|
|
Stranica: 11/17.
|
[ 420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
L.A.N.
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 14 lip 2013, 23:36 |
|
|
Vidi ovo koliko linkova ima Mislite da ne znam sa curama pa mi date ove linkove. Hvala, ali na fejsu tipkam sa nekoliko cura. Samo nekako mi je stalo samo do one cure što me bloka, mislim da sam se zaljubio.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 14 lip 2013, 23:40 |
|
|
Možda će te odblokirati kad prestaneš da budeš smarač?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 14 lip 2013, 23:45 |
|
|
Neće, najbolje da popriča sa njenom mamom u vezi toga.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 14 lip 2013, 23:56 |
|
|
Vratija se hinterland.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 16 lip 2013, 19:03 |
|
|
Vidjeće ona šta ću napraviti. Pa spreman sam na sukob sa cijelom njenom zajednicom ako treba ali će me odblokirati! Ljut sam što moram napraviti drugi profil.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 16 lip 2013, 20:38 |
|
|
Da te oraspoložim malo, ionako će facebook uskoro da propadne tako da više ni neće biti bitno jel te neko blokirao ili šta već.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 16 lip 2013, 20:42 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8169 Lokacija: Republic of Srpska
|
L.A.N. je napisao/la: Vidjeće ona šta ću napraviti. Pa spreman sam na sukob sa cijelom njenom zajednicom ako treba ali će me odblokirati! Ljut sam što moram napraviti drugi profil. Rekoh ti ja,samo prijetnja! Da gaće skida na ulici kad te vidi poslije.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 16 lip 2013, 23:21 |
|
|
Citat: 10 sigurnih načina da je nasmejete
Živimo u brzom svetu koji se oslanja na 140 karaktera dužine tvita, Fejsbuk postova i brze SMS poruke. Ponekad je važno da se uspori, udahne i shvati šta se zapravo dešava oko nas. Kada je reč o odnosima, možemo izgubiti iz vida naše partnere pod pritiskom poslovnih obaveza. Evo koje su jednostavne stvari koje će osvežiti vaš ljubavni život i kojim ćete staviti do znanja vašoj devojci ili ženi da je na vrhu vaše liste prioriteta.
Pohvalite se njom na društvenim mrežama Postavite neki Tvit ili fotografiju vaše druge polovine na Fejsbuku, bila ona romantičmna ili ne. Tako ćete pokazati da mislite o njoj i kada nije pored vas što će je učiniti srećno.
Pošaljite joj eČestitku eČestitka je super način da svojoj dragoj ulepšate dan.
Napišite tajnu napomenu u njenom telefonu Uzmite telefon svoje devojke i napišite joj belešku da je divna dama. Interne šale su takođe super. Zatim, podesite alarm sa koji će joj staviti do znanja da proveri svoje beleške. Garantovano će joj izmamiti osmeh.
Donesite joj sezonu njene omiljene serije Ako je bolesna i leži u krevetu pored ekrana predlažemo da joj donesete sezonu njene omiljenje serije. Ona će je propratiti od početka do kraja, a vi joj pravite društvo što će je iznenaditi i u tim sivim danima.
Tekstovi sa emotikonima Napišite joj poruku u kojoj možete da koristite emotikone ili da napravite svoje verzije.
Pošaljite taksi po nju Na kraju dugog, dosadnog dana na poslu ili trke po sastancima širom grada, ono što nam treba je prevoz do kuće. Učinite je srećnom i pošaljite taksi po nju. Vaš gest će je zbuniti.
Video slatkih životinja Ko ne voli da gleda neodoljive bebe pingvine kako se gegaju okolo? Svako voli simpatične video snimke, a tim izborom ćete joj sigurno izmamiti osmeh na lice.
Recite joj da je super u poslu koji obavlja Činjenica je da svako ima loše dane na poslu, da je nervozan, ali vi joj možete to ublažiti bez ikakvog napora. Pošaljite joj poruku da je podsetite da je sposobna i talentovana za to poslovno mesto na kom se nalazi.
Šaljivi imejlovi Često možemo da vidimo svakodnevne slike sa greškama koje nam mame osmehe. Pronađite ih i pošaljite joj. Sigurno će se nasmejati.
Snimite govornu poruku za nju Svi vole da znaju da su voljena i cenjeni. Nađite vremena i snimite tajnu poruku na telefonu vaše devojke govoreći joj koliko ona znači za vas. Ona će je pronaći kad - tad, možda i posle dužeg vremena, ali svakako će joj to biti veoma slatko iznenađenje. Tuga je što neko živi od ovog pisanja.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 26 srp 2013, 19:05 |
|
|
http://vk.com/Prvi put otvorio i oduševljen sam jednostavnošću, facebook je trebao ostati/biti ovakav.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 26 srp 2013, 19:14 |
|
|
ВКонтакте (Ruska verzija Facebooka)
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 26 srp 2013, 19:23 |
|
|
Ovo je bolje od facebooka 100 puta. Imaš slušanje muzike, fenomenalno urađeno, možeš naći i hitove a i manje poznate pjesme, slično online radiju, podijeljeno u žanrove Od toga možeš napraviti i listu koju dodaš na svoju stranicu da drugi slušaju. Odlično urađena navigacija, itd, itd. Učita 200 klipova i 200 slika za pola minute ili prije, bez ikakvog usporavanja stranice a muzika i dalje svira. Zašto je Facebook ovako usran i šaren? http://trojka.rs/vesti/svet/rusija-nama ... merom-fotoČitao sam ovo pa reko da vidim kakva je stranica, nisam znao da je samo za Ruse, čak su i stranice o BiH npr na ruskom.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 26 srp 2013, 20:04 |
|
|
Znam, čuo sam za ВКонтакте (U kontaktu) negdje prošle godine. Kombinacija su facebooka i myspacea. ВКонтакте je brži zatošto njegovi vlasnici nisu krupno ili čak nikako mijenjali dizajn i ostale peripetije, a i nalazi se na serverima koji su van dometa SAD-a (na ruskim serverima). :) Facebook je usporen zatošto nisi ti jedini koji upravlja svojim profilom, već čak i razne američke bezbjednosne agencije mogu da zavire u bilo koji sajt koji se nalazi na američkim serverima i to čak bez sudskog naloga. Možda čudno zvuči, ali Rusi su trenutno jedna od najliberalnijih nacija na svijetu kada je u pitanju sloboda interneta i podaci na internetu (serverima) uopšte. Možda je to samo moja paranoja ili jednostavno bagovi ili prekidanje interneta pa zato, ali i ovaj sajt (dakle hercegbosna.org) se posljednjih nekoliko mjeseci nešto sporije učitava. Mora da je zbog toga što se ovaj sajt nalazi na serverima u SAD-u (iweb.com).
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 26 srp 2013, 20:58 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Možda čudno zvuči, ali Rusi su trenutno jedna od najliberalnijih nacija na svijetu kada je u pitanju sloboda interneta i podaci na internetu (serverima) uopšte.
Prevedeno, siva zona zaštite autorskih prava i djela!
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 27 srp 2013, 11:59 |
|
|
Postoje i tamo zakoni koji tretiraju oblast autorskih prava (intelektualne svojine), samo njihovi zakoni ne pokrivaju kršenje autorskih prava na internetu, nešto slično kao i na ovim prostorima, dok kada bi recimo na ulici prodavao diskove koji su predmet kršenja autorskih prava u tom slučaju to se i u Rusiji smatra piraterijom i podliježe zakonima o zaštiti intelektualne svojine kao i svugdje drugdje u "normalnom" svijetu, tako da Rusija nije siva zona, tojest ne razlikuje se puno po pitanju autorskih prava od recimo ostalih evropskih zemalja, čak što više ima jako slično zakonodavstvo po tom konkretnom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 27 srp 2013, 20:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Joj ovog facebooka... zelim se registrirati da se nekome javim kog sam izguglao... a me je ispidzdio majko mila... odustao sam na kraju. Te ne valja mail, te ga neko vec koristi (ja na svome prastarom fake racunu) pa ga odjavi, pa odjavim pa onda pogotov ne moze itd... a u pm. Jednostavnije je na PayPalu i sl. stranicama di ostavljas podatke o karticama itd...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 18 stu 2013, 23:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24027 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 20 stu 2013, 15:53 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 24 pro 2013, 18:10 |
|
|
Lično me zanima.
Da li je neko od vas kupovao fanove na fejsbuku? Kakav je proces? Da li ste kupovali čisto brojke radi (fake naloge koji su lajkovali) ili ste sami određivali uslove kupovine (određena teritorija, nacionalnost, starost, godište)? Kakva su iskustva? Cijene? (naravno sam facebook postavi cijenu a ti sam određuješ koliko si širok) Učinak?
Planiram neku stranicu praviti, pa me zanima kako bi i koliko bi me koštalo to sve. Lupam za 10 dana da dobijem 2000 ljudi ili 3000? (ali naravno pravih ljudi, npr ljudi iz RS-a koji bi i učestvovali u diskusiji,a ne fake fanova)
Unaprijed hvala.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 24 pro 2013, 20:01 |
|
|
Prvo da te pitam zašta će ti lajkovi? Jeli onako bezveze zarad popularnosti ko što klinci rade da bi se nametnuli drugim klincima nešto u fazonu vidi me imam puno ljudi koji lajkuju svaki moj post ili ti lajkovi trebaju za pokretanje nekog biznisa pa ti treba marketinška pokrivenost?
Što se tiče same cijene lajkova ona varira i zavisi od mnogo faktora. Sigurno si dosad primjetio da recimo ima kompanija koje su poznate, ali nemaju recimo milione i milione lajkova koliko imaju razne medijske zvijezde i zvijezdice. To je zatošto mnoge firme kupuju kvalitetne lajkove te zbog toga ciljaju određeno lokalno tržište, određenu grupu ljudi, određenu lokaciju unutar tog tržišta, određeno vrijeme emitovanja reklamne kampanje i slično što košta tako da ako hoćeš kvalitetne lajkove oni se kreću čak do 1 dolar, ako ne i više od dolar za 1 lajk pošto kada je uključeno više faktora onda cijena je mnogo veća pošto prilikom odabira više opcija tvoja reklama dolazi samo do onih koji su zainteresovani za ono što nudiš tako da tu opciju najviše koriste firme, a ako ti treba popularnost širih narodnih masa onda cijena je nekoliko centi po lajku.
Znači trebaš da definišeš šta ti tačno treba, kvalitet ili kvantitet pošto ako ti treba masa lajkova onda možeš proći i za znatno manje od nekoliko centi po lajku, ali u tom slučaju dobićeš ljude koji su te lajkovali zbog samog lajkovanja, dok kod tematskih lajkova dobiješ precizne ali i skupe lajkove tako da ako recimo vodiš lokalnu agenciju za nekretnine trebaju ti lajkovi onih koji to interesuje i koji su u istom regiji u kojoj se i sama agencija nalazi, a ako imaš sajt kojem treba gomila lajkova zbog posjećenosti onda za to je kvantitet najbolje riješenje.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 24 pro 2013, 21:15 |
|
|
Nisu klinački tripovi. Iskreno nije za javnost za što mi trebaju ;) (nikakva lična korist)
Jedan aspekt marketinške pokrivenosti, nije proizvod u pitanju, više stav, ideja.
Ja sam i pitao za kvalitetne lajkove, dakle prave, ne fake.
Više kvalitet. Ali kao što rekoh ne radi se o firmi ili preduzeću, niko neće kupovati moje usluge, ali bez obzira bitni su tzv. pravi lajkeri i fanovi. ;) Gledam malo sad cijene i šta znam, ponuda je takva da otprilike za nekih 150 KM možeš dobiti oko 2,5k do 3k fanova za nekih 7-14 dana u zavisnosti što ti se sviđa. Dok nekih 5k fanova (dakle ljudi sa prostora BIH i Srbije u mom slučaju dobijaš za nekih 250 KM) E sad nema baš neke naročite ponude da ja vršim klasifikaciju, tipa da svi fanovi budu iz mog grada i slično. Ali dobro.
Vlado ako znaš šta konkretno slobodno sugestiraj.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 24 pro 2013, 21:50 |
|
|
Planiraš da pokrećeš neki blog ili možda neki news portal? :) Konkretno, neke marketinške agencije i IT firme specijalizovane za web nude prodaju lajkova. Evo jedan primjer. http://www.artwork-it.com/http://www.artwork-it.com/druscarontvene-mre382e.htmlA imaš i jeftinije varijante. http://www.konektalo.com/http://www.konektalo.com/search?query=facebook&x=-154&y=-248Što se tiče Konektala on je nešto kao EX-YU verzija Fiverra (Fiverr je sličan kao Ebay s tim da je Fiverr prvobitno namijenjen za web usluge, od logo dizajna, facebook lajkova, pa sve do izrade stranica, baš kao i Konektalo). P.S. Većina jeftinih lajkova nisu fake, ali nemaju nekog efekta pošto ako recimo imaš facebook stranicu na kojoj reklamiraš prodavnicu motocikala, a dobiješ publiku koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa tim što reklamiraš onda to je promašena investicija što ti dođe isto kao da su fake.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 24 pro 2013, 22:04 |
|
|
Hvala Vlado na preporukama, vidjeću i razmisliću još. ;)
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 08 sij 2014, 23:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24027 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Kako sakriti za javnost, tko su mi FB prijatelji? Dakle kad netko pregledava profile, tko mi nije prijatelj, da ne može vidjeti moje prijatelje?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 09 sij 2014, 00:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20862 Lokacija: među zvijezdama
|
lider30 je napisao/la: Kako sakriti za javnost, tko su mi FB prijatelji? Dakle kad netko pregledava profile, tko mi nije prijatelj, da ne može vidjeti moje prijatelje? U postavkama imaš opcije privatnosti.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 vel 2014, 23:35 |
|
|
Danas 10. rođendan Facebooka. Prije 10 godina, tj. na 04.02.2004. Facebook je postao aktivan na internetu.
Trenutno 1,23 milijardi aktivnih korisnika - tj. barem 1 mjesečno imaju aktivnost na FB-u.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|