|
|
Stranica: 6/133.
|
[ 3316 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 09:37 |
|
|
laganini je napisao/la: ..mislim da HDZ ovaj put ide na izbore za gradonačelnika...sto znaci da bandinjo nema sanse.. Može HDZ šta hoće, njegovi biraču na lokalnima u Zg glasaj uza Bandića.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 09:39 |
|
|
Zapetljana je napisao/la: Mislim da nitko ne podmazuje bolje od Bandića i jedva čekam da ta hobotnica kriminala ode s vlasti. Svi su bolji od Bandića, pa čak bi se usudila reći i Tomašević..
Tu se grdno varate, u slučaju Tomaševića samo će rodijački nepotizam biti zamijenjen ideološkim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 13:57 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1683 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
|
Nije mi do političkih tema jer sam u lošem mentalnom stanju, ali ja stvarno ne razumijem kako neki vide politiku, bilo sami političari ili forumaši.
Ne možeš imati 10 kandidata i očekivati da će svaki proći. Ok, Troskot je super lik i bio bi bolji od Bandića ili Tomaševića. Tko u Zg zna da njega osim ovih krugova oko MOST-a i Markićke?
Gdje vi mislite da će se iznjedriti neki kandidat "iz mrtvog kuta" koji će dobiti izbore? Mogla bi ih dobiti lako Švaljekica da se nije kompromitirala u međuvremenu. Jbg, piši propalo. Koga će naći desnica kad je MOST već ovog istaknuo? Osječanin Škoro da bude gradonačelnik Zg? Koga će istaknuti HDZ? Vjerojatno će opet prešutno podržati Bandića.
Tomašević je sjw budala, točno, i za stranku/koaliciju mu ne bih glasovao da me kolju. Sandra Benčić i ona Rada su odvratne spodobe, Peović je toliko luda s politikama da su se i razišli. Svejedno ću, ako se nešto bitno ne promijeni do kasnog proljeća, glasovati za njega jer mislim da ga jedini može srušiti i samo da ne dobijem još 4 godine ovog živog leša koji jedva govori i da se počne bar malo čistiti zatečeno stanje, a zateći će se bogtepita kakav užas. Nadam se da će posljedica biti to da će Bandić otići u zavjetrinu i više se nikad ne kandidirati kad se sazna kakvu je močvaru napravio, a da će se za idući mandat moći izabrati gradonačelnik iz palete 2-3 bolja kandidata od debila Tomaševića. Ako će Tomašević kao gradonačelnik djelovati ideološki, a za to neće imati previše vremena jer će imati čišćenja do glave, odlično. Neka gubi popularnost time što će na neki trg staviti petokraku ili ploču o NOB-u. Lakše će otići nakon 4 godine.
Bandić nije slab kakvim se čini kada mu svi zvižde gdje god da se pojavi. Neće biti peti-šesti na izborima, za njega će glasovati puno ljudi i ući će u drugi krug, to vam garantiram. Na prošlim bi ga izborima u drugom krugu Švaljek lako pobijedila, ali je između 3 kandidata bila iza njega i Anke MT. Ajmo biti ovaj put pametniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 14:33 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ..mislim da HDZ ovaj put ide na izbore za gradonačelnika...sto znaci da bandinjo nema sanse.. Može HDZ šta hoće, njegovi biraču na lokalnima u Zg glasaj uza Bandića. ...ne kužiš hdz je donosio pobjedu bandinju s lošim kandidatom ajmo reć s figom u džepu..al plenki ide na zagreb sad...zato on nema šanse..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:23 |
|
|
laganini je napisao/la: divizija je napisao/la:
Može HDZ šta hoće, njegovi biraču na lokalnima u Zg glasaj uza Bandića.
...ne kužiš hdz je donosio pobjedu bandinju s lošim kandidatom ajmo reć s figom u džepu..al plenki ide na zagreb sad...zato on nema šanse.. I opet će izgubit zato što je u Zagrebu jaka desna alternativa HDZ-u kao i ljevica. Dakle oni opet svjesno ili nesvjesno igraju za Bandića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:28 |
|
|
|
Mišljenja sam da jedino objedinjeno sve od centra na desno znači HDZ (da i oni), Most, DP, Bruna zajedno da podrže nekog kandidata mogu u drugi krug s Bandićem ili Tomaševićem (vjerojatno). A to se neće dogoditi.
Sve drugo, Bandić i Tomašević. Što je katastrofa s hrvatske pozicije. Ali tako će biti.
Čak i Most, DP i Bruna zajedno bi vjerojatno bili treći ko Švaljekica s 20%.
Ali nema tu suradnje među Hrvatima oko hrvatskog interesa. Da se jedne jedine izbore u Zagrebu i Rijeci ide zajedno da se sruši Bandića i partiju pa poslije idite kako hoćete.
Utopija.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:30 |
|
|
|
HDZ i desna alternativa bi se složili oko kandidata na sudnji dan, vidite da se ni MOST i DP koji su kao blizu ne mogu dogovorit.
Otužno stanje Hrvatske politike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:32 |
|
|
weasel je napisao/la: laganini je napisao/la:
...ne kužiš hdz je donosio pobjedu bandinju s lošim kandidatom ajmo reć s figom u džepu..al plenki ide na zagreb sad...zato on nema šanse..
I opet će izgubit zato što je u Zagrebu jaka desna alternativa HDZ-u kao i ljevica. Dakle oni opet svjesno ili nesvjesno igraju za Bandića. ..s jakim kandidatom hdz uvik može pokupit 25 posto što je dovoljno za drugi krug..i plus je da da pod plenkijem kupe tradicionalno neodlučne..a u drugom krugu glat pobjeda...ma ne vidim koće dat glas za bandinja osim oni koji su interesno vezani...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:35 |
|
|
laganini je napisao/la:
...ne kužiš hdz je donosio pobjedu bandinju s lošim kandidatom ajmo reć s figom u džepu..al plenki ide na zagreb sad...zato on nema šanse..
Može HDZ kandidirat plenikomoona osobno, njegovi birači na lokalnim izborima glasaju za Bandića. Već je lojalnost i korist istih od bandinja nego od HDZa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:41 |
|
|
Grmoja: Zašto DP ne bi podržao dobrog kandidata Mosta za gradonačelnika Zagreba?Dobra ova mostova taktika, zajebi koalicijskog partnera i dovedi ga na gotov čin. Ako nas ne podrže optuži ih za politikanstvo i nejedinstvo. Imbecili... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:46 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la:
Može HDZ kandidirat plenikomoona osobno, njegovi birači na lokalnim izborima glasaju za Bandića. Već je lojalnost i korist istih od bandinja nego od HDZa. ..jebiga prika pokuša sam ti objasnit...pročitaj ponovo...bandića su birali glasači hdz ako njih izbiješ onda njegovo glasačko tijelo je ono ko i na parlamentarnim il predsjedničkim izborima...znači ispod praga..znači bandić može pobjedit ako hdz stavi pr radi Mikulića što naravno neće jer plenki nije glup...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 15:54 |
|
|
laganini je napisao/la:
..jebiga prika pokuša sam ti objasnit...pročitaj ponovo...bandića su birali glasači hdz ako njih izbiješ onda njegovo glasačko tijelo je ono ko i na parlamentarnim il predsjedničkim izborima...znači ispod praga..znači bandić može pobjedit ako hdz stavi pr radi Mikulića što naravno neće jer plenki nije glup...
I ja sam tebi pokušao objasniti, ali ti ne ide. Na lokalnim izborima birači HDZa nisu lojalni HDZu u ZG, već Bandiću. Te birače Bandiću ne može izbiti nitko, uključujući HDZ. Ni s kojim kandidatom. Jer to nije do kandidata, vće do činjencie da ih je Bandič sve zadužio. Ali, HDZ može stavljanjem nekog centrističkog ljevog kandidata, neku verziju plenikja, malo zayebati Tomaševića, tj. uzet mu dio ljevičara koje mladi radikalac malo straši. No mislim da je to nedovoljno da Tomaševiću uzmu drugi krug. Ali core birači HDZa su lokalno lojalni Bandiću 1/1, uostalom pola ih financijski ovisi o njemu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 16:35 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1683 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Reconquista je napisao/la: Mišljenja sam da jedino objedinjeno sve od centra na desno znači HDZ (da i oni), Most, DP, Bruna zajedno da podrže nekog kandidata mogu u drugi krug s Bandićem ili Tomaševićem (vjerojatno). A to se neće dogoditi.
Sve drugo, Bandić i Tomašević. Što je katastrofa s hrvatske pozicije. Ali tako će biti.
Čak i Most, DP i Bruna zajedno bi vjerojatno bili treći ko Švaljekica s 20%.
Ali nema tu suradnje među Hrvatima oko hrvatskog interesa. Da se jedne jedine izbore u Zagrebu i Rijeci ide zajedno da se sruši Bandića i partiju pa poslije idite kako hoćete.
Utopija. HDZ na izbore u Zg uvijek ide sam. Bruna je politicki preminula. Ako se nesto dramaticno ne promijeni, da, Tomasevic ili Bandic i onda glasati za ipak manje zlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 16:48 |
|
|
Ma znam to. Samo kažem koja nevjerojatna situacija bi morala biti. Neovisni ili kako se još zovu oko Brune još imaju dio terena (uključujući prebjege iz HDZ-a). Nisam siguran koje je manje zlo. Kleptoman, korumpirani lopov ili sjw ekstremist. Jedino u smislu da se prekine 20 godina. Ali velika je opasnost pustiti yugo ljevicu da zajaši u sedlo Zagreba. divizija je napisao/la: Na lokalnim izborima birači HDZa nisu lojalni HDZu u ZG, već Bandiću.
Te birače Bandiću ne može izbiti nitko, uključujući HDZ. Ni s kojim kandidatom. Jer to nije do kandidata, vće do činjencie da ih je Bandič sve zadužio.
To je točno. Ne 100% ali da. Bandić je mnoge korumpirao i vezao uz sebe. Ne samo HDZ-ovce. i HDZ to zna. Nije da su oni oduševljeni s Bandićem nego žongliraju. Ovako kao puštaju Bandiću pa dobiju nešto, a možda da su išli jako protiv njega im dio članstva otkaže poslušnost na lokalnom nivou pa se osramote i pokaže se da su slabiji nego što se mislilo. Iako većina onih koji osobno profitiraju su prešli kod Bandića. Bandić je pravi Kraken, a ne one američke gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 17:01 |
|
|
|
..meni nije jasno kako ne kuzite da su HDZ glasači davali glas bandicu jer HDZ nikad usudio bi se rec namjerno ima jakog kandidata za gradonačelnika ...ajde podsjetite me konsubmu bili protukandidati ubsvi pet izbora..marginalci..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burbon
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 17:04 |
|
|
|
Istina je negdi između. HDZ se sklanja s puta al isto tako je Bandić u međuvremenu korupcijom hadezenjare veza uz sebe. Sad ga se nije lako riješit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 17:09 |
|
|
|
..nije ako žele..nije on za podcijenit al nije ni jak..HDZ je na potezu do sad su ga birali al od sad nisam siguran da mogu..jer mnogi neutralni će Dat glas plenkijevom HDZ ...pa na prošlim izborima je Bandić prosa mrak s 25 posto mislim..znaci ti neutralni glasovi će odlučit ibsigurno nece ic bandicu...on je po meni proalost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 18:06 |
|
|
laganini je napisao/la: ..meni nije jasno kako ne kuzite da su HDZ glasači davali glas bandicu jer HDZ nikad usudio bi se rec namjerno ima jakog kandidata za gradonačelnika A kako ti ne kužiš da se HDZ nije usudio staviti jačeg kandidata dijelom i zbog toga jer se bojao da je Bandić jači pa će im uzeti dio birača, oni će ispast slabiji, a Bandić će se onda inatiti i možda neće htjeti dijelom surađivati. Puštali su oni njemu u kombinaciji oportunizma, straha i lijenosti. To je vrijedilo prije naravno. Sad Bandić nije toliko jak ali HDZ je upao u taj međuprostor. Opet nisu istakli kandidata na vrijeme, nemaju jakog kandidata jer se jakim kandidatima ne da prosipati ugled, itd. A opet bi htjeli svog da ne ispadne da ne idu. Nije to toliko bitno. Jest pozadina ali ono što je bitno je da više od jednog desnog kandidata u kombinaciji s Bandićem i Tomaševićem i hrvatska opcija nema šanse za drugi krug. A i HDZ i DP i Most i svi ostali će se pobrinuti da svatko ima svog kandidata bez dogovora ikakvog pa da se to i obistini. Hrvati i politika...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 18:28 |
|
|
|
..nije stavio jer mu nije odgovaralo sad nikome ne odgovara Bandić..i ne zaboravi Neodlučni odlučuju a oni sigurno nece dat glas bandicu..zato sanse bandova su u sferi teorije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 18:53 |
|
|
|
Po mom skromnom mišljenju, ovo je najbolja socio-analiza hrvatske politike IKAD i ne samo to, nego i nas kao društva u cjelini... - ko nije pogledo preporučam - da imam bilo kakvu vlast ovo bi bila obvezna "lektira" maturantima u srednjoj školi...Bravo Tado!
Sad idem gledat naše cure...(ako ne znate imate prijenos rukometašica na HRT2 u 18h)
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 19:30 |
|
|
laganini je napisao/la: ..meni nije jasno kako ne kuzite da su HDZ glasači davali glas bandicu jer HDZ nikad usudio bi se rec namjerno ima jakog kandidata za gradonačelnika ...ajde podsjetite me konsubmu bili protukandidati ubsvi pet izbora..marginalci.. HDZ birači su glasali za Bandića jer je on lokalna inkarnacija arhetipa HDZovca. I jer ih je pokupovao. HDZ se sklanjao jer ne mogu takog HDZoca nać. Mogu robat samo ući u ljevo biračko tijelo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 19:31 |
|
|
laganini je napisao/la: ..nije stavio jer mu nije odgovaralo sad nikome ne odgovara Bandić..i ne zaboravi Neodlučni odlučuju a oni sigurno nece dat glas bandicu..zato sanse bandova su u sferi teorije U drugom krugu da, ali u prvom su mu velike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 19:42 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ..nije stavio jer mu nije odgovaralo sad nikome ne odgovara Bandić..i ne zaboravi Neodlučni odlučuju a oni sigurno nece dat glas bandicu..zato sanse bandova su u sferi teorije U drugom krugu da, ali u prvom su mu velike. ...ajmo ovako..SDP s svojim satelitima 20 posto..HDZ sam svoji 25..most ima 5-6 posto sigurni..skorini tu negdi..liva fronta s Tomasovićen ako bude sam 7-10 ako ne pribroji SDP-u..HSS HSLS radnička pravaši ovisimo i oni će oko desetak posto..Neodlučni je uvik oko dvadeset posto pa ti izračunaj kako moze Bandić pokupit glasove..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 19:42 |
|
|
|
..ispričavam se govorim o prvom krugu..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 18 pro 2020, 20:35 |
|
|
A kojeg će jakog kandidata staviti HDZ u Zg da dobaci do 25%? To jedino da samog Plenkija stave 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|