|
|
Stranica: 4/7.
|
[ 164 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Wind
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 21:30 |
|
|
Vjernik vjeruje da bog postoji. Ateista vjeruje da bog ne postoji. Vjernik prakticira vjerovanje u postojanje boga a ateista prakticira vjerovanje u nepostojanje boga. To ti je sve! 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 21:32 |
|
|
joe enter je napisao/la: Nema praktikovanja ateizma jer se ne može praktikovati neverovanje , jer ti ja se nadam ne praktikuješ neverovanje u deda mraza i supermena. Ha ha..šta sve neću pročitati,nevjerovanje!?Pa kud ćeš većih vjernika od ateista-vjeruju u besmisao života,vjeruju u evoluciju,vjeruju u prasak,vjeruju da nema Boga...vjeruju u sve što je suprotno teizmu.Vjernici na kub! E,sad možemo o tome šta je sve iznjedrila ateistička vjera...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 21:45 |
|
|
Ne mogu reći za sebe da vjerujem u to, jednostavno nema zamaranja sa tim. Malo se raspravlja sa vjernicima o tome i to je to.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 22:05 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Nema praktikovanja ateizma jer se ne može praktikovati neverovanje , jer ti ja se nadam ne praktikuješ neverovanje u deda mraza i supermena. Ha ha..šta sve neću pročitati,nevjerovanje!?Pa kud ćeš većih vjernika od ateista-vjeruju u besmisao života,vjeruju u evoluciju,vjeruju u prasak,vjeruju da nema Boga...vjeruju u sve što je suprotno teizmu.Vjernici na kub! E,sad možemo o tome šta je sve iznjedrila ateistička vjera... Posle ovog upisa mogu reći da sam završio priču sa tobom , zaista nema smisla više , jbg.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 22:13 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Stvarno. Tesko je naci militantnije pobornike svojeg vjerovanja od militantnih ateista, eventualno salafisti su za usporedbu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 22:44 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Wind je napisao/la: Vjernik vjeruje da bog postoji. Ateista vjeruje da bog ne postoji. Vjernik prakticira vjerovanje u postojanje boga a ateista prakticira vjerovanje u nepostojanje boga. To ti je sve!  Nije...  Neki postaju bolji ljudi vjerujući.Smireniji i opušteniji.Kao da iz vjere crpe pozitivnu energiju.Zanima me kako se to recimo postize ?Kako kontroliraju bijes, zavist, razočarenje..Kako definiraju to što ih čini posebnim ?Strhom da" Neko to od gore vidi sve "ili jednostavno pronalaze neka duševna zadovoljstva koja su nerazumljiva okolini. Neke vjera ne mijenja..I dalje su zajedljivi, bijesni i prepuni zavisti..Naoko prikrivaju svoju pravu prirodu..a negativna osjećanja ih izjedaju.Glumataju spočitavajući drugima sitnice a ustvari nemoćni su da sagledaju svoju lošu prirodu.. Svoje negativne osobine ...Svoje zivotne propuste.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 22:56 |
|
|
Probam slušalice 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 22:59 |
|
|
Wind je napisao/la: Probam slušalice  Trolaš mala ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:18 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Wind je napisao/la: Vjernik vjeruje da bog postoji. Ateista vjeruje da bog ne postoji. Vjernik prakticira vjerovanje u postojanje boga a ateista prakticira vjerovanje u nepostojanje boga. To ti je sve!  Nije...  Neki postaju bolji ljudi vjerujući.Smireniji i opušteniji.Kao da iz vjere crpe pozitivnu energiju.Zanima me kako se to recimo postize ?Kako kontroliraju bijes, zavist, razočarenje..Kako definiraju to što ih čini posebnim ?Strhom da" Neko to od gore vidi sve "ili jednostavno pronalaze neka duševna zadovoljstva koja su nerazumljiva okolini. Neke vjera ne mijenja..I dalje su zajedljivi, bijesni i prepuni zavisti..Naoko prikrivaju svoju pravu prirodu..a negativna osjećanja ih izjedaju.Glumataju spočitavajući drugima sitnice a ustvari nemoćni su da sagledaju svoju lošu prirodu.. Svoje negativne osobine ...Svoje zivotne propuste. Sve je to sažeto u dvije zapovijedi o ljubavi,zato je potrebno doživiti Boga, ne kao vrhovnbog zapovjednika kojemu treba služiti da se ne bi naljutio, nego kao izvor života i vrhovnu ljubav. Čovjeka(svakog doslovno) je potrbno doživljavati kao božje djete , jednakovrijedno i Bogu jednako drago bez obzira na sve. I onda se samo po sebi događa da se odričeš sotone, odnosno da kontroliraš unutarnjeg demnona koji te tjera na sebičnost, zavist... Ako "neprijatelja" promatraš kao patnika onda ga ne mrziš, ako promatraš npr Bošnjake i njihovu politiku i ako si površan onda ti dođe da ih mrziš, kao što to rade ateisti koji su u pravilu površni, ali ako ih promatraš ,kao što je i krščanski nužno, kao djecu Božiju onda lako vidiš da je to narod koji je gadno stradao, kojega je progonila teška sudbina, koji je zaostao, nema lidere, nema elite i koji srlja u nestanak, onda takve ne možeš mrziti iako ti rade štetu i nepravdu, nego ih pokušavaš razumjeti i pomoći im da dođu pameti i tako nas sve, barem u FBiH , oslobode svog jada i da napokon svi krenemo u pravednu i bolju budućnost. I otprilike na taj način promatraš i sve ostale ljude svijeta s kojima ti se ukrštaju interesi ili isprepleće život jer doista dubljim promatranjam uvijek dođeš do toga da zlo proizolazi iz slabosti, što opet nikako ne treba shvatiti da zlu treba popuštati, naprotiv zlu se treba odlučno suprotstaviti, naravno pazeći da se ne ugrozi ničije ljudsko dostojanstvo, jer zaustavljanjem onoga koji čini zlo ustvari pomažemno i njemu...
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:31 |
|
|
Misliš da je riješenje uvijek neprijatelja posmatrati kao nekog paćenika i pronalaziti opravdanja za njegova nedjela ?(uslovno rečeno neprijatelj - nedjelo ) Meni ta teorija nije baš odrziva u praksi.Ma koliko čovjek htio iz sebe izvući najbolje, ne mogu se ne zapitati da ta teorija nije samo puko opravdanje i mojih slabosti ( jer idem linijama manjeg otpora ) i neprijateljevih ( jer se ne zelim otvoreno sukobiti ) Dakle DVA razloga ..Oba u moju " korist "
A svoje slabosti prikrivam ujedno licemjerjem kako to činim zbog vjerskih razloga ..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:44 |
|
|
Da ne ispadnem nepristojan. Vidim da si nešto napisao ali me ne zanima rasprava s tobom ili čitanje tvojih postova Enter.
Citirao sam tvoj post samo zato jer je sadržavao nešto pametno, a to nisu bile tvoje riječi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:47 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Wind je napisao/la: Vjernik vjeruje da bog postoji. Ateista vjeruje da bog ne postoji. Vjernik prakticira vjerovanje u postojanje boga a ateista prakticira vjerovanje u nepostojanje boga. To ti je sve!  Nije...  Neki postaju bolji ljudi vjerujući.Smireniji i opušteniji.Kao da iz vjere crpe pozitivnu energiju.Zanima me kako se to recimo postize ?Kako kontroliraju bijes, zavist, razočarenje..Kako definiraju to što ih čini posebnim ?Strhom da" Neko to od gore vidi sve "ili jednostavno pronalaze neka duševna zadovoljstva koja su nerazumljiva okolini. Neke vjera ne mijenja..I dalje su zajedljivi, bijesni i prepuni zavisti..Naoko prikrivaju svoju pravu prirodu..a negativna osjećanja ih izjedaju.Glumataju spočitavajući drugima sitnice a ustvari nemoćni su da sagledaju svoju lošu prirodu.. Svoje negativne osobine ...Svoje zivotne propuste. Temelj svih temelja i najveća mudrost jeste znati da postoji Bog-rekao je jedan teolog. Nema pravilnog odgovora ni na jedno pitanje u životu ukoliko se najprije ne izabere i ne prihvati pravi sistem vrijednosti.Situacija je vrlo jednostavna - postoje samo dva sistema vrijednosti - “materijalistički” i “duhovni”. Znači,koncept mrtvog nasuprot konceptu živog... U materijalističkom sistemu vrijednosti najvažnije i najvrijednije stvari su vezane za mrtve stvari, odnosno neživu prirodu, a sreća i zadovoljstvo proizilaze iz čisto tjelesnih zadovoljstava. U duhovnom sistemu vrijednosti najvažnije stvari su vezane za živi svijet,posebno za ljude, a sreća i zadovoljstvo proizilaze iz nastojanja da se drugima čini dobro i iz pozitivnog odnosa sa drugim ljudima. Dakle,svaki normalan čovjek mašta o svijetu mira, harmonije, ljubavi, nasmijanih lica,svijetu bez bolesti i smrti. Odakle čovjeku dolazi informacija o savršenom svijetu? Prakticiranje vjere i jeste težnja da se ostvari sreća.Ali ne ovakva kakva se danas agresivno reklamira i inkomponira u sve segmente društva,a proizilazi iz gore navedenog materijalnog koncepta i sistema vrijednosti,koji za krajnji cilj ima totalnu destrukciju i uništenje ljudi. I pisanje na forumu direktno odražava naš izbor,to se može vidjeti iz svake rečenice...
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:56 |
|
|
Znači treba zanemariti Markane materijalistički sistem vrijednosti ?
Zatomiti u sebi zelju za posjedovanjem skupocjenih materijalnih stvari i okrenuti se duhovnosti ?Shvataš da je to jako teško u današnjem savremenom društvu ?
Svi tezimo ka duševnom miru i zadovoljstvu i tačno je da materijalne stvari čovjeka u većini slučajeva ne čine sretnim.No kako biti dovoljno jak i oduprijeti se porivima odnosno zeljama za posjedovanjem ?Jer to je nešto uobičajno i normalno.To je jedino prihvatljivo .. Odskačeš od okoline ako si drugačiji, a sredina te izopćava nazalost ..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 22 kol 2013, 23:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Misliš da je riješenje uvijek neprijatelja posmatrati kao nekog paćenika i pronalaziti opravdanja za njegova nedjela ?(uslovno rečeno neprijatelj - nedjelo ) Meni ta teorija nije baš odrziva u praksi.Ma koliko čovjek htio iz sebe izvući najbolje, ne mogu se ne zapitati da ta teorija nije samo puko opravdanje i mojih slabosti ( jer idem linijama manjeg otpora ) i neprijateljevih ( jer se ne zelim otvoreno sukobiti ) Dakle DVA razloga ..Oba u moju " korist "
A svoje slabosti prikrivam ujedno licemjerjem kako to činim zbog vjerskih razloga .. Več sam ti reko nekoliko puta, nemoj me zajebavat ili razgovaraj ili nemoj jer će to za posljedicu imati da neću čitati nijednog Bošnjaka zbog nekvalitete upisa. Rekao sam da je nužno Boga promatarti kao vrhovnu ljubav, a čovjeka , odnosno njegov život kao božju klicu u njemu. Ponavljam da je čovjek zao zbog slabosti (kompleksa, neimaštine, glup je, nezreo, uplašen, boji se za svoj ugled, budućnost i sve ostale ljudske slabosti) i zbog čega je podlegao sotoninom zavođenju. Ponavljam zlu je se nužno suprotstaviti, kriminalca je nužno strpati u zatvor, bezobrazniku je nužno ukazati da je mali... i sve to i za njegovo dobro i za opće i dobro i za vlastitito dobro. Najgore je svijet promatrati iz perspektive sebe kao Boga jer onda sve promatramo isključivo kroz vlastitu korist i svijet kroz svoj interes, onda isključivo postoji "JA" i "oni" ,kao što rade ateisti, možeš i na forumu vidjeti da ateisti svaku raspravu doživljavaju kao nadmetanje i kako žele poniziti neprijatelja, dok mi svakoj raspravi pristupamo dobronamjerno, da bi širili i primali informacije i da koliko god možemo oslobodimo pojedince od zablude i gluposti, ali oni budući da svijet promatraju kroz ! "JA kontra oni" onda se oni na to ljute jer spoznaju doživljavaju kao poraz. Da ne duljim , nužno se osloboditi sotonizma i sotonske propagande koja uči da je svaki pojedinac svoj jedini Bog, a da to nije lako i da ta bitka traje oduvijek pokazuje priča kad je sotona zaveo Adama i Evu rekavši im da ako pojedu jabuku da će i oni biti Bogovi, ako priča i nije istinita simbolički je perfektna jer pokazuje da izvor zla oduvijek postoji na toj razini i težnji da čovjek odbaci Boga i da ustvari sam postane svoj Bog, svoj smisao i svoja svrha.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:06 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Misliš da je riješenje uvijek neprijatelja posmatrati kao nekog paćenika i pronalaziti opravdanja za njegova nedjela ?(uslovno rečeno neprijatelj - nedjelo ) Meni ta teorija nije baš odrziva u praksi.Ma koliko čovjek htio iz sebe izvući najbolje, ne mogu se ne zapitati da ta teorija nije samo puko opravdanje i mojih slabosti ( jer idem linijama manjeg otpora ) i neprijateljevih ( jer se ne zelim otvoreno sukobiti ) Dakle DVA razloga ..Oba u moju " korist "
A svoje slabosti prikrivam ujedno licemjerjem kako to činim zbog vjerskih razloga .. Več sam ti reko nekoliko puta, nemoj me zajebavat ili razgovaraj ili nemoj jer će to za posljedicu imati da neću čitati nijednog Bošnjaka zbog nekvalitete upisa. Rekao sam da je nužno Boga promatarti kao vrhovnu ljubav, a čovjeka , odnosno njegov život kao božju klicu u njemu. Ponavljam da je čovjek zao zbog slabosti (kompleksa, neimaštine, glup je, nezreo, uplašen, boji se za svoj ugled, budućnost i sve ostale ljudske slabosti) i zbog čega je podlegao sotoninom zavođenju. Ponavljam zlu je se nužno suprotstaviti, kriminalca je nužno strpati u zatvor, bezobrazniku je nužno ukazati da je mali... i sve to i za njegovo dobro i za opće i dobro i za vlastitito dobro. Najgore je svijet promatrati iz perspektive sebe kao Boga jer onda sve promatramo isključivo kroz vlastitu korist i svijet kroz svoj interes, onda isključivo postoji "JA" i "oni" ,kao što rade ateisti, možeš i na forumu vidjeti da ateisti svaku raspravu doživljavaju kao nadmetanje i kako žele poniziti neprijatelja, dok mi svakoj raspravi pristupamo dobronamjerno, da bi širili i primali informacije i da koliko god možemo oslobodimo pojedince od zablude i gluposti, ali oni budući da svijet promatraju kroz ! "JA kontra oni" onda se oni na to ljute jer spoznaju doživljavaju kao poraz. Da ne duljim , nužno se osloboditi sotonizma i sotonske propagande koja uči da je svaki pojedinac svoj jedini Bog, a da to nije lako i da ta bitka traje oduvijek pokazuje priča kad je sotona zaveo Adama i Evu rekavši im da ako pojedu jabuku da će i oni biti Bogovi, ako priča i nije istinita simbolički je perfektna jer pokazuje da izvor zla oduvijek postoji na toj razini i težnji da čovjek odbaci Boga i da ustvari sam postane svoj Bog, svoj smisao i svoja svrha. Nisam te zezala.Mislim da me nisi razumio.Ti si očigledno sudeći po ovom upisu otišao mnogo dalje u poimanju vjere, Boga i duhovnih vrijednosti nego što sam ja prvobitno pretpostavila.Sad mi je nešto jasnije.Dakle, ukazivanje na greške je bitno, čak što više nuzno.Imala sam utisak da nekako fatalistički pristupaš u definiranju problema.Bilo mi je nerealno.No sad si pojasnio.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Znači treba zanemariti Markane materijalistički sistem vrijednosti ?
Zatomiti u sebi zelju za posjedovanjem skupocjenih materijalnih stvari i okrenuti se duhovnosti ?Shvataš da je to jako teško u današnjem savremenom društvu ?
Svi tezimo ka duševnom miru i zadovoljstvu i tačno je da materijalne stvari čovjeka u većini slučajeva ne čine sretnim.No kako biti dovoljno jak i oduprijeti se porivima odnosno zeljama za posjedovanjem ?Jer to je nešto uobičajno i normalno.To je jedino prihvatljivo .. Odskačeš od okoline ako si drugačiji, a sredina te izopćava nazalost .. Malo je nezgodno o ovim temama pisati opširno na ovaj način i zadržati nit misli...Moramo krenuti od bazičnih stvari,povijesti,teologije,filozofije i nauke...da se lakše razumije tijek ljudske povijesti i kako se došlo do ovog stanja,tzv.ludilo potrošačkog mentaliteta. Zato kažem i ponavljam da je najvažnije znati da Bog postoji,jer onda se mozaik veoma lako sastavi i događanja se se vide u pravom svjetlu.Na kraju,tu je i Biblija gdje je Bog svima nama napisao što se dešavalo,dešava i što će se desiti. Sve je stvar izbora.Našeg.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:12 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Znači treba zanemariti Markane materijalistički sistem vrijednosti ?
Svi tezimo ka duševnom miru i zadovoljstvu i tačno je da materijalne stvari čovjeka u većini slučajeva ne čine sretnim.No kako biti dovoljno jak i oduprijeti se porivima odnosno zeljama za posjedovanjem ?Jer to je nešto uobičajno i normalno.To je jedino prihvatljivo .. Odskačeš od okoline ako si drugačiji, a sredina te izopćava nazalost .. Malo je nezgodno o ovim temama pisati opširno na ovaj način i zadržati nit misli...Moramo krenuti od bazičnih stvari,povijesti,teologije,filozofije i nauke...da se lakše razumije tijek ljudske povijesti i kako se došlo do ovog stanja,tzv.ludilo potrošačkog mentaliteta. Zato kažem i ponavljam da je najvažnije znati da Bog postoji,jer onda se mozaik veoma lako sastavi i događanja se se vide u pravom svjetlu.Na kraju,tu je i Biblija gdje je Bog svima nama napisao što se dešavalo,dešava i što će se desiti. Sve je stvar izbora.Našeg. Jasno je meni da je sve stvar izbora i čivjekove slobodne volje.No kako se uzdignuti u duhovnom smislu da ti materijalni segment zivota postane nebitan.To je pitanje..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:14 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Malo je nezgodno o ovim temama pisati opširno na ovaj način i zadržati nit misli...Moramo krenuti od bazičnih stvari,povijesti,teologije,filozofije i nauke...da se lakše razumije tijek ljudske povijesti i kako se došlo do ovog stanja,tzv.ludilo potrošačkog mentaliteta. Zato kažem i ponavljam da je najvažnije znati da Bog postoji,jer onda se mozaik veoma lako sastavi i događanja se se vide u pravom svjetlu.Na kraju,tu je i Biblija gdje je Bog svima nama napisao što se dešavalo,dešava i što će se desiti.
Sve je stvar izbora.Našeg.
Jasno je meni da je sve stvar izbora i čivjekove slobodne volje.No kako se uzdignuti u duhovnom smislu da ti materijalni segment zivota postane nebitan.To je pitanje.. Jednostavno-mudrost je sklanjati se od zla.Gdje ima najviše zla?Možeš i sama zaključiti... Duhovno se "zdravo" hraniti,kao i tjelesno,ako se hraniš smećem,razboliš se.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Znači treba zanemariti Markane materijalistički sistem vrijednosti ?
Svi tezimo ka duševnom miru i zadovoljstvu i tačno je da materijalne stvari čovjeka u većini slučajeva ne čine sretnim.No kako biti dovoljno jak i oduprijeti se porivima odnosno zeljama za posjedovanjem ?Jer to je nešto uobičajno i normalno.To je jedino prihvatljivo .. Odskačeš od okoline ako si drugačiji, a sredina te izopćava nazalost .. Uvijek treba težiti dobru to je sukus. Ne treba odskakti od svijeta i okoline , treba uvažavati i okolinu i svijet kao takve i nastojati doprinjeti da nam svima bude bolje. Ako uzmemo za primjer posjedovanje skupih stvari npr skupog auta, onda opet postoj razlika u poimanju toga auta kao nečega što ti treba, kao nečega što te veseli, kao nečega za što si teško radio, što će ti doprinjeti na udobnosti, poslovnom ugledu , poslovnoj sposobnosti, kao nečega od čega će zaraditi i živjeti i proizvođači i trgovci... ili s druge strane posjedovanje skupog auta da bi se s njime izdignuo, a ustvari ponizio okolinu,... razmišljajući na taj način ja imam auto skuplje od svih mojih susjeda dok o Ferariju ili nečem sličnom doslovno nikad ni ne razmišljam niti me zanimaju takvi auti niti ih mogu priuštiti niti sam ljubomoran na one koji ih voze. Znači sve treba biti s blagoslovom, u dobroj namjeri i težnji za općim dobrom. Tako se sasvim normalmno i nimalo neodskakakjući od okoline može spojiti duhovno s današnjim materijalnim svijetom. Dakle bez ikakvog duhovnog kompleksa , naprotiv, kupim si skuplje hlače od susjeda i češće odem u restoran na večeru.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:28 |
|
|
Jasno je da treba teziti dobrom.Ali..
Ne mozeš se uvijek skloniti od zla.Ni zaštiti najblize.Mozeš ga pokušati izbjegavati.I što je onda sa sudbinom ?Je li vrijedi ona " svi smo tvorci svoje sudbine "? Ili nekom je suočavanje sa zlom zapisano po rodjenju ?Jednostavno neke se stvari moraju desiti.Čovjek na njih nema utjecaja ..
Što je ustvari istina ?
Zagovornica sam prve teorije....da se razumijemo.No mogu razumjeti i ljude koji vjeruju u drugu...Ako su zrtve naravno nekih tragičnih iskustava bez svoje krivnje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 00:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jasno je da treba teziti dobrom.Ali..
Ne mozeš se uvijek skloniti od zla.Ni zaštiti najblize.Mozeš ga pokušati izbjegavati.I što je onda sa sudbinom ?Je li vrijedi ona " svi smo tvorci svoje sudbine "? Ili nekom je suočavanje sa zlom zapisano po rodjenju ?Jednostavno neke se stvari moraju desiti.Čovjek na njih nema utjecaja ..
Što je ustvari istina ?
Zagovornica sam prve teorije....da se razumijemo.No mogu razumjeti i ljude koji vjeruju u drugu...Ako su zrtve naravno nekih tragičnih iskustava bez svoje krivnje. Vrhunski ratnici lako uočavaju pojave koje dovode do sukoba,i izbjegnu ga ako je nepotreban.Mudar čovjek isto tako uočava pojave koje ga mogu navesti da učini grijeh.Živjeti u Amsterdamu nije isto kao živjeti na selu kod Visokog:-) Pojam i problem zla je religijska tema,postavio sam na temi Postojanje Boga pitanje oko toga,ali nitko se nije javio za diskusiju:-)
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 01:01 |
|
|
Nisam vidjela temu ..Inače ja religiju slabo obilazim što se foruma tiče.. Nazalost ja nisam ni vrhunska ratnica, a ni neka mudrica.Pa ćemo onda morati razviti diskusiju na religiji.Slazem se da su iskušenja različita kad se radi o seoskoj idili i velikom prenapučenom gradu 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 01:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Što dalje od ljudi kojima svako obraćanje ili razgovor djeluje neprirodno (govor komesara, propovijed ili hutbu). Jedinu iznimku pravim za Markana.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 01:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Što dalje od ljudi kojima svako obraćanje ili razgovor djeluje neprirodno (govor komesara, propovijed ili hutbu). Jedinu iznimku pravim za Markana. A zena ?Zamisli neku 9,78 a drzi propovijed .. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prakticiranje vjere i njen utjecaj na svakodnevni zivot Postano: 23 kol 2013, 01:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Što dalje od ljudi kojima svako obraćanje ili razgovor djeluje neprirodno (govor komesara, propovijed ili hutbu). Jedinu iznimku pravim za Markana. A zena ?Zamisli neku 9,78 a drzi propovijed ..  Držanje propovijedi i način obraćanja sa visoka pun sufliranja, sugestiranja i naputaka je po meni definicija prvog smrtnog grijeha - oholosti. Oni koji često pametuju drugim očito precjenjuju samog sebe i podcjenjuju drugu osobu - ponos, oholost.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|