HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2026, 01:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Košarkaška reprezentacija BIH
PostPostano: 30 kol 2025, 21:20 

Pive,bule,neispeglane zastave i minus od 26 poena 4 minute do kraja

Privitak/ci:
250830077.jpeg
250830077.jpeg [ 125.58 KiB | Pogledano 826 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 31 kol 2025, 11:24 

Machak je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Kupi naočale, na drugoj slici taliban nosi ratnu zelenu beterku patrijotske lige.

Netko igra Konferencijsku ligu, a netko ganja balun po bosanskim kupusištima.
Netko igra Eura i mundijale, a netko gleda iz fotelje.

Kakve veze stadion u Beogradu ima s europskim prvenstvima?
Nisam vidio da Srbi nosaju takve zastave na EP u nogometu, rukometu, košarci ili vaterpolu.
Ali dobro barem si priznao da kopirate Srbe i da ste isti kao oni.

Ma šta kažeš, a kod vas nema maltene hosovaca na utakmicama, nema naboja ko da u rat ide?
Pusti šuplju. Duša vam je gledati kako mi idemo, a za vas to vam je normalno.

Ne kopiramo nikog, mi smo ponosna Bosna i Hercegovina :bih

Pa ganja i taj Zrinjski balun po bosanskim kupusištima.

I ti opet o fudbalu, koncentriši se - tema je košarka :zubati

Lažeš ko Turčin, na utakmicama reprezentacije nema HOS zastava.
Ako i bude, kao što je onaj slučaj sa zastavom NDH to prijavljuje FARE i idu kazne.
Da ne govorim da mediji u Hrvatskoj to odmah osuđuju i prijavljuju kod vas veličaju.

Popušili 20 razlike od Španjolske, na EP se i jesu plasirali jer su igrali u grupi s jednako lošom Hrvatskom i domaćinom Ciprom.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2025, 11:28 

U biti protiv Gruzije im jedina šansa da prođu, sve ostale će izgubiti 20 razlike.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2025, 22:40 

Protiv Italijana dobro su odigrali sve do zadnjih 5 minuta kad im se igra raspala,sansu da prodju dalje moraju traziti protiv Gruzije dok protiv Grcke gube samo je pitanje sa koliko razlike ali da imaju sanse imaju,Island se odlicno drzao protiv Poljske dok je Izrael pobjedio vicesampiona OI,Avdija je odlican igrac kao sto mu je i otac u svoje vrijeme bio,bit ce zanimljivo jer su Nijemci,Turci,Srbija,Finska kao i Grcka bez poraza a Grci na Kipru igraju kao domacini sto im daje prednost protiv ostalih u grupi,meni su EP prvenstva jaca od SP ne samo u kosarci vec i u rukometu,vaterpolu,odbojci pa i u fudbalu ako se izuzmu Argentina i Brazil jer nema utakmice da je laka i svako svakog moze pobjediti iznenaditi kao sto je Gruzija pobjedila Spaniju a evo danas se i BiH drzala protiv uvijek nezgodnih Italijana sve do zadnjih 5 minuta

Vrh

PostPostano: 31 kol 2025, 22:46 

Inace bilo kakve zastave osim nacionalnih treba zabraniti,mislim da je na proslom EP u kosarci u Njemackoj kad je igarala BiH bilo zabranjeno unositi zastave sa ljiljanima ili ista sa tim macevima koja predstavlja tzv harmiju,to je stvar vec kompleksa.
Istina da se u domacima prvenstvima nose zastave raznih vojnih formacija ali to treba takodje zabraniti u klupskom sportu jer utakmice nisu ni vojna parada niti politicki miting stranaka ok je ako nosis nacionalnu zastavu pa i u klupskom takmicenju ali sad redati zastave vojni i paravojnih formacija nema smisla

Vrh

PostPostano: 31 kol 2025, 23:01 

Privitak:
Screenshot 2025-08-31 at 23-59-52 Profil korisnika Goouser827772711.png
Screenshot 2025-08-31 at 23-59-52 Profil korisnika Goouser827772711.png [ 9.51 KiB | Pogledano 710 put/a. ]

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 07:25 

jeremy10 je napisao/la:
Privitak:
Screenshot 2025-08-31 at 23-59-52 Profil korisnika Goouser827772711.png

slika

:aleale

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 08:34 

Kao što sam rekao od svih će popušiti 20 razlike, osim Gruzije, nema šanse da prođu skupinu.

Dva kola prije kraja i već ne ovise o sebi.
U najboljem slučaju za prolazak u zadnjem kolu bi morali dobiti Gruziju 18 razlike.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 09:53 

daramo je napisao/la:
Kao što sam rekao od svih će popušiti 20 razlike, osim Gruzije, nema šanse da prođu skupinu.

Dva kola prije kraja i već ne ovise o sebi.
U najboljem slučaju za prolazak u zadnjem kolu bi morali dobiti Gruziju 18 razlike.

Oni oduvijek zavise od drugih tako su i nastali,bez nekakvih guvernera visokih predstavnika gube smisao zivota

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 10:08 

Machak je napisao/la:
jeremy10 je napisao/la:
Privitak:
Privitak Screenshot 2025-08-31 at 23-59-52 Profil korisnika Goouser827772711.png više nije dostupan.

slika

:aleale

e ovo je za sportsku dijagnozu,33 godine od jednostranog proglasenja nezavisnosti nisu u stanju osvojiti jednu medalju na OI :eek :eek prosle godine na igrama u Parizu samo su dvije islamske drzave ispred Srbije po osvojenim medaljama i to Iran sa skoro 90 miliona stanovnika i Uzbekistan sa 38 miliona stanovnika a njima draga Turska na 64 mjestu takodje sa 90 miliona stanovnika,jedna Madjarska sa nesto vise od 10 miliona stanovnika imas u ukupnom zbiru vise medalja od pocetka OI nego sve islamske drzave zajedno,sto jasno pokazuje da je njima jedini cilj u zivot lagodan zivot na tudjoj grbaci,pljacki,dilanju narkotika,sadaki

Privitak/ci:
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.01.00.jpeg
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.01.00.jpeg [ 294.57 KiB | Pogledano 608 put/a. ]
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 10.54.11.jpeg
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 10.54.11.jpeg [ 134.48 KiB | Pogledano 608 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 10:22 

evo za ovaj rezultat nisam ni znao,citao sam da ce biti pripremna utakmica izmedju 23% i Srbije a sad vidim da je bolje da se nisu ni pojavili na terenu kao 1995 u Bugarskoj kad su se igrale kvalifikacije za EP 1995 u Grckoj i predali mec,oni stariji su im bili koliko toliko pametniji.
Njima je bolje da ciste zaostale mine,30 godina od zavrsetka rata a njima omladina gine od zaostalih mina koje nisu u stanju da ociste,naravno cekaju da to neko uradi za njih

Privitak/ci:
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.16.56.jpeg
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.16.56.jpeg [ 263.89 KiB | Pogledano 602 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 10:50 

Mnogo žuči sipaš, bosanski navijaču Srbije :zubati

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 11:04 

Machak je napisao/la:
Mnogo žuči sipaš, bosanski navijaču Srbije :zubati

Kosarkaska reprezentacija Srbije ima navijace sirom svijet jer je brend tako i medju mladim Turcima a vjerujem i medju mnogim poturicama dok ove vase baraz reprezentacije bilo rukometne,fudbalske ili sad kosarkaske sluze samo za razliku u golovima ili poenima,zato vam je najbolje drzati se onog sto vam je VRS nesebicno stvorila sjedecu odbojku a ide vam i takmicenje u jedenju cvaraka tu su vam prva tri mjesta uvijek osigurana :zubati
Nije losa ni ona lazna ekipa dijabeticara u malom fudbalu jbg steta sto ih neko izda pa su morali vratiti i medalje i trofeje a za moju zuci ne brini bolje brini da ne ucinis pogresan korak pa da nagazis na kakvu minu ali vjerujem da si ti davno pobjegao i tebi omiljenog trokutistana i sad lijepo zivis od kjafiske socijale i to vecina vas a niko da se zahvali djeneralu sto vam je omogucio kakav takav pristojan zivot i sto vas je lijepo raselio po svijetu iz svojih vukoebina

Sta kaze mali Turcin za Jokica.

Privitak/ci:
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.56.16.jpeg
Bildschirmfoto 2025-09-01 um 11.56.16.jpeg [ 262.61 KiB | Pogledano 584 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 11:07 

Vidi, Jokić je legenda, uostalom i on voli doći u BiH na ljetovanje, čovjek je raja.
Budi kao Jokić bar 10% i bićeš pravi čova :palacgore2

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 11:15 

Glede same utakmice, pa ti Talijani su dvaput zapaprili Srbiji u kratkom roku, prvo ih izbacili u Beogradu iz kvalifikacija za OI, a onda i na EURU ih izbace.
Kad ih krene šut, mogu dobiti svakog.
Mi smo pali zadnjih 5 minuta, klupa je jednostavno kratka i to je to. Bez Muse i još nekih igrača, teško je očekivati više.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 11:34 

Machak je napisao/la:
Vidi, Jokić je legenda, uostalom i on voli doći u BiH na ljetovanje, čovjek je raja.

Tacnije dolazi u Srpsku naravno budimo svi kao Jokic patriote

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 11:41 

SavaSavanovic je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Tacnije dolazi u Srpsku naravno budimo svi kao Jokic patriote

Tako je, u dio BiH poznat kao entitet RS :palacgore2

Jel Nole patriota što dolazi u Visoko?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 12:05 

Machak je napisao/la:
Glede same utakmice, pa ti Talijani su dvaput zapaprili Srbiji u kratkom roku, prvo ih izbacili u Beogradu iz kvalifikacija za OI, a onda i na EURU ih izbace.
Mi smo pali zadnjih 5 minuta, klupa je jednostavno kratka i to je to. Bez Muse i još nekih igrača, teško je očekivati više.

Istina to sam i napisao da vam se igra raspala zadnjih 5 minuta ali citajuci komentare kriv selektor kriv ovaj fali onaj ovaj je glupost ,igras sa onim cime raspolazes i ko je spreman i ko hoce a ako je Musa pravio termin za vjencanje tacno kad je i EP onda ga selektor ne treba vise zvati postenije je kao Jokic za vrijeme SP-a , ne mogu nisam fizicki i psihicki spreman to je posteno dok ovo sa Lukom Garzom dok mu je jedan od roditelja vodi porijeklo ili ima drzavljanstvo drzave za koju bi nastupao on nije naturalizovani igrac vec igrac koji vodi porijeklo iz drzave za koje hoce nastupati i naravno FIBA kao i FIFA pod hitno trebaju povecati broj kadra koji smije nasupati na takmicenjima bilo EP ili SP, kosarku na minimum 15 igraca jer se broj utakmica povecao u klupskim takmicenjima i brzo dolazi do povreda a reprezentacije nemaju pravo na zamjenu,bilo bi lijepo vidjeti da se povedu 2 3 najbolja juniora svih reprezentacija da se vec bace u vatru sto bi bilo dobro za sve,isto tako i na prvenstvima u rukometu,odbojici vaterpolu u svim timskim sportovima da se poveca kadar za pet igraca uz uslov da trojica budu juniorski reprezentativci,stalno se povecava broj ucesnika a kadar npr u kosraci ostaje isti kao i prije 50 godina 12 igraca,Borisa Simanic dobi udarac na zadnjem SP ostade bez bubrega Pesic nema pravo da zove drugog igraca i eto 11 njih sve do finala mislim da se jos jedan povrijedio na samom pocetku protiv Nijemaca e to 10 igraca.
Znamo svi da su na celu i FIFA i FIBA i IHF i ostalih sportskih svjetskih organizacija korumpirani banditi ali svi savezi trebaju biti slozni sastaviti zajednicki zahtjev i lijepo postaviti ultimatu ako se ne usvoje onda igrajte vi.
Gazde NBA klubova preziru ova takmicenja EP ili SP pa i OI ali tu nekako presute jer je OI nekako mjerilo za najbolje osim u fudbalu bas zbog tih povreda,sjecam se da je Nowitziki sam snosio troskove zdravstevnog osiguranja tokom EP ili SP da bi mogao igrati za Njemacku jer mu klub Dallas tokom ovih takmicenja nije pokrivao troskove zdravstvenog,mnogo toga ima za popraviti za dobrobit sporta kako pojedinacnog tako i ekipnog eno i Djokovic je trazio da se povecaju nagrade za sve ucesnike GS a da se pobjednicima smanje da bi ovi sto igraju losije imali za putne troskove smjestaj itd a on to zna najbolje koliko to novca kosta pogotvo u tenisu.
Profit je svakako upropastio klupski sport u Evropi u zemljama koje nisu bogate i mnogi dobri klubovi ili su ugaseni ili su pred gasenje ili su u dugovima,meni je to velika steta za sport za mlade i tesko da ce se to ikad popraviti dok ce jos mnogi klubovi nestati a uz njih i mnogi talentovanih sportista koji ce radje u kladionice ili kafane da trose svoje vrijeme.
Napisa ja mnogo toga ali ovo je mislim jedan od najvecih uzroka u drzavama ex YU pa i cijele istocne Evrope sto sve vise zaostajemo u sportu za bogatim drzavama

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 12:11 

Machak je napisao/la:

Istina to sam i napisao da vam se igra raspala zadnjih 5 minuta ali citajuci komentare kriv selektor kriv ovaj fali onaj ovaj je glupost ,igras sa onim cime raspolazes i ko je spreman i ko hoce a ako je Musa pravio termin za vjencanje tacno kad je i EP onda ga selektor ne treba vise zvati postenije je kao Jokic za vrijeme SP-a , ne mogu nisam fizicki i psihicki spreman to je posteno dok ovo sa Lukom Garzom dok mu je jedan od roditelja vodi porijeklo ili ima drzavljanstvo drzave za koju bi nastupao on nije naturalizovani igrac vec igrac koji vodi porijeklo iz drzave za koje hoce nastupati i naravno FIBA kao i FIFA pod hitno trebaju povecati broj kadra koji smije nasupati na takmicenjima bilo EP ili SP, kosarku na minimum 15 igraca jer se broj utakmica povecao u klupskim takmicenjima i brzo dolazi do povreda a reprezentacije nemaju pravo na zamjenu,bilo bi lijepo vidjeti da se povedu 2 3 najbolja juniora svih reprezentacija da se vec bace u vatru sto bi bilo dobro za sve,isto tako i na prvenstvima u rukometu,odbojici vaterpolu u svim timskim sportovima da se poveca kadar za pet igraca uz uslov da trojica budu juniorski reprezentativci,stalno se povecava broj ucesnika a kadar npr u kosraci ostaje isti kao i prije 50 godina 12 igraca,Borisa Simanic dobi udarac na zadnjem SP ostade bez bubrega Pesic nema pravo da zove drugog igraca i eto 11 njih sve do finala mislim da se jos jedan povrijedio na samom pocetku protiv Nijemaca e to 10 igraca.
Znamo svi da su na celu i FIFA i FIBA i IHF i ostalih sportskih svjetskih organizacija korumpirani banditi ali svi savezi trebaju biti slozni sastaviti zajednicki zahtjev i lijepo postaviti ultimatu ako se ne usvoje onda igrajte vi.
Gazde NBA klubova preziru ova takmicenja EP ili SP pa i OI ali tu nekako presute jer je OI nekako mjerilo za najbolje osim u fudbalu bas zbog tih povreda,sjecam se da je Nowitziki sam snosio troskove zdravstevnog osiguranja tokom EP ili SP da bi mogao igrati za Njemacku jer mu klub Dallas tokom ovih takmicenja nije pokrivao troskove zdravstvenog,mnogo toga ima za popraviti za dobrobit sporta kako pojedinacnog tako i ekipnog eno i Djokovic je trazio da se povecaju nagrade za sve ucesnike GS a da se pobjednicima smanje da bi ovi sto igraju losije imali za putne troskove smjestaj itd a on to zna najbolje koliko to novca kosta pogotvo u tenisu.
Profit je svakako upropastio klupski sport u Evropi u zemljama koje nisu bogate i mnogi dobri klubovi ili su ugaseni ili su pred gasenje ili su u dugovima,meni je to velika steta za sport za mlade i tesko da ce se to ikad popraviti dok ce jos mnogi klubovi nestati a uz njih i mnogi talentovanih sportista koji ce radje u kladionice ili kafane da trose svoje vrijeme.
Napisa ja mnogo toga ali ovo je mislim jedan od najvecih uzroka u drzavama ex YU pa i cijele istocne Evrope sto sve vise zaostajemo u sportu za bogatim drzavama

Pa vidi, selektor nije neka pljačka, kad pogledaš ko vodi druge ekipe, Španija recimo sa Scariolom.
Musa ima problem sa povredom, operisao je trbušni zid, nije bilo realno da igra.
Za Garzu se slažem, pa on ima više veze sa BiH (čak je i rođak Amara Alibegovića) nego li pola turske reprezentacije, al eto.
FIBA oštri kurac na nama.
Simanića mi je žao, njemu je praktično uništena karijera kad mu ona afrička sirovina odvali bubreg, al eto Srbija ima takvu širinu i on nije tad mogao upasti, e sad nakon povreda druga priča, al prošao voz.
Pa u Srbiji se to toliko i ne vidi pogotovo što se tiče košarke, dok smo mi već u krizi i poslije ove generacije ne znam šta će biti, djeca više ni ne igraju basket, eto možda ovaj mali Teletović povede neku novu generaciju, Mega bi mogla od njega napraviti nešto ako je imalo na ćaću.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 12:33 

Machak je napisao/la:

Pa vidi, selektor nije neka pljačka, kad pogledaš ko vodi druge ekipe, Španija recimo sa Scariolom.
Musa ima problem sa povredom, operisao je trbušni zid, nije bilo realno da igra.
Za Garzu se slažem, pa on ima više veze sa BiH (čak je i rođak Amara Alibegovića) nego li pola turske reprezentacije, al eto.
FIBA oštri kurac na nama.
Simanića mi je žao, njemu je praktično uništena karijera kad mu ona afrička sirovina odvali bubreg, al eto Srbija ima takvu širinu i on nije tad mogao upasti, e sad nakon povreda druga priča, al prošao voz.
Pa u Srbiji se to toliko i ne vidi pogotovo što se tiče košarke, dok smo mi već u krizi i poslije ove generacije ne znam šta će biti, djeca više ni ne igraju basket, eto možda ovaj mali Teletović povede neku novu generaciju, Mega bi mogla od njega napraviti nešto ako je imalo na ćaću.

Nekad treba imati hrabrost i preuzeti tim koji niko nece evo recimo Hrvatska pred SP 2018 svi su bjezali od funkcije selektora kad ih je promjenjeno ne znam ni ja vise koliko pa je neko negjde nasao Zlatka Dalica za koga tad nije ni vise od pola Hrvatske culo i brzo je slozio tim i evo ga 7 godina poslije i dalje vodi uspjesno reprezentaciju tako da ne treba sve svaliti na selektora i Srbije je poslije 2003 godine mjenjala i doveden Obradovic pa opet Ivkovic i nista a kako ce kad Jaric i ekipa drinkaju do 5 ujutru po kafanama,da znam da su Amar sin Teomana Alibegovica rodjaci tj sestra Teomana je udata za Lukinog oca i eto rodjaci a vode se kao da su stranci,to sam i napisao mnoga su tu trula pravila koja pod hitno treba mjenjati u pojedinacnom a pogotovo u ekipnom sportu,istina djeca vise nece da igraju a ne samo basekt nego bilo kakav sport to je bolest zapadne Evrope i zato djeca migranata uspjevaju jer im je to jedini izlaz iz siromastva dok djeca domacih etnickih bijelaca ne vole treninge sport vec igrice ovaj TikTok tako je i kod nas,dok smo bili klinci znali smo satima cekati i dohvacati lopte starijima dok se oni ne izigraju pa kad im dosadi ili kad se umore onda mi smijemo na teren i ljeti se igralo do navece dok se god imalo vidi i jedva cekas sljedeci dan da opet odigras koju igru pa zimi dobijemo kljuc od sale za fizicko i onda odbojku a toga danas koliko vidim vise nema,djeca koja i idu na treninge vec su uveliko poluprofesijonalci nema radosti u igri nema zara nema one pozitivne ljutnje na poraz jbg steta puni su prostori bivsih YU drazava dobih i talentovanih djecaka i djevojcica a vidimo kako su pukle nekadasnje sportske sile poput Rumunije,Bugarske,Madjarske,Ceske sjetimo se samo Bugara na SP u fudbalu 1994 pa i Rumuna Ceske na EP 1996 Madjara u rukometu bojim se da i nase prostore ceka ista sudbina ikao uvijek iskoci neki Jokic,Modric,Dzeko,DJokovic,Kostelicka ali to je neuporedivo malo kad je bilo takvih igraca sto se kaze na tone,vidjeti cemo sta ce biti ali ne mirise na dobro

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 13:07 

Nekad treba imati hrabrost i preuzeti tim koji niko nece evo recimo Hrvatska pred SP 2018 svi su bjezali od funkcije selektora kad ih je promjenjeno ne znam ni ja vise koliko pa je neko negjde nasao Zlatka Dalica za koga tad nije ni vise od pola Hrvatske culo i brzo je slozio tim i evo ga 7 godina poslije i dalje vodi uspjesno reprezentaciju tako da ne treba sve svaliti na selektora i Srbije je poslije 2003 godine mjenjala i doveden Obradovic pa opet Ivkovic i nista a kako ce kad Jaric i ekipa drinkaju do 5 ujutru po kafanama,da znam da su Amar sin Teomana Alibegovica rodjaci tj sestra Teomana je udata za Lukinog oca i eto rodjaci a vode se kao da su stranci,to sam i napisao mnoga su tu trula pravila koja pod hitno treba mjenjati u pojedinacnom a pogotovo u ekipnom sportu,istina djeca vise nece da igraju a ne samo basekt nego bilo kakav sport to je bolest zapadne Evrope i zato djeca migranata uspjevaju jer im je to jedini izlaz iz siromastva dok djeca domacih etnickih bijelaca ne vole treninge sport vec igrice ovaj TikTok tako je i kod nas,dok smo bili klinci znali smo satima cekati i dohvacati lopte starijima dok se oni ne izigraju pa kad im dosadi ili kad se umore onda mi smijemo na teren i ljeti se igralo do navece dok se god imalo vidi i jedva cekas sljedeci dan da opet odigras koju igru pa zimi dobijemo kljuc od sale za fizicko i onda odbojku a toga danas koliko vidim vise nema,djeca koja i idu na treninge vec su uveliko poluprofesijonalci nema radosti u igri nema zara nema one pozitivne ljutnje na poraz jbg steta puni su prostori bivsih YU drazava dobih i talentovanih djecaka i djevojcica a vidimo kako su pukle nekadasnje sportske sile poput Rumunije,Bugarske,Madjarske,Ceske sjetimo se samo Bugara na SP u fudbalu 1994 pa i Rumuna Ceske na EP 1996 Madjara u rukometu bojim se da i nase prostore ceka ista sudbina ikao uvijek iskoci neki Jokic,Modric,Dzeko,DJokovic,Kostelicka ali to je neuporedivo malo kad je bilo takvih igraca sto se kaze na tone,vidjeti cemo sta ce biti ali ne mirise na dobro

Stoji i to, al Aziz ga je baš usro sa Španijom, pa trebao je samo prepisati od Gruzije, a on ušao u utakmicu baš onako kako odgovara Španiji, igraj brze napade i šta se dogodi, oni te iskažnjavaju, a ti promašiš sve živo. Znači svaki laik je vidio da ne treba da igramo tako i on krene u minsko polje. E pa jbg.
Ma evo mi smo dali šansu Barbarezu u fudbalskoj reprezentaciji, čovjek nema nikakvog iskustva, zasad su rezultati dobri, al igra i nije nešto. Doduše, nema ni ekipu, predvodi Džeko od 40 godina, a zamjene ionako nema.
Ma dobro, Srbija ima pregršt odličnih košarkaških trenera, to su slatke muke. A teško je ukrotiti taj balkanski mentalitet, recimo da je to Hrvatima uspjelo u fudbalskoj reprezentaciji, ostalo...igrači na pripreme dolaze da se opuste, kafana, baklava, ćevapi.
Onda imaš kao vi kad odete na ovo zadnje SP u fudbalu, pa ispadne cijeli cirkus, ko da gledaš farmu uživo.

Tačno, ja se grozim praznih igrališta, gdje su ta djeca, nekad je bilo po 10 ekipa na basketu, nisi mogao doći nared kad ispadneš, danas nema niko.
Mi da kažem stari konji smo do skoro organizovali termine, al i to onaj se oženio, djeca, obaveze, neko tamo neko ovamo i nema više ni termina.
A ova djeca koja kao i treniraju, eto pomenuh malog Teletovića, on je usmjeren od početka, al sumnjam da ima očev žar i želju.
Tako i ova djeca koja recimo treniraju u Akademiji FKS ili pak u Željinoj omladinskoj školi, nema tu onog istinskog žara i želje, to je više neko guranje roditelja i onda nije to to.
Pomenuti su svakako izuzeci, al što kažeš ubuduće neće biti ni njih.
Što se tiče same košarke, mislim da za Srbiju nema zime, ipak se ulaže i tu su i zvijezde, Jokić, Bogdanović, mislim da su oni idoli djeci nešto tipa Ronalda u fudbalu.
Ako ih ne odvuče tiktok i ostala sranja u kontra smjeru.
Mišljenja sam da će se u neko dogledno vrijeme sport derogirati i da će i to preći u fazu da igraju neki roboti ili tako nešto.
Mislim, koji je motiv nekom da ganja loptu, a ima 250 miliona dolara? Nema to više smisla.
90-te su bile zlatno doba sporta, Jordan, Ronaldo, romantika koji god sport pomeneš. Pa pogledaj tadašnju Zvezdu, od domaćih igrača bio sastavljen supertim.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 13:09 

Jeb.em li ti orjunašku mater Rađa, ABA ligu i tvoje posjete Sarajevo film festivalu sa onom splitskom štracom...
kad vidim jebeni Island, Portugal, Belgiju, Cipar na EP, a Hrvatske nema, čak i pored toga što su izbačene/hendikepirane Rusija i Ukrajina također bez nastupa i mi toliko slabi da se nismo mogli plasirati, a doslovce 3/4 Europe nastupa, dakle svi koji znaju šutnuti loptu prema košu.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 13:13 

kiler je napisao/la:
Jeb.em li ti orjunašku mater Rađa, ABA ligu i tvoje posjete Sarajevo film festivalu sa onom splitskom štracom...
kad vidim jebeni Island, Portugal, Belgiju, Cipar na EP, a Hrvatske nema, čak i pored toga što su izbačene/hendikepirane Rusija i Ukrajina također bez nastupa i mi toliko slabi da se nismo mogli plasirati, a doslovce 3/4 Europe nastupa, dakle svi koji znaju šutnuti loptu prema košu.

Šta Sarajevo ima s tim, na kraju su Bosnu isfurali, bh košarka je imala više štete nego koristi od te lige, praktično je ugašena domaća liga.
Tu je najviše profitirala Srbija i njihovi klubovi, iako se i oni bune kao šta ćemo mi u ovoj ligi.
Al što se tiče hr reprezentacije, ne znam šta je tu ABA kriva, pa vi imate NBA petorku i opet po nekakvim pretkvalifikacijama patnja sa Danskom i ostalim košarkaškim ''velesilama''.
Teško za objasniti.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 13:15 

Valjda ti je jasno da NBA igrači većinom ne mogu igrati kvalifikacije.
ABA liga je žešći promašaj.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2025, 13:21 

Kako nema...dok je bio na čelu Saveza sve mu je bilo važnije od napretka hrvatske košarke.
Njemu, Stojku i Joki Vrankoviću.
Počelo je kao lagani pad , a Rađa se za to vrijeme naslikavao sa Hadžibegom po crvenom tepihu.
U ABA ligi su prodali Zvezdi mjesto u Euroligi, kad je Cibona bila prvak ABA-e 2014. i tada je krenuo pravi pad hrvatske košarke.
Zato smo ovdje gdje i jesmo 10 godina kasnije.
Naravno da su za to krivi tadašnji čelnici HKS-a.
Tko bi drugi bio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: