|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 77 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 18:38 |
|
|
joe enter je napisao/la: Njihov je mozakpreviše mali za shvatiti takvo šta , pa onda šatro nalaze mi neku "manu" jer mi ništa drugo ne mogu prilepiti.

_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 18:47 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Da osvojim milijune procedura bi bila sljedeća: 1. Nitko ne smije znati da sam dobio, ni rođena mater. 2. Sirotinja neće dobiti ništa. 3. Odseliti daleko odavde i uživati u nekoj normalnoj zemlji. 4. Eventualno investirati u neke sigurnije stvari, investicijske fondove ili bar uložiti lovu u švicarsku banku i živjeti dijelom od kamata.5. Iz daleka povremeno slati koju kintu najugroženijoj bližoj rodbini pod izgovrom da me je "vani krenulo".  E pa zajebo si se Bobovče , koliko se sećam zakon kaže da bilo koji dobitak na lutriji se ne može iznosti i trošiti van zemlje gde je dobijen. Tako da možeš ulagati i trošiti novac od lutrije u Banja Luci i Sarajevu , i to je neko inostranstvo. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 19:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26558 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
joe enter je napisao/la: E pa zajebo si se Bobovče , koliko se sećam zakon kaže da bilo koji dobitak na lutriji se ne može iznosti i trošiti van zemlje gde je dobijen.
Slabo se sjećaš.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 19:08 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21655 Lokacija: među zvijezdama
|
Djole, ja i Zadar zivimo u demokratski uredjenim drzavama. Dobitak na lotu bi završio oporezovan, no nikakva mafija me ne bi silovala, pretukla, ubila ili reketarila. Te srpske scenarije iz crnih kronika molim te ne čitaj više  Loše djeluju!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 19:13 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: E pa zajebo si se Bobovče , koliko se sećam zakon kaže da bilo koji dobitak na lutriji se ne može iznosti i trošiti van zemlje gde je dobijen.
Slabo se sjećaš. I to ti je odgovor?! , pa ako se slaob sećam onda to dokaži. Nisam odavno o ovoj temi razmišljao , ali znam da je nekada ranije uvek bila ta priča da ne možeš izneti novac od dobitka na lutriji(mislim na velike svote) i trošiti ga negde u inostranstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 20:11 |
|
|
Spicko bi sve u sekundi
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 20:58 |
|
|
joe enter je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Da osvojim milijune procedura bi bila sljedeća: 1. Nitko ne smije znati da sam dobio, ni rođena mater. 2. Sirotinja neće dobiti ništa. 3. Odseliti daleko odavde i uživati u nekoj normalnoj zemlji. 4. Eventualno investirati u neke sigurnije stvari, investicijske fondove ili bar uložiti lovu u švicarsku banku i živjeti dijelom od kamata.5. Iz daleka povremeno slati koju kintu najugroženijoj bližoj rodbini pod izgovrom da me je "vani krenulo".  E pa zajebo si se Bobovče , koliko se sećam zakon kaže da bilo koji dobitak na lutriji se ne može iznosti i trošiti van zemlje gde je dobijen. Tako da možeš ulagati i trošiti novac od lutrije u Banja Luci i Sarajevu , i to je neko inostranstvo.  Bobo trola po ministarski. Ono on je najgori i najbezosjećajniji sebičnjak. Tko vas ne zna  A ono obojca njezni momci!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 21:10 |
|
|
Citat: Po statistikama preko 80% srećnih dobitnika ovakvih zgoditaka završi u siromaštvu Osiromaše jer odmah počnu sve trošiti u stilu-DAJ SVEGA  ,donekle slično kao kod novobogatih tajkuna. Puni želja i snova lako spiskaju svu lovu jer misle da je beskonačna. Dogodi se u stvari fenomen da se odvoje od svoje stare socijalne mreže, a u novoj puno bogatijoj socijalnoj mreži ne budu do kraja prihvaćeni. Nisu rasli sa tim bogatstvom i jednostavno se ne znaju nositi sa njim. Dobitak na lotu za te "sretnike" u većini slučajeva znači gubitak pa mogu reći svega.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 22:02 |
|
|
Wind je napisao/la: Citat: Po statistikama preko 80% srećnih dobitnika ovakvih zgoditaka završi u siromaštvu Osiromaše jer odmah počnu sve trošiti u stilu-DAJ SVEGA  ,donekle slično kao kod novobogatih tajkuna. Puni želja i snova lako spiskaju svu lovu jer misle da je beskonačna. Dogodi se u stvari fenomen da se odvoje od svoje stare socijalne mreže, a u novoj puno bogatijoj socijalnoj mreži ne budu do kraja prihvaćeni. Nisu rasli sa tim bogatstvom i jednostavno se ne znaju nositi sa njim. Dobitak na lotu za te "sretnike" u većini slučajeva znači gubitak pa mogu reći svega. Wind , aj da probamo da rekonstruišemo moguću priču kako bi sve izgledalo kad bi dobila 2 meleona evra. Sediš uveče sa porodicom ispred sokoćala i čekaš izvlačenje binga , većina ukućana je skeptična i baš ih briga što ti kupuješ tikete binga. I odjednom ti vrisneš :"Bingooo" , i svi ukućani prvo u neverici se zbune a onda i oni skoče i počnu vrištati i veseliti se. I za nepuno pola minuta komšinica dođe na vrata i pita :"Ej komšije jel sve u redu , čujem neka cika i vriska pa reko da nije ne daj bože nešto se desilo?" , a ti onda svima u kući kažeš :"Ćut,ćut,..tiho,tiho" i otvoriš vrata i kažeš komšinci "Ma nije ništa , nešto se zezamo i svađamo oko politike i muzike , ne brini , aj laku noć". I onda kreće ludilo , jel čula komšinica ili ne , hoćemo li večeras stricu javiti ili ćemo ćutati , a šta ako već neko zna pa da zovemo nekog da nas čuva , a šta ako taj koji bi nas čuvao dođe i opljačka i poubija nas , mlađi sin se prodere :"Hoću auto i to odmah" , tata kaže da pričekamo jedno pola godine , ćerka neće ni da čuje nego hoće odmah stan u glavnom gradu , ....... I sutra se svi probude sa srčanom manom , ili sa pištoljem u rukama , i dalje ne znaju šta će. 
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 22:19 |
|
|
Od kad sam počela igrati loto posvađana sam preventivno sa svim susjedima. 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 22:30 |
|
|
Wind je napisao/la: Od kad sam počela igrati loto posvađana sam preventivno sa svim susjedima.  Ti ne znaš za mulitgalaktički fenomen da komšijima,rodbini,prijateljima,školskim drugovima,poznanicima se uduplaju i čula sluha,mirisa,vida , pa i dodira kad se izvlače brojevi lota. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 22:36 |
|
|
joe enter je napisao/la: Wind je napisao/la: Osiromaše jer odmah počnu sve trošiti u stilu-DAJ SVEGA  ,donekle slično kao kod novobogatih tajkuna. Puni želja i snova lako spiskaju svu lovu jer misle da je beskonačna. Dogodi se u stvari fenomen da se odvoje od svoje stare socijalne mreže, a u novoj puno bogatijoj socijalnoj mreži ne budu do kraja prihvaćeni. Nisu rasli sa tim bogatstvom i jednostavno se ne znaju nositi sa njim. Dobitak na lotu za te "sretnike" u većini slučajeva znači gubitak pa mogu reći svega. Wind , aj da probamo da rekonstruišemo moguću priču kako bi sve izgledalo kad bi dobila 2 meleona evra. Sediš uveče sa porodicom ispred sokoćala i čekaš izvlačenje binga , većina ukućana je skeptična i baš ih briga što ti kupuješ tikete binga. I odjednom ti vrisneš :"Bingooo" , i svi ukućani prvo u neverici se zbune a onda i oni skoče i počnu vrištati i veseliti se. I za nepuno pola minuta komšinica dođe na vrata i pita :"Ej komšije jel sve u redu , čujem neka cika i vriska pa reko da nije ne daj bože nešto se desilo?" , a ti onda svima u kući kažeš :"Ćut,ćut,..tiho,tiho" i otvoriš vrata i kažeš komšinci "Ma nije ništa , nešto se zezamo i svađamo oko politike i muzike , ne brini , aj laku noć". I onda kreće ludilo , jel čula komšinica ili ne , hoćemo li večeras stricu javiti ili ćemo ćutati , a šta ako već neko zna pa da zovemo nekog da nas čuva , a šta ako taj koji bi nas čuvao dođe i opljačka i poubija nas , mlađi sin se prodere :"Hoću auto i to odmah" , tata kaže da pričekamo jedno pola godine , ćerka neće ni da čuje nego hoće odmah stan u glavnom gradu , ....... I sutra se svi probude sa srčanom manom , ili sa pištoljem u rukama , i dalje ne znaju šta će.  Jel ti ono reče da društvo napreduje? 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 31 sij 2014, 23:10 |
|
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 01 vel 2014, 00:57 |
|
|
Mislite da bi dobitak na Lotu riješio sve vaše probleme? Onda u nastavku pročitajte priče ljudi čiji su životi postali čak i gori nakon što su postali superbogati. Svi su oni, naime, u kratko vrijeme uspjeli izgubiti sav dobitak.
Businesss Insider donosi listu od 17 dobitnika lota koji dobitkom nisu riješili ama baš ništa u životu, ili su si novostečenim bogatstvom prouzrokovali ogromne porbleme.
1. Bivšoj konobarici Tondi Lynn Dickerson dobitak na lotu obio se o glavu kada je dobit odbila podijeliti s ostalim svojim kolegicama. Tondi je dobitni listić dobila od svoga gosta, kao i njezine kolegice, no samo je njezin bio dobitan, te je, zanemarujući usmeni dogovor, dobitak ostavila samo za sebe. Dickerson je sav svoj dobitak stavila u korporaciju u kojoj je njezina obitelj imala 51 posto dionica. No, to ju je koštalo poreza od 1.119.347,90 dolara.
2. Kada je Suzanne Mullins osvojila na lotu 1993., odlučila je zatražiti isplatu u ratama. Ubrzo se našla u dugu kojeg je sanirala korištenjem pristiglih rata. Mullins nikada nije isplatila dug. Tvrtka kojoj je bila dužna podigla je tužbu i dobila je, a Mullins je bila dužna platiti im 154 tisuće dolara. No, to se nikada nije dogodilo jer Mullins više nije imala imovine.
3. Građevinski radnik Americo Lopes osvojio je dobitak na lotu u New Jerseyu, te dao otkaz na poslu lažući kolegama da mora na operaciju stopala. No, nevolja je bila u tome da je već prije bilo dogovoreno da će podijeliti dobitak. Priča je dobila sudski epilog, nepovoljan po Lopesa - dobitak je morao podijeliti sa svojim kolegama.
4. Ibi Roncailoli iz Ontarija osvojila je 1991. pet milijuna dolara na lotu, ali nije kazala svome mužu kako je odlučila potrošiti novac. Kada je njezin suprug, ginekolog, doznao da je Ibi dala dva milijuna dolara od dobitka djetetu kojeg je u tajnosti imala s drugim muškarcem, otrovao ju je tabletama protiv bolova. Suprug je proglašen krivim za ubojstvo, a navodno je Ibinu obitelj zamolio da plati za njezin pogreb.
5. Evelyn Adams je '80.-ih godina prošlog stoljeća imala nevjerojatnu sreću - dvaput je dobila na lotu. Jednom 1985., a drugi put 1986. Osvojila je tako 5,4 milijuna dolara, ali je sve prokockala u Atlantic Cityju. Dans živi u prikolici.
6. Michael Carroll osvojio je 2002. britanski jackpot u vrijednosti od 9,7 milijuna funti, odnosno 15 milijuna dolara. No, sklonost trošenju na kokain, zabave, kurve i automobile, vratila ga je na početnu točku u roku od pet godina. Posljednje što se moglo čuti od ovog bivšeg čistača, jest da se nadao da će dobiti svoj stari posao nazad.
7. 2002. godine građevinski poduzetnik iz Zapadne Virginije Andrew Jackson Whittaker osvojio je 315 milijuna dolara na lotu, od čega mu je nakon poreza ostalo 114 milijuna. Dva puta su ga napali pljačkaši i odnijeli po 745.000 dolara, pa ga je jedna žena tužila zbog seksualnog napastovanja, također i jedna kockarnica iz Atlantic Cityja, pa je i tu ostao bez milijun i pol. Ostavila ga je žena, unuka mu se predozirala, a kći umrla pod nerazjašnjenim okolnostima. Novac je potrošen kroz četiri godine. Kada su ga pitali o svemu, kazao je da bi volio da je pokidao listić.
8. Pentekostalni propovjednik Billy Bob Harrell osvojio je 1997. jackpot u iznosu od 31 milijuna dolara. Isprva, život je postao dobar Harrellu - kupio je ranč, još šest kuća i neke nove automobile. Ali, kao i mnogi drugi osvajači na lutriji, jednostavno nije mogao reći "ne", kada su ga ljudi pitali da im posudi novac. Kasnije se razveo, a zatim i počinio samoubojstvo.
9. 1989. Willi Hurt je osvojio 3,1 milijuna dolara na lutriji u Michiganu. Dvije godine kasnije se razveo, izgubio je skrbništvo nad svojom djecom, optužen je za pokušaj ubojstva te se navukao na kokain i crack. Na ovisnost je i potrošio sav dobitak.
10. Kada je Denis Rosi osvojila iznos od 3,1 milijuna dolara u Kaliforniji, svoga je muža ostavila bez objašnjenja. Thomas je znao da je nešto posrijedi, ali se svejedeno složio da će se razvesti. Dvije godine kasnije otkrio je istinu i tužio svoju bivšu suprugu. Presuda je bila u njegovu korist i nazad je dobio svaki cent.
11. Janite Lee koja je iz Južne Koreje emigrirala u Ameriku na lotu dobiveni iznos od 18 milijuna dolara uspjela je potrošiti u roku od deset godina. Novac je dijelila šakom i kapom, no nesreća je bila u tome što je voljela i kockati. 2001. proglasila je bankrot.
12. Rođeni Velšanin Luka Pittard osvojio je 2006. jackpot od 1,3 milijuna funti. I sav je novac potrošio na putovanje na Kanarske otoke, vjenčanje i kuću. Godinu i pol kasnije bio je prisiljen zaposliti se u McDonald'su. Kaže da je sretan.
13. 1988. godine William Post u Pennsylvaniji osvojio je dobitak od 16,2 milijuna dolara. No, počela se nizati jedna loša stvar za drugom. Bivša djevojka ga je tužila tražeći dio dobitka i dobila, njegov je brat angažirao ubojicu u nadi da će naslijediti dio dobitka, rođaci su ga neprestano tražili novac. U roku od godinu dana Post je bio milijun dolara u dugu.
14. Gerald Muswagon je 1998. osvojio 10 milijuna dolara na lotu u Kanadi, ali u roku sedam godina sve je spiskao na piće i tulumarenje. Zbog grižnje savjesti, Muswagon se objesio u garaži svojih roditelja 2005.
15. Alex i Rhoda Toth osvojili su 13 milijuna dolara na jackpotu u Floridi 1990. U roku od 15 godina postali su siromašni. Proglasili su bankrot te su optuženi za utaju poreza. Alex je preminuo prije nego što je njegov slučaj završio na sudu, a Rhoda je na kraju odslužila dvije godine u zatvoru.
16. Vivian Nicholson osvojila je 1961. godine 152.300 funti. Ogroman dio novca potrošila je na skupe haljine. Udavala se pet puta, propila se, pa pokušala počiniti samoubojstvo. Danas živi od male mirovine.
17. Callie Rogers imala je samo 16 godina kada je 2003. osvojila 1,9 milijuna funti na britanskoj lutriji - bila je premlada da bi znala kako potrošiti taj novac. Postala je majka dvoje djece, a novac je potrošila na tulumarenje, putovanja i poklone za prijatelje. Tri puta je pokušala samoubojstvo i umalo ostala bez skrbništva nad djecom. Sada radi kao čistačica i navodno je pred bankrotom.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 01 vel 2014, 19:17 |
|
|
Sve ove tragične priče mogu da se opišu jednom riječju - pohlepa, kako onih koji su dobili, tako i onih koji su se njih da kažem navrzli mada sve ove priče su ekstremni slučajevi koji uglavnom su vezani za područje Amerike, kao i za taj dio svijeta uopšte tako da, što se tiče ovog našeg dijela svijeta, em niko nije dobio recimo naprimjer 100 miliona evra na lutriji, em niko se ovdje zbog toga nije ubio ili ja nikada nisam takvu vijest imao prilike da pročitam u našoj dnevnoj štampi tako da ni ti slučajevi koji su se desili tamo negdje na drugom kraju svijeta nisu česta pojava kod onih koji su dobili na lotou, već samo neke od priča koje su završile tragično. Novac jeste prokletstvo, ali samo u rukama onih koji su i sami prokleti tako da ne može novac čovjeku da nametne prokletsvo onome ko nije proklet već onome koji je i prije novca bio što bi narod rekao alav na pare. 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 01 vel 2014, 21:20 |
|
|
Ne treba mi 105 mil kn, nisam nikad težila takvom bogatstvu... Da ipak kojim slučajem dobijem tako veliki novac na lutriji, potrošila bih naravno jedan manji dio, ali ne na nikakve vile i luksuzne aute. Kupila bih sigurno novi auto, s obzirom da sam trenutno ostala bez svog. Zapravo najveći dio onog što bih namijenila za trošenje, bih potrošila na putovanja. Počastila nečim svoje najbliže.. Inače ne bih mijenjala svoj način života, i dalje bih radila. Možda ne ovaj posao, ali otvorila bih neki svoj manji biznis. Sasvim sigurno ne bih novac spiskala bezveze. Onaj dio koji bih ostavila, bio mi mi skupljao kamate u banci  I to bih potrošila na neke projekte u humanitarne svrhe. Imam neke ideje, ali jako bih pazila da taj novac bude dobro utrošen. Ne bih bezveze uplatila nekoj žnj organizaciji, samo da si "olakšam savjest" da sam nešto dala.. I dio bih naravno ostavila sebi i svojoj obitelji za crne dane 
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 02 vel 2014, 10:35 |
|
|
Nema niti jednog svabe medju ovim bolidima
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 03 vel 2014, 18:45 |
|
|
1. obišao svijet 2. kupio harem 3. osnovao 10 srpskih kozačkih sela od Negotina (Negotino, ne Negotin) do Petrovca  Za početak 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 03 vel 2014, 21:05 |
|
|
Legenda kaže: - jedne godine u Njemačkoj je neki tip osvojio nekih ne znam točno, silu miliona maraka na lutriji. Taj novac je potrošio mudro, izgradio je lanac javnih WC-a, kako bi i šira društvena zajednica imala koristi... a usput i da mu se seru na sreću, jer je taj dobitak dobio u 85-oj godini života!
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 11 vel 2014, 23:34 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Otvorila bih u Stocu veliku fabriku za preradu voća i povrća, znači sokovi, džemovi, salate itd. Zaposlila bih pola Stočana i ne bih išla po nacionalnom ključu tita mi, nego bih birala ovako ugrožene porodice, a od svih poljoprivrednika u stolačkoj opštini otkupljivala bih voće i povrće da se više ne ponižavaju na čapljinskoj pijaci. Naravno, sa svima prethodno napraviti ugovor da se neko ne bi raspojasao pa zasadio 3 000 stabala trešanja npr. A dio novca bih uložila u mito tj podmitila bih koga god treba da mi pomogne u prodaji, posebno izvozu proizvoda vani 
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 12 vel 2014, 07:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sayuri je napisao/la: od svih poljoprivrednika u stolačkoj opštini otkupljivala bih voće i povrće da se više ne ponižavaju na čapljinskoj pijaci. Ko ih ponižava, nisam primjetio ništa drukčije od svih ostalih pijaca, izuzev možda nedostatka tezgi, većina je prodavala skoro cijele kutije direktno iz svog kombija.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 13 vel 2014, 01:58 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Sjedi 1! Koji si broj u dnevniku?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 13 vel 2014, 08:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sayuri je napisao/la: Sjedi 1! Koji si broj u dnevniku? Ne kontam, da pozovem Wind da dešifira ovo pitanje? Misliš da ne razumijem situaciju jer moji problemi nisu i neće biti na dnevniku, šta li?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 16 vel 2014, 04:07 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6645 Lokacija: Izvan sebe
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Mislite da bi dobitak na Lotu riješio sve vaše probleme? Onda u nastavku pročitajte priče ljudi čiji su životi postali čak i gori nakon što su postali superbogati. Svi su oni, naime, u kratko vrijeme uspjeli izgubiti sav dobitak.
Businesss Insider donosi listu od 17 dobitnika lota koji dobitkom nisu riješili ama baš ništa u životu, ili su si novostečenim bogatstvom prouzrokovali ogromne porbleme.
1. Bivšoj konobarici Tondi Lynn Dickerson dobitak na lotu obio se o glavu kada je dobit odbila podijeliti s ostalim svojim kolegicama. Tondi je dobitni listić dobila od svoga gosta, kao i njezine kolegice, no samo je njezin bio dobitan, te je, zanemarujući usmeni dogovor, dobitak ostavila samo za sebe. Dickerson je sav svoj dobitak stavila u korporaciju u kojoj je njezina obitelj imala 51 posto dionica. No, to ju je koštalo poreza od 1.119.347,90 dolara.
2. Kada je Suzanne Mullins osvojila na lotu 1993., odlučila je zatražiti isplatu u ratama. Ubrzo se našla u dugu kojeg je sanirala korištenjem pristiglih rata. Mullins nikada nije isplatila dug. Tvrtka kojoj je bila dužna podigla je tužbu i dobila je, a Mullins je bila dužna platiti im 154 tisuće dolara. No, to se nikada nije dogodilo jer Mullins više nije imala imovine.
3. Građevinski radnik Americo Lopes osvojio je dobitak na lotu u New Jerseyu, te dao otkaz na poslu lažući kolegama da mora na operaciju stopala. No, nevolja je bila u tome da je već prije bilo dogovoreno da će podijeliti dobitak. Priča je dobila sudski epilog, nepovoljan po Lopesa - dobitak je morao podijeliti sa svojim kolegama.
4. Ibi Roncailoli iz Ontarija osvojila je 1991. pet milijuna dolara na lotu, ali nije kazala svome mužu kako je odlučila potrošiti novac. Kada je njezin suprug, ginekolog, doznao da je Ibi dala dva milijuna dolara od dobitka djetetu kojeg je u tajnosti imala s drugim muškarcem, otrovao ju je tabletama protiv bolova. Suprug je proglašen krivim za ubojstvo, a navodno je Ibinu obitelj zamolio da plati za njezin pogreb.
5. Evelyn Adams je '80.-ih godina prošlog stoljeća imala nevjerojatnu sreću - dvaput je dobila na lotu. Jednom 1985., a drugi put 1986. Osvojila je tako 5,4 milijuna dolara, ali je sve prokockala u Atlantic Cityju. Dans živi u prikolici.
6. Michael Carroll osvojio je 2002. britanski jackpot u vrijednosti od 9,7 milijuna funti, odnosno 15 milijuna dolara. No, sklonost trošenju na kokain, zabave, kurve i automobile, vratila ga je na početnu točku u roku od pet godina. Posljednje što se moglo čuti od ovog bivšeg čistača, jest da se nadao da će dobiti svoj stari posao nazad.
7. 2002. godine građevinski poduzetnik iz Zapadne Virginije Andrew Jackson Whittaker osvojio je 315 milijuna dolara na lotu, od čega mu je nakon poreza ostalo 114 milijuna. Dva puta su ga napali pljačkaši i odnijeli po 745.000 dolara, pa ga je jedna žena tužila zbog seksualnog napastovanja, također i jedna kockarnica iz Atlantic Cityja, pa je i tu ostao bez milijun i pol. Ostavila ga je žena, unuka mu se predozirala, a kći umrla pod nerazjašnjenim okolnostima. Novac je potrošen kroz četiri godine. Kada su ga pitali o svemu, kazao je da bi volio da je pokidao listić.
8. Pentekostalni propovjednik Billy Bob Harrell osvojio je 1997. jackpot u iznosu od 31 milijuna dolara. Isprva, život je postao dobar Harrellu - kupio je ranč, još šest kuća i neke nove automobile. Ali, kao i mnogi drugi osvajači na lutriji, jednostavno nije mogao reći "ne", kada su ga ljudi pitali da im posudi novac. Kasnije se razveo, a zatim i počinio samoubojstvo.
9. 1989. Willi Hurt je osvojio 3,1 milijuna dolara na lutriji u Michiganu. Dvije godine kasnije se razveo, izgubio je skrbništvo nad svojom djecom, optužen je za pokušaj ubojstva te se navukao na kokain i crack. Na ovisnost je i potrošio sav dobitak.
10. Kada je Denis Rosi osvojila iznos od 3,1 milijuna dolara u Kaliforniji, svoga je muža ostavila bez objašnjenja. Thomas je znao da je nešto posrijedi, ali se svejedeno složio da će se razvesti. Dvije godine kasnije otkrio je istinu i tužio svoju bivšu suprugu. Presuda je bila u njegovu korist i nazad je dobio svaki cent.
11. Janite Lee koja je iz Južne Koreje emigrirala u Ameriku na lotu dobiveni iznos od 18 milijuna dolara uspjela je potrošiti u roku od deset godina. Novac je dijelila šakom i kapom, no nesreća je bila u tome što je voljela i kockati. 2001. proglasila je bankrot.
12. Rođeni Velšanin Luka Pittard osvojio je 2006. jackpot od 1,3 milijuna funti. I sav je novac potrošio na putovanje na Kanarske otoke, vjenčanje i kuću. Godinu i pol kasnije bio je prisiljen zaposliti se u McDonald'su. Kaže da je sretan.
13. 1988. godine William Post u Pennsylvaniji osvojio je dobitak od 16,2 milijuna dolara. No, počela se nizati jedna loša stvar za drugom. Bivša djevojka ga je tužila tražeći dio dobitka i dobila, njegov je brat angažirao ubojicu u nadi da će naslijediti dio dobitka, rođaci su ga neprestano tražili novac. U roku od godinu dana Post je bio milijun dolara u dugu.
14. Gerald Muswagon je 1998. osvojio 10 milijuna dolara na lotu u Kanadi, ali u roku sedam godina sve je spiskao na piće i tulumarenje. Zbog grižnje savjesti, Muswagon se objesio u garaži svojih roditelja 2005.
15. Alex i Rhoda Toth osvojili su 13 milijuna dolara na jackpotu u Floridi 1990. U roku od 15 godina postali su siromašni. Proglasili su bankrot te su optuženi za utaju poreza. Alex je preminuo prije nego što je njegov slučaj završio na sudu, a Rhoda je na kraju odslužila dvije godine u zatvoru.
16. Vivian Nicholson osvojila je 1961. godine 152.300 funti. Ogroman dio novca potrošila je na skupe haljine. Udavala se pet puta, propila se, pa pokušala počiniti samoubojstvo. Danas živi od male mirovine.
17. Callie Rogers imala je samo 16 godina kada je 2003. osvojila 1,9 milijuna funti na britanskoj lutriji - bila je premlada da bi znala kako potrošiti taj novac. Postala je majka dvoje djece, a novac je potrošila na tulumarenje, putovanja i poklone za prijatelje. Tri puta je pokušala samoubojstvo i umalo ostala bez skrbništva nad djecom. Sada radi kao čistačica i navodno je pred bankrotom. Pa ovo je dokaz da se isplati dobiti milione na igrama na srecu i da ne preti nikakva opasnost.Sto si od svega scrca zelim. Da pojasnim. Ako na primjer samo u njemackoj na lotu i drugim igrama godinsnje bude najmanje oko 80 milionera pa puta 40 godina su cca 3200 milionera pa puta recimo cca 100 drzava to su 320 000 milionera onda ovih par slucajeva su prihvatljiva kolateralna steta kod slabih karaktera.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Da osvojite slučajno.... Postano: 16 vel 2014, 15:40 |
|
|
Pokrpao bih dugove, rješio stambeno pitanje i onda sjeo i razmišljao kako da povećam vrijednost kapitala. Ulagao bih u one poslove koje su malo razičniji.
Živio bih malo bolje nego sada, nikakva skupa auta, odjeća itd. Godišnje bih pomogao ljudima koji žive u siromaštvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|