HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 16:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Windows 8
PostPostano: 23 lis 2012, 20:20 

Nije ni bitno. Danasnji kompovi su toliko jaki da i uzmes najslabiji komp OS ce na njemu letiti. Bilo koji. Govoriti o nekakvom super jakom hardweru da to potjera je promaseno.

Ako imas proc unazad par godina, dvi gige RAM-a mozes biti skroz miran. A danas je standard 4 GB RAM-a, minimum dvojezgreni proc itd...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 20:22 

:laugh

Tražim nekoga ko ga koristi već dugo. Da sebi ne pravim posla bezveze pa se moram vraćati na Windows 7 i nanovo sve instalirati.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 20:26 

imas na forumu. hr tamo temu o njemu i ljudi koji ga koriste duze vrijeme. Ja nemam vremena, a i izgubio sam volju se s tim stvarima zajebavati.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 29 lis 2012, 15:36 

Aztec, dolazi ovamo !
Kako čitam sa poznatih IT portala, testovi ne pokazuju neke znatne brzine u odnosu na Windows 7. Boot time je brži, ali koga briga, svakako ne gasim laptop nikada.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2012, 15:51 

Kao sto vec rekoh nisam se nesto previse igrao s tim, i nemam instaliranih programa na 8. tako da ne znam. Brza su oba.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 29 lis 2012, 15:59 

OK. Možda ga još dotjeraju do konačne verzije. Ali sumnjam, nema se tu više ništa za iscijediti, osim ako neće UNIX sustav praviti.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 12:00 

Probao ga silom prilika na 2 laptopa. Onako, zadovoljan sam ponuđenim, vrlo je specijalan i lijepo urađen. Samo još da se taj Microsoft Store malo obogati i Advanced Search stave. Muka onako pretraživati, Android Apps ih razvaljuje u tome.

Brz je, svi programi rade na njemu ako ništa u compatibility mode.

Drivers su malo problem, pa dobro provjerite da li vaš PC ima podršku svih drivera za Ein 8. Na primjer skoro sve grafičke karte na laptopima će raditi i sa njegovim ugrađenim drivers, ali nekad ćete biti ograničeni na niske 1024 rezolucije. Ja sam uspio na mom progurati Vista drivere za ATI karticu i sve radi OK, za sad.

- Lijep je
- Brz je
- Ima novih opcija i funkcija koje se ne vide na prvi pogled, ali su defintivno tu. Na primjer novi Task Manager, pravo dobar.
- Dobra promjena poslije stalno istog izgleda Windowsa
- Jeftin je (po prvi put od MS!)

Pravljen je totalno za Tablet i touch screen, za prsta. Ali i sa mišem se brzo navikneš. Vjerujem da će uskoro doći Click and Drag opcija mišem, da simuliraš prst. Za one koji više vole tako.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 12:05 

Nemojte koristiti one "Activators" za validaciju i crackanje. Ne rade kao oni za Win 7, fake su. Sve što rade je da sklone Watermarks ubace neke svoje poruke da je validiran dok nije. I izmjeni masu System files od Win core. Možete lako biti godinama sa Virus/Trojan na sustavu a da ga antivirus nikad ne prepozna.

Neću da stavljam link ali googlajte "windows 8" validate kms. Radi 6 mjeseci i poslije samo jednim klikom na jedan .bat file se produžava. Sasvim lako i dovoljno.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 12:53 

Dobra stvar je što je sad sasvim nebitno na kojem jeziku je instalacijski CD/DVD. Spojiš se na internet i klikneš da ti skine Language Pack po želji i Windows bude u tom jeziku. Dobro je ovima u Hrvatskoj i BiH kojima ljudi donose iz inozemstva kopije.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 13:28 

Vidis, ja uvijek koristim engleski. Pokusao jednom na hrvatskom, i nista mi nije bilo jasno. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 13:30 

Nije sva dijaspora u UK. :laugh

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 15:14 

Ja sam ga nekako uspio shvatiti. :zubati

Mislim na novi Windows 8. :D

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 15:55 

Tu imate besplatan tool od MS da provjerite koliko vam je PC spreman za Windows 8. Ono što ne pokaže kao dobro na Google pronađete rješenje, uglavnom ih ima ako se malo potraži.

http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... -windows-8

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 02:27 

Da li neko od vas ima HP laptop sa AMD grafikom, a da je našao drivere za isti (imam i3 i 6470m graf.). Od kad sam instalirao osmicu, uđem device manager i prepoznaje mi grafičku kao 7400m i ne radi naravno. Na HP sajtu nemaju drivere, i mogu da koristim samo intel HD integrušu. Jel moram da čekam da HP konačno izbaci driver ili može negde neki third party driver da se nađe?

Inače Win8 mi je do jaja, i stvano leti ali sam stvarno popizdeo jer mi ne radi grafička. :sad

I molim, bez odgovora tipa "vrati win7".

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 15:51 

http://www.windows-now.com/blogs/robert ... 8-x64.aspx

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 16:02 

BBC je napisao/la:
http://www.windows-now.com/blogs/robert/getting-legacy-ati-mobility-drivers-working-on-windows-8-x64.aspx

Ali ja nemam legacy grafičku. Lap je proizveden 2011., a i drugar ima Lenovo sa isto 6470m i normalno mu radi(njegov driver ne radi kod mene). A ne mogu ni sa AMD sajta ništa da skinem pošto je to samo za referentne desktop modele. Kod laptopova proizvođači prave custom chipsetove i moraju oni da naprave driver. Mada se desi da neko drugi negde napravi neki divlji beta driver, pa možda neko zna. Ne mogu ni Catalyst Control da instaliram, kaže mi da nisam kompatibilan :ucelo

Jebem ti HP, nikad više mater im jebem.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 16:16 

Pa skini drivere, napravi komplet Uninstall od device u Hardware Manager. Kad restartaš Win će staviti svoje drivere. Radi na niskim rezolucijama, ali radi dok AMD ne izbaci drivere.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 16:26 

Windows je i stavio svoj driver, ali ga ne prepoznaje kao 6470m, nego kao 7400m, stoji mi žuti uzvičnik pored njega u device manageru i kad uđem u properties kaže device has a problem (error 43), i ne radi. Verovatno je u pitanju isti čip kod ova dva modela pa se windows zbunio sa driverom. Uninstalirao sto puta, probao razne drivere i ništa neće da ga pokrene.

A gospoda iz HP su imala koliko hoćeš vremena da naprave driver, OEM-ovi su dobili osmicu pre ohoho vremena, nego ih boli *** za svoje korisnike, a laptop sam kupio pre 7-8 meseci, znači nije neka stara krntija. Ako neko ovo čita, ni slučajno ne kupujte HP, osim ako nikad nemate nameru da menjate OS.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 16:42 

Ma imaš onaj ATI modder mali tool. Koristi malo Google, neće drugi umjesto tebe. Nemoj uopće ukucavati model svoje grafičke, traži kako su drugi riješili isti problem sa svojim AMD modelima grafičkih.

- Instaliraš Win 7, Vista drivere za svoju grafičku u C:\ATI mapu (dokle ti da)
- Pokreneš ATI Modder i pokažeš mu tu mapu.
- Odeš u hardware Manager i updatiraš drivers za grafiku, ručno mu pokažeš tu mapu gdje su instalirani driveri za stare Win.

Radi u većini slučajeva.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:11 

Instaliram Windows 8 na moj koji ja koristim. Što znači da me se dojmio dobro. Vidio sam da već imaju original drivers za moju grafičku.
Grafika, zvuk i Wifi, ostalo ko ga jebe. Ali uglavnom sve radi uvijek.

Pa da vidim kako je maltretirati forumaše sa Windows 8.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:14 

Ono što valja kod Windowsa 8 je cijena ,prvi puta da je ovako jeftino.
Prije izlaska pune verzije znam da službeno nisu bile podržane ATI-eve grafičke kartice serije 4xxx pa na niže.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:18 

Valja mu puno toga. Ali neke stvari će tek doći, vrlo brzo. Na MS Store uskoro neće biti samo Apps, već svi programi za Win. (iako ne kužim za PC razliku između Apps i običnih programa, osim da se pojave na različitim mjestima).

Možeš si stvoriti sliku koliko je to dobro ?
Nema više Googlati i ići na 3 različite web stranice, tražiti download link za ZIP, Acrobat Reader, i program za prženje. Sve imaš centralizirano za search i one click install kroz sam Windows.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:20 

U biti je ovo prvi put u MS povijesti da se primakli onome što Linux ima već toliko puno godina. Ali eto, još nije ni počelo kako treba tek to organiziraju (Store).

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:25 

BBC je napisao/la:
Valja mu puno toga. Ali neke stvari će tek doći, vrlo brzo. Na MS Store uskoro neće biti samo Apps, već svi programi za Win. (iako ne kužim za PC razliku između Apps i običnih programa, osim da se pojave na različitim mjestima).

Možeš si stvoriti sliku koliko je to dobro ?
Nema više Googlati i ići na 3 različite web stranice, tražiti download link za ZIP, Acrobat Reader, i program za prženje. Sve imaš centralizirano za search i one click install kroz sam Windows.

To im je zbilja dobar potez.Sve će biti na jednom mjestu ,sam se nadam da će bit dobro zastupljena ona sekcija pod "free" .Valjda će biti kvalitetnih besplatnih app-ova .
Loša stvar će biti ako se neke kompanije "posvađaju" sa Microsoftom. Onda ćemo imat malo više različitih "Store" ,neće bit sve na MS Store-u.
Slična stvar se desila sa kompanijom EA kad je pokrenula svoj vlastiti "store" za distribuciju igara zvan "Origin" . Inače prije su se distribuirale na "Steamu" ,no došlo je do razlaza puteva...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 20:30 

Neće se svađati sa MS, ne postoji nijedan razlog. Ako neki App uklone sa Android Store to je zbog toga što ti App radi kao virus, šalje okolo sve privatne podatke bez tvoje dozvole i znanja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: