HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 19:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 13 srp 2022, 08:28 

Kako sad polovina, a bilo da je to broj civila?

Citat:
“U nama nema mržnje i osvete, ali je krajnje vrijeme za procesuiranje monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima. Ne možemo prihvatiti selektivnu pravdu kako je bilo do sada, da je jedna - srpska strana za sve kriva, a da za ovolike srpske žrtve niko ne odgovara. Rekao je ovo juče predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obraćajući se okupljenima na Vojničkom groblju u Bratuncu na kojem je održan pomen i služen parastos za 3.267 srpskih civilnih žrtava koje su tokom ratnih sukoba 1992. godine ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića.” - Glas Srpske 12.07.2011. godine.

Naravno, naučili smo odavno da je laž identitet utkan bosanskim četnicima pod kožu.

Citat:
Podaci koje ću vam predstaviti su dobijeni od Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije, znači zvanične institucije Republike Srpske kojoj je to posao i za čiji rad stanovnici Republike Srpske izdvajaju novac. Institucije - čije podatke bi vlast Republike Srpske trebala da koristi kada istupa u javnosti i govori o zločinima nad Srbima u regionu Srebrenice.

1. Prema podacima Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije od početka do kraja rata u BiH (1992-1995) godine na teritoriji opština Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Vlasenica sa opštinom Milići, Kalesija sa opštinom Osmaci i Šekovići pogunulo je 2.385 Srba. Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa.

1.1. To je 882 osobe manje u odnosu na brojke koje su u svojim govorima spomenuli tadašnji Premijer i sadašnji Predsjednik Republike Srpske.

2. Od ukupnog broja Srba (2.385) koji su stradali u ovih 6 opština (plus opštine Milići i Osmaci) 1.974 su vojnici, 387 civili, a 24 su svrstani u kategoriju „nepoznat status“.

2.1. Ostaje nejasno odakle tadašnjem Premijeru i Predsjedniku Republike Srpske broj od 3.267 srpskih civilnih žrtava, kada je Odjeljenje za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije pronašlo 387?

3. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine poginulo 1.489 Srba (273 civila, 1.201 vojnika, a za 15 se vode kao nepoznat status), dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 896 Srba. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine ubijeno Srba civila 273, dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 114 srpskih civila.

3.1. Ova dva podatka su veoma važna jer pokazuju da su srpski civili najviše stradali na početku rata tj. dok Srebrenica još nije bila proglašena „zaštićenom zonom“ (april 1993. godine).

Vasković na svom blogu.
Dakle to su zvanični podaci komisije koju i sam plaćaš, rudonja.

Za Bošnjake se zna i taj *** od načelnika može da spinuje koliko hoće.
Al pazi ti to čega ste se vi sjetili nakon toliko godina, sad je to ukopana čitava divizija. Niko vam neće popušiti tu priču, ubijali ste dječake od 16 godina.
Svjedočili su krvoloci koji su izvršili egzekuciju.
Uostalom, presuđeno je onima koji su učestvovali u genocidu.

A ovo što serete i izmišljate ništa novo i očekivano.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 08:30 

Ovdje je prikladnije.

Robbie MO je napisao/la:
Josip Filipović je napisao/la:

Man down! Man down! Ode i Antonijević...doduše, njega su otfikarili još ranije čini mi se da je čestitao 9.1. ili tako nešto.

Ali eto još jednog primjera obračuna sarajevskih antifašista iz Crne Gore s bilo kim tko ne potpisuje Alijinu istinu od A do Ž, makar im taj davao 90% onoga što žele.

Razmažena i pokvarena derišta.

Pucaju po šavovima.
Muzika za uši.

Slava Ukrajini! =))
Bošnjo vrišti al sve se manje čuje. Neki novi klinci su popularni. Ovogodišnja đenaza im je totalni fail i oni to znaju. Zato ovako vrište i istresaju se na tim jadnim likovima koji im povlađuju. Jadni Dritan je dobro živu glavu izvukao.
Što Dodiku ne kažu ništa? Ili načelniku Srebrenice? :neznam
Zašto udarate samo na slabije oooooooo Muslimani?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 11:58 

Oni 11. srpnja sta rade, prate ko je koliko "ozaloscen", ako nije stavio 49 objava o Srebrenici odmah ga proglase cetnikom, bio on Hamo, Meho ili Jovo, njihov Jovo.

Smeta im sto je Dzokovic proslavio titulu, kaze mujo mogo je ba preskocit ba. Ali oprostice mu jer Visoko, treba im trenutno pa ce glavu u pijesak.

Isto to rade i 25. studenog ili 1. ozujka, i drzavni praznici im sluze da prebrojavaju one koji dovoljno ne slave. Sami ne slave jer im puca *** za zavnobihom i nezavisnoscu, od srca slave samo bajrame a i to uz more alkohola za sto se glodju medjusobno ko je vise popio.

Svi su zaduzeni da se drzi tenzija oko srebrenice, ako tenzija padne a pada, propade im pos`o. Jebe ih sad ukrajina, uzela im je svu paznju svijeta, morace instituti za prohucavanje dzenosajda iz Kanade, Svedske i Belgije pojacati djelovanje, udarati na savjest zapadnih katila, niste nas ba branili halo ba zasticene zone ba.

Sad su se dosjetili da 11. srpnja razvuku bar do dvadesetog, hodace okolo i okretati ruke prema licu na "stratistima", a sad imaju i novi obicaj reekshumacije, otkopavace vec ukopane da im dodaju kosti koje su kao nakadno pronadjene. Uz kamere i fotografske aparate jasno.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 13:50 

Muslimani krenuli u Kravicu al nemere.
Kapija.
Izvode se radovi renoviranja hala za poslovne svrhe.

Citat:

Nema vam tu više Bosne... :neznam

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 15:08 

Ovo je bitno, a ne sta ce neki usmrđeni stojan sa litrom *** u ruci reći

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 15:21 

novovrijeme je napisao/la:
Muslimani krenuli u Kravicu al nemere.
Kapija.
Izvode se radovi renoviranja hala za poslovne svrhe.

Citat:

Nema vam tu više Bosne... :neznam

Pa i muzej u Jablanici je vracen u prvobitnu svrhu. Nisu valjda ocekivali da ce hale vjecno tako stojati

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 15:54 

Riquelme je napisao/la:

sva sreća pa ta budala neće više biti na čelu britanije :zubati

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 16:00 

Meni je nazesce iskreno ovo sa fildzanima

ali mora im se priznati da su kreativni koliko god morbidno bilo

Jedino to im nema odjeka kod stranaca sto su zapravo htjeli jer kod njih kava nema drustveni status kakav ima kod nas tako da ih se vecina pita wtf

Bas me zanima sta je sljedece 8000 pita koje nisu pojeli il sta :smajl049

Privitak/ci:
Zurich2018-Nada-1.jpg
Zurich2018-Nada-1.jpg [ 237.88 KiB | Pogledano 4217 put/a. ]

PostPostano: 13 srp 2022, 16:09 

krstjanin je napisao/la:
Meni je nazesce iskrno ovo sa fildzanima

Jedino to im nema odjeka kod stranaca sto su zapravo htjeli jer kod njih kava nema drustveni status kakav ima kod nas tako da ih se vecina pita wtf

svi ti performansi su 99% kopije performansa iz neke druge države,
myguri ih vole jer su jednostavni za odraditi, ne treba ti ni truda ni pameti ni kapaciteta.
cvijet je naobičnija krađa armenskog, a borisu ih je dostavila b.@linkura baronessa, a njoj je
vjerojatno poslao reuf.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 16:45 

Riquelme je napisao/la:

Šta neki smrdljvi prgavi debil udaljen tisućama kilometara od Bosne znači ?

Ako dođe vamo onda je okupator ako ne dođe koga boli *** nek smrdi gore .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 17:20 

crni_bombarder je napisao/la:
Oni 11. srpnja sta rade, prate ko je koliko "ozaloscen", ako nije stavio 49 objava o Srebrenici odmah ga proglase cetnikom, bio on Hamo, Meho ili Jovo, njihov Jovo.

Smeta im sto je Dzokovic proslavio titulu, kaze mujo mogo je ba preskocit ba. Ali oprostice mu jer Visoko, treba im trenutno pa ce glavu u pijesak.

Isto to rade i 25. studenog ili 1. ozujka, i drzavni praznici im sluze da prebrojavaju one koji dovoljno ne slave. Sami ne slave jer im puca *** za zavnobihom i nezavisnoscu, od srca slave samo bajrame a i to uz more alkohola za sto se glodju medjusobno ko je vise popio.

Svi su zaduzeni da se drzi tenzija oko srebrenice, ako tenzija padne a pada, propade im pos`o. Jebe ih sad ukrajina, uzela im je svu paznju svijeta, morace instituti za prohucavanje dzenosajda iz Kanade, Svedske i Belgije pojacati djelovanje, udarati na savjest zapadnih katila, niste nas ba branili halo ba zasticene zone ba.

Sad su se dosjetili da 11. srpnja razvuku bar do dvadesetog, hodace okolo i okretati ruke prema licu na "stratistima", a sad imaju i novi obicaj reekshumacije, otkopavace vec ukopane da im dodaju kosti koje su kao nakadno pronadjene. Uz kamere i fotografske aparate jasno.

To je nevjerovatno da svi kače na FB profilima statuse o Srebrenici iako nemaju ni daljnjeg rođaka,kuma,poznanika da je poginuo tu. Ne znam da li su Srbi ikad tako sa Jasenovcem pretjerivali.
Najčešće fb profilne ili vremenska linija kod njih su :
1. Srebrenica
2. Palestina ( Free Palestine)
3. #Support Rohingya
4. Freedom for Uygur
5. U manjoj mjeri Azerbejdžan Karabah i zastave Turske.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 17:22 

krstjanin je napisao/la:

Ne znaju muje kad preĆerivaju.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:48 

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 19:05 

Muslimani u Stuttgartu zabranili Josipu Juratoviću da govori na skupu posvećenom Srebrenici!

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 19:10 

daramo je napisao/la:
Muslimani u Stuttgartu zabranili Josipu Juratoviću da govori na skupu posvećenom Srebrenici!

I bolje. Tog veleizdajnika i trebaju svi popljuvat i odbacit

Vrh

PostPostano: 04 lis 2022, 10:26 

Tyrannosaurus-Mujo. :laugh
Kako je Bratunac glasovao ?

Vrh

PostPostano: 06 vel 2023, 07:11 

Idemo redom

Славите Господа, јер је добар; јер је довијека милост његова;

Славите Бога над боговима; јер је довијека милост његова.

Славите господара над господарима; јер је довијека милост његова;

Онога, који један твори чудеса велика; јер је довијека милост његова;

Који је створио небеса премудро; јер је довијека милост његова;

Утврдио земљу на води; јер је довијека милост његова;

Створио велика видјела; јер је довијека милост његова;

Сунце, да управља даном; јер је довијека милост његова;

Мјесец и звијезде, да управљају ноћу; јер је довијека милост његова;

Који поби Мисир у првенцима његовијем; јер је довијека милост његова;

Изведе из њега Израиља; јер је довијека милост његова;

Руком крјепком и мишицом подигнутом; јер је довијека милост његова;

Који раздвоји Црвено Море; јер је довијека милост његова;

И проведе Израиља кроз сред њега; јер је довијека милост његова;

А Фараона и војску његову врже у Море Црвено; јер је довијека милост његова;

Преведе народ свој преко пустиње; јер је довијека милост његова;

Поби цареве велике; јер је довијека милост његова;

И изгуби цареве знатне; јер је довијека милост његова;

Сиона цара Аморејскога; јер је довијека милост његова;

И Ога цара Васанскога; јер је довијека милост његова;

И даде земљу њихову у достојање; јер је довијека милост његова;

У достојање Израиљу, слузи својему; јер је довијека милост његова;

Који нас се опомену у понижењу нашем; јер је довијека милост његова;

И избави нас од непријатеља наших; јер је довијека милост његова;

Који даје храну свакому тијелу; јер је довијека милост његова;

Славите Бога небескога; јер је довијека милост његова.

Dakle Davidovu psalmi , Srbi vjeruju u trojstvo, dakle Isus je došao ne da ukine stare zakone nego da ih nastavi.

Sva ta priča o trojstvu je komplikovana ali i nije baš toliko imaš Oca kojeg uzimaju iz Starog Zavjeta kad treba škorpione blagoslivljati , imaš Sina kad treba lagati mi smo Srbi miroljubivi ko nas bude zavadi, a imaš i Duha Svetoga da se vaspodtavi nebeska srbija i sebi štimaš kao muslimani Mekanske i Medinske sure, nuzda zakon mijenja.

Dakle Bošnjaci ako bi se ikad svetili Srbima a po starim običajima Južnih Slavena ko se ne osveti taj se ne posveti za Srebrenicu treba ovako;

Vo ime Oca -8000 Srba ubijenih
I Sina - 8000 sSrba ubijenih
I Svjatoga Duha 8000 Srba ubijenih.

Mada islam tome ne uči jer svaki ce nositi svoje grijehe .

slika

Vrh

PostPostano: 06 vel 2023, 16:51 

Srebrenica ce u buducnosti biti deo opstine Ljubovija.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2023, 17:03 

Bratoljub

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2023, 21:27 

Kako misle imati dosta novca za "direktorsku" plaću vojnog dezertera Suljagića i da ostane i ovakvima ?
Sebija bez diplome treba svojih 10.000 KM mjesečno isto.

Citat:
Sramotan odnos države prema Adelu Šabanoviću: Kako preživjeti sa 109 KM
Najviše me bole zločini koje sam i ja preživio, a koji se u BiH ne spominju, kaže nam Šabanović

Malo je onih koji nisu čuli za Adela Šabanovića iz Srebrenice.

Adel je u ratu preživio sve moguće golgote, bio je svjedok silovanja velikog broja Bošnjakinja, a svjedočio je i pokoljima, nakon čega su ga zločinci tjerali da pere krvave noževe.

Dobri ljudi
Nažalost, Adel i danas teško živi. Od države je donedavno imao samo 103 KM mjesečnih primanja, a sada, nakon povećanja, prima 109 maraka!

Preživljava, kaže nam, zahvaljujući dobrim ljudima. Najveća mu je želja da preživjele žrtve rata i svjedoci genocida budu institucionalno zaštićeni.

- Najviše me bole zločini koje sam i ja preživio, a koji se u BiH ne spominju, a trebali bi da se spomenu, to je bitno isto koliko i primanja. Ja od države imam to što imam od primanja, ali hvala Bogu na dobrim ljudima koji pomognu. Kao civilna žrtva rata sam primao 103 KM. Sada je taj iznos povećan na 109 KM - kaže Šabanović.

Naglašava da bi država trebala poduzeti nešto povodom negiranja genocida, jer se time sole rane preživjelih.

- Treba zaustaviti iskrivljavanje istine i negiranje genocida - naglašava Šabanović.

Nema zaštite
Podsjetio je na slučaj progona hafiza Amira Mahića iz Kozarca te smatra da se takvo nešto ne bi smjelo dešavati.

- Osim toga, otvara se i slučaj protiv Muharema ef. Štulanovića, a onda smo na redu mi, žrtve koje su preživjele genocid. I danas doživljavamo nepravdu i soljenje žive rane. I mi ćemo doći u situaciju kada će nam se suditi zato što govorimo o genocidu i zato što smo preživjeli. Gdje je tu zaštita svih institucija države BiH? Nigdje - zaključuje Šabanović.

Izgubio 22 člana porodice
Podsjetimo, Adel Šabanović je imao samo osam godina kad su srpske paravojne formacije upale u Vlasenicu i počele proganjati, zarobljavati i ubijati Bošnjake. S porodicom je izbjegao u Srebrenicu, gdje je 1995. godine preživio genocid. Izgubio je 22 člana porodice.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2024, 22:25 

Baljkovica - Proboj srpskih linija

Vrh

PostPostano: 21 vel 2024, 23:23 

slika

Srebrenica - Luka, kanjon Drine.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2024, 23:27 

slika

Srebrenica - Ljeskovik, Pogledala

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2024, 12:05 

isceralo ga prokleta daje amerika - STA OCE VISE I TAJ BUSH!?

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/muskar ... e/2840453/

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2024, 13:34 

krstjanin je napisao/la:

Pa ne radi se bas SVE i UVIJEK radi stranaca.

Da smo bogdo bili pametni oni bi sad radili stvari radi nas a ne obrnuto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: