|
|
Stranica: 3/9.
|
[ 217 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 23:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
puntar2.0 je napisao/la: Nema gorih ljudi od skrtica. Pa ja sam izuzetno komotan na icu i picu, al kad su racuni, odjeca, gorivo, karte i sl. u pitanju gledam da ustedim gdje mogu. Sto ustedim opet ode na ice i pice. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 23:36 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Nema gorih ljudi od skrtica. A ni oni koji uopće ne znaju s novcima nisu ništa bolji, sredina je uvijek najbolja. Evo recimo sad smo bili na maturalcu, jedan frend u pet dana potrošio 500 eura, zadnja dva bio bez pare kod sebe, a jedna iz razreda nosila 600, vratila se s 400, nije jednom sjela u pošteni restoran, kupila bolju votku u dućanu, naručila koktel u klubu, jebo i takav život.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 23:48 |
|
|
|
Ja sam za dva sata toliko potrosio, i to na kocki sto je najgore. Sad sam potpuna suprotnost.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 29 srp 2014, 23:55 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kamov je napisao/la: Koristim istu žvaku više puta... Normalno... i prezervativ također! Onaj od jarećeg mjehura? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 01:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: mebi treba Max TV zbog HNL, LP i Liga petice. nema alternative. Card share  Ja, ne piše u Bibliji da se ne smije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 01:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Najviše uštedim kad ženu istjeram iz dućana. Inače sam lud za elektornikom ali ne kupujem impulsivno. Sve što kupim od uređaja znam unaoprijed da ću maskimalno koristiti. Pa i to dobro dođe da se ne baca novac na nešto što će skupljati prašinu. Bilo je i toga ali sam naučio lekcije. Ali ni to nije toliko zbog novca koliko zbog osjećaja da sam budala jer sam nasjeo na trendove i reklame.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 01:28 |
|
|
|
Ne stedim i ne zanimaju me popusti ( osim ako ne naletim na popust)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
ZGabriel je napisao/la: ako imaš manje-više izgrađen stil odijevanja i ne slijediš slijepo trendove, kupuj na rasprodajama. ušteda 30-70%. nije puno ako ne gomilaš krpe, ali veseli.  vjerojatno i u AUS postoji neki lanac drogerija poput dm-a koji ima sistem potrošiš 10 kn - dobiješ 1 bod. s vremena na vrijeme obaviš veću kupnju i dobiješ popust (ovdje je 15 %) na znatan iznos. Što se tiče rasprodava stvari koje nisu "in", slažem se - evo taman kupio majice SP 1970 i SP 1978! Naravno da se posjeduju sve loyalty kartice, ali one su dvosjekli mač, previše te vežu za jedan lanac.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Aztec je napisao/la: Prije nisam nikad gledao nesto na to, danas gledam svakako.  Al u biti, sve je to relativno sitno i opet se potrosi na nesto drugo. Mada, da se ostavlja na stranu dalo bi se nesto s tim pametnije uraditi. Mislim da su prave ustede u energentima. Ako neko ima kucu i srecu da zivi gdje je dosta sunca ugradnja solarnih ploca recimo (jos mozes i prodavati struju), dobra termoizolacija, kucanski aparati A+++ (nacelno sto vise pluseva to bolje  ), auto koji malo trosi ili javni prijevoz ako se zivi manje vise u gradu, ako nesto nije hitno kupovanje na akcijama itd... Solarne ploče su na granici isplativosti, baš sam gledao neke računice kod kuma u Italiji, i period isplate je oko 10 godina, a njihov rok trajanja nije puno duži. No imaju i dobitnu stranu koja nije financijska, moguće je držati struju i uskladištenu lokalno (neke nove baterije mogu držati dovoljno za barem nekoliko dana uporabe) i biti totalno neovisan od mreže, što je super stvar u dijelovima zemlje gdje su česti nestanci struje, loše vrijeme koja kida kablove itd.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:48 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ako imaš manje-više izgrađen stil odijevanja i ne slijediš slijepo trendove, kupuj na rasprodajama. ušteda 30-70%. nije puno ako ne gomilaš krpe, ali veseli.  vjerojatno i u AUS postoji neki lanac drogerija poput dm-a koji ima sistem potrošiš 10 kn - dobiješ 1 bod. s vremena na vrijeme obaviš veću kupnju i dobiješ popust (ovdje je 15 %) na znatan iznos. Što se tiče rasprodava stvari koje nisu "in", slažem se - evo taman kupio majice SP 1970 i SP 1978! Naravno da se posjeduju sve loyalty kartice, ali one su dvosjekli mač, previše te vežu za jedan lanac. Upravo tako, i to je po meni zapravo gubitak novca. Gdje god su promocije kupis jedno dobijes drugo odredjeno u pola cijene i sl. se obicno pokazalo kao propust. Na taj nacin te zapravo vezu, bilo za lanac, bilo za neki proizvod koji kupis da bi samo, eto, ustedio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:51 |
|
|
kiler je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nije toliko zbog same uštede, nego zbog osjećaja (sitne) pobjede nad korporacijom.
Dajte vaša iskustva. Jedini kriterij je da je legalno, da nije glupo (tipa vožnje na benzinsku koja je toliko udaljena da ti vožnja pojede svu uštedu), ili previše sitničavo. Trebate također uračunati i vremenski trošak po nekoj fer cijeni, npr 10-30km vašeg vremena.
Da krenem ja.
1. Gorivo punim samo sredinom tjedna, najčešće utorkom. Općepoznato je da dižu cijene petkom jer se najveće udaljenosti prevaljuju vikendom.
Moje 98-oktansko se već duže vrijeme kreće između $1.64 i $1.79 po litru, pa kad god mi je rezervoar ispod 30%, i vidim da je oko $1.65 (najčešće utorkom ili srijedom), odem i napunim.
2. Dalje, ko ne koristi kreditne kartice, nije sav svoj. Radiš sa njihovim novcem između 30 i 55 dana, a samim korištenjem akumuliraš bodove koje možeš pretvoriti u novac, proizvode ili ono što se najviše isplati (najbolja konverzija poena je za odmor ili avio letove)
3. Kupujem avio bodove (Asia Miles) od ljudi koji ne mogu koristiti svoje bodove (imaju previše) ispod cijene, i onda koristeći te bodove nađem karte u terminima koji mi trebaju (treba ti fleksibilnosti od nekoliko dana do nekoliko tjedana), i tu uštediš između 40-70% troškova karte
.....
nastavlja se Je li i tu 95 oktana jeftinije gorivo nego 98ica? Ja sam godinama u staro auto sipao 98icu,dok nisam kupio drugo auto,isto benzinac i tada su mi rekli da sam mogao komotno sipati i malo jeftiniju 95icu.Tu sam zjanio tko zna koliko km i KM. 95 je jeftinije negdje između 3 i 5 centi, znači uštediš $2-$4 svaki put kada napuniš pun rezervoar. Ja se držim 98 jer mi je motor V8 i primjetio sam razliku da 95-ica ne "vuče" toliko dobro. A ovdje nije razlika samo u oktanu, nego i u samom blendu, jer Shell i BP u 98 stavljaju blend koji bolje podmazuje i čisti motor. Pa mislim da se više nego isplati dugoročno. http://www.shell.com.au/products-services/on-the-road/fuels/v-power/about.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:52 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Prije nisam nikad gledao nesto na to, danas gledam svakako.  Al u biti, sve je to relativno sitno i opet se potrosi na nesto drugo. Mada, da se ostavlja na stranu dalo bi se nesto s tim pametnije uraditi. Mislim da su prave ustede u energentima. Ako neko ima kucu i srecu da zivi gdje je dosta sunca ugradnja solarnih ploca recimo (jos mozes i prodavati struju), dobra termoizolacija, kucanski aparati A+++ (nacelno sto vise pluseva to bolje  ), auto koji malo trosi ili javni prijevoz ako se zivi manje vise u gradu, ako nesto nije hitno kupovanje na akcijama itd... Solarne ploče su na granici isplativosti, baš sam gledao neke računice kod kuma u Italiji, i period isplate je oko 10 godina, a njihov rok trajanja nije puno duži. No imaju i dobitnu stranu koja nije financijska, moguće je držati struju i uskladištenu lokalno (neke nove baterije mogu držati dovoljno za barem nekoliko dana uporabe) i biti totalno neovisan od mreže, što je super stvar u dijelovima zemlje gdje su česti nestanci struje, loše vrijeme koja kida kablove itd. Citat: Na krovu kuće Marijana Palaića u Velikoj Ludini postavljeno je 42 solarna panela instalirane snage 10 KW. Zanimljivost je da tu nije riječ o proizvodnji električne energije za svoje potrebe već cijelu proizvodnju Marijan prodaje HEP-u.
"Za postojeću instalaciju s tolinskim sustavom podignuo sam kredit od 140.000 kuna koji ću prodajom električne energije otplatiti za četiri godine, a sunčevu energiju koristimo i za grijanje vode. Godišnja proizvodnja električne energije putem solarnih panela iznosi oko 12.000 kilovat sati što nam uz poticajnu cijenu od 3,16 kuna donosi lijep godišnji prihod. Ugovor o otkupu električne energije s HEP-om sam potpisao na 14 godina, a proizvođač solarnih panela daje garanciju da će paneli 20 godina raditi s 90 posto kapaciteta"-kazao je Marijan Palaić koji je znatan novac uštedio obzirom da je instalaciju postavljao sam uz nadzor ovlaštenih osoba jer radi u poduzeću koje se bavi montiranjem solarnih kolektora. Najveća prepreka do ovakove proizvodnje električne energije je ishođenje brojnih dozvola, a i kuća na koju se postavljaju paneli mora biti u čistom vlasništvu te legalizirana http://www.opcina-vludina.hr/11-vijesti ... ruju-hep-u
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 15:57 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Solarne ploče su na granici isplativosti, baš sam gledao neke računice kod kuma u Italiji, i period isplate je oko 10 godina, a njihov rok trajanja nije puno duži.
No imaju i dobitnu stranu koja nije financijska, moguće je držati struju i uskladištenu lokalno (neke nove baterije mogu držati dovoljno za barem nekoliko dana uporabe) i biti totalno neovisan od mreže, što je super stvar u dijelovima zemlje gdje su česti nestanci struje, loše vrijeme koja kida kablove itd.
Citat: Na krovu kuće Marijana Palaića u Velikoj Ludini postavljeno je 42 solarna panela instalirane snage 10 KW. Zanimljivost je da tu nije riječ o proizvodnji električne energije za svoje potrebe već cijelu proizvodnju Marijan prodaje HEP-u.
"Za postojeću instalaciju s tolinskim sustavom podignuo sam kredit od 140.000 kuna koji ću prodajom električne energije otplatiti za četiri godine, a sunčevu energiju koristimo i za grijanje vode. Godišnja proizvodnja električne energije putem solarnih panela iznosi oko 12.000 kilovat sati što nam uz poticajnu cijenu od 3,16 kuna donosi lijep godišnji prihod. Ugovor o otkupu električne energije s HEP-om sam potpisao na 14 godina, a proizvođač solarnih panela daje garanciju da će paneli 20 godina raditi s 90 posto kapaciteta"-kazao je Marijan Palaić koji je znatan novac uštedio obzirom da je instalaciju postavljao sam uz nadzor ovlaštenih osoba jer radi u poduzeću koje se bavi montiranjem solarnih kolektora. Najveća prepreka do ovakove proizvodnje električne energije je ishođenje brojnih dozvola, a i kuća na koju se postavljaju paneli mora biti u čistom vlasništvu te legalizirana http://www.opcina-vludina.hr/11-vijesti ... ruju-hep-uMoguće, no ne vjerujem nikome iz BiH i RH na riječ kada je riječ o financijama. A on je totalno na milosti HEP-a, koji danas-sutra mogu prepoloviti otkupnu cijenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:02 |
|
|
|
Vidim da su svi skontali poantu teme osim jedne osobe smanjene inteligencije koja je povukla argument škrtosti.
Ne, ovdje je isključivo riječ o jednom maltene Robin Hood pristupu, otimanju marže od većih korporacija, a ne "ciganluku".
Ono što otmeš od njihove marže, slobodno potroši na sebe, obitelj, stavi malom ili maloj u kuvertu, doniraj u dobrotvorne svrhe, ostavi veću napojnicu konobarici, plesačici, svećeniku, striperki, dileru itd...
Bobovac se osvrnuo na neke promjene u lifestyleu koji vode do uštede - u pravu je 100%, pogotovo što se tiče pušenja, ali to je druga tema, reži alkohol, junk food, slatkiše itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:10 |
|
|
|
Može se uštediti mnogo novca samo moraš biti finansijski planer, da istražuješ koji brendovi su podjednako ili približno kvalitetni i pritom jeftiniji sparam poznatijih marki, zatim pratiti akcijske cijene u supermarketima itd. To sve dođe kao drugi posao, ali zato mogu da se uštede veliki novci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:16 |
|
|
|
Sa financijske strane, ima stvarno puno stvari:
1. Ne upadaj u dug na kreditnim karticama jer je to najskuplji mogući kredit (iznad 20%). Ako si se baš uvukao u te probleme, mnoge kreditne kartice (barem ovdje) nude period od 6 mjeseci za 0% ako im prebaciš svoj dug sa druge kartice. To možeš napraviti par puta i prirediti si prostora za disanje i uštediti puno love na kamatama za tih godinu dana i više
2. Ne drži veće svote novca na tekućem računu, koji ne plaća ništa na kamatama. Redovno prebacuj novac sa tog na drugu vrstu računa koji plaća veću kamatu (nije oročeni račun nego račun za štednju). Ako kod banke imaš kredit za stan, provjeri imaju li offset račun, gdje pozitivni balans na tekućem računu (recimo kad legne plaća i prije nego što se potroši) umanjuje ukupni dug - npr. imaš dug 100.000 KM (kamata 7%), a na tekućem računu 5.000 maraka, kamatu ti obračunavaju samo na netto iznosu od 95.000km. Na kreditima koji traju 30 godina ti ovo doslovno može uštediti 5 godina.
3. Ovo kod vas nije aktualno jer svi piratski skidate softver, serije i filmove, no za nas legalce ima par caka. Kada se kupuje softver, verzija za studente i profesore je i do 50% jeftinija. Koristeći stari email sa faksa (dovoljna edu ekstenzija) možeš kupiti koliko god hoćeš po toj povoljnoj cijeni. Ako kupujete glazbu, serije i filmove sa iTunes, vjerojatno ste primjetili da su cijene u američkoj trgovini 30-ak posto niže (da ne govorimo o tome da kod njih sve izlazi ranije). Sa obzirom da vrše rigorozne provjere (provjeravaju adresu na koju je kreditna kartica), skoro je nemoguće registrirati se u američkoj trgovini, ali ako imate Amex karticu (koja nije izdana od banke, nego direkt od Amexa), postoji jedna fora gdje se može registrirati kao Amerikanac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:18 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Može se uštediti mnogo novca samo moraš biti finansijski planer, da istražuješ koji brendovi su podjednako ili približno kvalitetni i pritom jeftiniji sparam poznatijih marki, zatim pratiti akcijske cijene u supermarketima itd. To sve dođe kao drugi posao, ali zato mogu da se uštede veliki novci. Nema to veze sa principima koje sam naveo u uvodnom postu. Ušteda je samo ušteda ako uračunaš i potrošeno vrijeme, a vjerujem da svi vrednuju svojih sat vremena na barem 5KM, vjerojatno i više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:22 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Može se uštediti mnogo novca samo moraš biti finansijski planer, da istražuješ koji brendovi su podjednako ili približno kvalitetni i pritom jeftiniji sparam poznatijih marki, zatim pratiti akcijske cijene u supermarketima itd. To sve dođe kao drugi posao, ali zato mogu da se uštede veliki novci. Kao da je to frka. Ja kupujem u Konzumu i Bingu. Znam da su najeftiniji, Bingo po defaultu a Konzum po akcijama i nekim stvarima sto uzimam samo kod njih. Pogledam online njihov katalog kad idem u ovu veliku mjesecnu kupnju i uzmem gdje je jeftinije, ili narucim online sto moze u Konzumu pa ti jos to fino i donesu. Sa sitnijim se ne zamaram vec uzmem sto mi je pod rukom. Online odjeca, obuca... Sve ti fino donesu na adresu, cak i kad vracas, samo im posaljes mail, ovi dodju, pokupe robu i onda ti taj iznos vrate na karticu. Ti iz kuce ne moras izaci. Ali kupovanje odjece i sl. po akcijama je upitno s gledista stednje, iz jednostavnog razloga sto kad je jeftino covjek obicno kupi puno vise od onog sto mu treba pa to na kraju dodje cesto i vise novca, a skuplja prasinu po ormaru, ili se baca iz frizidera. Najznacajnije su ustede, opet kazem, ustede na energentima, dobra izolacija, energetski ucinkoviti uredjaji i sl., naravno, ko ima mogucnost da u to ulozi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: kiler je napisao/la: Je li i tu 95 oktana jeftinije gorivo nego 98ica? Ja sam godinama u staro auto sipao 98icu,dok nisam kupio drugo auto,isto benzinac i tada su mi rekli da sam mogao komotno sipati i malo jeftiniju 95icu.Tu sam zjanio tko zna koliko km i KM.
95 je jeftinije negdje između 3 i 5 centi, znači uštediš $2-$4 svaki put kada napuniš pun rezervoar. Ja se držim 98 jer mi je motor V8 i primjetio sam razliku da 95-ica ne "vuče" toliko dobro. A ovdje nije razlika samo u oktanu, nego i u samom blendu, jer Shell i BP u 98 stavljaju blend koji bolje podmazuje i čisti motor. Pa mislim da se više nego isplati dugoročno. http://www.shell.com.au/products-services/on-the-road/fuels/v-power/about.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 16:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Moguće, no ne vjerujem nikome iz BiH i RH na riječ kada je riječ o financijama. A on je totalno na milosti HEP-a, koji danas-sutra mogu prepoloviti otkupnu cijenu. E ovo... Ovaj prodaje struju, nije samo za njegove potrebe. A on je s HEP-om potpisao ugovor, i ne moze ni HEP tek tako mijenjati otkupnu cijenu. A sigurno ne bi mogao bez znatne odstete. Kako god, ljudi se ne odlucuju puno za ovo jer trazi pocetna sredstva, dosta sunca, prostora i puno papirologije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 17:30 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
Ministry of Sound je napisao/la: 3. Ovo kod vas nije aktualno jer svi piratski skidate softver, serije i filmove, no za nas legalce ima par caka. Kada se kupuje softver, verzija za studente i profesore je i do 50% jeftinija. Koristeći stari email sa faksa (dovoljna edu ekstenzija) možeš kupiti koliko god hoćeš po toj povoljnoj cijeni.
ti ne kradeš, samo štediš lažno se predstavljajući kao student.  nije šija nego vrat.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 17:32 |
|
|
|
Pa ako su u Njemačkoj smanji otkupnu cijenu, ne vidim načina da kod nas ti mali prodavači bolje prođu. A uostalom, solarni paneli baš i ne spadaju u ovu temu, tu su neke male uštede koje ne zahtijevaju ozbiljni kapital. Vezano uz temu, ako recimo planirate oročiti novce, a imate dijete tinejdžera, uvijek je to bolje učiniti preko njega jer su kamate na dječju štednju puno veće. A kad oni navrse 18, istekne i oročenje. S manjom djecom je zeznuto jer trebaju dozvole sicijalne službe za baratanje novcem.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 17:40 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pa ako su u Njemačkoj smanji otkupnu cijenu, ne vidim načina da kod nas ti mali prodavači bolje prođu. A uostalom, solarni paneli baš i ne spadaju u ovu temu, tu su neke male uštede koje ne zahtijevaju ozbiljni kapital. Vezano uz temu, ako recimo planirate oročiti novce, a imate dijete tinejdžera, uvijek je to bolje učiniti preko njega jer su kamate na dječju štednju puno veće. A kad oni navrse 18, istekne i oročenje. S manjom djecom je zeznuto jer trebaju dozvole sicijalne službe za baratanje novcem. Niti jedan se ugovor ne moze jednostrano mijenjati. Sta rade u Njemackoj (a i u RH) nemam pojma. Tema je "kreativni", a ne mali/veliki nacini ustede. A nije bas neka kreativnost kupovati po akcijama. Sam proizvoditi energiju i jos je prodavati mislim da je vec kreativnije. Tako da mislim da si ti promasio nesto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 19:19 |
|
|
Inace, jedna stvar sto ovdje nije spominjana su reklamacije, odstete i tuzbe. Nema nista sladje nego kad prisilite nekog kao Elektoprivredu da vam plati za neki svoj propust, pa i manje stvari kao obicne stvari i razne prijave, kad vam neko kaze ne moze, i jos je drzak, a onda to proguta i plati vam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 30 srp 2014, 20:20 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Nema gorih ljudi od skrtica. Naravno, ne treba štedjeti nauštrb (kvaliteta) života, ali treba štedjeti tamo gdje se može uštedjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|