|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 217 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:06 |
|
|
Moje uštede vol.2  Doma koristim samo internet i TV paket (iskon - plaćam 200 kn mjesečno, skinuo sam fiksnu liniju, a da skinem i iskon TV nikakve štete) Vrtim dosta potrošnje preko MasterCarda i onda na kraju mjeseca dobijem na onoj MultiPlus kartici bonove za Konzum - svaki mjesec cca 50 kn što odbijem od plaćanja kad uradim spenzu mjesečnu, ionako kod Todorića kupujem... Pizdarije za mobitel (maske, punjače i sl...) kupujem sve online za tešku siću od par dolara sa dostavom iz Kine, isti ti caseovi, punjači etc dođu tu po 50-200 kn Mobitel sam maknuo sa pretplate mijenjao tarife i sl, ne radim preko 100-150 kn mobitela mjesečno a imam i službeni kojeg dosta koristim mahom poslovno, iako bi komotno mogao ukinut ovaj privatni da ga nemam otkad znam za sebe i da me čitava ekipa moja, familija, etc i dalje zove na njega Tehniku generalno kupujem preko e-baya jer je dosta jeftinija nego kod nas pogotovo otkako smo u EU pa možeš bez carine iz Italije, Njemačke, Engleske uvoziti... Robu isto dijelom online kupujem pogotovo ove stvari "široke potrošnje" tipa čarape, bokserice i te pizdarije  2-3 puta jeftinije a ionako ih svake godine mjenjaš jer se dosta iznose... Na robi se generalno da online kupnjom dosta uštediti ako znaš što želiš i pravu veličinu koja ti treba.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Bravo.  To sam i ja skuzio. Imao sam HBO paket koji nikad nisam gledao (ponekad zapravo, a onda sam skuzio da se pola reprizira i da hvala bogu sve ima na torrentu  ) Za TV jednostavno vise nemam vremena, a ni zivaca. Card sharing.Jeftino,a izabereš što voliš,sport npr. Imao sam to na Derambox-u dok nije dosla kablovska, a osobito brzi internet. Meni je net sasvim dovoljan.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:10 |
|
|
kiler je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nije toliko zbog same uštede, nego zbog osjećaja (sitne) pobjede nad korporacijom.
Dajte vaša iskustva. Jedini kriterij je da je legalno, da nije glupo (tipa vožnje na benzinsku koja je toliko udaljena da ti vožnja pojede svu uštedu), ili previše sitničavo. Trebate također uračunati i vremenski trošak po nekoj fer cijeni, npr 10-30km vašeg vremena.
Da krenem ja.
1. Gorivo punim samo sredinom tjedna, najčešće utorkom. Općepoznato je da dižu cijene petkom jer se najveće udaljenosti prevaljuju vikendom.
Moje 98-oktansko se već duže vrijeme kreće između $1.64 i $1.79 po litru, pa kad god mi je rezervoar ispod 30%, i vidim da je oko $1.65 (najčešće utorkom ili srijedom), odem i napunim.
2. Dalje, ko ne koristi kreditne kartice, nije sav svoj. Radiš sa njihovim novcem između 30 i 55 dana, a samim korištenjem akumuliraš bodove koje možeš pretvoriti u novac, proizvode ili ono što se najviše isplati (najbolja konverzija poena je za odmor ili avio letove)
3. Kupujem avio bodove (Asia Miles) od ljudi koji ne mogu koristiti svoje bodove (imaju previše) ispod cijene, i onda koristeći te bodove nađem karte u terminima koji mi trebaju (treba ti fleksibilnosti od nekoliko dana do nekoliko tjedana), i tu uštediš između 40-70% troškova karte
.....
nastavlja se Je li i tu 95 oktana jeftinije gorivo nego 98ica? Ja sam godinama u staro auto sipao 98icu,dok nisam kupio drugo auto,isto benzinac i tada su mi rekli da sam mogao komotno sipati i malo jeftiniju 95icu.Tu sam zjanio tko zna koliko km i KM. U Americi recimo još uvijek koriste 92-oktansko gorivo, ako im s tim auti normalno rade ne bi trebalo ni s 95-icom biti problema. Što se tiče teme, da se uštediti na mobilnim tarifama, dosta ljudi uzme ove koje imaju sve uključeno i za to plate 150-200 kn, dok bi recimo s tarifom koja košta 75 kuna uz isto trošenje bio možda 100 kn.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63706 Lokacija: DAZP HQ
|
|
10 godina sam bio na Tcom pretplati, sad sam na Tele2, za 35 kn 3 gb internet prometa i 1000 kn prema svim mrezama. prije toga placao 150 kn svaki mjesec, a imao samo gigu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:15 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
PCM je napisao/la: Ja imam foru sa sitnim novcem uvijek ga drzim u autu dok se ne nakupi 50 kn npr i sl ovo je radio jedan moj poznanik prije par godina, ali kroz cijelu godinu. ubacivao je kovanice u neku kutiju ili oveću staklenku. kad se napunila, izbrojio je 3000 kn.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:16 |
|
|
dudu je napisao/la: 10 godina sam bio na Tcom pretplati, sad sam na Tele2, za 35 kn 3 gb internet prometa i 1000 kn prema svim mrezama. prije toga placao 150 kn svaki mjesec, a imao samo gigu. 35 kn - 1000 min prema svim mrežama i 3 gb prometa ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:19 |
|
|
PCM je napisao/la: dudu je napisao/la: 10 godina sam bio na Tcom pretplati, sad sam na Tele2, za 35 kn 3 gb internet prometa i 1000 kn prema svim mrezama. prije toga placao 150 kn svaki mjesec, a imao samo gigu. 35 kn - 1000 min prema svim mrežama i 3 gb prometa ? da, to je promo akcija. fora je da svaki mjesec kad se automatski tarifa obnavlja imas tih 35 kn na racunu, inace ako nemas spadas na 1 gb ako ponovno aktiviras. jedino kaj nemas za sms, al meni to ne igra ulogu jer posaljem par smsa mjesecno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:25 |
|
|
treba raščistiti sam sa sobom šta se koristi, šta baš hoćeš (kao dudu nogomet) i onda je lakše. ja nemam ni tv ni fiksni telefon, na mobu imam neku minimalnu tarifu koju nikad i ne iskoristim do kraja. ali zato imam 30 torbica.  (od kojih redovito nosim 3-4, al nema veze. lijepo izgledaju posložene.  ) a i s cipelama sam tu negdje.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:27 |
|
|
|
zene i torbice i cipele. never ending story.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:27 |
|
|
|
Ja sam prek Vipa na bonove, isto je bila promo akcija, 35 kn mjesečno, uzima se s računa automatski, neograničeni pozivi prema Vipu i 100 besplatnih minuta prema drugim mrežama, neograničeni besplatni SMS i 2 gB interneta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:35 |
|
|
dudu je napisao/la: zene i torbice i cipele. never ending story. muškarci i nogomet. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:37 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ja sam prek Vipa na bonove, isto je bila promo akcija, 35 kn mjesečno, uzima se s računa automatski, neograničeni pozivi prema Vipu i 100 besplatnih minuta prema drugim mrežama, neograničeni besplatni SMS i 2 gB interneta. kako se zove ta tarifa? istječe mi ugovor uskoro, pa da tražim nešto slično. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:39 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: dudu je napisao/la: zene i torbice i cipele. never ending story. muškarci i nogomet.  Manje košta od vaših cipela 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:42 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:45 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Online plaćanje računa. to da. nije velika razlika, ali skupi se par stotina kn godišnje. samo što mene nervira što se režije ne mogu plaćati trajnim nalogom k'o u normalnim državama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 18:58 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Online plaćanje računa. to da. nije velika razlika, ali skupi se par stotina kn godišnje. samo što mene nervira što se režije ne mogu plaćati trajnim nalogom k'o u normalnim državama. Neke režije mogu ne mogu sve...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 19:13 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Online plaćanje računa. to da. nije velika razlika, ali skupi se par stotina kn godišnje. samo što mene nervira što se režije ne mogu plaćati trajnim nalogom k'o u normalnim državama. Na jednom računu,npr. internet,2,5 KM na šalteru ako nemaš tekući,preko web bank 0 KM. to je cca 10 kn/mjesec samo na jednom računu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 21:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28564 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Aztec je napisao/la: dudu je napisao/la: [ Ma imas i hlaca po evo ostalo ih za 30 KM, a biti ce i jeftinije. Ja sebi bas kupovao. Kupio i nedavno dvoje za po 60 (bile preko 100) i sad su po 30 KM, a pretposatavljao sam da ce ostati i sad mi bas krivo.  Ne znam koji me je vrag tjerao da opet ulazim i gledam cijene.  Gdje? Baš sada ja ganjam kolekciju hlača, ali sve je to mizerno što nalazim... a i ova moda je u klincu, ne sviđa mi se trend da budu hlače uskih nogavica, više preferiram široke nogavice... ali problem je što se to može naći jedino na pijaci. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kamov
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 21:28 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 02:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
|
Koristim istu žvaku više puta...
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 21:49 |
|
|
|
Glede topica... ja redovito držim magnet na brojilu za struju, uštedi se...
Onda, ludost je kupovati nešto na početku sezone! Zna se, ljetna se garderoba kupuje u kolovozu a zimska u ožujku... kada su cijene 2x- 3x niže. Doduše tu ima problema sa veličnom, ali nađe se.
Dalje, ja sam prije 2 godine i 5 mjeseci prestao pušiti! A? Miševi jedni! Šta je? Prosječan pušač može tako uštedjeti 1000-1500 maraka godišnje, u HR i više! Na zapadu još i više! Što će vam bolji savjet od ovoga.
Ona ima još sitnica... npr ja sam često kupovao dnevne novine, najčešće Večernjak. Uzmi ga svaki drugi dan i to ti je trošak od skoro 300 maraka godišnje! A umjesto toga odeš u kafić gdje ima tih novina i fino džaba pročitaš. ;)
Ili evo, ljeti... svi kupuju vragove, jane u boci, kisele, fante, ledene čajeve i ostala sranja. Ja kad negdje putujem moram kupiti nekoliko tih boca, nekoliko KM. Zar nije bolje ponijeti sa sobom bocu i tu i tamo natočiti vodu iz česme, slavine... ( a u nas u BiH barem je voda još koliko toliko zdrava i ok). Ono čovjek konta da je to sitnica, ali to je desetak KM tjedno x nekoliko mjeseci... možda iziđe par stoja.
Ima tih sitnica... malo pomalo se toga sakupi... recimo zašto kada odemo u neki grad, na putu smo, zašto da odemo u restoran, ili čak fast food? Kada u trgovini možemo kupiti četvrtinu kruha i paštetu i to pojesti iza kontejnera za smeće! Pse možemo uvijek otjerati nogom! Uostalom, zašto uopće jesti? Čovjeku su dovoljna 2 obroka, večeru možemo komotno preskočiti, jer je štetna! Eto odmah uštede hrane za 1/3!
Dalje, užasavaju me paraziti koji naplaćuju ulaz u javne WC-e! Ima svaki grad pogodnih ulica, tj uličica i kontejnera za to obaviti potpuno besplatno! Ako ste u Sarajevu otiđite u BBI! Središte grada! Highly recommended! Osobito WC na najvišem katu! Ionako 90% ljudi i ulazi u taj tržni centar samo zbog WC-a.
To be continued...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 21:49 |
|
|
Kamov je napisao/la: Koristim istu žvaku više puta... Normalno... i prezervativ također!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 21:52 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Dalje, užasavaju me paraziti koji naplaćuju ulaz u javne WC-e! Ima svaki grad pogodnih ulica, tj uličica i kontejnera za to obaviti potpuno besplatno!
lako je muškarcima. svijet je vaš pisoar.  sorry, Ministre. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 22:18 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: volvoks je napisao/la: Ja sam prek Vipa na bonove, isto je bila promo akcija, 35 kn mjesečno, uzima se s računa automatski, neograničeni pozivi prema Vipu i 100 besplatnih minuta prema drugim mrežama, neograničeni besplatni SMS i 2 gB interneta. kako se zove ta tarifa? istječe mi ugovor uskoro, pa da tražim nešto slično.  Hoćusve+, to nema ugovora, dakle na bonove, no gotova je promocija pa je cijena sada mislim oko 60. Ima sigurno i isplativijih riješenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 22:20 |
|
|
|
Nema gorih ljudi od skrtica.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 22:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Bobovac je napisao/la: Aztec je napisao/la: Gdje? Baš sada ja ganjam kolekciju hlača, ali sve je to mizerno što nalazim... a i ova moda je u klincu, ne sviđa mi se trend da budu hlače uskih nogavica, više preferiram široke nogavice... ali problem je što se to može naći jedino na pijaci.  Imas u Springfieldu (bar ovdje kod mene), al ti se neki klasicni modeli prvi rasprodaju. Sad su oko 30 KM tako da nece to jos dugo. A imas i onih klasicnih Wrangler, Lee, Levis... hlaca na ebay-u od 10-15 -18 dolara nove, samo moras paziti na cijenu postarine.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|