|
|
Stranica: 2/18.
|
[ 438 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 01 ožu 2012, 20:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jako se dobro sjećam dužeg korištenja Windows 98 i Millenium. Pa kad sam instalirao XP mislio sam da ne valja. Nisam ga morao smrznutog na button gasiti 8 puta dnevno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 01 ožu 2012, 20:54 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
BBC je napisao/la: Jako se dobro sjećam dužeg korištenja Windows 98 i Millenium. Pa kad sam instalirao XP mislio sam da ne valja. Nisam ga morao smrznutog na button gasiti 8 puta dnevno. Ja sam imao i Windows 95 davno prije.Millenium nikad mada sam radio na njemu nešto kratko u informatičkim školama. Upravo to,valja pružit šansu .Malo sam razmišljao ,ionako "start" na win7 jako rijetko koristim ,tako da su mi bezveze ova lupetanja po internetu da je to najgore što su napravili.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Reality
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 01 ožu 2012, 20:55 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Reality je napisao/la: Da li se uz ovaj sistem može koristiti Microsoft Security Essentials? I da li updateovi često izlaze? Moram pogledat kad instaliram,3 puta mi pukla veza skidajući 64-bitni... Updateovi izlaze često .Spomenih već da se pri ulasku u računalo logiraš mailom ,slično kao na facebooku . Prema tome dobiješ notifikacije na desktop kad stigne pošta ,a i dužan si im reportat bug-ove ,crashove i ostalo .Na osnovu toga izdaju updateove popravljajući greške.Znači mi smo testni kunići godinu dana dok ne izdaju finalnu verziju. Fino, fino. Hvala!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 01 ožu 2012, 20:57 |
|
|
mario_cro je napisao/la: BBC je napisao/la: Jako se dobro sjećam dužeg korištenja Windows 98 i Millenium. Pa kad sam instalirao XP mislio sam da ne valja. Nisam ga morao smrznutog na button gasiti 8 puta dnevno. Ja sam imao i Windows 95 davno prije.Millenium nikad mada sam radio na njemu nešto kratko u informatičkim školama. Upravo to,valja pružit šansu .Malo sam razmišljao ,ionako "start" na win7 jako rijetko koristim ,tako da su mi bezveze ova lupetanja po internetu da je to najgore što su napravili. U to vrijeme sam hodao okolo i prijateljima besplatno instalirao i popravljao Millenium i 98. Svako 3 dana me zvali na sve strane. Onda im svima vremenom instalirao XP, pa se jedno vrijeme čudio što su ljuti na mene. Više me ne zovu da im popravljam Windows-e. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 01 ožu 2012, 21:10 |
|
|
Reality je napisao/la: Fino, fino. Hvala! Moram nadodat da Windows ,i slične firme su i prije nagrađivali ljude koji sudjeluju u beta testiranjima.Možda netko dobije i orginalni cd-key kad se završi beta.A to nije malo ,ipak windowsi koštaju barem 200-300 eura kod nas.No šanse su male,naravno... BBC je napisao/la: U to vrijeme sam hodao okolo i prijateljima besplatno instalirao i popravljao Millenium i 98. Svako 3 dana me zvali na sve strane. Onda im svima vremenom instalirao XP, pa se jedno vrijeme čudio što su ljuti na mene. Više me ne zovu da im popravljam Windows-e. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif) Danas svaki dilkan zna instalirat windowse ,prije je bilo odlično. 50-100 kn za svaku instalaciju,ja si uzeo tad računalo od 4000 kn . ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 02 ožu 2012, 15:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
mario_cro je napisao/la: Reality je napisao/la: Fino, fino. Hvala! Moram nadodat da Windows ,i slične firme su i prije nagrađivali ljude koji sudjeluju u beta testiranjima.Možda netko dobije i orginalni cd-key kad se završi beta.A to nije malo ,ipak windowsi koštaju barem 200-300 eura kod nas.No šanse su male,naravno... BBC je napisao/la: U to vrijeme sam hodao okolo i prijateljima besplatno instalirao i popravljao Millenium i 98. Svako 3 dana me zvali na sve strane. Onda im svima vremenom instalirao XP, pa se jedno vrijeme čudio što su ljuti na mene. Više me ne zovu da im popravljam Windows-e. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif) Danas svaki dilkan zna instalirat windowse ,prije je bilo odlično. 50-100 kn za svaku instalaciju,ja si uzeo tad računalo od 4000 kn . ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Mene i dan danas ljudi zovu da im instaliram windowse. Bez obzira što im objašnjavam da je to nešto posve jednostavno skoro ko instaliranje igre ili programa (pogotovo Windows 7) ali džaba ti. Oni se i dalje plaše "da će nešto stisnut i sjebat kompjuter" ili ono što se najlakše kaže "ne znam ja to". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Chorus
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 23 ožu 2012, 18:23 |
|
|
Mišljena su podijeljena, no meni je osmica fenomenalna, pogotovo radi Metro sučelja. Sve je fino čisto i elegantno, puno fluidnije nego na Win7. Iako ljudi govore da se kod njih dosta brže boota, kod mene je razlika možda u par sekundi, ništa spektakularno. CP jest malo bugovit, ali vidi se da su uradili fin posao.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Chorus
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 23 ožu 2012, 18:26 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Mene i dan danas ljudi zovu da im instaliram windowse. Bez obzira što im objašnjavam da je to nešto posve jednostavno skoro ko instaliranje igre ili programa (pogotovo Windows 7) ali džaba ti. Oni se i dalje plaše "da će nešto stisnut i sjebat kompjuter" ili ono što se najlakše kaže "ne znam ja to". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Meni su takvi najdraži.Iako sam nekim ljudima 3-4 puta pokazao i objasnio kako to mogu sami uraditi, oni i dalje zovu. E, ako se oni ne mogu natjerati da nauče, ja se neću odučiti da im uzmem cvaju za pola sata posla ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 23 ožu 2012, 20:05 |
|
|
M$ proizvodima sam rekao doviđenja :) tako da ne mogu komentirati novi Windows OS... Štedi se na svakom koraku tako i na OS i programima ;)
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Chorus
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 23 ožu 2012, 22:40 |
|
|
Ja sam imao i Ubuntu (10.10 i 11.10), te Snow Leopard, te tvrdim da Win8 ni malo ne zaostaje za njima, naprotiv... Jest da mu je cijena mana, ali štaćeš ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 24 ožu 2012, 00:56 |
|
|
Ja sam ga isprobao na "virtual maschine" programu i na sestrinom računalu . Poenta je da na starijim računalima radi katastrofalno jer podržava jedino 5xxx-6xxx-7xxx seriju ATI-AMD grafičkih kartica,neznam kako je kod nvidie. I ktome ATI još nije izbacio drivere za Win 8 ,nvidia je.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Chorus
|
Naslov: Re: Windows 8 Consumer Preview Postano: 24 ožu 2012, 01:35 |
|
|
Ja sam odmah instalirao na zasebnu particiju, jer mi je to nekako najelegantnije bilo.Svi driveri su na DVDu, tako da je sve lako, ubaci, pričekaj 15-20 minuta i pokreni OS.A na VMware-u i sličnim nisam ni probao jer mi procesor ne podržava HAV virtualizaciju, a i imam samo 2 GB rama, tako da bi to bio overkill...Sa tako malo rama da vrtim OS unutar OSa... :) Grafička mi je integrirana Intelova 4500MHD, i ne da radi dobro, nego radi prekrasno.
Što se tiče minimalnih zahtjeva za Win8 (1Ghz procesor i 1GB rama), manji su nego za Win 7, tako da rezultati tako katastrofalni moraju biti jedino na nekom dosta starijem računalu...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 19 lis 2012, 06:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kad izlazi puna verzija i nudi li se iko da bude pokusni kunić za desktop/laptop.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 20 lis 2012, 16:36 |
|
|
Za mene koji planiram kupiti novi računar, a koji još uvijek koristi kompjuter sa XP OS-om, prelazak na 8-icu biće ogroman šok s obzirom da se 8-ica mnogo razlikuje od svih prethodnih verzija Windowsa, a naročito od već pomenute verzije. Biće mi sasvim neobično iskustvo preći sa klasične desktop PC filozofije na Touch Screen Tablet PC style Desktop PC filozofiju, mada navići ću se ili to ili ću instalirati XP i na novom kompjuteru. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 20 lis 2012, 18:24 |
|
|
Valja li to išta ? Photoshop i Lightroom mi ubiše Notebook.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 22 lis 2012, 20:13 |
|
|
Sudeći po onom šta sam ja uspio da shvatim, trebaće baš dobra mašina da bi sve radilo kako treba, doduše može i na slabije konfiguracije da se instalira ovaj OS, ali najvjerovatnije u tom slučaju neće moći sve aplikacije da rade.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 22 lis 2012, 23:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ja koliko znam ovaj OS trosi hardware jos najmanje. koliko mi je poznato rijec je o upeglanoj 7., pa logicno da onda ne trazi puno. Citat: Microsoft recommends:
1 GHz or faster processor 1 GB RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit) 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit) DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver Nista spektakularno, naprotiv.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pinco
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 12:21 |
|
|
Ja san još na XP na laptopu i na PC mi je linux mint, to mi dovoljno za sve šta mi triba, PC skida torrente, vrti mi se muzika i filmovi sa njega. Internet, crtanje PCB, simuliranje shema u LTspice, DraftSight umisto Acad-a za neke meni jednostavnije stvari nacrtat vrtu oba bez problema. Zapravo sve šta nan triba doma i za posal radi odlićno. Win8 je sigurno super, al ja nevidin potribu kod sebe za njin. I linux mi radi sve super, zapravo nikad nisan ima problema sa nijednin OS.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 15:04 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ja koliko znam ovaj OS trosi hardware jos najmanje. koliko mi je poznato rijec je o upeglanoj 7., pa logicno da onda ne trazi puno. Citat: Microsoft recommends:
1 GHz or faster processor 1 GB RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit) 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit) DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver Nista spektakularno, naprotiv. Na 16 GB jedva XP može da "diše" kako treba, a kamoli bilo koja verzija poslije istog. Doduše, može se 8-ica instalirati na hard disku kapaciteta 16 GB, ali pitanje je dali će moći raditi sve aplikacije. Isto važi i za procesor koji i na 1 GHz može da vrti bilo šta, pa čak i najnovijiu verziju Windowsa, Windows 8, ali po cijeni "iskasapljenog doživljaja", što je isto kao kad imaš recimo 4G mobilni, a telekom operateri tek "juče" postavili 3G mrežu. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nažalost, nepisano je pravilo, ali je ipak pravilo da za novi Windows potreban je nov računar ili dobar polovni računar koji danas može da se nađe i za relativno male pare, tako da zato se ja držim XP-a, iako, sudeći po zvaničnim specifikacijama, skorom pa bi mogao instalirati i Windows 8, ali bolje XP koji diše, nego skučeni Windows 8, to je moje neko privatno mišljenje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 15:35 |
|
|
Kako moze jedva da dise? To je potreban prostor za OS, a naravno da ti treba vise za programe i sl., ovisno o tome koliko tog ti treba. Ko to danas ima disko od 16 GB?
Ovo je preporucena konfiguracija od Microsofta. Sto znaci da je optimalna i sve bi trebalo glatko ici na spomenutom hardwaru. Pa 1Ghz procesori se danas nalaze u mobitelima, i jaci, s vise jezgri...
Ovaj OS, kao sto rekoh je upeglana, optimizirana verzija 7., sto znaci da su ionako vec odlican OS jos dodatno utegli, pa uopce nije zahtjevan.
Ja ti kazem koji ima 7. sad (a imao sam sve od XP-a pa nadalje), da je to najbrzi, najstabilniji i najgladji OS sto sam ikad imao na kompu. A 8. je, kao sto rekoh jos utegnuta 7.
To o kupovini hardwera za svaki novi OS je najobicnije preseravanje ljudi da bi tek mogli reci da eto, imaju to i to. Ako je program dobro optimiziran, on moze trositi i manje nego njegov prethodnik.
Na stranu sto su programi lagani, al danasnji kompovi su svi jaki i vise no dovoljno da vrte OS bez bilo kakvog stekanja. Danas najeftiniji procevi su dvojezgreni, 2GB RAM-a je nekih 40 KM itd... Ako neko ne moze vrtiti ovaj OS na sve high, onda ima komp. star nekih 10 godina i vise. Pa i tad je opet pitanje. Pa Athlon od prije 9 godina je radio na minimum 2 GHz pa sve do nekih 4Ghz i vise...
Ovaj komp. sto sad imam je kupljen 2008 (prije 4+ godine) i ima proc Core2Duo koji radi na 3.8Ghz, ne znam o cemu govoris. Diskovi su tad bili bagatela, a kamo li sad.
Ovaj OS je super lagan.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 20:01 |
|
|
Da prvo nešto rasčistimo. Koristiš li ti trenutno Windows 8 ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 20:02 |
|
|
Jesmo obojica biseri, uveliko smo se raspričali o verziji koju još nismo ni probali. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Aztec je napisao/la: Kako moze jedva da dise? To je potreban prostor za OS, a naravno da ti treba vise za programe i sl., ovisno o tome koliko tog ti treba.
Ovo je preporucena konfiguracija od Microsofta. Sto znaci da je optimalna i sve bi trebalo glatko ici na spomenutom hardwaru. Pa 1Ghz procesori se danas nalaze u mobitelima, i jaci, s vise jezgri... O tome i govorim, trebaće više prostora nego što zvanične Microsoftove statistike govore da treba. Zvanični podaci su predvidjeli samo samu instalaciju Windowsa, ali ne i instalaciju pratećih programa od dijelova + razni drugi prateći programi za video, muziku i slično tako da sigurno trebaće jače specifikacije od propisanih. Aztec je napisao/la: Ovaj OS, kao sto rekoh je upeglana, optimizirana verzija 7., sto znaci da su ionako vec odlican OS jos dodatno utegli, pa uopce nije zahtjevan.
Ja ti kazem koji ima 7. sad (a imao sam sve od XP-a pa nadalje), da je to najbrzi, najstabilniji i najgladji OS sto sam ikad imao na kompu. A 8. je, kao sto rekoh jos utegnuta 7. Nije stvar u tome dali je sam Windows zahtjevan već u tome dali će, uz dodatne programe koji moraju da se instaliraju da bi kompjuter bio potpuno funkcionalan, sa minimalnim propisanim performansama, Windows moći zaista normalno da radi, jer mišljenja sam da ipak treba nešto veće i jače specifikacije od onih minimalno propisanih da bi Windows 8 zaista mogao disati punim plućima. Aztec je napisao/la: To o kupovini hardwera za svaki novi OS je najobicnije preseravanje ljudi da bi tek mogli reci da eto, imaju to i to. Ako je program dobro optimiziran, on moze trositi i manje nego njegov prethodnik.
Na stranu sto su programi lagani, al danasnji kompovi su svi jaki i vise no dovoljno da vrte OS bez bilo kakvog stekanja. Danas najeftiniji procevi su dvojezgreni, 2GB RAM-a je nekih 40 KM itd... Ako neko ne moze vrtiti ovaj OS na sve high, onda ima komp. star nekih 10 godina i vise. Pa i tad je opet pitanje. Pa Athlon od prije 9 godina je radio na minimum 2 GHz pa sve do nekih 4Ghz i vise...
Ovaj komp. sto sad imam je kupljen 2008 (prije 4+ godine) i ima proc Core2Duo koji radi na 3.8Ghz, ne znam o cemu govoris. Diskovi su tad bili bagatela, a kamo li sad. S ovim zadnjim se slažem u potpunosti. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 20:12 |
|
|
Pa covjece, mi ovdje govorimo o OS-u, koliko trosi u odnosu na starije verzije. Nekome moze disk od 100 GB biti mal ako ce nadjidjati tu igrice. Nekom nece biti dovoljan ni Core2Duo ko se bavi ozbiljnijom obradom videa. Nece mu biti dosta ni 4 GB RAM-a ako koristi odredjene programe za obradu videa i sl. Mozes ti ima 1 TB fimlova, ne znam sto je to uopce bitno. Evo ti preporuke za 7. Citat: 1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
Dakle, 8. ne trazi nista vise. I za starije OS-ove to je tu negdje, nema nikakvih drasticnih razlika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 20:15 |
|
|
BBC je napisao/la: Da prvo nešto rasčistimo. Koristiš li ti trenutno Windows 8 ? Instalirao sam ga, nesto malo sam ceprkao ali se nisam previse zajebavao s njim. No meni ce svakako letiti, jer ja imam bitno jacu konfu od one preporucene. I leti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Windows 8 Postano: 23 lis 2012, 20:17 |
|
|
Prestani zbunjivati ljude.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|