HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2025, 07:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Windows 8
PostPostano: 25 stu 2012, 08:45 

Aztec je napisao/la:
Moram reci dobra je Osmica. Al fali ono start dugme najvise. Ovo cuda s desne strane sporo radi i malo je iritirajuce.

Imaš na ovoj temi link za male programčiće koji ti vrate Start Button. Ja sam namjestio u postavkama da mi prelaz mišem u samom kutu da prozor sa Apps, a prelaz mišem preko Start Button da sve normalne opcije. Tako da imam od oba svijeta sve.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 15:15 

Aztec je napisao/la:
Nema ni gadgete. :kava

Imaš tu kako ih vratiti. Microsoft je to uklonio iz Windowsa zbog velikog sigurnosnog rizika, pa koristi na svoju odgovornost.

http://www.ghacks.net/2012/08/26/no-win ... them-back/

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 18:31 

Ma znam za te razne programcice. ali nije mi to to. Mada i ne treba mi. Samo bezveze usporava komp.

Sad sto mogu reci o 8-ici da je manje vise rijec o 7 - ici, uz metro, koji po meni i nije bas neka sreca. Dobar OS, al ni nema bas neke potrebe za prelaskom s 7 na ovo.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 20:52 

Ni ja jos necu jer velim, najvise sam razocaran podrskom za svoj laptop koji je star godinu dana a Lenovo jos uvijek nije izbacio drivere za 8-icu, neki blento Zehnstein se javlja na forum Lenovo Community i kaze ne znam kad ce izaci driveri a kakti neki inzenjer za Lenovo na Tajvanu gdje vec. Dok su za ostale proizvode koji su novijeg datuma sve izbacili u roku tjedan-dva prije izlaska sluzbene verzije. Diskriminacija i bezobrazluk.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 23:05 

Instalirao sam stari Live Messenger, dok oni te početne probleme sa Skype ne srede. U biti je sve kao prije.

http://windows.microsoft.com/en-US/messenger/download

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 02:14 

Gledam ovaj Windows Store, jebo ih on. Znam da sam ga pohvalio i znam da će veemenom biti krcat sa Apps i boljom opcijom pretraživanja. Ali trenutno je u klincu. Linux to ima već 15-20 godina.

Ali dobro, tek je to otvoreno ima 2-3 mjeseca. (neki 5000 Apps do sada)

Inače ovaj Windows 8 svi hvale za brzinu, stabilnost i od svih distribucija do sada ima najmanje grešaka registriranih.
Neki psiholozi koji proučavaju ponašanje ljudi kad koriste računala su mu dali vrlo lšu ocjenu. Nije prilagođen za puno posla u uredima. Ali eto, već sa par ovih caka sa teme se namjesti d abude isti kao Windows 7. Taj Metro GUI možete totalno ignorirati i zaobići ga da ga nikad i ne vidite, ako već hoćete.

Glupo od njih u jednoj distribuciji imati OS za desktop i za telefone, tablets. Mislim da će to zbog kritika morati skloniti. Najavili su da će ova osmic aostati minimalno 4 godine. Za kratko vrijeme XP više neće od njih imati nikakvu podršku.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 17:35 

Probao sam ove razne Start Buttons i Menus za Win 8. Pa da nekome uštedim vrijeme. Sa ovog linka na stranici su svi sa svojom skin koja se ne prilagodi izgledu kako je Win 8 namješten, pa odudara.

Najljepši i najbolji mi se pokazao Stardock Start8 1.0.3. Pravo profi i prilagodi se izgledu Win 8.
Ima demo od 30 dana, plaća se. Neću stavljati link, piratski lako pronađete na Google. Nemojte onaj sa Piratebay, teško ga aktivirati.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 23:04 

BBC je napisao/la:
Gledam ovaj Windows Store, jebo ih on. Znam da sam ga pohvalio i znam da će veemenom biti krcat sa Apps i boljom opcijom pretraživanja. Ali trenutno je u klincu. Linux to ima već 15-20 godina.

Ali dobro, tek je to otvoreno ima 2-3 mjeseca. (neki 5000 Apps do sada)

Inače ovaj Windows 8 svi hvale za brzinu, stabilnost i od svih distribucija do sada ima najmanje grešaka registriranih.
Neki psiholozi koji proučavaju ponašanje ljudi kad koriste računala su mu dali vrlo lšu ocjenu. Nije prilagođen za puno posla u uredima. Ali eto, već sa par ovih caka sa teme se namjesti d abude isti kao Windows 7. Taj Metro GUI možete totalno ignorirati i zaobići ga da ga nikad i ne vidite, ako već hoćete.

Glupo od njih u jednoj distribuciji imati OS za desktop i za telefone, tablets. Mislim da će to zbog kritika morati skloniti. Najavili su da će ova osmic aostati minimalno 4 godine. Za kratko vrijeme XP više neće od njih imati nikakvu podršku.

Da li uopšte ima opcija search u storeu, ili sam ja ćorav i ne vidim je. :neznam Ako su mislili da ljudi treba da skroluju 5 dana i da traže šta im treba, onda jebiga...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 23:20 

Kad uđeš u Windows Store pređi mišem po desnom donjem kraju monitora. Onda ti se otvore opcije i Search.
Isti princip je za druge stvari, Search više vrijedi za ono u čemu se trenutno nalaziš kad ga koristiš. Ali siromašan je to Search. Kad bude 30.000 Apps ljudi će muda otegnuti tražeći ako ne naprave advanced search.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 23:41 

:smajl049 Ne mogu da verujem da nisam to provalio, idem da se ubijem.... :ucelo Mislio sam da je taj search samo za ono što mi je već na kompu (aplikacije, fajlovi, control panel....)

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 11:44 

Isprobala sam sve i uvijek se vraćam starom dobrom XP-u, od viste pa do 8 ja nisam primijetila nikakav revolucionarni pomak koji bi me natjerao da ostanem na nekim od novih verzija windowsa. Tužno je da i na drugim forumima s engleskog govornog područja često naletim na slična mišljenja koja su u većini!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 12:29 

Mene na win7 i win8 nervira taskbar, volim minimalizam na desktopu i ne sviđa mi se ono grupiranje prozora, prikazivanje prozora pri prelasku miša.(iako se može sve to isključiti)

slika

Imate i ovaj program, Start menu 8/X. Na sedmici(osmici) bi trebao lijepše izgledati.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 13:18 

portalka je napisao/la:
Isprobala sam sve i uvijek se vraćam starom dobrom XP-u, od viste pa do 8 ja nisam primijetila nikakav revolucionarni pomak koji bi me natjerao da ostanem na nekim od novih verzija windowsa. Tužno je da i na drugim forumima s engleskog govornog područja često naletim na slična mišljenja koja su u većini!

Pa dosta logićno, nema tu ništa tužno, jednostavno sućelje kakvo je uveja win 95 je i dan danas neprevaziđeno šta se tiće funkcionalnosti. Kasniji prilazak na stabilniju NT jezgru je donija u windowsima 2000 odlićan spoj funkcionalnosti i stabilnosti operativnog sustava. Sve je to daljne ispolirano u XP-u, koji je posli nekolko service packova posta stvarno odlićan. I nema neke prednosti prilazak na novi OS, naravno gasi se podrška za XP, i jedan dan će jednostavno ispast iz igre....
Ali nešto se mora prodavat svakih par god, i software i hardware.....
Nije to samo tako u svitu windowsa, i kod linuxa je popularna ubuntu distribucija prišla na unity, i gnome na verziju 3, šta je nešto slićno 8-ci, pa je uslidila salva kritika.
Mint je osta viran klasićnome sućelju i polako od ubuntua uzima korisnike, jednostavno je logićnije i brže za rad sa mišon i tipkovnicon, ili touchpadon.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:09 

'bemti Windows 8. Danas sam zakasnio na nesto bitno jer sat na Winsima nije tocan. U desnom kutu sat smrzao na 17:06 i ja mislim tek pet sati, al sat kad se to klikne, onaj sto iskoci pokaze 18:45. :ucelo A to mi je jedini sat u stanu, vjerovali ili ne. Da li se to kako srediti?

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:12 

Da. Promijeni onu malu okruglu bateriju na matičnoj ploči.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:17 

Ozbiljno? To mi nikad ne bi palo na pamet. Jer cudi me jer sve ostalo radi kako treba. Ovaj sat sto iskoci je tocan. :neznam Eto, bezveze sam okrivio Winse...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:26 

Zajebavam se možda je nešto drugo. Trebao bi se updatirati preko Time servera kad odeš online. Ali zamijeni je, jeftine su.

Da nisi koristio neki loš hack za validaciju ? Neki namještaju Time da naprave validaciju, pa možda fulaju koji sat.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:31 

BBC je napisao/la:
Zajebavam se možda je nešto drugo. Trebao bi se updatirati preko Time servera kad odeš online. Ali zamijeni je, jeftine su.

Da nisi koristio neki loš hack za validaciju ? Neki namještaju Time da naprave validaciju, pa možda fulaju koji sat.

Ma sto cu je bezveze mijenjati pa ce mi se BIOS resetirati i sve postavke. I mislio sam da zajebajes, al sam proguglao :zubati pa vidim da isto neki spominju mjenjanje baterije u takvim slucajevima.

Bas mi nikako nije jasno do cega je. U Sedmici nisam imao taj problem. :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:36 

I meni je palo na pamet da nije do hacka. Al sat je potpuno smrzao. Nemam pojma koji mu je cosak. Al prije ce biti da je do hacka...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:38 

Jel Notebook ili desktop ? Ako je desktop 5 minuta posla da zamijeniš bateriju i ideš dalje. Bar znaš da nije do nje.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 00:44 

Desktop. Al evo retartao sam explorer.exe s task managerom i sat se vratio u normalu. Za sad je kako treba, pa bumo videli.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 05:10 

Opet mi je sat stao. :zubati

S taskbarom nesto nije uredu. I ova cuda na taskabru, kad program zatvorim, ona ostanu kao da se program jos vrti, a ugasen je.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 20:30 

nesto mi s explorerom nije u redu. Mislim da je do nekog programa.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 20:35 

Ni vidoviti Milan ti ne može pomoći. Isto da dođeš liječniku i kažeš mu "boli me".

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 20:37 

Otvori Task manager i vidi što uzima puno resursa. Gore klikni da sortira po zauzeću i stavi ovdje screenshot.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: