|
|
Stranica: 38/50.
|
[ 1248 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Croato
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 04 lip 2025, 22:56 |
|
|
|
Je li kao Ljubljana ili manji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 05 lip 2025, 21:04 |
|
|
Ateist je napisao/la: Ima puno Rusa i ruski se čuje skoro u jednakoj mjeri kao estonski. U Latviji će ih biti još više, čak su ruski govoreći većina u samom gradu Rigi. U Litvi ih ne će biti puno. Odlučio sam u Estoniji posjetiti samo glavni grad Tallinn, u Latviji samo Rigu, a u Litvi dva grada. Kaunas i Vilnius.
Skoro sam ovako i ja, ali sam bio u Trakai-u, odi tamo, fora je srednjovjekovni dvorac. Kaunas mi nije bio nešto, grad u kojem je bio i prošao ww3, a nikog nije briga  Vilnius je lijep, navodno je fora i Brdo križeva, a imaš i divne pješčane plaže u Klaipeidi (to je nekoć bila Istočna pruska, nije stvar samo u pijesku  )
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 08 lip 2025, 22:46 |
|
|
|
Provodim dane u Rigi, glavnom gradu Latvije (ili Letonije), države broj 38. Imam smještaj u čuvenoj povijesnoj jezgri, u sjajnom hostelu Blue Bird. Krasan pogled kroz prozore, oko 20 eura noć. Sjećam se iz izložbe dvorca u Turkuu (Finska) kako je neki plemić iz Turkua prije par stotina godina pisao kad se vratio doma. Nešto u smislu da se ne može njegova djedovina mjeriti s ljepotama krasne Rige, ali da je za njega najljepši kraj na svijetu. Riga je najveći grad u baltičkim državama, s predivnom arhitekturom u starom dijelu (Vecrīga).
Baltik je zanimljiv jer na obalama istog mora imaš puno naroda i utjecaja. Danci, Šveđani, Finci, Estonci, Latvijci, Litavci, Rusi, Nijemci (koji su protjerani, Kalinjingrad je bivši njemački grad Königsberg, Tallinn je bio njemački grad, poljski Gdansk je bio njemački Danzig itd.). Blizu su Norvežani i Bjelorusi. Nijemci su zatrli Stare Pruse.
Jedino gdje ima tako puno utjecaja na malom prostoru sam doživio na samom ulazu u Sredozemlje, gdje su Portugal, Španjolska, Gibraltar i Maroko. Puno sila na malom prostoru. Španjolci, Portugalci, Britanci (Gibraltar), Arapi, Berberi, Francuzi (francuski protektorat Maroko). Baltik i ulaz u Sredozemlje su primjeri gdje ima puno skroz drukčijih uljudbi na relativno malom prostoru. Vjerojatno je tako i na karipskim otocima.
U Rigi sam dovršio nužnu obnovu opreme, započetu u Helsinkiju. Dvije donje majice 4.5 eura, majica dugih rukava 40 eura, vidnjaka 72 eura i kratke hlače s patentom na zakopčavanje 46 eura. Nikad me odjeća i obuća nisu zanimale, samo osnovno i nužno mi treba. Samo jednostavne hlače od dresa i majica. Nikad u životu nisam rebatinke odjenuo, a kamoli odijelo, odjeća je za mene nužno zlo i valja dok se ne raspadne. Odijelo sam zadnji put odjenuo krajem prosinca 2016. kad mi se mlađa sestra udavala. Četiri puta u cijelom životu odijelo. 2014. kad se jedna sestra udavala i kad je jedna baba umrla, 2015. kad je druga baba umrla, 2016. kad se druga sestra udala. Nikad više odijelo do kraja života, 2016. je bio zadnji put. Puno pješačim pa me zanima isključivo nužna praktična športska odjeća.
Latvijci i Litavci nemaju puno sličnosti, njihovi jezici su srodni, ali veoma udaljeni. Nije moguće sporazumijevanje bez prijevoda. Latvijci su više bili pod utjecajem Šveđana i Nijemaca i proširio se protestantizam, a Litavci su bili više pod poljskim utjecajem i većina religioznih Litavaca su katolici.
Tako da su Latvija i Litva bitno različite zemlje. Estonci su pak srodni Fincima i u dalekoj crti Mađarima, nemaju veze s Litavcima i Latvijcima. U Estoniji ima puno Rusa, a također i u Latviji. U Rigi su većina. U Litvi su Rusi beznačajna manjina. Navodno je Hruščov nudio Kalinjingrad Litavskoj SSR, a sami Litavci su to odbili jer bi to značilo veliko povećanje udjela Rusa.
Kao što je Hruščov 1954. dekretom dodijelio Krim Ukrajinskoj SSR, pa je duboko u 21. stoljeću u Ukrajini izbila makljaža koja još uvijek traje. Sve ovo me zaintrigiralo zapitati se kakva je to država bila Sovjetski Savez, kakav je bio svakodnevni život u toj zemlji. S jedne strane se natjecali sa SAD-om u broju nuklearnih bombi i poslali prvog čovjeka u svemir, s druge strane svakodnevni život često bio pun oskudice.
Zašto se 1990-ih raspad na 15 neovisnih država odvio relativno mirno, a tek puno kasnije (2014.) nastale nevolje i to samo u Ukrajini. Još 1992., na OI u Barceloni, bivše sovjetske republike su zajednički nastupile pod imenom Zajednica neovisnih država. Rusija je potpuno mirno prihvatila neovisnost svih republika, pa i onih u kojima živi puno etničkih Rusa. U Tallinnu sam vidio spomen-ploču Borisu Jeljcinu koji se kao založio da proces otcjepljenja Estonije prođe bez incidenata. Rusi uopće nisu ometali otcjepljivanje, pa i Ukrajina se odvojila mirno.
Pitam se zašto baš u Ukrajini nastade makljaža. Krcato puno Rusa ima i ovdje u Latviji, pa i u Estoniji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu itd. Nigdje rusko stanovništvo nije nelojalno, osim u Ukrajini.
Ne sviđa mi se nekritičko svrstavanje Hrvata na ukrajinsku stranu, nikad nisam imao ništa protiv Rusa i Rusije, a tek sad nemam nakon seksa sa Svetlanom u Helsinkiju. Čemu demonizacija Rusa? Od početka rata potpuno sam nepristran, nisu mi mrski ni Rusi ni Ukrajinci. I jedni i drugi ginu u ogromnim brojevima. Zašto slijepo podržavati Ukrajinu kad na Krimu žive rusofoni Rusi?!
Rusija je priznala Hrvatsku prije SAD-a. Rusija 17. veljače, SAD 7. travnja. Kada je 2008. Hrvatska pobjedom nad Engleskom pogurala Rusiju na nogometni EP, Rusi su zahvaljivali slavenskoj braći i pisali спасибо Хорватия. Za Rusiju nas vežu lijepe uspomene na drugo mjesto na nogometnom SP-u 2018. Ja sam u Helsinkiju dobio besplatan seks s Ruskinjom Svetlanom. Ljuti me kad dođem na hrvatske portale i svi pljuju po Rusima zato što netko iz Bruxellesa kaže da su neprijatelji.
Rusi ni po čemu nisu neprijatelji. Nemojte samo reći da su pravoslavci, Ukrajinci su isto mahom pravoslavci i pišu ćirilicom. Rusija je sekularna zemlja, jedan od vodećih Putinovih generala je Čečen musliman Ramzan Kadirov. Neuki Srbi pričaju besmislice kad govore o Rusima koji brane pravoslavlje. Dodik daje podršku ruskoj vojsci! Dodik podržava muslimana Kadirova koji šalje granate na Ukrajince pravoslavce, a kao protiv islama je?! Skroz ludo.
Rusi nisu nikakvi pravoslavci, budući da je tijekom Listopadske revolucije pravoslavlje odbačeno i zamijenjeno ateizmom. U Sovjetskom Savezu nije smio izlaziti nikakav nabožni sadržaj, jedva je dopušteno da izlazi list Moskovskog patrijarhata. Hram Krista Spasitelja je razoren i na njegovom mjestu su nikli bazeni. Stotine popova pobijene. Kad su pitali Hruščova što misli o religiji, šprdao se kako su ih uvijek intrigirale priče o Bogu na nebu, pa su odlučili provjeriti. Poslali su Gagarina i uvjerili se da gore nema ničega.
Sve što neuki ljudi lažu protiv Rusa je čista laž. Niti su neprijatelji Hrvatske niti su prijatelji Srba (prosječan Rus ne zna pokazati Srbiju na zemljovidu), niti su pravoslavci (to je bilo prije revolucije). Kompletno sva antiruska promidžba je utemeljena na neistinama i poluistinama. Nakon seksa sa Svetlanom uhvatio me poriv braniti Ruse. Nemam ništa ni protiv Ukrajine i Ukrajinaca, načelno sam nepristran, ali ne volim slijepo svrstavanje mnogih Hrvata 100% na ukrajinsku stranu.
U Rigi neki Rusi govore kako oni nemaju veze s državom Rusijom, da je njihova putovnica latvijska, da je njihova domovina Latvija. Da su oni latvijski Rusi. Kao da se nešto pravdaju, misleći da ja imam nešto protiv Rusije.
Pričao sam s jednom Australkom iz Adelaidea. Da je nizozemskog podrijetla, da živi s djevojkom iako joj je brat luteranski svećenik, da je lezbijka. Pitao sam ju boji li se Boga. Da nije religiozna. Boji li se vječne agonije u vatri. Da ne vjeruje u to nego samo u znanost. Pa joj rekoh da nije bitno vjeruje li u pakao ako je on stvaran, ako se ne pokaje gorjet će vječno. Ali da nju zanima znanost. Pa joj rekoh i da znanost biologija smatra homoseksualnost nečim neprirodnim, da nema životinja sa sklonostima prema istom spolu. Ona da nisam ja vidio svaku životinju na svijetu.
Onda kako je bit svake religije zapravo biti dobra osoba. Ja joj rekoh skroz krivo, kršćanstvo naučava da nitko nije dobar i da uopće nije poanta biti dobra osoba, nego se uzdati u Krista za spasenje. Kako je iz Australije, rekao sam joj da sam u Marbelli probao klokana na žaru i da je odlično meso. Da sam bio na Novom Zelandu, kako je Australija ogromna i kako bi bilo teško napraviti plan puta. Zbog velikih udaljenosti.
Da su jedini kontinenti na kojima nije bila Južna Amerika i Antarktika, kaže ona. Da je bila u SAD-u, Kanadi i Kubi, u Sjevernoj Americi. U Aziji u Tajskoj, Kambodži, Indoneziji. U Africi u Južnoj Africi. Ja joj rekoh da sam u Africi bio samo u Maroku, ona da nikad ne bi tamo pošla, kaže they trait women as a shit. Kao da je malo islamofobna. Musliman smatra da upravo tako poštuje ženu što ju ne želi taknuti, zapadnjačka žena smatra da ju ne poštuje što se ne želi rukovati. Teško je pomiriti različita viđenja, shvaćanja, poimanja.
Pitao sam ju jesu li ju ikad zanimali muškarci, da nisu. Je li smatra svoje sklonosti urođenim ili stečenim, da ne zna zapravo. Slaže se da je Australija kao država nastala genocidom nad domorocima i da je Britansko Carstvo sila zla. Da se ne smatra Britankom, a još su dio Commonwealtha (Commonwealth je zapravo preimenovano Britansko Carstvo, dekolonizacija je uvelike bila farsa). Nije joj drago što još imaju britanskog kralja, britansku zastavu u kutu svoje zastave itd.
Da su joj omiljeni gradovi Edinburgh i Amsterdam. Rekoh da sam oba sam posjetio i da sam plaćao prostitutke u Amsterdamu, ona sad mene pita što onda njoj govorim o kršćanstvu. Rekoh da sam i ja grješnik kao i svi, da nitko nije savršen ni u mogućnosti ispoštovati zapovijedi besprijekorno, ali kao treba se uzdati u Krista. Ona da je moj grijeh jednak njenom. Ja da ipak nije. To što ja radim (prostitutke, fetiš na stopala) potpada pod blud, ali opet smatram da sam manje zastranio od nje jer su barem moje sklonosti 100% heteroseksualne. Ja bludničim iako znam da je to grijeh, a ona smatra svoju homoseksualnost nečim posve normalnim. Ne misli da je u grijehu. Ja barem kažem otvoreno da sam u grijehu. Otvoreno kažem imam fetiš na stopala, platio sam 4 prostitutke u Amsterdamu, imao sam seks sa Svetlanom. Utoliko bi moj grijeh trebao biti manji jer znam da je grijeh, ali ne mogu odoljeti. Ona uopće ne smatra da je u krivu. Isto tako, ja ne krijem.
Mogao bih još puno pisati jer je svaki dan pun doživljaja, ali umoran sam sad.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 08 lip 2025, 23:06 |
|
|
Ateist je napisao/la: Ne sviđa mi se nekritičko svrstavanje Hrvata na ukrajinsku stranu, nikad nisam imao ništa protiv Rusa i Rusije, a tek sad nemam nakon seksa sa Svetlanom u Helsinkiju. Čemu demonizacija Rusa? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 08 lip 2025, 23:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28357 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Bilo bi jako zanimljivo ako se možeš probiti do Kaljingrada. Ili Barem Minska. Onda bi ti blizu bio i Kijev i Černobil.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 10:18 |
|
|
|
Teško bez vize, a mislim da i inače ne bi bilo pametno u ovom trenutku.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 10:57 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bilo bi jako zanimljivo ako se možeš probiti do Kaljingrada. Ili Barem Minska. Onda bi ti blizu bio i Kijev i Černobil. Minsk je navodno lijep. Nisam bio, ali su mi ga nahvalili frend i pokojni ujak. Inače, u Bjelorusiji ti ne loviš žene. Žene love tebe  U Ukrajinu se ne isplati ići radi sigurnosnih razloga. Kalinjingrad je asfaltni mastodont, socijalistička arhitektura, nema se baš nečeg lijepog za vidjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 11:39 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4365 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne i još se hvali time.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 11:45 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne. Još misli i da je na Svetlanu u Helsinkiju naletio slučajno i da nije mogla odoljeti njegovoj životinjskoj privlačnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 12:01 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne. Još misli i da je na Svetlanu u Helsinkiju naletio slučajno i da nije mogla odoljeti njegovoj životinjskoj privlačnosti. I još sve piše pod imenom i prezimenom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 12:23 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne i još se hvali time. Čovjek fino kaže da je svjestan ta je grješnik i da to priznaje. Drugi su grješni a misle da to nisu. U tomu je njegova duhovna i moralna prednost nad tim licemjerima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 12:25 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne. Još misli i da je na Svetlanu u Helsinkiju naletio slučajno i da nije mogla odoljeti njegovoj životinjskoj privlačnosti. Misliš, nije mu nije naplatila ali da u to nije uračunat onaj McDonald meni koji u biti pokriva cijenu prosječne Ruskinje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 12:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: U Ukrajinu se ne isplati ići radi sigurnosnih razloga.
Kakvi sigurnosni razlozi u Kijevu? Da ti ne padne raketa na glavu? :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 12:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Meni samo nije jasno kako Ateista nije sram drugima popovat kad on sam živi razvratno i kurva se gdje god stigne i još se hvali time. Čovjek fino kaže da je svjestan ta je grješnik i da to priznaje. Drugi su grješni a musle da to nisu. U tomu je njegova duhovna i moralna prednost nad tim licemjerima. On zna da je to grešno i svjesno, čak i ponosno ustraje u tome. Ne znam ja nisam vjernik i neću se pretvarat da znam što točno crkva nalaže i ne pišem ovo iz nekih vjerskih razloga nego mi se jednostavno gade licemjeri više od svega na ovom svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 14:00 |
|
|
|
Ne hvalim se da sam imao seks sa Svetlanom, samo bilježim činjenice. Imao sam, bilo je potpuno besplatno i super. Je li to dobro ili loše, procijenite sami.
Bit kršćanstva nije ne griješiti, nego uzdati se u Krista da je on umro za sve naše grijehe. Ne postoji dobar čovjek, svi su zgriješili. Doslovno u Bibliji piše da nema dobroga niti jednog jedinog čovjeka. Mala beba čim se rodi je grješnik, jer je naslijedila istočni grijeh od Adama. U osnovi smo svi grješnici i svi zaslužujemo pakao. Dobrota je skroz kriva pretpostavka.
Ljudi ne idu u pakao zato što su griješili, nego zato što su odbili jedinu proviziju za svoje grijehe. Isusa Krista. Samo su dva uvjeta za spasenje. Pokajati se i prihvatiti Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja. Ako to učini, osoba stječe njegovu pravednost i njeni griješi su oprani u krvi Jaganjčevoj. On je, utjelovljeni Bog, jedini proživio savršen život bez grijeha. On je nevin prinesen kao žrtva i otkupnina za sve grješnike.
Nitko ne može održati cijeli zakon. Jedna laž isključuje iz raja. Glupa pomisao je grijeh. Samozadovoljavanje je već grijeh, a žensko tijelo kršćanin doslovno ne bi smio taknuti prije zaruka. Kad se zaručiš, možeš se samo držati za ruke sa zaručnicom, ništa više od toga. Sve više od toga tek u samom braku. Isključivo nakon što je sklopljen brak.
Još jedan zanimljiv citat iz Biblije. Tko održi cijeli zakon, a samo u jednoj stavci posrne, kriv je za sve! Znači samo jedna laž u cijelom životu, jedno samozadovoljavanje, jedna sitna krađa, jedno pijanstvo, jedna psovka, jedna kletva. Gotovo, ideš u pakao, kad bi bilo po djelima i postupcima. Srećom, spasenje uopće nije po djelima i postupcima niti po držanju zakona, nego po milosti. Milosti kroz vjeru u Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja. Milošću ste spašeni po vjeri, ne po djelima, da se ne bi tko pohvalio. Trebaš znati da si grješnik, kajati se zbog toga, te uzdati se u Krista. Ništa više.
Biti dobra osoba ne znači ništa, jer su dobri ljudi dobri samo po nesavršenim ljudskim standardima, nitko nije dobar u Božjim očima. Božji standard je savršenstvo. Mnogi dobričine će završiti u paklu, jer su umrli kao nekršćani. Netko može biti monstrum cijeli život, pet minuta prije smrti se iskreno pokaje i prihvati Krista, bit će spašen. Dobrota nema nikakve veze sa spasenjem jer nitko nije dobar.
Ja bludničim, ali ne pijem alkohol, ne lažem, ne ubijam. Netko drugi ne bludniči, ali je u nekom drugom grijehu. Psuje, proklinje, opija se, drogira se, neumjeren je u jelu i piću, škrtari, laže, bije, krade, baca granate na civile itd. Svatko griješi. Samog sebe svojom dobrotom nitko ne može spasiti, samo Krist spašava.
Ovo sve vrijedi samo ako je kršćanstvo prava vjera, a ja se još uvijek tražim i ne mogu sa sigurnošću tvrditi koja je vjera ispravna, jer su to preteška i komplicirana pitanja oko kojih najveći geniji i najučeniji umovi ne mogu se dogovoriti u debatama.
Samo je jedna istina. Ne može biti više istina. Ili je samo jedna vjera prava ili niti jedna nije prava, nego je ateizam ispravan svjetonazor. U islamu je spasenje po djelima, a ne po milosti, ali opet dobričini ako je umro izvan islama dobrota ne će pomoći nego ide vječno u džehenem. Netko može cijeli život biti razvratan i na samrtnoj postelji tri minute prije nego što izdahne izgovoriti Ešheddu en la illahe ilallah we ešheddu enne Muhammeden abd'uhu we resuluhu. Spašen! Alah mu se smilovao i sve oprostio, ide u dženet.
Zato su i kršćanstvo i islam uspjeli pridobiti veliki broj ljudi. Obje vjere naučavanju da nikad nije kasno i u teoriji tri minute prije crknuća se može spasiti. Kad bi postojao neoprostiv grijeh, oni koji su ga počinili prestali bi se uopće truditi. Skroz bi se raskalašili u grijesima, kad bi znali da im ne može više biti oprošteno.
Pozdrav iz Rige, danas je tmurno, hladno i kišovito.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 20:32 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ceha je napisao/la: U Ukrajinu se ne isplati ići radi sigurnosnih razloga.
Kakvi sigurnosni razlozi u Kijevu? Da ti ne padne raketa na glavu? :) A gle, obično nećeš ići u ratne zone 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 21:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Kakvi sigurnosni razlozi u Kijevu? Da ti ne padne raketa na glavu? :)
A gle, obično nećeš ići u ratne zone  Nije valjda da bi tebe bilo strah otići u Ukrajinu? Pa svjestan si koliko je ona velika i da, mimo ratne zone - 50ak kilometara od crte ratišta, šanse da pogineš tamo su ravne šansama da u pogineš u prometnoj nezgodi u Hrvatskoj? Bi li te bilo strah otići u Lviv?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 09 lip 2025, 23:24 |
|
|
Ateist je napisao/la: U islamu je spasenje po djelima, a ne po milosti, ali opet dobričini ako je umro izvan islama dobrota ne će pomoći nego ide vječno u džehenem. Netko može cijeli život biti razvratan i na samrtnoj postelji tri minute prije nego što izdahne izgovoriti Ešheddu en la illahe ilallah we ešheddu enne Muhammeden abd'uhu we resuluhu. Spašen! Alah mu se smilovao i sve oprostio, ide u dženet.
zanima me jesi li do ovih spoznaja došao na hb.org forumu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 10 lip 2025, 23:54 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ceha je napisao/la: A gle, obično nećeš ići u ratne zone  Nije valjda da bi tebe bilo strah otići u Ukrajinu? Pa svjestan si koliko je ona velika i da, mimo ratne zone - 50ak kilometara od crte ratišta, šanse da pogineš tamo su ravne šansama da u pogineš u prometnoj nezgodi u Hrvatskoj? Bi li te bilo strah otići u Lviv? Ja imam doma troje male djece, kaj je tebi  Znam kolika je Ukrajina, znam gdje se puca, ali trenutno ne bih ni u Moskvu išao (pa ni u Vladivostok). I to ti nema veze sa strahom, nego s nekom odgovornošću prema svojima. Lako je kad si solo, al kad drugi ovise o tebi... Tvoj život više nije samo tvoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 11 lip 2025, 14:18 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22099 Lokacija: među zvijezdama
|
Pazi Cehe sto sopstveni kukavicluk amnestira brigom i ovisnošću drugih o njemu. Kartu kad nacrta, to nisu pretenzije prema tudjoj teritoriji. To je jarane šizofrenični prikaz mokrim zelja doticnog gospodina. A ne bi isao u ratne zone, nego bi u SB tudjim k. hrvatske enklave prosirivao. E moj Ceha i „Cehe“ koliko vas je ovakvih? 90% foruma.  drugi nemaju zenu i djecu? Oca i majku? Samo ti si porodican covjek? Koja ubleha od lika. Ne smije ni u Madjarsku predpostavljam u pogranicni dio da ne zaluta kakav dron. LOL Predpostavljam da bi i @Robika i @Dudica bili podpora - logistika iz Zegeja, Beča ili Berlina. Skupa s Cehicom. Prestrašno. Huskanje i bolest s daljine. Osjecam susramlje zbog vas.  @Bobi, super razotkrivanje! 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 11 lip 2025, 14:56 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pazi Cehe sto sopstveni kukavicluk amnestira brigom i ovisnošću drugih o njemu. Kartu kad nacrta, to nisu pretenzije prema tudjoj teritoriji. To je jarane šizofrenični prikaz mokrim zelja doticnog gospodina. A ne bi isao u ratne zone, nego bi u SB tudjim k. hrvatske enklave prosirivao. E moj Ceha i „Cehe“ koliko vas je ovakvih? 90% foruma.  drugi nemaju zenu i djecu? Oca i majku? Samo ti si porodican covjek? Koja ubleha od lika. Ne smije ni u Madjarsku predpostavljam u pogranicni dio da ne zaluta kakav dron. LOL Predpostavljam da bi i @Robika i @Dudica bili podpora - logistika iz Zegeja, Beča ili Berlina. Skupa s Cehicom. Prestrašno. Huskanje i bolest s daljine. Osjecam susramlje zbog vas.  @Bobi, super razotkrivanje!  Kakvo je vrime u Beču?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 14 lip 2025, 20:32 |
|
|
Moja snimka uplovljavanja u Helsinki, trajektom iz Tallinna. https://m.youtube.com/watch?v=iG9BUpBlyNs
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 14 lip 2025, 23:02 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pazi Cehe sto sopstveni kukavicluk amnestira brigom i ovisnošću drugih o njemu. Kartu kad nacrta, to nisu pretenzije prema tudjoj teritoriji. To je jarane šizofrenični prikaz mokrim zelja doticnog gospodina. A ne bi isao u ratne zone, nego bi u SB tudjim k. hrvatske enklave prosirivao. E moj Ceha i „Cehe“ koliko vas je ovakvih? 90% foruma.  drugi nemaju zenu i djecu? Oca i majku? Samo ti si porodican covjek? Koja ubleha od lika. Ne smije ni u Madjarsku predpostavljam u pogranicni dio da ne zaluta kakav dron. LOL Predpostavljam da bi i @Robika i @Dudica bili podpora - logistika iz Zegeja, Beča ili Berlina. Skupa s Cehicom. Prestrašno. Huskanje i bolest s daljine. Osjecam susramlje zbog vas.  @Bobi, super razotkrivanje!  Ma daj ajde, sad će mahaluša prodavat spike kak bi ona ratovala i osvajala sve po spisku, iz Beča, naravno  Postoje stvari za koje vrijedi poginuti. Od nekih ideala, pa na dalje. Ali odlika svakog imalo inteligentnijeg pojedinca je da to baš i nije prva opcija. A da je neki doktor, inženjer i slično korisniji u zapovjednom centru, nek na samoj crti, to je obično činjenica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 15 lip 2025, 21:39 |
|
|
Moja snimka uplovljavanja u Tallinn, trajektom iz Helsinkija. https://m.youtube.com/watch?v=h9PrMiV-nZIVratio sam se iz Rige u Tallinn, ipak nisam htio kupiti kratke hlače za 46 eura u Rigi, pa sam u Tallinnu našao za 15 eura. Onda sam napravio i izlet u Helsinki, snimio i uplovljavanje u Helsinki i uplovljavanje u Tallinn. Htio sam još jednom vidjeti grad u kojem me Svetlana usrećila. Stigao sam, vozeći se iz Tallinna prema Helsinkiju, upoznati jednu Finkinju i poljubiti joj ruku. Iz Tallinna ću uskoro nastaviti prema jugu, prema Litvi, državi broj 39. Finska slovi kao zemlja s najsretnijim ljudima, a visoko kotiraju i Švedska, Norveška, Danska. Helsinki je za mene grad sreće. Sada idem u Litvu, koja ima drukčiju reputaciju, kao zemlja s depresivnim ljudima i neobično visokom stopom samoubojstava. Nakon dugo vremena ću opet biti u katoličkoj zemlji, slijede dvije mahom katoličke, Litva i Poljska. Zadnje katoličke u kojima sam boravio su bile Španjolska, Francuska i ako možemo računati Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku. Plan je posjetiti Kaunas i Vilnius. Prvo Flixbusom iz Tallinna u Kaunas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti? Postano: 15 lip 2025, 23:31 |
|
|
|
Belgija i Luksemburg jesu tradicionalno većinski katolički, kao i dio Nizozemske.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|