HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 pro 2024, 04:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 151 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi snimaju film ‘Oluja‘..
PostPostano: 11 kol 2023, 00:33 

Bobovac je napisao/la:
Netko spomenu da je ovo film ranga Lepa sela lepo gore...

"Lepa sela lepa gore" nije ratni film, već više životno-situacioni sa elementima komedije.

Svakakao LSLG je filmčina za ovo, uz dužno poštovanje

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 00:38 

Nije ni ovo ratni film već trash parada.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 00:44 

VBA2024 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Debeli me isto iritirao, navijao sam da što prije ispadne, ali na kraju shvatiš da je i on dobar glumac jer je izvuko i tu emociju iritacije.

Debeli je tu za mitologiju. Realno je trebao ispast već kod one Counter-Strike akcije jer je čisto skakutao ispred nišana. Najkasnije kad bježe vozilom. Pa ga i pogode u šumi, ali on nastavlja bez rane.

Dok mu iz zraka ne pobiješ sve ništa mu, a i tad samo psihički padne. Taj samo sam sebe može fizički usmrtit.

Podsjetio me na Bud Spencera

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 00:45 

:sega

A Ilija Terrence Hill, štima :thumbup1

(Sad tek razumijem onu scenu kad se penje uz brdo oklizne se padne i udari glavom od kamen i nastavi kao da ništa nije bilo :zubati )

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 07:00 

[
Citat:
quote="Robbie MO"]

Prolazna ocjena jedino za Majku-babu blizanaca, ali samo zbog fascinacije i misterija koliko je mračna osoba, gotovo štriga, inzistira od drugog sina (praktički ga ritualno žrtvuje) da riskira život i ide među "ustaše" da razriješi ubojstvo prvog sina, ne može nimalo pričekat, npr. da završi ogromna protivnička vojna operacija, kao i sami rat? Samo jedna od nelogičnosti.

Najveća nelogičnost je kada je Profiter krenuo nekim svojim putem, nisam uhvatio trenutak filma kada je objašnjeno zašto (neki od vas pišu da je dobio dojavu da će biti gađana kolona iz aviona, tko može imati takvu dojavu :zubati jebačke veze )
Citat:

To je nešto na tragu srpske mitologije - biranje nebeske umjesto zemaljske Srbije. U ovom slučaju , biranje smrti i osvete umjesto života. Ne znam jeste li primjetili, selo odakle su glavni junaci se zove Kosovo.
Ali ne slažem se da je majka trebala pričekati jer to počinje nekoliko dana prije Oluje pa nije znala ni da će ista početi ni kada će rat biti završen.

Dakako da je Braco profiter teško mogao dobiti takvu dojavu. On je očito dobio dojavu da sutra počinje Oluja što objašnjava veliku žurbu u kojoj je krenuo. On je krenuo tim putem jer se htio sresti sa Borom i Dževadom, a koji su ga trebali prebaciti preko granica u Vojvodinu. Tko zna konim putovima. Jedino logičko objašnjenje bi bilo da je dan prije Oluje njemu bilo nemoguće legalno preći granice ( prema RS pa onda prema Srbiji.)

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 07:12 

Bosonosorg je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Netko spomenu da je ovo film ranga Lepa sela lepo gore...

"Lepa sela lepa gore" nije ratni film, već više životno-situacioni sa elementima komedije.

Svakakao LSLG je filmčina za ovo, uz dužno poštovanje

Lepa sela... nije ratni film.?

LoLić.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 07:22 

VBA2024 je napisao/la:
Braco antiheroj, kupi simpatije valjda tako što u šumi polusvjestan spašava život Iliji kao da je usred salonskog obračuna. Inače osoblje HV-a se misteriozno pojavljuje i nestaje onako kako to odgovara herojima i antiherojima filma.

Meni je on najači i najzanimljiviji lik u filmu.

Braco profiter kao i svaki negativac ili antiheroj sebe iskupljuje i katarzu doživljava tragedijom tj smrću kćerke što je simbolički prikazano "krštenjem" u onoj kaljuži u kojoj on odbacuje sve materijalno.
Mada realno on ni prije nije neki pravi negativac već više nešto u stilu seronje iz susjedstva. Ipak je on pomogao dječaku na samom početku filma a i kasnije je pomagao Iljinoj obitelji, htio ih povesti sa sobom preko Bore i Dzevada.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 10:26 

Sada saam pokašao da odgledam taj film, ne ide. Takva patetika, izvještačenost nepodnošljivi su za iole normalnog čovjeka.
A kada se sjetimo legendarnih srpskih filmova i glumaca iz osamdesetih.
Sada probili su svako dno u svim aspektima svog društva

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 11:03 

Hvala Bogu pa su naši prestali radit takve cringe filmove sad rade samo sumorne negledljive drame. Srbi su svoju filmsku industriju srozali i sad se samo sramote oće to kad se politika umiša.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 11:47 

VBA2024 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Debeli me isto iritirao, navijao sam da što prije ispadne, ali na kraju shvatiš da je i on dobar glumac jer je izvuko i tu emociju iritacije.

Debeli je tu za mitologiju. Realno je trebao ispast već kod one Counter-Strike akcije jer je čisto skakutao ispred nišana. Najkasnije kad bježe vozilom. Pa ga i pogode u šumi, ali on nastavlja bez rane.

Dok mu iz zraka ne pobiješ sve ništa mu, a i tad samo psihički padne. Taj samo sam sebe može fizički usmrtit.

Ima šlauf pa mu ne mogu ništa.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 11:49 

Ne znam šta se bunite, film ionako nije namenjen za Hrvatsku publiku

Kao da mi sad gledamo ono smeće od Aide, niđe veze. Svako u svoj tor, kao BiH.

Što se tiče filma produkcija top, plot onako osrednje. 6 / 10.

Produkcija bi bila top da su su snimali na autentičniji lokacijama .
U Republici Srpskj npr -

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 11:54 

Amiđa je napisao/la:
Kakve babe? Zar nisu pobili sve babe nakon oluje?

Zašto bi pobili babe, kada su babe bile na našoj strani?!

Nakon proboja, krećemo se u koloni kroz neko selo i babe se naslonile na ogradu, gledaju nas i viču: "Pomoz Bog djeco! Pomoz Bog djeco!".

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 11:56 

Da li je i za ovaj filmski uradak štogod uplatilo Obuljenkino ministarstvo "kulture" i HAVC?

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:15 

Uz duzno postovanje prema nevinim zrtvama "Oluje", pitam se stvarno do kad se nasi narodcici misle medjusobno gadjati zlocinima i zrtvama. Triest godina prodje a jos uvijek identitetska politika u prvom redu a ne dizanje zivotnog standarda i socijalne teme..ustvari ono sto je bitno za bistvovanje svakog pojedinca na tim prelijepim prostorima.

Nisam jos nacisto da li je to do tih naroda ili je zaista samo jednostavan recept politickih elita koji na taj nacin skrecu paznju sa vlastitih neuspjeha. Tesko za reci. Kad vidim forum, onda bih rekao da je to do tih naroda i da su ljudi jednostavno stoka, kao sto rece Dzoni Stulic prije no sto je napustio te prostore, ali nekako ne mogu da svarim da bas vecina ljudi moze biti tako pokvarena, ili bolje reci sludjena.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:20 

A sta ce islamisti nego bit sluđeni takva je to ideologija.

Mi u EU smo krenuli dalje marginalno se bavimo ratom, kad slavimo dan pobjede i to je to.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:23 

Imota je napisao/la:
Hvala Bogu pa su naši prestali radit takve cringe filmove sad rade samo sumorne negledljive drame. Srbi su svoju filmsku industriju srozali i sad se samo sramote oće to kad se politika umiša.

Naši rade one depresivne, nema radnje, nema ništa, glavni glumac sirotan masne kose, puši, pije, luta, usporen je, škrt na riječima, ali kad priča ljut je i suje, ženski lik je unezvjeren, sjeban život, nema kučeta ni mačeta, ne zna bi li bila s tim likom ili ne, može li bolje, plače, odlazi pa se vraća, muškog ništa ne jebe. Jedno se ipak na kraju ubije i kraj.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:27 

Dok sam bio mladji, pogotovo iz perspektive "dijaspore", tj. nekog ko je neposredno pogodjen ratom ali ga je ipak uspio izbjeci (bio sam dijete), sam te zajebancije odozdo znao upijati. Sve u zelji da shvatim sta se tu desavalo i sta je sve to ustvari bilo.

Kupovao novine, od onog sranja Ljiljana, preko Dana, pa cak do cetnickih "Pogleda". Citao knjige, gledao dokumentarce i naravno sve te filmove.

U medjuvremenu mi se sve to toliko zgadilo, da ne kazem dosadilo, da sam ovu "Aidu" pregledao za nepunih 5 minuta. I to samo zato sto je stajala kao prijedlog na Amazon Prime-u. Dakle samo na preskoke od scene do scene..tu i tamo stao na pola minute i to je to. I to je jos i filmcina za ovo sranje o "Oluji". Mislim da ni nevine zrtve "Oluje", koliko god da ona bila oslobadjajuci akt za Hrvate i najveci dio Bosnjaka, nisu zasluzile ovakav shund.

Onaj film od Andjeline Dzoli nisam gledao duze od 3 minute. Ustvari se cudim kako to ikom moze jos biti zanimljivo i ne cudim se omladini sto je poludila na turbofolk i provode kad im je alternativa koja im se nudi OVO.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:46 

nesorta je napisao/la:
Sada saam pokašao da odgledam taj film, ne ide. Takva patetika, izvještačenost nepodnošljivi su za iole normalnog čovjeka.
A kada se sjetimo legendarnih srpskih filmova i glumaca iz osamdesetih.

Prestao sam biti filmofil odavno, no ne razumijem tu fascinaciju srpskim filmovima 80ih (ni bilo kojim iz jugoslavenske kinematografije bilo kad.).

Ti navodno značajni filmovi su samo balkanska verzija čeških iz 60-70ih, s dodatnim elementom klauniranja, kreveljenja i burgijanja.

Kad je na TV nekad bio "Maratonci trče počasni krug", nisam izdržao više od 15-20 minuta zbog dosade- sve karikaturalna stilizacija i kreveljenje. Čak je moja pokojna majka rekla: Kakva je ovo glupost, pa Srbi u to doba, ako su bili pod nečijim utjecajem, to je bila francuska kultura. Ove gluparije s Amerikancima nemaju veze ni s čim.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 12:57 

Da napišem nešto što sam i prije, a da ne bude dugačko.
Estetik Woelflin je rekao odavno: Fim je slikovnica života za nepismene- i bio je u pravu.

Odgledavši ne znam koliko filmovi, jasno vidim- ne ću ići u razglabanja:

* filmovi brzo stare zbog promjena tehnologije i ukusa

* klasici su sad teško gledljivi, uz napor- npr. Hitchcock, Bunuel, a jedino možda Bergman ostaje živ u nekim djelima

* niz tzv. kultnih filmova je ili regionalan ili teško gledljiv- Građanim kane, Casablanca

* u zadnjih možda 30-40 g., svi su filmovi amerikanizirani po jeziku, glumi, kameri, prekidima scena, muzici ...i potpuno se, čak u ambicioznijima, izgubilo autorstvo. Dok lako možete prepoznati filmove Fellinija, Bergmana, Leonea, ...ovi od Nolana ili bilo kog drugoh su isti, mogao ih je raditi bilo koji režiser. Nema nikakve individualnosti u filmotvortsvu.

* nakon većih iskustva s tom vrstom- svaki film je više ili manje dosadan. Kao npr. znanstvena fantastika u literaturi nakon 25. Ako tko čita znan fan s 30, 40, 50...taj je retardiran.

Tu se mogu pogledati samo isječci ili parodije, ostalo je gubljenje vremena.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 13:08 

Haram je napisao/la:
Dok sam bio mladji, pogotovo iz perspektive "dijaspore", tj. nekog ko je neposredno pogodjen ratom ali ga je ipak uspio izbjeci (bio sam dijete), sam te zajebancije odozdo znao upijati. Sve u zelji da shvatim sta se tu desavalo i sta je sve to ustvari bilo.

Kupovao novine, od onog sranja Ljiljana, preko Dana, pa cak do cetnickih "Pogleda". Citao knjige, gledao dokumentarce i naravno sve te filmove.

U medjuvremenu mi se sve to toliko zgadilo, da ne kazem dosadilo, da sam ovu "Aidu" pregledao za nepunih 5 minuta. I to samo zato sto je stajala kao prijedlog na Amazon Prime-u. Dakle samo na preskoke od scene do scene..tu i tamo stao na pola minute i to je to. I to je jos i filmcina za ovo sranje o "Oluji". Mislim da ni nevine zrtve "Oluje", koliko god da ona bila oslobadjajuci akt za Hrvate i najveci dio Bosnjaka, nisu zasluzile ovakav shund.

Onaj film od Andjeline Dzoli nisam gledao duze od 3 minute. Ustvari se cudim kako to ikom moze jos biti zanimljivo i ne cudim se omladini sto je poludila na turbofolk i provode kad im je alternativa koja im se nudi OVO.

Ista špranca .
U Aidi Srbi zločinci , u Olulji svi Hrvati Ustaše .

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 13:35 

sera je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Ista špranca .
U Aidi Srbi zločinci , u Olulji svi Hrvati Ustaše .

Razlika je izmedju "Srbi zlocinci" i "Svi Srbi zlocinci".

To sto neki, a nadam se da ne spadas u njih - nisi dugo na forumu, ne mogu da prihvate cinjenicu da su najveci dio zlocina pocinili pojedinci iz redova srpskog naroda, je stvar kolektivno psiholoske prirode. Ja ne krivim "sve Srbe" niti "Srbe per se".

No, kao sto rekoh, nisam pogledao ni jedan od tih filmova kako valja, tako da ne zelim ulaziti u rasprave o detaljima. Radje cu po deseti put pogledati Bitku na Neretvi iako je radjena u nekritickom duhu socrealizma, nego te novotarije izrasle na grobovima balkanskih etnovjerskih plemena.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 20:29 

Bobovac je napisao/la:
Lepa sela... nije ratni film.?

LoLić.

naravno da nije, to što se dešava tokom rata ne znači da je ratni film

film se fokusira na razvoju likova i njihovim dijalozima, a rat je samo situacija u kojoj su se zadesili

Vrh

PostPostano: 11 kol 2023, 20:29 

nesorta je napisao/la:

Još uvek gledate naše filmove po bioskopima, dok mi ne znamo nijedan HR film. Po tome se bar ništa nije promenilo :kava

Vrh

PostPostano: 13 kol 2023, 21:56 

Još uvek gledate naše filmove po bioskopima,

ja se ne sjećam kad je bio neki srpski fulm u kinu kod nas

Vrh

PostPostano: 14 kol 2023, 16:18 

Poslednji je bio Južni Vetar i bio je jedno vrem gledaniji od vaši filmova .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 151 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: