam, da li korisno ili nije tražiti, isto tako ne znam... Ali mi je interesantno da je ovo već druga ili treća tema na forumu, otkad sam ja ovde, gde je sprovođenje nekog ustavnog/zakonskog prava problem zato što to traže Srbi. Trebali ste staviti granicu na 99% ili ne predviđati mogućnost upotrebe manjinskog jezika i pisma, pa ovih problema ne bi bilo. Ne mož' i jare i pare. Just my 2 cents. Ja Srbe ne krivim već Hrvate za ovo. Srbi neka si iskoriste pravo, pa da vidimo koliko će Hrvata za mafijaša ponovno glasovati (p.s. što mislite zašto mu prijete i tko mu prijeti?). Isto tako jebe mi se ukoliko ćete koristiti čirilični napis u Donjem Lapcu/Erveniku/Civljanama . Vukovar je pak potpuno drugačija priča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:18 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Svašta, a ja mislio da će vam biti drago videti drevnu hrvatsku ćirilicu. Šalu na stranu, da li to ovima tamo treba ili ne, pojma nemam, da li korisno ili nije tražiti, isto tako ne znam... Ali mi je interesantno da je ovo već druga ili treća tema na forumu, otkad sam ja ovde, gde je sprovođenje nekog ustavnog/zakonskog prava problem zato što to traže Srbi. Trebali ste staviti granicu na 99% ili ne predviđati mogućnost upotrebe manjinskog jezika i pisma, pa ovih problema ne bi bilo. Ne mož' i jare i pare. Just my 2 cents. Ti kao chetnik ne shvataš hrvatsko viđenje pojma "vladavina prava"  To 1/3 kad se odnosi na Srbe, misli se na onu trećinu koja nije ni pobijena ni pokatoličena ni protjerana  Zbog nekog demokratskog i tolerantnog razloga, ćirilica je jako veliki problem. Tako i na Kosovu možeš vidjeti natpise na srpskom, ali ne i na ćirilici. Inače, gledano od Vranja do Zagreba, najviše ćiriličnih putokaza i znakova pored puta vidio sam u Tuzlanskom kantonu. Joj daj molim te, nemoj s tim forama  A kaj će vam ćirilica, dokle god je latinica službeno srpsko pismo, mi vam nismo dužni dati ćirilicu... Iako, da je u pitanju naprimjer Daruvar, ne bi nitko radio toliki problem, ali ovo je ipak Vukovar...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:19 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Svašta, a ja mislio da će vam biti drago videti drevnu hrvatsku ćirilicu. Šalu na stranu, da li to ovima tamo treba ili ne, pojma nemam, da li korisno ili nije tražiti, isto tako ne znam... Ali mi je interesantno da je ovo već druga ili treća tema na forumu, otkad sam ja ovde, gde je sprovođenje nekog ustavnog/zakonskog prava problem zato što to traže Srbi. Trebali ste staviti granicu na 99% ili ne predviđati mogućnost upotrebe manjinskog jezika i pisma, pa ovih problema ne bi bilo. Ne mož' i jare i pare. Just my 2 cents. Ti kao chetnik ne shvataš hrvatsko viđenje pojma "vladavina prava"  To 1/3 kad se odnosi na Srbe, misli se na onu trećinu koja nije ni pobijena ni pokatoličena ni protjerana  Zbog nekog demokratskog i tolerantnog razloga, ćirilica je jako veliki problem. Tako i na Kosovu možeš vidjeti natpise na srpskom, ali ne i na ćirilici. Inače, gledano od Vranja do Zagreba, najviše ćiriličnih putokaza i znakova pored puta vidio sam u Tuzlanskom kantonu. Metemma razvijaš sve bolji smisao za humor od kad češće forumariš po bespućju ovoga međumrežja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:25 |
|
|
volvoks je napisao/la: Iako, da je u pitanju naprimjer Daruvar, ne bi nitko radio toliki problem, ali ovo je ipak Vukovar... Pa da li uopšte postoji neko značajnije mesto (iznad nivoa sela-gradića od par hiljada ljudi) u Hrvatskoj koje ima 1/3 stnovništva iz jedne manjinske grupe koja bi mogla iskoristiti to sa pismom i jezikom? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:26 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: Iako, da je u pitanju naprimjer Daruvar, ne bi nitko radio toliki problem, ali ovo je ipak Vukovar... Pa da li uopšte postoji neko značajnije mesto (iznad nivoa sela-gradića od par hiljada ljudi) u Hrvatskoj koje ima 1/3 stnovništva iz jedne manjinske grupe koja bi mogla iskoristiti to sa pismom i jezikom?  Donji Lapac ima respektabilnu općinsku populaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Donji Lapac ima respektabilnu općinsku populaciju. Koliko? I D.L. je neki pristojan grad?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011. Postano: 22 pro 2012, 21:30 |
|
|
Ne, potencijal imaju jedino Knin i Daruvar  Ali gradovi su na svim popisima bili 50%+ hrvatski, to nije rezultat etničkog čišćenja, čak mislim da nikada nije bio ovoliki postotak Srba u Vukovaru...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|