HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 20:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Planiranje porodice
PostPostano: 02 stu 2013, 19:27 

Najviše mi na živce ide ta kolektivna glupost i povodljivost. U kojem god pravcu ide.

A u fazi smo lutanja. Po prvi puta to malo možemo, pa lutamo. Vidjet ćemo kako će to sve završit.

Kad nas nužda potjera onda ćemo se mjenjat, valjda. A do tada...

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:36 

doc je napisao/la:
Ma ne znam da je to na krivim temeljima.

Mislim da je i dosta brakova i dosta ljudi bilo sretnije što ih je okolina "prisilila" da budu skupa.

To mi danas nemamo, a nisam siguran da su ljudi sretniji, i pojedinačno i u vezama.

Naravno da je na krivim temeljima. Pa kako je to kad s nekim dijelis krov, stol, krevet... a tu osobu ne volis, i tako do kraja zivota. Za mene je to najblize paklu. Ja kad sam na kavi 45 min. s nekim ko me tusi pricom jedva izdrzim, a ne da s nekim zivim ko mi je mrzak.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:41 

Joj jesi plitak. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:43 

volvoks je napisao/la:
Brak prije romantizma jest gotovo pa isključivo financijska institucija i okvir za podizanje obitelji, te je čak i u našim krajevima često bio dogovoren. S vremenom se javlja taj neki ideal da brak mora biti strastven, da se ljudi moraju voljeti cijeli život kao na početku veze, a onda s emancipacijom dolaze i rastave...
Pa sad na nama ostaje što ćemo smatrati krivim temeljima :neznam

Sve ono sto cinis a ne zelis ciniti je krivo (naravno, ako je zakonito).

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:45 

doc je napisao/la:
Joj jesi plitak. :zubati

Sto?

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:52 

Sjetim se cesto sto je jednoj mladoj curi izgorio (ili joj je opljackan stan, ne znam ni sam vise), i sad jedna babetina komentira otprilike "fina cura, jadnica, zivjela je sama i sad joj se i ovo dogodi". Eto sta drustvo radi i namece ljudima neki ideal kako treba izgledati sretna osoba, ukoliko imalo odudaras odmah si jadan/jadnica. I zbog takvih ljudi trpe i los brak, jer ako nista ipak je brak.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 stu 2013, 00:56 

treba planirati kao u Posušju i Čitluku, sve ispod 5 je nacionalna izdaja. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2013, 19:22 

Nekad sam zamišljo kako se neću ženit, kako ću živit mlad i emancipiran u europskoj metropoli, ali tema "krah demografsko-multietnićarske politike" i veleštovani gospodin dudu su me preobratili na to da u Žepču trebam napravit čitavu satniju, koliko god moguće da ih sve odgojim u duhu ne bježanja od herceg bosne i da im pripremim teren za to ako treba. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2013, 19:58 

puno je važnih mjesta, ali Žepče je najvažnije. ono veže na sebe i Srbe i Bošnjake, zbog njega nitko mirno ne spava. preko Zenice spojit ćemo se s Lašvom, a na sjever preko Usore sa Savom. i to zadebljati i podebljati. no o tom više kad Dudu Netanyahu postane premijer. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2013, 23:45 

Citat:
Za 40 godina - 330 milijuna abortusa

U Kini je tijekom proteklih 40 godina , pošto su uvedene prve mjere planiranja obitelji u toj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta , izvršeno gotovo 330 milijuna abortusa , pokazali su danas podaci kineskog Ministarstva zdravlja .

Kina : Pobačaj koji je šokirao svijet
Vlada u Pekingu je tijekom aktualnog godišnjeg zasjedanja zakonodavne uprave najavila da će izvršiti strukturnu reformu sustava za planiranje obitelji , u skladu s kojim se i dalje provodi kontroverzna politika jednog djeteta , prenijela je agencija AFP .

Na Internet stranici kineskog Ministarstva zdravlja je objavljeno da je od 1971. godine , nešto prije nego što su vlasti te zemlje počele poticati građane da imaju manje djece , pa do 2010. godine , izvršeno 328,9 milijuna namjernih prekida trudnoće .

Kineska vlada tvrdi da je politika jednog djeteta , uvedena početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća , spriječila pretjerani rast broja stanovnika i potaknula gospodarski razvoj . Od tog propisa su izuzete obitelji u seoskim sredinama , etničke manjine i bračni parovi gdje su oba partnera jedinci .

U posljednje vrijeme ima sve više zahtjeva da se ta ograničenja ukinu , uslijed toga što je u Kini , koja broji 1,35 milijarde stanovnika , počeo padati obujam radno sposobnog stanovništva , a raste broj umirovljenika . Organizacije za ljudska prava također kritiziraju kineske mjere za planiranje obitelji , nazivajući ih suviše Ostrova .

Prema politici jednog djeteta , obiteljima u gradskim sredinama je dopušteno da imaju samo jedno dijete , dok familije na selu mogu dobiti i drugo dijete , ukoliko je prvo djevojčica .

Građani koji prekrše taj propis moraju platiti kaznu .

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: