|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 172 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tuta
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 11 sij 2016, 21:38 |
|
|
daramo je napisao/la: Kad od amidže i granice čujem da govore srpsko-hrvatski onda priznajem poraz i to od dragosti Priznali ili ne priznali, i dalje voze stojadina.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 11 sij 2016, 22:02 |
|
|
joe enter je napisao/la: daramo je napisao/la: Znači koristiti svoje riječi je nacizam a tuđe posuđenice je baš ok, nisi freak ono baš si cool i moderna faca, pravi građanin svijeta.
Što malo ne bi o bošnjačkom nacizmu on je baš lahko probavljiv i razumljiv svakom insanu. Ili malo o novokomponovanom srpskom prekodrinskom ekavizmu ili smatranju svih nevlaških narječja govornom manom ili stranim jezikom.
Brini se ti za bosanski jezik bolje izmišljati slavenske riječinego koristiti turske, engleske ili njemačke gdje nije potrebno.
U ostalom taj "nacizam" je zastupljen i u njemačkom, francuskom, talijanskom i svim većim jezicima, zašto se onda i manji ne bi štitili.
Baš zanimljivo o jezičnom nacizmu govori govornik izmišljenog jezika, mi izmišljamo riječi vi ste izmislili cijeli jezik. Odbrana jezika je izmišljena stvar od strane određenih politički klika i elita zarad ovaljvanja patke narodu i time skrećući sapravih problema. Nemački jezik ima više anglizama nego srpski i hrvatski zajedno. Za Frnacuze sam objasnio koji su im motivi za "odbranu" jezika , i svi ti motivi su NEJEZIČKI kao i kod svih drugih naroda koji imaju potrebu nekog kurca braniti. Ako neko smisli kompjuter(srp-računar , hrv-računalo) nove generacije , ti možeš istog momenta pre nego što sve izađe javno na internet da ga nazoveš "Daramo", i ako se uvreži među Hrvatima to je legitmna i prava hrvatska reč. Međutim ako već bude neka uvrežena strana reč za taj novi kompjuter , a ti hoćeš da je menjaš jer eto tebe živcira što je strana i misliš da je hrvatska sklepanica,zaglupnica,priglupnica,... bolja za govornike hrvatskog jezika , onda je to problem jer odakle iblo kome pravo nametati bilo šta i da je baš reč koju su smislili jezikoslovci ona prava. Priemra radi , u srpskom jeziku je ušla reč "umiroviti" i gotovo se jednako koristi danas kao i penzionisati. To je strani hrvatski izraz , i on je postao sastavni deo srpskog leksika. I sad treba da dođe neki idiotski srpski jezikoslovac i kaže :" Hm,...ova reč mi ne zvuči srpski , sad ću ja malo uz srpsku rakiju i srpsko meze naći pravi pravcati adekvatni srpski izraz i zamenu za umiroviti" , koji naravno trebaju svi Srbi daprihvate jer eto on zna kak Srbi trebaju pravilnio govoriti i koje su prave srpske reči. Ovo što rade ti izmišljatori jer relikt 19.veka kad nisu postojali stadradni jezici i kad je 90% ljudi bilo nepismeno i neobrazovano , a sva pamet i sve kulturno je izlazilo iz latinskog,grčkog i jezika koji su stupali na scenu kao što su nemački,englaski i francuski. Šulek kad je izmišljao reči ponukan Česima i Rusima je imao razlog i sve to njergovo imalo nekog smisla , ali i tad je već bio kritikovan jer je uhvatio da menja leksik koji je već bio uvrežen kod Hrvata i kod ostalih. Da su jezikoslovci selektivni i da su im motivi nejzeički govori i činjenica da neće menjati ono što su njima prihvatljive tuđice već samo one koje oni zamisle da su neprijateljsake za jezik. U hrvatski jezik zadnjih decenija je ušla reč "dućan(turcizam)" , ona je doduše postajala ranije kod BiH-Hrvata,Dalmoša i onih iz Zagore, ali zadnjih godina je ušla totalno u hrvatski jezik i danas imamo "zagrebačke dućane" koji ranije nikad nisu postojali. Isto sam onim jezičarima koji su govorili o srpskim i hrvatskim rečima kao zasebnim dao jasne primere kako reči kruže,odlaze i dolaze, pa sam priložio tekstove fra Jukića gde sve vrvi od "srpskih" reči. Evo: https://imagizer.imageshack.us/v2/377x651q90/560/gvodje.jpgJesu li pirinač,govžđe i fabrika srpske reči?? Jesu li pirininač,gvožđe i fabrika stare hrvatske reči koje su hrvatski odbacili jer čim ih korisiti fra Jukić znači da su stare i bilo bi glupo da ih je on prepisao od Srba?? Moze se gledati kao, ajmo reci, stupidna obrana jezika. Moje misljenje je, da je ponuda. Nesto narod prihvati i koristi a nesto ne. Na drugu stranu, zar smo tako siromasni da ne mozemo svoju rijec stvoriti za nesto novo? Odgovor: Definitivno nismo. Primjer "computer", koristim i "kompjuter" i "racunar" i "racunalo" itd. Kako kad. Zar je trebalo ostati samo na "kompjuter" ? To bi bila onda neka vrsta cenzure ili limitiranja.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 11 sij 2016, 22:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39347 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne ne smiješ to koristi onda si nacist i nisi cool, najočitiji primjer otvorenosti hrvatskog jezika je riješ zrakoplov koja je došla u zavod od običnog građanina a kasnije je prihvaćena od jezikoslovaca te je i veoma dobro zaživjela u govoru.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 12 sij 2016, 09:38 |
|
|
Ne može netko tvrditi da su hrvatski i srpski dva odvojena jezika, a onda ismijavati naprimjer bosanski jezik. Jer ako postoje hrvatski i srpski to automatski znači da postoje i bosanski i crnogorski jezik. Ili ako ovi ne postoje onda znači da su u pravu oni koji to sve nazivaju srpsko-hrvatski.
Ne znam zašto ne bi postojalo jedno i drugo pa neka svatko zove kako hoće. Naprimjer u Skandinaviji možeš reći i norveški ili švedski jezik, a možeš reći i skandinavski jezik i nitko te neće mrko gledati zbog toga jer oni i sami koriste taj temin.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 12:35 |
|
|
Mislin da su najslicniji norveski i danski, ne svedski i norveski, te da je dugo postojala diskusija medj' norveskin i danskin jezikoslovcima jel' norveski dialekt danskoga ili ne.
Uz to, meni je zanimljiv razvoj diskusije, najveci kriticari bilo kakvog odaljenja hrvatskog jezika od srpsko-hrvatskog su itekako politicki motivirani, dal' su zagovornici ideje jugoslavenstva u bilo kakvon obliku, iliti pobornici Bosansko Hercegovacke nacije bilo kakvog oblika.
Znaci, kritika je politicki motivirana, koliko forsiranje bilo politicko motivirano.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 14:15 |
|
|
U švedskoj pokrajini Skane se govori danskim dijalektom, ta pokrajina je prije bila dio Danske.
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Forumašš je napisao/la: U švedskoj pokrajini Skane se govori danskim dijalektom, ta pokrajina je prije bila dio Danske. Zapravo pošveđenim istočno-danskim dijalektom. Kao i u pokrajinama Halland i Blekinge. To je odvajkada bila danska zemlja.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:24 |
|
|
Amidza je napisao/la: Forumašš je napisao/la: U švedskoj pokrajini Skane se govori danskim dijalektom, ta pokrajina je prije bila dio Danske. Zapravo pošveđenim istočno-danskim dijalektom. Kao i u pokrajinama Halland i Blekinge. To je odvajkada bila danska zemlja. Vidi amidze kako je zavolio svoju otadzbinu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59886 Lokacija: DAZP HQ
|
Vujadin je napisao/la: Amidza je napisao/la: Zapravo pošveđenim istočno-danskim dijalektom. Kao i u pokrajinama Halland i Blekinge. To je odvajkada bila danska zemlja.
Vidi amidze kako je zavolio svoju otadzbinu. šta nije Šveđanin? meni sliči na dansku petu kolonu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:30 |
|
|
dudu je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Vidi amidze kako je zavolio svoju otadzbinu. šta nije Šveđanin? meni sliči na dansku petu kolonu. Pa da, peta kolona. Primili ga, othranili, i sad bi da odvaja Skaniju i prekraja granice. Mucki provokator.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Vujadin je napisao/la: Amidza je napisao/la: Zapravo pošveđenim istočno-danskim dijalektom. Kao i u pokrajinama Halland i Blekinge. To je odvajkada bila danska zemlja.
Vidi amidze kako je zavolio svoju otadzbinu. Rekao bi ipak da sam se odupreo asimilaciji kao nasrtajima majevičkih srba na Teočak 1992-1995. A što se tice južne danske pokrajine, samo sam se nadovezao na upis kolege Forumašša.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:38 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Mislin da su najslicniji norveski i danski, ne svedski i norveski, te da je dugo postojala diskusija medj' norveskin i danskin jezikoslovcima jel' norveski dialekt danskoga ili ne.
Uz to, meni je zanimljiv razvoj diskusije, najveci kriticari bilo kakvog odaljenja hrvatskog jezika od srpsko-hrvatskog su itekako politicki motivirani, dal' su zagovornici ideje jugoslavenstva u bilo kakvon obliku, iliti pobornici Bosansko Hercegovacke nacije bilo kakvog oblika.
Znaci, kritika je politicki motivirana, koliko forsiranje bilo politicko motivirano. Švedski i Norveški su u govoru sličniji jedni drugima. Danski i Norveški u gramatici. Šveđani daleko bolje razumiju Norvežane od Danaca.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:40 |
|
|
Amidza je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Vidi amidze kako je zavolio svoju otadzbinu. Rekao bi ipak da sam se odupreo asimilaciji kao nasrtajima majevičkih srba na Teočak 1992-1995. A što se tice južne danske pokrajine, samo sam se nadovezao na upis kolege Forumašša. Ti jesi, ali tvoji potomci su asimilovani 100%. E sad, da li u Svedjane, ili preko islama u brzorastucu afroazijsku populaciju, ostaje da se vidi. Ostade mali narodcic od 1,5 miliona muslimana u BiH sa tendencijom daljeg pada.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:42 |
|
|
Amidza je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Mislin da su najslicniji norveski i danski, ne svedski i norveski, te da je dugo postojala diskusija medj' norveskin i danskin jezikoslovcima jel' norveski dialekt danskoga ili ne.
Znaci, kritika je politicki motivirana, koliko forsiranje bilo politicko motivirano. Švedski i Norveški su u govoru sličniji jedni drugima. Danski i Norveški u gramatici. Šveđani daleko bolje razumiju Norvežane od Danaca. Pa Norvezani imaju dva sluzbena govora: bukmol i ninorsk. Uputi nas malo bolje.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:44 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Amidza je napisao/la:
Rekao bi ipak da sam se odupreo asimilaciji kao nasrtajima majevičkih srba na Teočak 1992-1995. A što se tice južne danske pokrajine, samo sam se nadovezao na upis kolege Forumašša.
Ti jesi, ali tvoji potomci su asimilovani 100%. E sad, da li u Svedjane, ili preko islama u brzorastucu afroazijsku populaciju, ostaje da se vidi. Ostade mali narodcic od 1,5 muslimana u BiH sa tendencijom daljeg pada. Kada bi usporedio Srbe i Hrvate, kojih ovdje ima mnogo, s Bošnjacima ovdje, ovi prvi navedeni su se u znatno većem opsegu asimilirali. Za ovo drugo, bumo videli...
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 15:52 |
|
|
Amidza je napisao/la: Za ovo drugo, bumo videli...
Mnogo ste se zajebali kad ste se udruzili sa Hrvatima i krenuli protiv Srba. Sad snosite posljedice. Za cetvrtinu vas je manje u odnosu na 1991, nestali sa 2/3 teritorije.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 16:04 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Amidza je napisao/la: Za ovo drugo, bumo videli...
Mnogo ste se zajebali kad ste se udruzili sa Hrvatima i krenuli protiv Srba. Sad snosite posljedice. Za cetvrtinu vas je manje u odnosu na 1991, nestali sa 2/3 teritorije. Na kraju rata držali 32,75% teritorije BiH. A FBiH pretvorena u de facto bošnjački entitet. S brojkama bi opreznije dok ne izade popis stanovništva. Po tome smo znatno bolje prošli od njih. Kako je rs 2/3 teritorije?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 16:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39347 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dobro si priznao dok su Hrvati ustali prvi protiv agresije vi ste računali koga se više isplati napasti pa krenuli na slabijeg, normalno da smo lošije prošli. Ali sve se vrati, trebat ćete vi opet Hrvate ali ćete ovaj put dobiti da ne kažem šta.
Ali eto hamidža misli da ih četnici ne bi dirali da su pristali na Veliku Srbiju, oni si već 1914. imali plan za vas posebno za tvoje Podrinje koji su i ostvarili u zadnjem ratu.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 16:46 |
|
|
daramo je napisao/la: Dobro si priznao dok su Hrvati ustali prvi protiv agresije vi ste računali koga se više isplati napasti pa krenuli na slabijeg, normalno da smo lošije prošli. Ali sve se vrati, trebat ćete vi opet Hrvate ali ćete ovaj put dobiti da ne kažem šta.
Ali eto hamidža misli da ih četnici ne bi dirali da su pristali na Veliku Srbiju, oni si već 1914. imali plan za vas posebno za tvoje Podrinje koji su i ostvarili u zadnjem ratu. Nu ovog padobranca. Valjda tako mislis i da se Izetbegoviceva izjava o tome da ovo nije nas rat odnosi na napad na selo Ravno a ne na apelaciju Bosnjacima da se ne odazivaju na poziv za mobilizaciju u rat u Hrvatskoj? Ovo o tome da smo mi krenuli na vas i o velikoj Srbiji necu ni spominjati, jer je teska glupost. Nigdje nisam spominjao ostanak u krnjoj Jugoslaviji, to su tvoje rijeci koje si mi stavio u usta, a ja cu tebi staviti nesto drugo u stau prestanes li prijetiti novim ratnim sukobima.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 17:02 |
|
|
Stavi ti to svom Svenu skupa s bošnjačkim entitetom. Ne bi tebe čete dirale, za sve su to krivi Hrvati, ko vas bre bolan posvadi, mogao su taman biti ponosan srbomuhamedanac.
Nego ti malo prouči kako je hrvatska delegacija reagirala kad su im Srbi rekli šta planiraju pri ulasku vojske kraljevine Srbije u Podrinje.
To za rat ti nema šta prijetit Hrvat nas rat niti zanima niti ga možemo voditi, to jedino vas i pojedine Srbe puca.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 17:23 |
|
|
daramo je napisao/la: Stavi ti to svom Svenu skupa s bošnjačkim entitetom. Ne bi tebe čete dirale, za sve su to krivi Hrvati, ko vas bre bolan posvadi, mogao su taman biti ponosan srbomuhamedanac.
Nego ti malo prouči kako je hrvatska delegacija reagirala kad su im Srbi rekli šta planiraju pri ulasku vojske kraljevine Srbije u Podrinje.
To za rat ti nema šta prijetit Hrvat nas rat niti zanima niti ga možemo voditi, to jedino vas i pojedine Srbe puca. Poselamio te Sven mahsuz iz hrvatskog udruzenja Matija Gubec iz Stockohlma. Ti si spominjao slijedeci put. Ne ja. Kako ne zelite i ne mozete, na temi o balistickim raketama se najavljuju raketiranja Federacije i Nisa...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jezicno cistunstvo Postano: 17 sij 2016, 21:09 |
|
|
Tuta je napisao/la: Inače, da pitam Cehu i sve koji misle da su hrvatski i srpski različiti jezici... Kojim su jezikom govorili Hrvati ili katolici u BiH koji su uredno jezik nazivali bosanskim, vrlo često. Naravno, jezični nacionalisti bi trebali samim tim priznat da postoji basanski jezik. Ja znam objašnjenje, ali čekam *** da se upetljaju. Daramo je jednom prizno da Srbi i Hrvati govore jedan hrvatsko-srpski jezik. Ne znam šta sad misli... Možda se uplašio pa progovorio hrvatski. Hrvati u BiH su govorili ili; a) dijalektima hrvatskog, to su ti one raznorazne šćakavice i ikavice b) hrvatskim standardom, to ti je ona zapadna novoštokavica jekavskog refleksa jata. Bošnjački me iskreno ne zanima, ali ispada da je to jekavski istočno-zapadni novoštokavski mix. Kaftanzoglio je napisao/la: Ne može netko tvrditi da su hrvatski i srpski dva odvojena jezika, a onda ismijavati naprimjer bosanski jezik. Jer ako postoje hrvatski i srpski to automatski znači da postoje i bosanski i crnogorski jezik. Ili ako ovi ne postoje onda znači da su u pravu oni koji to sve nazivaju srpsko-hrvatski.
Imaš 4 standarda, ali do svakog naroda je da se utvrdi gdje su granice. Naravno, imaš i rubne/prijelazne dijalekte. Amidza" Švedski i Norveški su u govoru sličniji jedni drugima. Danski i Norveški u gramatici. Šveđani daleko bolje razumiju Norvežane od Danaca.[/quote] Norveški (bokmal) je prozvan i kao danski sa švedskim naglaskom/izgovorom. Tako da griješiš. [quote="Vujadin je napisao/la: Pa Norvezani imaju dva sluzbena govora: bukmol i ninorsk. Uputi nas malo bolje. Ovaj drugi je "originalan" norveški i srodan islandskom (islanđani su iseljeni Norvežani ). Samo to je palo na 10-15% populacije.
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Jezično čistunstvo Postano: 17 sij 2016, 21:29 |
|
|
Jezično čistunstvo u Hrvata uzelo je pogrješan smijer. Čistunstvo je opravdano i korisno ako je praćeno obogaćivanjem jezika novotvorenicama. Za primjer bih uzeo mađarski nyelvújítás s kraja 18. i početka 19. stoljeća. Tvorba novih 10 000 riječi i širenje korištenja dijalektalnih riječi na cijelo mađarsko govorno područje. S tim se stidljivo krenulo kod nas u vrijeme Tuđmana i onda zapelo. Od čistunstva je ostalo samo ono negativno, sakaćenje jezika protjerivanjem tuđica, bez istovremene nadopune.
Hrvatski je ostao prezatvoren. Umjesto da koristimo i srbizme i sve ostale slavizme za novotvorenice, djelomično im mijenjamo značenje (ako postoji istoznačnica u hrvatskom) kako bi pokrili praznine u jeziku, bježi se od istih ko vrag od tamjana dok istovremeno jezik postaje pidgin zbog utjecaja engleskog, poglavito u polju elektronike, a i u svem drugom.
Hrvatskom treba ekspanzija. Jedini je od južnoslavenskih jezika sposoban za takvo nešto. Progutati i dobar dio slovenskog i srpskog pa čak i makedonskog tj. bugarskog u posvemašnjoj obnovi/nadgradnji jezika. To je nemoguće dok god kolo vode s jedne strane oni koji bi samo mijenjali hrvatske inačice riječi srbizmima (ne u svrhu nadgradnje, nego s ciljem ostvaranja neprežaljenog s-h konstrukta) i s druge strane oni koji se od toga "brane" lišavanjem hrvatskog svake naznake srbizma, često najlošijom metodom od svih, polu-administrativnim putem tj. pravopisom.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Jezično čistunstvo Postano: 17 sij 2016, 21:31 |
|
|
Citat: Hrvati u BiH su govorili ili; a) dijalektima hrvatskog, to su ti one raznorazne šćakavice i ikavice b) hrvatskim standardom, to ti je ona zapadna novoštokavica jekavskog refleksa jata. Otkuda da je ikavski dijalekt hrvatski? Istočnohercegovački dijalekt je i srpski standard.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Jezično čistunstvo Postano: 17 sij 2016, 21:35 |
|
|
To za drugi put hamidža čini mi se opet ćete nespremni zijevati na Hrvate i čuditi se, stvarno ste ludi ako mislite da će Srbi dovijeka s vama dijeliti ovu nakaradu. Te su rakete zna svatko za obranu ako istočna barbarska plemena nešto agresivno pokušaju jer poznaju samo taj jezik.
Znači Norvezani govore nametnutim danskim govorom ili je taj govor bio autohtoni na nekim područjima Norveške?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|