|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:19 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ne znam ima li ova tema vec...
Ugl., zanima me kad posaljem nekom novac s svog na njegov paypal racun (u drugoj drzavi) da li ta osoba moze taj novac odmah podici s svog paypal racuna na bankomatu i sl.? Te da li PayPal uzima za taj transfer (na bankovni racun) kakvu proviziju. Ja sam procitao na njihovoj stranici da ne uzima i da se ne ceka, al vidim da neki pisu po forumima da se ceka i po 30 dana te da ima i neka provizija? U našem slučaju (*upak država), kada ti netko pošalje novac preko PayPala (fizičko lice), novac stoji u "Pending balance-u" 30 dana, a nakon tog perioda ga je mogue povući na račun (to traje 2-3 dana).No, ako ta osoba unutar svoje liste transakcija klikne na "Confirm Receipt", novac ti je automatski dostupan i možeš ga odmah povući na račun (u UniCredit-u traje 2-3 dana). Stoga, kada ti pošalješ nekome lovu, najvjerovatnije će se i njima zadržati 30 dana, no ako klikneš na taj "Confirm Receipt" trebali bi sa njim odmah raspolagati
_________________ I want to know, have you ever seen the rain?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Vladimir RUS je napisao/la: A ti šalješ ka korisniku paypala vani? Pa što ne kažeš čovječe božiji! Ja budala mislio ti šalješ nekom ovdje u BiH pošto ova pravila od 30 dana važe za zemlje poput Albanije i BiH, a ono ti šalješ ka Austriji. Vlado, napisao sam to u 1. postu. I ne bi to trebalo imati veze je l se salje u BiH, RH, Austiju ili bilo koju drugu zemlju...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:27 |
|
|
billion je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ne znam ima li ova tema vec...
Ugl., zanima me kad posaljem nekom novac s svog na njegov paypal racun (u drugoj drzavi) da li ta osoba moze taj novac odmah podici s svog paypal racuna na bankomatu i sl.? Te da li PayPal uzima za taj transfer (na bankovni racun) kakvu proviziju. Ja sam procitao na njihovoj stranici da ne uzima i da se ne ceka, al vidim da neki pisu po forumima da se ceka i po 30 dana te da ima i neka provizija? U našem slučaju (*upak država), kada ti netko pošalje novac preko PayPala (fizičko lice), novac stoji u "Pending balance-u" 30 dana, a nakon tog perioda ga je mogue povući na račun (to traje 2-3 dana).No, ako ta osoba unutar svoje liste transakcija klikne na "Confirm Receipt", novac ti je automatski dostupan i možeš ga odmah povući na račun (u UniCredit-u traje 2-3 dana). Stoga, kada ti pošalješ nekome lovu, najvjerovatnije će se i njima zadržati 30 dana, no ako klikneš na taj "Confirm Receipt" trebali bi sa njim odmah raspolagati Hmm... "receipt" znaci Citat: A receipt is a written acknowledgment that a specified article or sum of money has been received sto bi znacilo da osoba koja prima (a ne koja salje) sredstva to trebala kliknuti i onda se novac dize. Nikakvih 30 dana. To je bog te pitaj sta. Treba to vidjeti s njima. BBC samo ovdje trolla umjesto da pogleda jednu konkretnu stvar na paypal Austrija sto ga se trazi.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:33 |
|
|
Aztec je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: A ti šalješ ka korisniku paypala vani? Pa što ne kažeš čovječe božiji! Ja budala mislio ti šalješ nekom ovdje u BiH pošto ova pravila od 30 dana važe za zemlje poput Albanije i BiH, a ono ti šalješ ka Austriji. Vlado, napisao sam to u 1. postu. I ne bi to trebalo imati veze je l se salje u BiH, RH, Austiju ili bilo koju drugu zemlju... Pravo da ti kažem, nisam siguran dali to ima ili nema veze, ali samo znam da.... Citat: This policy applies to users in the following countries: Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Dominica, Fiji, French Polynesia, Grenada, Honduras, Lesotho, Malawi, Morocco, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos. Izvor: https://cms.paypal.com/al/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/RecPymt_print
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sad ti nama objasni koju kitu šalješ novac preko Paypal kad imaš svoju banku. Volja te poslati online volja otići u banku popuniti obrazac. Ne kužim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:41 |
|
|
BBC je napisao/la: Sad ti nama objasni koju kitu šalješ novac preko Paypal kad imaš svoju banku. Volja te poslati online volja otići u banku popuniti obrazac. Ne kužim. Valjda zato sto je jeftinije. I da ima ikakve logike trebalo bi biti i jednostavnije. i procitaj sta pise na paypal austrija ili vozi...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:47 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Aztec je napisao/la: Vlado, napisao sam to u 1. postu. I ne bi to trebalo imati veze je l se salje u BiH, RH, Austiju ili bilo koju drugu zemlju...
Pravo da ti kažem, nisam siguran dali to ima ili nema veze, ali samo znam da.... Citat: This policy applies to users in the following countries: Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Dominica, Fiji, French Polynesia, Grenada, Honduras, Lesotho, Malawi, Morocco, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos. Izvor: https://cms.paypal.com/al/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/RecPymt_printjoj ludnice majko mila. i cini mi se da je ovo samo za prodaju stvari iz navedenih zemalja, a ne za slanje novca kao poklona... Ma pitat cu njih konkretno opet, to mi je najlakse i najsigurnije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:51 |
|
|
Ovisi koliko šalješ. Banka ima fast cijenu a Paypal uzima postotak od 2.9% do 3.9% od poslane sume. Besplatno je samo ako klikneš online da nešto kupuješ, ali nećeš ih prevariti.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:59 |
|
|
BBC je napisao/la: Ovisi koliko šalješ. Banka ima fast cijenu a Paypal uzima procenat, od 2.9% do 3.9% od poslane sume. Besplatno je samo ako klikneš online da nešto kupuješ, ali nećeš ih prevariti. Ma jeftinije je. Na kraju krajeva nije cak ni to toliko bitno vec sam mislio da je slanje preko paypala puno jednostavnije. U biti mozda i je, jer mi ovdje niko nije dao nikakav smislen odgovor... Ostalo me ne zanima. Ti meni dajes sve ono osim onog sto ja tebe pitam. To sto ti pises ja sve znam. Pitam te koliko treba vremena da se novac s paypala austrija prebaci na bankovni racun, je l se ceka tih smijesnih 30 dana ili nesto slicno. Ako ne mozes odgovoriti na to, nemoj, ostalo me ne zanima.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:02 |
|
|
Ne znam za banke u Sarajevu. U EU je regulirano pravilima i zakonima i legne ti skoro odmah na račun. Nazovi svoju banku i pitaj.
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:18 |
|
|
Aztec je napisao/la: billion je napisao/la: U našem slučaju (*upak država), kada ti netko pošalje novac preko PayPala (fizičko lice), novac stoji u "Pending balance-u" 30 dana, a nakon tog perioda ga je mogue povući na račun (to traje 2-3 dana).No, ako ta osoba unutar svoje liste transakcija klikne na "Confirm Receipt", novac ti je automatski dostupan i možeš ga odmah povući na račun (u UniCredit-u traje 2-3 dana).
Stoga, kada ti pošalješ nekome lovu, najvjerovatnije će se i njima zadržati 30 dana, no ako klikneš na taj "Confirm Receipt" trebali bi sa njim odmah raspolagati
Hmm... "receipt" znaci Citat: A receipt is a written acknowledgment that a specified article or sum of money has been received sto bi znacilo da osoba koja prima (a ne koja salje) sredstva to trebala kliknuti i onda se novac dize. Nikakvih 30 dana. To je bog te pitaj sta. Treba to vidjeti s njima. BBC samo ovdje trolla umjesto da pogleda jednu konkretnu stvar na paypal Austrija sto ga se trazi. Hm, bas i ne :) Ja primam (i saljem novac) preko PayPala intenzivno preko 2 godine, i kada god dobijem uplatu od fizicke osobe, ona ide u Pending balance na 30 dana, osim ako POSILJATELJ novca ne klikne na "Confirm Receipt". Koliko sam uspio shvatiti PayPalov support, taj 30 day period sluzi za slucaj zalbe/disputea (Ja od tebe kupim laptop, posaljem ti pare, a ti mi posaljes ciglu.Ja se zalim unutar roka i posto ti je lova u Pending Balanceu, PP mi je moze vratiti.No, ako kliknem na "Confirm Receipt", tebi je lova odmah dostupna).
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:28 |
|
|
billion je napisao/la: Aztec je napisao/la: Hmm... "receipt" znaci sto bi znacilo da osoba koja prima (a ne koja salje) sredstva to trebala kliknuti i onda se novac dize. Nikakvih 30 dana. To je bog te pitaj sta. Treba to vidjeti s njima. BBC samo ovdje trolla umjesto da pogleda jednu konkretnu stvar na paypal Austrija sto ga se trazi. Hm, bas i ne :) Ja primam (i saljem novac) preko PayPala intenzivno preko 2 godine, i kada god dobijem uplatu od fizicke osobe, ona ide u Pending balance na 30 dana, osim ako POSILJATELJ novca ne klikne na "Confirm Receipt". Koliko sam uspio shvatiti PayPalov support, taj 30 day period sluzi za slucaj zalbe/disputea (Ja od tebe kupim laptop, posaljem ti pare, a ti mi posaljes ciglu.Ja se zalim unutar roka i posto ti je lova u Pending Balanceu, PP mi je moze vratiti.No, ako kliknem na "Confirm Receipt", tebi je lova odmah dostupna). Da, jasno mi je od kud tih 30 dana. To znaci ne da novac mora tu stajati 30 dana, vec da je to osigurac ukoliko bude kakvih problema, nesuglasica itd... Samo znaci ipak je na posiljatelju da klikne na "Confirm Receipt" a ne na onom koji prima. O.K. :) Samo, je li se to odnosi i na poklon?
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:31 |
|
|
Yep, tako je :) U BiH kada se povuče bude na računu za 2-dana, kako je vani, ne bih znao :) Ali mislim da nema velike razlike (osim USA).
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:33 |
|
|
Mislim da vi pričate o online kupovini i da osoba mora kliknuti da je primila paket.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:36 |
|
|
billion je napisao/la: Yep, tako je :) U BiH kada se povuče bude na računu za 2-dana, kako je vani, ne bih znao :) Ali mislim da nema velike razlike (osim USA). ma da, to je to. U biti meni su i rekli da se odmah s tim novcem moze raspolagati. Al eto spominju po forumima i clancima tih 30 dana da se mora cekati i to me je bunilo te nikako mi nije imalo smisla.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:37 |
|
|
Znate sta, ja evo saljem novac preko paypala pa makar se godinu dana cekalo. nemam vise zivaca a nije ni da je pitanje zivota i smrti...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:44 |
|
|
Znači odlučio si se udati vanka čim ti se toliko žuri.
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:45 |
|
|
BBC je napisao/la: Mislim da vi pričate o online kupovini i da osoba mora kliknuti da je primila paket. To je samo primjer bio, ja ne prodajem nikakve proizvode ali tako primam lovu, i uvijek je islo na taj nacin, ili cekaj ili pitaj posiljatelja da klikne na confirm. Aztec, probaj nekome poslati 1$ kao test pa klikni na to, evo kako izgleda
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:49 |
|
|
Nema to veze sa ovim. Aztec Paypal koristi kao bank service, ne za online shopping.
Kad šalješ kao banka Paypal očekuje da si trijezan i pri punoj svijesti, nema popravnog.
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Nema to veze sa ovim. Aztec Paypal koristi kao bank service, ne za online shopping.
Kad šalješ kao banka Paypal očekuje da si trijezan i pri punoj svijesti, nema popravnog. Nisam nigdje ni rekao da ga koristi za shopping, samo kazem da ce najvjerovatnije primatelju novac biti blokiran 30 dana ukoliko on ne klikne na Confirm Receipt. Tako je u BiH i Hrvatskoj, a vjerujem i u Austriji.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 20:58 |
|
|
billion je napisao/la: BBC je napisao/la: Nema to veze sa ovim. Aztec Paypal koristi kao bank service, ne za online shopping.
Kad šalješ kao banka Paypal očekuje da si trijezan i pri punoj svijesti, nema popravnog. Nisam nigdje ni rekao da ga koristi za shopping, samo kazem da ce najvjerovatnije primatelju novac biti blokiran 30 dana ukoliko on ne klikne na Confirm Receipt. Tako je u BiH i Hrvatskoj, a vjerujem i u Austriji. Cek, ko da klikne. ja ili ovaj u AT sto prima?
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 21:00 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Aztec, PayPal novce prebacuje na racun svakog prvog u mjesecu, neovisno kad si poslao novce toj osobi. Znaci, ako si poslao novce recimo 25.10, oni ce novce prebaciti 1.11, a ako si novce poslao 1.11 novci se prebacuju slijedeci mjecec tj. 1.12. I jos se mora cekati nekih 3-5 dana da novci na racunu budu ''dostupni'' tj. da ih se moze podici. Za stare korisnike, odnosno korisnike PayPala koji cesce vrse transakcije moze biti i kraci period prebacivanja novaca ako se uplati pocetkom mjeseca, al opet ti sve to zavisi od njih u PayPal-u.. Mislim da ima neka provizija od 2.9% do 3.9%..
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
|
|
Aztec je napisao/la: billion je napisao/la: Nisam nigdje ni rekao da ga koristi za shopping, samo kazem da ce najvjerovatnije primatelju novac biti blokiran 30 dana ukoliko on ne klikne na Confirm Receipt. Tako je u BiH i Hrvatskoj, a vjerujem i u Austriji.
Cek, ko da klikne. ja ili ovaj u AT sto prima? Osoba koja šalje, tj. ti
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
|
|
Nema logike. Za što će kliknuti, nije ništa primio.
Inače vi pričate o Ebay. Ebay je vlasnik Paypal-a pa zato mogu imatu tu vrstu zaštite pri kupovini. Ako je osoba sama aktivira.
|
|
Vrh |
|
|
billion
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 21:05 |
|
|
bura je napisao/la: Aztec, PayPal novce prebacuje na racun svakog prvog u mjesecu, neovisno kad si poslao novce toj osobi. Znaci, ako si poslao novce recimo 25.10, oni ce novce prebaciti 1.11, a ako si novce poslao 1.11 novci se prebacuju slijedeci mjecec tj. 1.12. I jos se mora cekati nekih 3-5 dana da novci na racunu budu ''dostupni'' tj. da ih se moze podici. Za stare korisnike, odnosno korisnike PayPala koji cesce vrse transakcije moze biti i kraci period prebacivanja novaca ako se uplati pocetkom mjeseca, al opet ti sve to zavisi od njih u PayPal-u.. Mislim da ima neka provizija od 2.9% do 3.9%.. Točno, automatski withdrawal je svakog prvog u mjesecu, no ako je novac u Pending Balanceu, neće biti prebačen dok ne istekne 30 dana ili pošiljatelj ne klikne na confirm receipt. Evo konkretan primjer, novac mi je poslan 17.10, pošiljatelj nije kliknuo na Confirm Receipt (i ne javlja se nikako) i sada moram čekati do 17.11
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|