Ponosna sam što živim u SRPSKOM gradu Zvorniku, u SRPSKOJ republici koja postoji i koja je tvorevina(valjda taj termin postao popularan od čestog spominjanja genocidne) stvorena na borbi i OSLOBOĐENJU od GENOCIDA SVIH ONIH koji su napadali na srpski narod a mi smo se branili i odbranili u svom gradu.
Jagnjeca brigada je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Ponosna sam što živim u SRPSKOM gradu Zvorniku, u SRPSKOJ republici...
Pokupili fazon od braće Hrvata.
'ajde stavi jedan Vučićev i jedan Milanovićev govor o sličnoj tematici pa da riješimo to jednom za svagda... Ovako bi neki zlobnici mogli tvrditi da je riječ o tvom dojmu koji se temelji na boli koju ti pruža svaki spomen riječi hrvatsko
'ajde stavi jedan Vučićev i jedan Milanovićev govor o sličnoj tematici pa da riješimo to jednom za svagda... Ovako bi neki zlobnici mogli tvrditi da je riječ o tvom dojmu koji se temelji na boli koju ti pruža svaki spomen riječi hrvatsko
E al' si našao usporedbu svaka ti čast.
Ne smeta volvi, samo kažem da se treba ugledati na vas. A ti se odma' ljutiš. Pa još poričeš. Nije zar da se stidiš spomena reči hrvatsko?
volvoks je napisao/la:
E al' si našao usporedbu svaka ti čast.
Ne smeta volvi, samo kažem da se treba ugledati na vas. A ti se odma' ljutiš. Pa još poričeš. Nije zar da se stidiš spomeni reči hrvatsko?
Naravno da se ne sramim, svaki dan upotrijebim tu riječ 300-350 puta, kao i svaki prosječni Hrvat Zaposlenici dalekovidnice zapravo smanjuju normu, istina je još gora
Nego, nisam znao da je i u srpskih desničara in da se ugledaju u prekodunavskog susjeda
volvoks je napisao/la:
Naravno da se ne sramim, svaki dan upotrijebim tu riječ 300-350 puta, kao i svaki prosječni Hrvat
Zaposlenici dalekovidnice zapravo smanjuju normu, istina je još gora
Eto vidiš kako se slažemo.
A dalekovidnica se danas iskupila koliko čujem.
volvoks je napisao/la:
Nego, nisam znao da je i u srpskih desničara in da se ugledaju u prekodunavskog susjeda
Eh, da je sreće. Ali eto, makar braća u slobodarskoj RS primaju zdrav odnos prema narodu i državi.
Je li Kurir napravio veliki naslov: "Skandal u Hrvatskoj, Ustaše se i oficijelno slave"?? Krećeš sa Integriša spikama, kod vas se više slavi nacionalno , kod nas samo ORJUNA i komunjare
Je li Kurir napravio veliki naslov: "Skandal u Hrvatskoj, Ustaše se i oficijelno slave"??
Ustaše povampirene u HrvaCkoj! Maji Nikolić ispala sisa u VB!! Đilas drži sliku Hitlera u kabinetu!!! Vanzemaljci u tajnoj bazi vojske Srbije!!!! Vučić predložen za Nobela!!!!!
Saznajte više u sutrašnjem Kuriru.
volvoks je napisao/la:
Krećeš sa Integriša spikama, kod vas se više slavi nacionalno , kod nas samo ORJUNA i komunjare
volvoks je napisao/la:
Je li Kurir napravio veliki naslov: "Skandal u Hrvatskoj, Ustaše se i oficijelno slave"??
Ustaše povampirene u HrvaCkoj! Maji Nikolić ispala sisa u VB!! Đilas drži sliku Hitlera u kabinetu!!! Vanzemaljci u tajnoj bazi vojske Srbije!!!! Vučić predložen za Nobela!!!!!
Saznajte više u sutrašnjem Kuriru.
volvoks je napisao/la:
Krećeš sa Integriša spikama, kod vas se više slavi nacionalno , kod nas samo ORJUNA i komunjare
Šta ću kad imam osnova.
I latinični tekstovi o tome kako Srbima ne daju ćiril'cu u Vukovaru pa jedni niš ne razmeju
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8174 Lokacija: Republic of Srpska
Citat:
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovaraće danas u Zvorniku sa članovima Koordinacionog tima za nastavak poslovanja Fabrike glinice “Birač”.Cvijanovićeva će razgovarati i sa rukovodstvom opštine Zvornik, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.
Iz opštine Zvornik doznajemo da će Premijerka Cvijanović razgovorati sa Načelnikom opštine i njegovim saradnicima o situaciju u fabrici glinice “Birač”, trenutnoj privrednoj situaciji u opštini Zvornik, realizaciji infrastrukturnih projekata u opštini Zvornik u čijem sufinansiranju učestvuje i Vlada RS (rekonstrukciji gradskih ulica, izgradnji vodovodnih sistema na području opštine itd).
Saznajemo i da će jedna od tema razgovora sa opštinskim rukovodstvom biti projekat rekonstrukcija Mosta Kralja Aleksandra I Karađorđevića.
Sastanak sa rukovodstvom opštine zakazan je za 12.00 časova, a u Fabrici “Birač” za 13.00 časova.
ZVORNIK – Maloljetni A. D. (14) iz Glumine kod Zvornika, koji je u ponedjeljak navečer u naselju Zlatne vode presreo i teško pretukao A. B. (13), odveden je u Banju Luku na psihijatrijsko vještačenje. Djevojčica koja je preživjela udarce kamenom po glavi nalazi se u Kliničkom centru u Tuzli i više nije u životnoj opasnosti.
Nezapamćen slučaj maloljetničkog nasilja šokirao je mještane povratničkog naselja Mahmutovići u Glumini. Maloljetni nasilnik prvi je komšija porodice napadnute djevojčice.
Djevojčica je u ponedjeljak navečer otišla na probu folklora u Zvornik i kako se nije vratila na vrijeme, niti se javljala na mobilni telefon, dva njena starija brata krenula su da je potraže.
Kako je nisu pronašli, a o nestanku je obaviještena policija, organizovana je potraga u kojoj je učestvovao otac djevojčice Ramiz Brkić i veći broj mještana. U šumi kroz koju vodi kraći put do zaseoka Mahmutovići prvo je pronađen dio njenog školskog pribora.
- Znao sam da je i ona tu i ubrzo sam je pronašao krvavu u šipražju nedaleko od puta. Pomislio sam da je mrtva, a kako je potom davala znakove života, upitao sam. “Sine, ko te je ubio”. Jedva čujno rekla mi je ime počinioca, samo godinu starijeg našeg komšije. To me iznenadilo jer sam posumnjao na drugu osobu – kaže Brkić.
Prema njegovim riječima, kćerku je zatekao u napola svučenim pantalonama, što je ukazivalo na pokušaj silovanja. U razgovoru s njom Brkić je saznao da ju je A. D. pozvao da potraže zečeve u šumi kojih ima u blizini, da bi je potom napao i zadao joj nekoliko udaraca kamenom u glavu. Pretpostavlja se da je mislio da je mrtva, pa ju je pokrio lišćem i pobjegao.
Dječak je iste noći uhapšen, a prilikom saslušanja u SJB Zvornik, koje je obavljeno u prisustvu njegove majke, branioca i službenika zvorničkog Centra za socijalni rad, maloljetnik je priznao izvršenje krivičnog djela.
Brkićeva kćerka smještena je na Klinici za neurohirurgija UKC-a Tuzla. Ima veoma teške povrede glave, ali je trenutno u stabilnom i svjesnom stanju. Ramiz Brkić je stalno uz kćerku, koja je blago komunikativna i zabrinut je za njeno fizičko i mentalno zdravlje.
- Lice joj je potpuno unakaženo od udaraca i samo se nadam da će, kada se smanji otok, to bolje izgledati. Da mi je samo da preživi, a ostalo mi je manje važno – kaže utučeni otac napadnute djevojčice.
Ramiz Brkić se među prvima vratio u Mahmutoviće i, kako nam je rekao, iako je prošao sve teškoće povratka i u međuvremenu obnovio kuću i svoje domaćinstvo, zbog svega što je sada preživio najvjerovatnije će se iseliti iz Glumine.
Kuća Brkićevih je samo stotinjak metara udaljena od one u kojoj živi porodica napadača. U njoj trenutno nema nikoga, a Ramiz kaže da ranije nisu imali nikakvih međusobnih problema. Otac dječaka radi u Sloveniji.
Hvala POL. Ne znam što je mene zezalo.. U samom Zvorniku ti već skoro godinu traje taj neki projekat rekonstrukcije glavnih ulica (u međuvremenu je došlo do nekih izmjena u istom,ap umjesto predviđenih 6,radi se 8),danas su ove dvije završavane,a prethodno su završene 2 potpuno,a jedna djelimično.
Citat:
ZVORNIK – Opština Zvornik obilježava danas 21. maj – Dan opštine Zvornik. Na Svečanoj akademiji u Domu omladine tim povodom biće uručena opštinska priznanja pojedincima i organizacijama za 2013. godinu.
Prije Svečane akademije, u 12, odnosno 13 časova načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović primiće uspješne zvorničke sportiste i sportske radnike, odnosno višestrukog prvaka Republike Srpske iz Matematike Slavka Ivanovića. Večeras, u 20 časova, na platou ‘Kasina’ biće održan Koncert Orkestra harmonika iz Ugljevika.
Na Svečanoj akademiji načelnik opštine Zoran Stevanović uručiće najveće opštinsko priznanje Povelja opštine Zvornik ambasadoru Japana u BiH Hideu Jamazakiju i univerzitetskom profesoru u penziji Nemanji Popoviću.
Najviše opštinsko priznanje biće dodjeljeno Jamazakiju za doprinos razvoju obrazovanja i infrastrukture opštine, a Popoviću, koji je osnivač Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, za doprinos u visokom obrazovanju.
Zlatna medalja `Stanko Nikolić` biće dodijeljena posthumno Čedomiru Laziću za doprinos u zaštiti zdravlja, Aliji Uzunoviću za rad u oblasti kulture, Luki Vranješ za doprinos privrednom razvoju, Osmanu Begtaševiću za doprinos privrednom razvoju i razvoju sporta. Zlatnu medalju ‘Stanko Nikolić’ u petak je primio i Norvežanin Stajnar Brinu, direktor projekta “Dijalog i izgradnja mira” na Nansen akademiji u Lilehameru, za doprinos unapređenju obrazovanja i multietničkog dijaloga.
Srebrna medalja biće uručena Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe jedan” za humanitarni rad i jačanje porodice, Udruženju porodica sa četvoro i više djece “Naši anđeli” za humanitarni rad i jačanje porodice, te za doprinos u razvoju sporta Momčilu Mandiću.
Bronzanu medalju dobiće Radenko Ristanović iz Malešića, Zekerijah Bajrić iz Kamenice i Slobodan Đokić iz Lokanja, sva trojica za posebne rezultate u poljoprivredi. Zahvalnice opštine Zvornik biće uručene Udruženju za održivi povratak Podrinja za doprinos održivom povratku, đakonu Marku Danojloviću iz Zvornika za doprinos u humanitarnom radu, Vladimiru Nediću za doprinos u kulturnom stvaralaštvu i Miletu Timotiću iz Donje Borine u Srbiji, za humano djelo spašavanje života.
Povodom Dana opštine Zvornik od 18. maja održavaju se različite manifestacije.
U subotu je održan Prvi zvornički festival gitare „Zgitar“. Takmičenje, koje je završeno nastupom i dodjelom nagrada najuspješnijima, organizovala je zvornička Osnovna muzička škola.
Juče je u Biblioteci i muzejskoj zbirci otvorena izložba istorijskih dokumenata i fotografija „Zvornik kroz vijekove“ a u Domu omladine upriličena izložba fotografija „Autoportret sa pratnjom“ autora Drage Galića.
Sutra će u Domu omladine svečano biti otvoren „Komedija fest“ koji će trajati do 27. maja.
603. rođendan U istoriji se Zvornik prvi put u pisanoj formi pominje 21. maja 1410. godine u dokumentu pod nazivom “Reforma tiones, volumen 33, folio149”. Do ovog podatka došli su Mirko Babić, direktor Muzeja u Bijeljini i predsjednik SPKD “Prosvjeta”, Radoslav Perić. Dokument star 603 godine, u kojem se pominje Zvornik, nalazi se u dubrovačkom arhivu.
I to se desilo, rukometaši Drine šampioni Republike Srpske
Paradoks cijele priče je da su dresove (kvalitetne) dobili 7 kola prije kraja takmičenja,a da ih pola praktično dinara nije dobila tokom sezone... ali eto kvalitetan rukomet se igra kod nas.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.