HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 srp 2026, 08:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: MacBook, da ili ne?
PostPostano: 14 vel 2013, 06:58 

Ne znam ni šta je to.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:02 

BBC je napisao/la:
Ne znam ni šta je to.

Isto što i obični SSD samo mini verzija. Baš sad gledam mogućnosti nadogradnje i notebook ima mSata SSD slot.
Od svih upgradeova koji postoje na laptopu SSD je prvo i jedino na kojem ćeš osjetit ogroman boost.
Ja osobno se preporodio.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:10 

Zašto su drivers za audio ili bluetooth od 150 MB do 250 MB ?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:13 

BBC je napisao/la:
Zašto su drivers za audio ili bluetooth od 150 MB do 250 MB ?

Nije to ništa,ja sam skoro pao sa stolice kad sam vidio da su bluetooth i wlan driveri za moj notebook 480 mb-a.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:19 

Mislio sam da su vremena komplicirane instalacije iza nas, ali gadno sam se prevario.

Win 8 sam po sebi OK i lagan, ali proizvođač "turne" OEM Win 8 key direktno u chip na matičnu i nema šanse isntalirati drugi DVD ako ne odgovara key i info. Sad ti novi BIOS-i pa mogu u matičnu stavljati koliko hoće informacija, nisu više ograničeni na strae BIOS-e i 0.5-1 MB prostora. Tek sad ćeš vidjeti što ovi izvode sa tim.

Pa jedini način odmah izvaditi disk, gurnuti kao USB HDD u drugi laptop i sva ta njihova sranja obrišeš i namjestiš HDD za MBR. Izgubio sam puno vremena jer sam odmah na drugu particiju prebacio fotografije pa surfao da nađem rješenje da ostanu.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:31 

Prvi put čujem da tako nešto rade.Vjerovatno jedna od mjera kojom žele suzbit piratstvo.No vrlo glupo...
Možeš li bootat linuxe npr ? Ili prihvaća sam taj određeni Win 8 dvd?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:35 

Možeš, ima u BIOS opcija za legacy na staro. Ali Win 8 to ne zna ako su diskovi i particije prebačeni na GTP.
Skužili su da tako njima manje notebook dolazi na service pod garancijom. Imaš njihovu recovery particiju i kad se nešto zabrlja na startu ti ponudi da klikneš i sve vratiš na tvorničko.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013, 07:38 

BBC je napisao/la:
Možeš, ima u BIOS opcija za legacy na staro. Ali Win 8 to ne zna ako su diskovi i particije prebačeni na GTP.
Skužili su da tako njima manje notebook dolazi na service pod garancijom. Imaš njihovu recovery particiju i kad se nešto zabrlja na startu ti ponudi da klikneš i sve vratiš na tvorničko.

Mene je to nerviralo,i ja lijepo formatirao diskove i obrisao i tu njihovu recovery particiju.
Nemaju mogućnosti da se sa te particije winsi recoveraju na neki drugi disk ,nego samo na taj određeni. Već vidio na dva laptopa istu stvar i na obadva sam to obrisao i instalirao Windowse na SSD koji sam osobno dodao.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2013, 12:24 

Naručio novu tipkovnicu za ovaj Notebook. Neke tipke jednostavno zapinju i sve sam probao ali ne ide da se popravi. Ne da mi se čekati 2-4 tjedna dok to oni pošalju u service negdje u Irskoj ili Češkoj. 50 € i promjenim sam.
Hebeni Kinezi, ne pakuju tu to više kvalitetno kao nekada. Da neće ukidati komunizam, naljutili bi me.

Inače sam htio reći jednu drugu stvar. Ovaj display mi baš sve moje fotografije pokazuje skroz drugačije. Sad su sve potamnjene i malo drugačije boje.
Koliko znači ta kalibracija boja uređaja, radiš čitavo vrijeme sa nečim i nikako ne možeš biti siguran da li slike ispravno izgledaju.

Ali lako za kućni hobi, vidio sam firmi gdje jedno prave u Photoshop pa kad isprintaju printer ima svoju kalibraciju i ne da su im boje malo drugačije, već poptuno drugačije. Ali oni se izgleda ne brinu puno zbog toga, sve dok mušterija ne kuži razlike i plati svoj račun.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2013, 12:53 

mario_cro je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Uzeo ovo. Sviđa mi se opcija za jak upgrade, ali to su prazna mjesta.

http://www.cyberport.at/acer-aspire-v3- ... _1688.html

Ima li taj notebook opciju za mSata SSD? To je dobar upgrade.

Ili jednostavno izvadi optiku i stavi SSD! ;)

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2013, 12:09 

Uopce, svi proizvodi od Applea su precijenjeni i ni po cemu bolji od konkurencije, naprotiv. Jediono sto imaju (ocito) dobar marketing. Ja sebi Apple ne bih nikad uzeo, a i bilo bi mi neugodno s takvim precijenjenim sranjem hodati. Po meni je to feminizirani proizvodjac... ne znam... Nisam na modnoj pisti.

Inace, bas namjeravam staroj kupiti neki laptop, ne treba mi nista brzo jer njoj je osnovno surfanje netom i tako to. Stavio bih tu Linux i ne treba joj vise, pa bas gledam ovaj Lenovo koju temu ispod od nekih 650 KM, pa ne znam sta mislite??? Ne znam kakav je ovaj AMD-ov E300 proc, a ostalo mi se cini cisto dovoljno, za ne puno parice... Ionako u laptopa najvise koci HDD. Proc mi je nepoznanica (al vjerujem da je sasvim dovoljan, a vidim da malo i struje guta), a znam da je Lenovo uvijek bilo hvaljeno u BUG-u kao kvalitetan proizvod.

Ugl., ne znam isplati li mi se, ili dati jos koju stoju pa uzeti nesto tipa i3 :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2013, 12:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ljubitelji Maca se definitivno ne bi složili sa mnom, tako da moje mišljenje uzmeš sa rezervom.

Po meni je prednost MacBooka jedino ako se uspiješ ufurati da izgledaš cool jer imaš nacrtanu jabuku na poleđini zaslona dok radiš. Znaš kako u filmovima glavni lik uvijek ima neki Mac.

Ali kako rekoh, to je subjektivno. Realno se 99% poslova može uraditi na 99% strojeva. Teško da je OS ikome usko grlo.
Trenutno mjerkam neki Dell i7, pa se možda počastim. Samo da nađem izgovor zašto mi ova trenutna Toshiba više nije dovoljno dobra. :zubati

Cemu i7 na laptopu? :neznam To onda mora imati prilicno malu autonomiju. A nikad ga ne mozes upregnuti kao na stolnom. Sirova snaga je za desktop, za mobilne je stedjivost.

Ako vec imas laptop, a zelis se pocastiti :zubati zar ti nije bolje uzeti desktop i7 i neki 24" IPS monitor (recimo imas Dellov jako povoljno, a odlican) i k'o covjek se zavalis i onda imas puni potencijal i7 proca.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2013, 17:05 

Apple OS su uvijek brži od konkurenata. Jer prave hardware da je OS već compile za njega, nema linije suvišnog programskog koda kao kod Win.
Ali kome se da može slično napraviti i sa Linux.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2021, 21:41 

Je li vam se promijenilo misljenje nakon 8 godina?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2021, 21:48 

Osobno ne koristim ni iPhone ni mac, ali od prijatelja cujem samo pohvale.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2021, 22:37 

Više nećete moći popravljati iPhone. Osim u njihovim servisima što je masno skupo. Pa kupujte telefone.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2021, 05:53 

DrMag je napisao/la:
Je li vam se promijenilo misljenje nakon 8 godina?

Zapravo jest. :zubati

I dalje nemam Mac, ali poznajem neke dizajnere koji imaju MacBook Pro, i ljudi su zadovoljni. :neznam

Tko ga ima sretan je s njime. Kažu ne bi se nikad vratili na Windows. Pretpostavljam zbog točno definiranog hardvera operativni sustav je optimiziran. S druge strane Windows mora pokriti gomilu različitih uređaja i onda nekad neki driver zeza.

Konkretno evo Photoshop radi bolje na MacBook Pro sa 16GB RAM, nego na Windows sa 64GB RAM. Je li krivac Adobe ili Microsoft tko zna, ali grafički dizajneri vole Mac s razlogom.

1609 of 2558 - 62.9%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: