|
|
Stranica: 14/32.
|
[ 781 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 16 kol 2013, 22:54 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vrlo zanimljivo. Ista stvar sa Stocem, Mostarom, Livnom i slično.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Dworek
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 17 kol 2013, 00:59 |
|
|
storaB je napisao/la: A čuj nećemo u svako ćoše opštine stavljat zastavu koju nijedan narod ne smatra svojom, uvijek smo bili racionalna opština. Uvijek? I onda kada ti nisi bio žitelj iste? Hvalevrijedno priznavanje racionalnosti negdašnjeg većinskog stanovništva u gradu i općini Zvornik.
|
|
Vrh |
|
|
Dworek
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 17 kol 2013, 01:40 |
|
|
storaB je napisao/la: Danas tačno u podne na mostu kralja Aleksandra u Zvorniku se održao tradicionalni susret dvije bratske opštine Zvornika i Malog Zvornika i dvije bratske države Republike Srpske i Srbije. LOL.
|
|
Vrh |
|
|
Dworek
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 17 kol 2013, 01:47 |
|
|
Koliko se toga lošeg dešava zvorničkim Bošnjacima a da se o tome ne piše. Slučaj Dardagan je samo tp of the ice berg. Taj članak ne dokazuje ama baš ništa Ministry.
Vidi dotepenca storaB kako je se razigrao na temi.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 17 kol 2013, 10:49 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8164 Lokacija: Republic of Srpska
|
Melcher ne moraš 150-ti nik praviti,nema potrebe! Iz čarapa smrdi pa smrdi.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
trokut
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 18 kol 2013, 02:54 |
|
|
storaB je napisao/la: Ovako bi trebaa ta crkva izgledati. Impresivno velika, ali svejedno duplo niža od najviše crkve na Balkanu. Bilo bi zanimljivo kad bi se dodao još jedan toranj s lijeve strane. Još fali ofarbati zvonik i staviti obojana stakla (vitraje). http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ta ... _the_worldNe treba se sramiti toga da je BiH kršćanska država, nego to pokazivati.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 18 kol 2013, 11:34 |
|
|
Naravno da se čovjek nipošto ne treba sramiti svojih vjerskih objekata. Nažalost za završetak radova na ovome u Zvorniku je ponestalo para,pa su radovi obustavljeni više od mjesec dana. Inače ovaj objekat kada se završi biće najviši pravoslavni objekat u Republici Srpskoj (najviši, ne najveći).
Postavljanje krstova bilo je predviđeno za oktobar ove godine, krstovi su kupljeni, ali zvonici nisu izgrađeni do kraja.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 19 kol 2013, 19:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 20 kol 2013, 11:23 |
|
|
Niču grafiti na sve strane...
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 20 kol 2013, 15:01 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mr.White
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 23 kol 2013, 18:22 |
|
|
Lebowski je napisao/la: http://www.youtube.com/watch?v=KQAyES0yqx8
U blizini.
Grafiti, noževi, žice. Srpsko stanje uma. Kod četnika ništa novo
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 23 kol 2013, 20:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 23 kol 2013, 23:04 |
|
|
Vlado još se toga za ove tri godine izgradilo....
A bogme abd prema planu koji je zacrtan za period narednih 20 godina, Zvornik će biti još veći i još populaciono jači... Nekada 14500, za jedno desetak godina možda i svih 40 000...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 16:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ovo je već drugi napad u manje od 2 tjedna, polako postaje grad slučaj. Citat: Benzinom polivena i zapaljena povratnička kuća u Zvorniku
U noći sa subote na nedjelju, u 23.16 sati, policiji u Zvorniku je prijavljeno da je došlo do požara na kući povratničke porodice Nožinović. Kako je za Klix.ba rečeno u Centru javne bezbjednosti Bijeljina, kuća na kojoj je izbio požar nalazi se u ulici Svetog Save na broju 103.
"Vatra je gorjela na ulaznim vratima, prilikom čega je počinjena materijalna šteta na vratima te su vidljivi tragovi čađi na fasadi. Policija je izašla sinoć na teren i istraga je u toku", rečeno nam je u CJB Bijeljina gdje nisu mogli precizirati kako je došlo do požara.
Požar je najvjerovatnije podmetnut, što dokazuje i pronađena flaša u kojoj je bio benzin, a koja je ostavljena u blizini mjesta gdje je vatra buknula.
Nožinovići su ugledna Zvornička porodica, a nedavno je u medijima spominjana kao primjer povratničke porodice koja je obnovila svoju imovinu. Kako je za Klix.ba kazao Salih Nožinović, vlasnik ove kuće poznate u Zvorniku kao "Vila Nožina", od rata je imao niz ponuda da proda kuću, ali nikada nije pristao.
Vila se nalazi u centru Zvornika, udaljena svega nekoliko stotina metara od zgrade Općine i Policijske stanice Zvornik.
"Kuću je htjela kupiti Općina Zvornik, bilo je ponuda i nekih ljudi koji se bave nečasnim stvarima, ali ja jednostavno ne želim prodati kuću. Mi smo je obnovili, rahmetli otac koji je bio pripadnik Armije BiH što svi ovdje znaju, je tražio od mene da ne prodajemo svoju imovinu u Zvorniku i tako će i biti. Kada se incident sinoć dogodio ja sam bio u Tuzli i tada me nazvala majka oko 23 sata i rekla mi šta se dešava. Došla je policija, požar je ugašen i dalje je na njima. Moram reći da je policija bila maksimalno korektna, a zvao me je i načelnik Općine Zvornik, kao i predsjednik Skupštine. Sve je to divno, ali sa ovakvim odnosom prema povratnicima se već jednom konačno mora prestati", kazao nam je Nožinović.
Veći dio ove porodice živi u Holandiji, ali je uvijek neko i u Zvorniku u kući, kaže nam vlasnik.
Nakon ovog incidenta reagirao je i potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić, osuđujući "pasivnost nosilaca funkcija čiji je posao i obaveza da zaštite živote i imovinu Bošnjaka i svih građana u RS".
"Ovaj, posljednji u nizu ozbiljnih napada na Bošnjake u Zvorniku i RS najdirektnije pokazuje da su bila opravdana naša upozorenja i slutnje da može doći do eskalacije problema. Pokušaj namjernog paljenja kuće povratnika Saliha Nožinovića u centru Zvornika, koji je uslijedio nedugo nakon napada na Bošnjake uoči Bajram-namaza, pokazuje kako ovi incidenti nisu dio izlovanih ataka, već imaju svoju dublju pozadinu. Zahtijevamo najenergičniju reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS i svih nadležnmih organa koji moraju obezbijediti sigurno životno okruženje za sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Pozivamo nadležne organe i institucije da u najkraćem mogućem vremenu reaguju i otkriju i adekvatno kazne vinovnike ovog napada i poduzmu sve mjere u cilju sprečavanja daljnjeg usložnjavanja sigurnosne situacije i ugoržavanja sigurnosti Bošnjaka u Zvorniku i RS", navodi se u saopćenju iz kabineta Ramiza Salkića, potpredsjednika Narodne skupštine RS.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 17:01 |
|
|
I Srbi podmetnuli??? Sam Nožinović ima itekako neprijatelja među bošnjačkim življem, al naravno odmah mrzitelji povratnika stavili flašicu benzina u glavnoj gradskoj ulici, paz molim te...
Da neko od Srba stvarno želi u glavnoj ulici uraditi slično nedjelo ima barem 3 veća i bitnija cilja od jedne nove kuće koja nema svrhu.... Al ajde...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 17:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Čuj reakciju MUP-a genocidne Koja naivnost ! Nisu to Srbi, Bošnjaci se trijebe medjusobno.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 17:52 |
|
|
Stora, kada budeš pisao izvještaj za novine ti napiši slobodno da se kuća samozapalila.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 17:57 |
|
|
Ovakve pojave zabrinjavaju i policija u Zvorniku mora bolje da se potrudi da se ovakve stvari spriječe. Građani kao i njihova imovina moraju da budu sigurni u našoj Republici.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:06 |
|
|
Ova kuća će biti srušena uskoro.
Jer vlasnik iste je provokator i šovinista... Niko od vas nije čuo za turskog bega Nožinu???? A da ne pričam o novinarima, koji znaju da su Srbi nekome podmetnuli požar,a sin u Holandiji i jedan u Tuzli, koincidencija valjda... Nadam se da u Gračanici ne bi smetala vila Mladić, ili možda u Zagrebu Šešelj ?!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:07 |
|
|
Stora jarane, jebem mu sunce!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:08 |
|
|
Met ne psuj sunce!
Prvo se raspitaj ko je bio turski beg Nožina prvi pomoćnik Memeda Devajića. Kad shvatiš što te to pitam, onda imaš pravo psovati. ;)
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:14 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
storaB je napisao/la: Ova kuća će biti srušena uskoro.
Jer vlasnik iste je provokator i šovinista... Niko od vas nije čuo za turskog bega Nožinu???? A da ne pričam o novinarima, koji znaju da su Srbi nekome podmetnuli požar,a sin u Holandiji i jedan u Tuzli, koincidencija valjda... Nadam se da u Gračanici ne bi smetala vila Mladić, ili možda u Zagrebu Šešelj ?!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:18 |
|
|
storaB je napisao/la: Met ne psuj sunce!
Prvo se raspitaj ko je bio turski beg Nožina prvi pomoćnik Memeda Devajića. Kad shvatiš što te to pitam, onda imaš pravo psovati. ;) Evo, proguglo sam, likovi koji su 1804. učestvovali u agresiji na Karađorđevu Srbiju. Daklem, zbog toga im potomcima danas treba spaliti kuće?
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:24 |
|
|
Malo se više potrudi. Pa ćeš naći: Devajić i Nožina kao članovi turske vojske su odgovorni za smrt hiljada Srba Podrinja, najviše Zvornika naravno. Osim ubistava i silovanja, odvodili su djecu od majki i prevodili ih na Islam.... Ništa ja nemam protiv povratničke kuće, osuđujem paljenja i nasilje. Ali imam protiv jasne provokacije ime Nožina za zvorničke Srbe to jeste.... edit: http://www.zvornikdanas.com/2013/08/zap ... la-nozina/
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zvornik Postano: 25 kol 2013, 18:43 |
|
|
storaB je napisao/la: Malo se više potrudi. Pa ćeš naći: Devajić i Nožina kao članovi turske vojske su odgovorni za smrt hiljada Srba Podrinja, najviše Zvornika naravno. Osim ubistava i silovanja, odvodili su djecu od majki i prevodili ih na Islam.... Ništa ja nemam protiv povratničke kuće, osuđujem paljenja i nasilje. Ali imam protiv jasne provokacije ime Nožina za zvorničke Srbe to jeste.... edit: http://www.zvornikdanas.com/2013/08/zap ... la-nozina/I napokon, došao je trenutak da se posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru? Prijatelju, ja ti stvarno savjetujem da se malo doškoluješ u tom novinarskom poslu prije nego što nastaviš da pišeš.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|