HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 svi 2025, 11:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Maloljetnička zlostavljanja vršnjaka
PostPostano: 06 sij 2016, 22:00 

joe enter je napisao/la:
novem je napisao/la:

Bio je u kratkorično u prošlom izbornom mandatu.

A i "omrsio brkove".

Koja je poenta tvoga upisa ako ne misliš da je Lovrenović kriv za smrt svoga posinka i da nije pedofil akako kaže Ministar??

Poanta je ta da si glup. Ministar je rekao da nije u politici, no pošto znam da je bio, to sam korigirao, bez ikakvog osvrta na događanja u njegovoj obitelji. Ako ti vidiš neku drugu poantu priljepi je sebi na čelo.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 22:32 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Majka je skontala zlostavljanje, ali razmjere istog je saznala tek poslije pogreba.

Citat:
Majka Alisa Mahmutović kaže da su promjene u Mahirovom ponašanju primijetili prije godinu i da su Mahira ispisali iz škole u kojoj je zlostavljan.

Za detalje seksualnog zlostavljanja saznali su kaže, nakon Mahirove dženaze, od njegovog školskog druga koji je bio žrtva istog nasilja.

U saopćenju uprava Interancionalne škole na Ilidži ističe da od Mahirove majke nisu imali nikakve pritužbe, posebno ne u pogledu eventualnog zlostavljanja djeteta.

Poslije obraćanja Mahirovih roditelja javnosti, mnogi su odlučili sa medijima podijeliti svoja iskustva sa spomenutom školom.

Posebno zanimljivu priču donosi bivši ministar Salmir Kaplan, koji kaže da nije išao u ovu školu ali da zna vrlo dobro ko upravlja njom i šta se sve dešava.

Kaplan je na svom Facebooku objavio status koji glasi:

"E ovo su vam oni Turci o kojima sam ja pričao prije dvije godine pa su mi neupućeni govorili šta ovaj bulazni. Nažalost trebaju se početi dešavat najgore stvari da bi nekim ljudima počelo dolazit u glavu"

Ova rečenica je bila povod da pozovemo bivšeg ministra i saznamo šta se krije iza ove priče. Kaplan tvrdi da su njima djeca samo pokriće za ekonomske i druge ciljeve, i da zbog zanemarivanja mladi i čine ovakve stavri, jer ih niko ne nadgleda i nekontroliše.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 02:11 

Evo vele ovi roditelji djece što ih linčuju da će tužit Lovrenovića... hehehe. Ali su pretjerali ovi što glume pravednike. Siledžije na siledžije. Uostalom, tko zna jesu baš ta djeca radila to zašto ih se optužuje.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 18:09 

Sve više detalja se pojavljuje vezano uz ovo. Uz tu školu, okretanje glave od strane odraslih osoba, institucija koje moraju to spriječiti. Bošnjačko društvo je kompletno bolesno, nikakvih moralnih kočnica više nemaju.
Najstravičniji je izostanak bilo kakve javne diskusije o tim problemima u njihovom društvu. Ili vrlo slabo ako i ima.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 21:50 

Roditelji prozvane djece najavljuju tužbe protiv Dubravka Lovrenovića, iako imaju male šanse. Naime, dotični nije nikoga konkretno i po imenaima prozvao i sada se pametno ograđuje od atmosfere javnog linča.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:04 

lider30 je napisao/la:
Roditelji prozvane djece najavljuju tužbe protiv Dubravka Lovrenovića, iako imaju male šanse. Naime, dotični nije nikoga konkretno i po imenaima prozvao i sada se pametno ograđuje od atmosfere javnog linča.

To sam i ja šćeo napisat, ali onda se sjetio da će vjerojatno pokušat dokazat da je on obznanio njihova imena, medijima, ljudima itd.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:09 

Sklon sam vjerovati Lovrenićevoj verziji jer se javio jedan Srbin koji je (naivno vjerujući u dobro obrazovanje) bio u toj školi i posvjedočio da je atmosfera više nego luđačka.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:22 

BBC je napisao/la:
Sklon sam vjerovati Lovrenićevoj verziji jer se javio jedan Srbin koji je (naivno vjerujući u dobro obrazovanje) bio u toj školi i posvjedočio da je atmosfera više nego luđačka.

Slažem se, pogotovo priča nakon đenaze s Mahirovim kolegom iz škole koji je sam rekao da su ih zajedno silovali. Lovrenović veli da se maltretiranje nastavilo i nakon ispisivanja...

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:24 

lider30 je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Koje su godište? Ako su ispod 16, ne mogu ih ćerat po redovnom postupku.

U Skandinaviji se maloljetnici već od 12 godina mogu kazneno goniti za posebno teška kaznena djela (ne za sva), jer su procjene njihovih stručnjaka da već sa 12 godina ogromna većina djece dobro razlikuje što je dobro, a što zlo.

Ovo mi, što duže razmišljam, ima sve više i više smisla. Treba ovu praksu prekopirat. Malodobni počinitelji teških kaznenih djela (12 god) se trebaju procesuirat u redovnim kaznenim postupcima. To je vrijeme kada se zna jako dobro da je loše trpat nekome kalagiju u anus, ubit nekog, oči kopat...

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:25 

Barem dva dečkića sa spiska zlostavljača, sinovi od direktora sarajevskih poduzeća. To će kasnije i vlast preuzeti i iživljavati se nad narodom.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 22:27 

lider30 je napisao/la:
Barem dva dečkića sa spiska zlostavljača, sinovi od direktora sarajevskih poduzeća. To će kasnije vlast preuzeti.

Pročitom sam neđe da je Mahira jedan profesor zvao ženskim imenom (Mahira valjda). Koji krkanluk od škole.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2016, 23:46 

Dino Konaković lično je garantirao da će nakon istrage i dokazane krivnje škola biti zatvorena. Istraga je u tijeku.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 sij 2016, 13:01 

Izgleda da ima nešto i u onom Ministrovom pristupu problemu, možda je krivo u konačnici, ali pročitajte šta veli Mahirov otac ... Vrlo interesantne informacije... Sad jel se "sveti" bivšoj ili šta drugo, izgleda da zaplet priče tek kreće...

http://www.vecernji.ba/mahirov-otac-nakon-sto-sam-trazio-obdukciju-krenule-reakcije-majke-i-ocuha-1050296

Vrh

PostPostano: 08 sij 2016, 13:08 

PCM je napisao/la:
Izgleda da ima nešto i u onom Ministrovom pristupu problemu, možda je krivo u konačnici, ali pročitajte šta veli Mahirov otac ... Vrlo interesantne informacije... Sad jel se "sveti" bivšoj ili šta drugo, izgleda da zaplet priče tek kreće...

http://www.vecernji.ba/mahirov-otac-nakon-sto-sam-trazio-obdukciju-krenule-reakcije-majke-i-ocuha-1050296

On je glavni krivac.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2016, 13:19 

Ovo će biti trakavica. Jadničak je vjerojatno i trpio zlostavljanje vršnjaka u školi i još imao problema i trauma zbog preseljenja u novu sredinu uz privikavanje na novo obiteljsko stanje.

Jadno je ako se otac obračunava s bivšom ženom preko mrtvog djeteta. Jadno i žalosno. A ako je istina, ozbiljne su optužbe na Dubravka Lovrenovića.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 11:11 

Iđi Dubravko u krasnu pičku materinu. Pišući posebno pismo žaljenja ili isprike tebi radi se diskriminacija prema svim obiteljima čija djeca nastradaju a da im se općina nikad ne javi. Jedna navodno školovana osoba kao ti bi to trebala znati.

Dobro je ovo inače da se ovi halal Hrvati sami sa sobom moraju baviti. I sve će više biti primorani, jer su dio takvog nakaradnog društva.

Citat:
Sarajevo: Lovrenović se zbog Komšića seli u Tuzlu
Objavljeno 08.01. - 21:24

Dubravko Lovrenović, očuh tragično preminulog Mahira Rakovca, obratio se pismom gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću, čiji sadržaj je Oslobođenje prenijelo u cijelosti.

Gradonačelniče Sarajeva,

Primio sam, prije nekoliko dana, Tvoju SMS poruku kao reakciju na moj tekst (“Post mortem: Uputi ispriku majci, i podnesi ostavku”). Blasfemičnu, nedostojnu ne samo Tvoje gradonačelničke funkcije i onoga što nisi uradio a trebao si i morao – naravno po protokolu i službenoj dužnosti, ljudsku ovaj put neću spominjati – nego nedostojnu bilo kakvog komentara. Zato je i neću komentirati. Uglavnom: “Dubravko, dragi… na putu sam”… pa sam… bla, bla, bla. Gradonačelnik i otac na službenom putu.

Nisi uputio ispriku majci i nisi podnio ostavku. To je Tvoja odluka i ja je poštujem.

Tek jučer(!) je nešto što se zove “Kolegij Gradskog vijeća Sarajeva” (prenosi “Oslobođenje” od 7. I. 2016, str. 7), iskazalo “suosjećanje s roditeljima Mahira Rakovca, istovremeno osuđujući maloljetnično nasilje u bilo kojem obliku: Kolegij GV-a podržava aktivnosti koje poduzimaju nadležni organi, a s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti koje su dovele do ovako tragičnog ishoda. Dajemo podršku inicijativama za izmjene ili donošenje propisa s ciljem prevencije i sankcionisanja maloljetničkog nasilja”. Tako “Kolegij”. Hvala. Na “suosjećanju”.

Međutim i u najgorem zlu postoji neko dobro.

Moj je jedini “komentar”: Dok si Ti gradonačelnik Sarajeva, “ispisujem” se iz Sarajlija. Za svoje stalno mjesto boravka, dok sam još prividno živ, izabrao sam Tuzlu, jer će se tamo, pored Mahirovog mezara, nalaziti i moj grob. I Alisin mezar. Tako sam JA odlučio, a Alisa nije imala nikakvih primjedbi na ovaj “navod”. Jer nije to “krivi navod”. Istina, ima “krivih (tranzicijskih) Drina”. Ni smrt dječaka ih ne ispravi!

Ko će prvi od nas dvoje, Alisa ili ja, iako se to naslućuje, na put u jednome pravcu – u Tuzlu – ne mogu znati. Ali zato sam siguran da u gradu kojemu si Ti na čelu, meni nije mjesto. Šta će odlučiti Alisa, još ne znam.

Nadam se da će me Tuzlaci primiti srdačnije nego što su to ovdašnje, tajkunsko-tranzicijske Sarajlije i pojedini Turci, u renomiranoj Internacionalnoj školi, primili Mahira. Sada će mene, umjesto njega, zvati “Tuzlak”. To je naime za njih bio jedan od načina, što bi se reklo “alata”, da se nekome rugaju i da ga ponižavaju. Zato ću ja, i nakon što ponovo umrem, zauvijek ostati “Tuzlak”. Meni ne zvuči loše.

U svemu što me je snašlo, sad ću još morati trošiti vrijeme i energiju na našu postdejtonsku birokraciju. Zato molim sve one koji mi u tome ikako mogu pomoći, da mi olakšaju i pomognu u ovom “transferu”, jer mi snaga i koncentracija trebaju za ono što sam sebi samome, uz Mahirov tabut, milujući mu hladno čelo, obećao. Dok sam na ovome svijetu.

Pozdravljam te i selamim, gradonačelniče, Tebi i Tvojima želeći svako dobro.

PS. Poštovani gradonačelniče Tuzle, gospodine Imamoviću i druže Jasmine, nazvao si, kako se i pristoji, izrazio sućut, pitao možeš li za nas išta učiniti. Zahvalio sam Ti i rekao da mi zasad ništa ne treba. Stvari se strelovito mijenjaju, sada mi Tvoja pomoć treba. Nadam se da me nečeš razočarati poput Tvoga kolege. Hvala Ti unaprijed jer hoću što prije da preselim. Iz Sarajeva, gdje je život pasa-lutalica vrijedniji od životâ dječakâ, u Tuzlu.

Da što je moguće prije završim(o) taj transfer u životnoj sezoni smrti i beščašča.

Dubravko Lovrenović.

/HMS/

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 12:25 

Iako vršnjačko nasilje je otkad je vijeka i čovjeka, a pogotovo školovanja. Doduše ovo je bio malo ekstremniji primjer i završilo je tragično, a mali monstrumi imaju nešto više izražene sadističke crte.

Dobar lakmus, kako su ljudi licemjerni. Sigurno je masa u mladosti većinom išla uz jače i rijetko su potlačeni u školama dobijali utjehu od vršnjaka. Ili su se isto sprdali sa potlačenim ili su ignorirali problem. Vjerujem i iz ovih FB Grupa podrške, da je slična situacija.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 15:09 

Pogledaj im komentare na Klislam portalu. Što očekuješ od tog društva ?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 15:43 

Boze dragi kakav degenerik, moze li jos malo eksponiranja preko mrtvog djeteta Dubravko, ovo ocito nije bilo dovoljno... Kompletan idiot, i da moja sucut Tuzlacima sigurno ce se usrecit s ovim debilom.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 15:47 

PCM je napisao/la:

LOL @ Đole Enterlija, ne prođe ni dan a moja teorija se djelimično potvrdi.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 17:52 

Ministry of Sound je napisao/la:
PCM je napisao/la:

LOL @ Đole Enterlija, ne prođe ni dan a moja teorija se djelimično potvrdi.

Ali ovaj veli da ga mater degenečila.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2016, 23:16 

Turska škola,turski običaji.Gur u tur.Neka,sve je to dobro.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 02:04 

Neka Dubravko sam veli što ima ... pa neka svatko prosudi kome da vjeruje ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 02:06 

Citat:
Dobro je ovo inače da se ovi halal Hrvati sami sa sobom moraju baviti. I sve će više biti primorani, jer su dio takvog nakaradnog društva.

Zloban si i zlonamjeran - pazi se da ti se preko djece i dragih osoba ne vrati. Ne valja se tuđoj nesreći naslađivati.

Što je tebe na vjeronauku učilo !?

Citat:
Pogledaj im komentare na Klislam portalu. Što očekuješ od tog društva ?

A vi ste kao zdravo društvo ... sve je to u 5 deka u BH..

Love USA !

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 14:43 

Silovan je oklagijom zavezan za radijator ...

slika

Love USA !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: