HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 ožu 2025, 12:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 279 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja
PostPostano: 13 ožu 2012, 23:08 

patriot je napisao/la:
SDB je napisao/la:

Tko ste to "vi"? Ja sam rođen u Zajčevoj, majstore, a dvije generacije mi pokopane na Mirogoju.

I nije jedina alternativa divlja gradnja u Bandić stilu.

Alternativa se nudi nekom problemu..problema u starom trnju nema..

Ha, svatko ima pravo na mišljenje. :kava

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:10 

SDB je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Ma nije dojam, tako su mi govorili neki koji su bili prije u BG ... Kao ono prika dosta jeftinije ovo ono ... ma je moj kurac ... ostavio sam para , oženili me srbi pravo :D

Da blizu hrama svetog save, sad sam ukucao na google i to je ta crkva. Fasade jesu očaj, ali i tramvaji trolejbusi, općenito je šporko, arhitektura često zbrda zdola ne samo ova socijalistička ... pa onda smo prošli i kraj nekog ciganskog šatorskog naselja ono straćare neke ... ima svašta u vas haha
Recimo ZG je meni za klasu iznad po uređenosti i čistoći. BG po zabavi dvije klase iznad :D

Al najgore od svega su mi oni vaši neboderi socijalistički koji tako na momente paraju viziru grada da je to strašno ko šaka u oko.
Recimo na ulasku u grad ono nakaradno smeće sa Zepterovom reklamom na vrhu, pa dajte izminirajte to nabrzinu pliz :D

Al se takodjer i primjeti da je osjetno veći od ZG... Ono široke avenije , veći kvartovi, veće ulice, grad je na rijekama što je ZG-u veliki minus što još nije izašao na Savu, mostovi preko ... Onako mrcina je vidi se da je dosta velik...

U Zagrebu je vidljiv dojam austrijske provincije. Pruga koja presijeca grad, glavni kolodvor koji nije terminus nego je prolazan, ogromne rupetine sa straćarama na centralnoj gradskoj osi (Trnje-Avenue Mall), nedostatak elementarnih sadržaja kao što je pravi kongresni centar, zgrade u prosjeku za dva kata niže od onih u Pragu, Budimpešti, itd.

Jest da je u sjevernoj Hrvatskoj Austrija zaslužna za puno toga, ali pravo je pitanje što bi bilo da nije bilo Austrije, ili da je početkom 20. stoljeća prošla trijalistička ideja.

Što se sivila i ulazaka u grad tiče, Zagreb ima samo jedan djelomice reprezentativan ulaz, a to je Ljubljanska/Zagrebačka, sa zapadne strane. Ajde, sad donekle i Lanište s Arenom.

Ulaz s juga sa Arenom i Laništem je tebi "donekle reprezentativan" kao i "zagrebačka" odnosno ex ljubljanska ...
A što volim ove "samokritičare".

U Zagrebu jeste vidljiv i taj dojam austrijske provincije donekle to stoji... Al općenito meni po uredjenosti i čistoći, za klasu odskače iznad kad ga usporedim sa BG. Što se tiče arhitekture i toga, malo sam prekratko bio i premalo obišao da bi mogao nešto više o tom, ono što me zakopalo je taj arhitektonski socijalizam i koliko ga tamo ima užas jebote ... I sivo mi nekako sve da ga jebeš baš sivo ...

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:10 

SDB je napisao/la:
patriot je napisao/la:
Alternativa se nudi nekom problemu..problema u starom trnju nema..

Ne kuzim..uvijek mi isla na jetru ta prica..u trnju su stracare,a po jordanovcu,bukovcu,mikulicima,sestinama,gracanima,luksicu itd jako moderne kuce..
jest,kako da ne..razlike je tu u 5 cenata..zaboravih..ovi imaju bolji pogled..to valda popravlja dojam

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:11 

Real gone je napisao/la:
PCM je napisao/la:

E bravo to je to.

Pa bar sredite fasadu, ako već ne želite minirat :D
Šteta jer bi taj sami ulaz izgledao dosta pristojnije ... Meni je ta zgrada djelovala ko neki divovski napusteni silos :D

Meni je ona baš fora, s tim što bih i ja urnisala fasadu (u stilu Hundertwassera, npr :D , da joj da još ludačkiji šmek, a da se izbegne sivilo).

Sledeći put obiđi malo više Ušće, reke, Dorćol, Zemun, Neimar..:

slika

slika

slika

slika

Bit će prilike ;)

Kalemegdan sam već rekao da je extra :palacgore1

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:13 

:kava :biceovodobro Haha kako sam zakuvao temu ijoooj

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:13 

DzoniBG je napisao/la:

zadnje sto primetim u nekom gradu je ta izvikana "cistota"... mnogi veliki gradovi, New York, Atina, London, Pariz ne izgledaju uopste cisto..."dapace", ali kome je to vazno... apotekarima?!

.

Ja primetim haos i musavost uvek, ali meni je to uglavnom pozitivno :D

Ili ti - Ne bih menjala pariške grafite za 238 hamburških apoteka-trotoara.

Veliki i živi gradovi su uvek prepuni kreativnog haosa, uz to - pogotovo naš južnjački mentalitet nikad neće krasiti težnja za perfekcijom u obrađivanju žive ograde :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:14 

PCM je napisao/la:
SDB je napisao/la:

U Zagrebu je vidljiv dojam austrijske provincije. Pruga koja presijeca grad, glavni kolodvor koji nije terminus nego je prolazan, ogromne rupetine sa straćarama na centralnoj gradskoj osi (Trnje-Avenue Mall), nedostatak elementarnih sadržaja kao što je pravi kongresni centar, zgrade u prosjeku za dva kata niže od onih u Pragu, Budimpešti, itd.

Jest da je u sjevernoj Hrvatskoj Austrija zaslužna za puno toga, ali pravo je pitanje što bi bilo da nije bilo Austrije, ili da je početkom 20. stoljeća prošla trijalistička ideja.

Što se sivila i ulazaka u grad tiče, Zagreb ima samo jedan djelomice reprezentativan ulaz, a to je Ljubljanska/Zagrebačka, sa zapadne strane. Ajde, sad donekle i Lanište s Arenom.

Ulaz s juga sa Arenom i Laništem je tebi "donekle reprezentativan" kao i "zagrebačka" odnosno ex ljubljanska ...
A što volim ove "samokritičare".

U Zagrebu jeste vidljiv i taj dojam austrijske provincije donekle to stoji... Al općenito meni po uredjenosti i čistoći, za klasu odskače iznad kad ga usporedim sa BG. Što se tiče arhitekture i toga, malo sam prekratko bio i premalo obišao da bi mogao nešto više o tom, ono što me zakopalo je taj arhitektonski socijalizam i koliko ga tamo ima užas jebote ... I sivo mi nekako sve da ga jebeš baš sivo ...

Uopće ne uspoređujem s Beogradom, nego govorim općenito. Ako dolaziš sa juga, osim Arene i nemaš ništa, a onda uletiš na rotor s onim zgradama oko Remetinečke. Sa zapada je cesta uređena, ali još itekako postoje dijelovi gdje su rupe sa strane.

Dakle, ima još itekako prostora za napredak.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:16 

patriot je napisao/la:
SDB je napisao/la:

Ne kuzim..uvijek mi isla na jetru ta prica..u trnju su stracare,a po jordanovcu,bukovcu,mikulicima,sestinama,gracanima,luksicu itd jako moderne kuce..
jest,kako da ne..razlike je tu u 5 cenata..zaboravih..ovi imaju bolji pogled..to valda popravlja dojam

Razlika je u lokaciji, jer je Trnje prirodni centar grada, a ovo su rezidencijalna rubna naselja (mada su i ona u k..u, zbog puno stvari). Za takve stvari služi urbanističko planiranje.

No, tvoj kvart, kako hoćeš.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:17 

Ma ruku na srce što se glavnih prometnica u ZG tiče, nema baš nešto rupa ... To je ok u pravilu ništa prestrašno ...
Ono što je meni katastrofa u ZG je uži i širi centar koji ima potencijal malog Beča samo da srede fasade kako spada. Da sam gradonačelnik to bi napravio jučer. I naplatio stanarima pa nek se jebu.
Šteta da se takva ljepota spizdi čistim nemarom. Odnosno sramota.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:21 

SDB je napisao/la:
patriot je napisao/la:

Razlika je u lokaciji, jer je Trnje prirodni centar grada, a ovo su rezidencijalna rubna naselja (mada su i ona u k..u, zbog puno stvari). Za takve stvari služi urbanističko planiranje.

nije vise..sad sam ispod tog famoznog sljemena i odvratno je ovdje..ne znam sto ljude privlaci tu,pa da idu massovno radit kuce i stanove i nabijati cijenu kvadrata,koja bi realno trebala biti medju najmanjima u zagrebu..
trnje tada nije bio nikakav priordni centar grada i to mislim do unazad 30-tak godina..imas i u dokumentarcu kad miki kaze da se boji,dok Cera laprda kako je Zagreb ustvari do autobusnog..i on to jedino priznaje pod pravim zagrebom..
druga stvar sto je sad postao atraktivna lokacija,pa hoce stavljati uzduz vukovarske ogromne zgradurine..

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:21 

Beč je, kada govorimo o prstenu oko gradskog jezgra, mnogo drugačije organizovan od Zagreba, širi je i reprezentativniji, a i pretenciozna su ta poređenja, s obzirom da je to ipak bio glavni grad jedne, u svoje vreme, ogromne monarhije. O broju važnih i monumentalnih zgrada da ne pričamo.
Zagreb bi eventualno mogao (po mom dojmu) da se poredi sa Grazom u Austriji.

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:22 

Ma dobro, to je izraz, a ne direktna usporedba ... Cijepiš malo ;)

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:24 

patriot je napisao/la:
ima ti jedan sunarodnjak sto radi vrhunski rap i super je opisao kako bi to doista izgledalo da smo slucajno iz istog "kraja"

Setite se dana kad se znalo sta je kazna
Za miseve sto tripuju da su deo grada
Zna se ko je bio mangup , a ko glupi saban
Ko je gazio po glavi ko ljubio asfalt

Ti si sam sebi problem...dodjes ovde, bale ti cure od besa sto je nekom bilo ok u Beogradu...

Rekao sam ti koji je termin za takve tipove, i nemoj vise da mi se obracas.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:26 

PCM je napisao/la:

:P

Pravi Zagrepčani su alergični na ta poređenja, čini mi se.
Zato treba vas sa strane opominjati da ne furate tu priču :001_tongue

p.s. Sad ozbiljno, stvarno svaki grad (pogotovo u manjim zemljama) treba da teži da izgradi neki svoj - jedinstveni fazon, bar neku mrvicu po čemu je prepoznatljiv.

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:27 

patriot je napisao/la:
SDB je napisao/la:

nije vise..sad sam ispod tog famoznog sljemena i odvratno je ovdje..ne znam sto ljude privlaci tu,pa da idu massovno radit kuce i stanove i nabijati cijenu kvadrata,koja bi realno trebala biti medju najmanjima u zagrebu..
trnje tada nije bio nikakav priordni centar grada i to mislim do unazad 30-tak godina..imas i u dokumentarcu kad miki kaze da se boji,dok Cera laprda kako je Zagreb ustvari do autobusnog..i on to jedino priznaje pod pravim zagrebom..
druga stvar sto je sad postao atraktivna lokacija,pa hoce stavljati uzduz vukovarske ogromne zgradurine..

Pa u tome i je stvar. Centar je, kao što sam napisao, do pruge i to možemo Austriji zahvaliti. Štaš, ja želim da metropola bude monumentalna i da svatko bude ponosan na nju. I Tuđman je to htio, kad smo već kod toga.

A ljudi su nostalgični (mada, konkretno Čera radi jedan od najboljih poslova u državi :zubati). I meni fale neke stvari iz doba kad sam bio mali, ali to ne znači da ne postoji i zdravi razum.

Meni su najbolji kvartovi oko Zvijezde, Šalata i od centra prema Maksimiru.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:30 

Real gone je napisao/la:

Veliki i živi gradovi su uvek prepuni kreativnog haosa, uz to - pogotovo naš južnjački mentalitet nikad neće krasiti težnja za perfekcijom u obrađivanju žive ograde :zubati

Primeti se...ali to mi je sedma stavka u opisu nekog grada...

Vise volim kreativni nered, nego bolesnu pedanteriju...to je moj licni ugao, kapiram da je nekome to drugacije.

Mnogi proslavljeni gradovi imaju te mane... zamisli sad kad bi o Veneciji pricali kao o mestu gde smrdi sve i svasta iz onih barustina u manjim ulicama... kandilo je i u februaru kad sam bio, ali nije mi padalo na pamet da na to obracam paznju... smrde mnogi dalmatinski morski gradovi na kanalizaciju kad se setas nekim krajevima... pa sta :neznam

Starno mora d si prvoklasna picajzla da ti to pomuti sve ostale utiske...

Vrh

Real gone je napisao/la:
PCM je napisao/la:

:P

Pravi Zagrepčani su alergični na ta poređenja, čini mi se.
Zato treba vas sa strane opominjati da ne furate tu priču :001_tongue

p.s. Sad ozbiljno, stvarno svaki grad (pogotovo u manjim zemljama) treba da teži da izgradi neki svoj - jedinstveni fazon, bar neku mrvicu po čemu je prepoznatljiv.

Ma dobro, ja ionako nisam Zagrepčanin pa nek furaju koju god hoće priču, meni svejedno.
Zna se ipak koji je najljepši grad u vascelom regionu :nanana :zubati

Vrh

Ima Zg i francuski dio, onaj blizu Džamije, u biti od tržnice Branimirova pa na istok...

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:31 

Real gone je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

zadnje sto primetim u nekom gradu je ta izvikana "cistota"... mnogi veliki gradovi, New York, Atina, London, Pariz ne izgledaju uopste cisto..."dapace", ali kome je to vazno... apotekarima?!

.

da, da.a bil se iz austrije selila u paris, ali ne u neki ekskluzivni kvart, nego tamo di je taj juznjacki nemar na stotoj potenciji, u neki arapski kvart.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:32 

Malo te jebe kronologija upisa,jelda?..
ti si mene prvog citirao..ne znam iz kojih poriva,ali muski me ne zanimaju..

niti pjenim od bijesa sto nekom bilo dobro u beogradu..samo rekoh da vidio zgradu u paromlinskoj u kojem stanuju cigani i da otprilike znam kako je u begesu..
tako da zakljucio kako nemam potrebu otici u beograd..

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:33 

patriot je napisao/la:
Malo te jebe kronologija upisa,jelda?..
ti si mene prvog citirao..ne znam iz kojih poriva,ali muski me ne zanimaju..

niti pjenim od bijesa sto nekom bilo dobro u beogradu..samo rekoh da vidio zgradu u paromlinskoj u kojem stanuju cigani i da otprilike znam kako je u begesu..
tako da zakljucio kako nemam potrebu otici u beograd..

jel to ona zgrada što ide od Autokomande?

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:35 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ima Zg i francuski dio, onaj blizu Džamije, u biti od tržnice Branimirova pa na istok...

Od tržnice na istok su prvo Tehnikine zgrade pa onih par sto metara preko kojih bi trebao proći završetak Branimirove (ovo zadnje već vuče na svašta).

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:36 

puntar2.0 je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

da, da.a bil se iz austrije selila u paris, ali ne u neki ekskluzivni kvart, nego tamo di je taj juznjacki nemar na stotoj potenciji, u neki arapski kvart.

Bi ;)

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:36 

puntar2.0 je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

meni je bio bas ceif dole..ili u nici recimo,kad zadjes kilometar dalje u te fine kvartove okruzen cadjavima :zubati ..
slicno je i u londonu..istocni dio i juzni..a polako preuzimaju i primat u boljim kvartovima..

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012, 23:37 

Real gone je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Bi ;)

Liar liar pants on fire ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 279 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: