|
|
Stranica: 9/12.
|
[ 279 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
patriot
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:38 |
|
|
dudu je napisao/la: patriot je napisao/la: Malo te jebe kronologija upisa,jelda?.. ti si mene prvog citirao..ne znam iz kojih poriva,ali muski me ne zanimaju..
niti pjenim od bijesa sto nekom bilo dobro u beogradu..samo rekoh da vidio zgradu u paromlinskoj u kojem stanuju cigani i da otprilike znam kako je u begesu.. tako da zakljucio kako nemam potrebu otici u beograd.. jel to ona zgrada što ide od Autokomande? ma odma prek puta zagrebacke banke..50 metara od mcdonaldsta u importane-u..
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:41 |
|
|
PCM je napisao/la: Real gone je napisao/la:
Bi ;)
Liar liar pants on fire ;) Birala bi kvart gde mi ne miriše puno na te "opojne" kuhinje..možda :), to ne negiram.. Ali, da mi se nametne životna dilema - musavi Pariz ili London vs. apotekarski Hanover ili Hamburg, šta misliš koju bi opciju izabrala :P
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60860 Lokacija: DAZP HQ
|
zar žive cigani kod nas u onim ruševinama?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:43 |
|
|
dudu je napisao/la: zar žive cigani kod nas u onim ruševinama? bili jesu..pa ih htjeli seliti u sopnicu,cini mi se..neki nisu htjeli.. ne znam kako je sada..dugo nisam pjeske tamo prosao.. i da nesto kazem..ako bi ja radije zivio u begesu,nego u dijelovima pariza i londona,onda znas kolko je sati..
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:45 |
|
|
Real gone je napisao/la: PCM je napisao/la: Liar liar pants on fire ;) Birala bi kvart gde mi ne miriše puno na te "opojne" kuhinje..možda :), to ne negiram.. Ali, da mi se nametne životna dilema - musavi Pariz ili London vs. apotekarski Hanover ili Hamburg, šta misliš koju bi opciju izabrala :P E jesi usporedila gradove. Dvije valjda napoznatije svjetske metropole uz New York sa apotekarskim Hanoverom i Hamburgom - ono drito lučkim gradom 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:48 |
|
|
malo patetike usled probuđene nostalgije rekli su o Bg.. Tada su mi bili potrebni susreti s ljudima koji me neće tretirati površno kao što mi se to kod nas dešavalo, s ljudima koji satima sede za stolom i druže se, pevaju neke pesme i uvek imaju strašno mnogo da kažu. Taj beogradski period je prosto izlečio moju dušu… (Erskin Koldvel) U Beogradu sam prvi put (1973). Došao sam i zato što nikad još nisam bio u ovoj sredini, na istoku Evrope. Za kratko vreme sam utvrdio dve stvari, za mene vrlo važne: jede se izvrsno, a pristup filmovima je mnogo intelektualniji nego u Americi. (Džek Nikolson) Beograd je najružniji grad na svetu na najlepšem mestu na svetu. (Le Korbizije) Kad je Korbizije rekao za Beograd da je najružniji grad na najlepšem mestu, imao je pred sobom rezultate tih viševekovnih rušenja. Oni danas koji vole i poznaju ovaj grad, ne poznaju ga na osnovu onoga što su u njemu videli ili dotakli. Njegov najveći i možda najlepši deo je onaj koji je netragom nestao, pa ga više nikada nećemo videti, snimiti ili dodirnuti. Ali, istoriji pripada i onaj njen nestali deo, koji se više nikada neće moći rekonstruisati, onaj deo istorije koji se nalazi u nama, a ne u svetu oko nas. Očigledno, Korbizijeov najružniji grad na najlepšem mestu, kroz istoriju je bio veoma često najlepši grad na najstrašnijem mestu sveta. U zaključku, mogli bismo parafrazirati ‘Njujork Tajms’ iz daleke 1876. godine. Da se na turskom pohodu u Evropu nije isprečila Srbija sa Beogradom (koji je tada sravnjen sa zemljom), danas bi svakako kao on izgledali Nemačka i Francuska, Beč, Minhen i Marsej. (Milorad Pavić) Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno. (Duško Radović) Koliko ste vi tek imali da gradite kad se zna da su bombardovali i Nemci i saveznici. Lako je drugim velikim gradovima Evrope da se hvale svojom lepotom… Imate lep mali zoo-vrt… Kazali su mi da je u vreme bombardovanja i zoološki vrt bio porušen i da su životinje bile pobegle na ulice, ali da su se same vratile nazad… Stvarno lepa priča – ne znam da li je istinita… (Alfred Hičkok) 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:54 |
|
|
PCM je napisao/la: Real gone je napisao/la: Birala bi kvart gde mi ne miriše puno na te "opojne" kuhinje..možda :), to ne negiram.. Ali, da mi se nametne životna dilema - musavi Pariz ili London vs. apotekarski Hanover ili Hamburg, šta misliš koju bi opciju izabrala :P E jesi usporedila gradove. Dvije valjda napoznatije svjetske metropole uz New York sa apotekarskim Hanoverom i Hamburgom - ono drito lučkim gradom  Ma dobro, svejedno..uzmi Lion i Mančester za primer ako hoćeš Ono je i onako bio zez za puntara, notornog germanofreak-a 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
SDB je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ima Zg i francuski dio, onaj blizu Džamije, u biti od tržnice Branimirova pa na istok... Od tržnice na istok su prvo Tehnikine zgrade pa onih par sto metara preko kojih bi trebao proći završetak Branimirove (ovo zadnje već vuče na svašta). Ma Baureova i onih par ulica uokolo, u biti zgrade koje su građene između dva rata već nemaju onaj austrijski štih, a još nema socrealističkih kutija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:58 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Junuz Djipalo je napisao/la: SDB je napisao/la: Od tržnice na istok su prvo Tehnikine zgrade pa onih par sto metara preko kojih bi trebao proći završetak Branimirove (ovo zadnje već vuče na svašta).
Ma Baureova i onih par ulica uokolo, u biti zgrade koje su građene između dva rata već nemaju onaj austrijski štih, a još nema socrealističkih kutija. To je već nešto drugo. Fantastična urbanistička ideja i realizacija, niz ulica koje se spajaju u jednoj točki (Meštrovićev paviljon). Sjajan kvart, puno moderne arhitekture, nažalost loše održavane.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 13 ožu 2012, 23:59 |
|
|
Real gone je napisao/la: malo patetike usled probuđene nostalgije rekli su o Bg.. Tada su mi bili potrebni susreti s ljudima koji me neće tretirati površno kao što mi se to kod nas dešavalo, s ljudima koji satima sede za stolom i druže se, pevaju neke pesme i uvek imaju strašno mnogo da kažu. Taj beogradski period je prosto izlečio moju dušu… (Erskin Koldvel) U Beogradu sam prvi put (1973). Došao sam i zato što nikad još nisam bio u ovoj sredini, na istoku Evrope. Za kratko vreme sam utvrdio dve stvari, za mene vrlo važne: jede se izvrsno, a pristup filmovima je mnogo intelektualniji nego u Americi. (Džek Nikolson) Beograd je najružniji grad na svetu na najlepšem mestu na svetu. (Le Korbizije) Kad je Korbizije rekao za Beograd da je najružniji grad na najlepšem mestu, imao je pred sobom rezultate tih viševekovnih rušenja. Oni danas koji vole i poznaju ovaj grad, ne poznaju ga na osnovu onoga što su u njemu videli ili dotakli. Njegov najveći i možda najlepši deo je onaj koji je netragom nestao, pa ga više nikada nećemo videti, snimiti ili dodirnuti. Ali, istoriji pripada i onaj njen nestali deo, koji se više nikada neće moći rekonstruisati, onaj deo istorije koji se nalazi u nama, a ne u svetu oko nas. Očigledno, Korbizijeov najružniji grad na najlepšem mestu, kroz istoriju je bio veoma često najlepši grad na najstrašnijem mestu sveta. U zaključku, mogli bismo parafrazirati ‘Njujork Tajms’ iz daleke 1876. godine. Da se na turskom pohodu u Evropu nije isprečila Srbija sa Beogradom (koji je tada sravnjen sa zemljom), danas bi svakako kao on izgledali Nemačka i Francuska, Beč, Minhen i Marsej. (Milorad Pavić) Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno. (Duško Radović) Koliko ste vi tek imali da gradite kad se zna da su bombardovali i Nemci i saveznici. Lako je drugim velikim gradovima Evrope da se hvale svojom lepotom… Imate lep mali zoo-vrt… Kazali su mi da je u vreme bombardovanja i zoološki vrt bio porušen i da su životinje bile pobegle na ulice, ali da su se same vratile nazad… Stvarno lepa priča – ne znam da li je istinita… (Alfred Hičkok)  Uvek sam se pitao kako li je odrasti u Beogradu, a onda ziveti negde drugde... nadam se da to nikad necu doziveti... Stoji to da smo samozaljubljeni u svoj grad...al ko nije?! I nekom ko zivi u sred nedjodjije, kad mu napadnes rodnu grudu, kazes - care, stani malo, jel znas ti nesto o ovome... ili te ekspresno otera u picku materinu... Beograd niti je najlepsi, niti najruzniji, niti prepun kulturnih objekata, niti zadivljujucih mostova... ali od svega toga ima jedan delic koji je jako znacajan... U principu ne volim kad mi neko kritikuje grad  ali ako je dobronameran, sve mu je oprosteno... ako dodje da se bez razloga nakenja po svemu...e onda imamo gadan problem 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:02 |
|
|
Real gone je napisao/la: PCM je napisao/la: E jesi usporedila gradove. Dvije valjda napoznatije svjetske metropole uz New York sa apotekarskim Hanoverom i Hamburgom - ono drito lučkim gradom  Ma dobro, svejedno..uzmi Lion i Mančester za primer ako hoćeš Ono je i onako bio zez za puntara, notornog germanofreak-a  Meine Ehre heisst Treue. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:14 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Uvek sam se pitao kako li je odrasti u Beogradu, a onda ziveti negde drugde...
Pa iz mog iskustva, upoznavala sam različite primerke..:), ima čak i onih kojima je sve sa strane bolje nego ono odakle su došli (imaš tu ekipu znaš već gde ;), njima i strano govance miriše ko cvetić). U principu, u svaki grad možeš da se zaljubiš kada ga dovoljno upoznaš, ali ti kao došljaku uvek fali "ono malo duše". Ono već izakano, ali uvek stoji: grad ne čini nijedna nakupina cigala i mermera, već samo miks doživljaja, uspomena i dragih ljudi. Citat: U principu ne volim kad mi neko kritikuje grad  ali ako je dobronameran, sve mu je oprosteno... ako dodje da se bez razloga nakenja po svemu...e onda imamo gadan problem  Mene fascinira da primerci koji ne podnose nešto/nekog od pelena, uopšte dođu tu da se smucaju. Žešća patologija.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:20 |
|
|
A jeste osjetljivi na taj beograd.evo ja za mene mogu reci da mi je zelja nekad tamo poci ravna nuli.ono, ne zanima me.i sto sad.nece plakati beograd, necu ja.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:21 |
|
|
Real gone je napisao/la: Ono već izakano, ali uvek stoji: grad ne čini nijedna nakupina cigala i mermera, već samo miks doživljaja, uspomena i dragih ljudi.
Bas to... Grad je kolaz slika i uspomena, nekad i neka nebitna mesta su ti jako vazna jer si na njima iskusio nesto sto pamtis uvek... kako moze neko da ne voli tamo gde se rodio i odrastao...ili je u pitanju neka vanredna okolnost, ili patologija. Iz iskustva znam da svaki grad ili selo, svako ima bar nesto sto je vredno pomena, i gde god odes, uvek mozes da nosis lepa secanja...ako si tako nastimovan... Ako ides svugde da bi dokazao sebi da je tvoje selo najbolje... onda ostani u svojoj prcvarnici, nisi za bolje...
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:26 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: A jeste osjetljivi na taj beograd.evo ja za mene mogu reci da mi je zelja nekad tamo poci ravna nuli.ono, ne zanima me.i sto sad.nece plakati beograd, necu ja. Ok Mene npr zanima i kako izgleda neko mongolsko selo...da mogu, ne bi to propustio da vidim... Neces nista posebno propustiti u zivotu ako ne vidis Beograd, ali ces zbog takvog negativnog stava patiti u drugim zivotnim stavovima, jer sam sebi pravis predstave o necemu sto nisi video, a dozvolio si da ti drugi formiraju stav... Nije istina da te ne zanima, nego neces iz nekog svog principa, jer je u nekim glavama mera rodoljublja da imaju sto vise odbojan stav prema ovom gradu... Ja kad sam isao u Zagreb i Sarajevo, bilo je onih koji su rekli - koji ces kurac tamo... e u nekim drugim okolnostima kad se dotaknemo tih tema, oni ne znaju sta pricaju o tome, a ja znam... i ko je tu sad pametniji i gluplji... 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:33 |
|
|
Koliko god da šetam Beogradom, nikada mi neće dosaditi. Duh mesta je posebno jak ako ponešto i znaš o istoriji i umeš da čitaš znake koji su slučajnom turisti nevidljivi.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:49 |
|
|
teranova je napisao/la: Koliko god da šetam Beogradom, nikada mi neće dosaditi. Duh mesta je posebno jak ako ponešto i znaš o istoriji i umeš da čitaš znake koji su slučajnom turisti nevidljivi. Mene i dan danas fasciniraju neki detalji...zabodes vikednom do 4 ujutru, odes do trafike, i tamo se pojavi neki cirke samotnjak koji ti sa nogu isprica zivotnu pricu... ne trazi nista, samo da ga saslusas... ...ujutru u onoj guzvi, kad ti majstor na radiju zabode toliko dobru pesmu da zaboravis i na izdrkavanje tog dana koje sledi, i to sto ti kosulja nije perfektno ispeglana, sto najavljuju kisu sledeca 2 dana... Gledam po cuburskom parku one klince kako se bezbrizno igraju, jurcaju, tuku... pa onda oni uobrazeni kerovodaci koji nema sanse da priznaju da im pas nije najlepsi u parku... kako je pekarka uvek dobro raspolozena iako je ustala u 3 ujutru... Ustvari gledam ljude, bez tih osobenjaka nista mi ne znace ni zgrade, ni kuce, ni pozoriste... Ima ona serija "day after people"... kad nestanu ljudi, sve je to kurac...
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 00:51 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:01 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: teranova je napisao/la: Koliko god da šetam Beogradom, nikada mi neće dosaditi. Duh mesta je posebno jak ako ponešto i znaš o istoriji i umeš da čitaš znake koji su slučajnom turisti nevidljivi. Mene i dan danas fasciniraju neki detalji...zabodes vikednom do 4 ujutru, odes do trafike, i tamo se pojavi neki cirke samotnjak koji ti sa nogu isprica zivotnu pricu... ne trazi nista, samo da ga saslusas... ...ujutru u onoj guzvi, kad ti majstor na radiju zabode toliko dobru pesmu da zaboravis i na izdrkavanje tog dana koje sledi, i to sto ti kosulja nije perfektno ispeglana, sto najavljuju kisu sledeca 2 dana... Gledam po cuburskom parku one klince kako se bezbrizno igraju, jurcaju, tuku... pa onda oni uobrazeni kerovodaci koji nema sanse da priznaju da im pas nije najlepsi u parku... kako je pekarka uvek dobro raspolozena iako je ustala u 3 ujutru... Ustvari gledam ljude, bez tih osobenjaka nista mi ne znace ni zgrade, ni kuce, ni pozoriste... Ima ona serija "day after people"... kad nestanu ljudi, sve je to kurac... Ljudi, mesta, susreti... Danas sam sa drugaricom sedela dva sata u "Zmaju", prošlo je desetak poznatih faca dok sam buljila kroz prozor. Posle su do nas seli neki Španci sa kojima smo se preko pozajmljenog upaljača upoznali i ispričali na nekoj mešavini jezika. Zatim preko Terazija, Njegoševom, preko Vuka do kuće. Sjajan dan.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:07 |
|
|
teranova je napisao/la: Ljudi, mesta, susreti... Danas sam sa drugaricom sedela dva sata u "Zmaju", prošlo je desetak poznatih faca dok sam buljila kroz prozor. Posle su do nas seli neki Španci sa kojima smo se preko pozajmljenog upaljača upoznali i ispričali na nekoj mešavini jezika. Zatim preko Terazija, Njegoševom, preko Vuka do kuće. Sjajan dan.
Ma da...doslo prolece, ko da si izasao iz zamrzivaca... Cekam jos malo da otopli, da se spustim na Savu i Dunav...
|
|
Vrh |
|
 |
pajser
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:11 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: teranova je napisao/la: Koliko god da šetam Beogradom, nikada mi neće dosaditi. Duh mesta je posebno jak ako ponešto i znaš o istoriji i umeš da čitaš znake koji su slučajnom turisti nevidljivi. Mene i dan danas fasciniraju neki detalji...zabodes vikednom do 4 ujutru, odes do trafike, i tamo se pojavi neki cirke samotnjak koji ti sa nogu isprica zivotnu pricu... ne trazi nista, samo da ga saslusas... ...ujutru u onoj guzvi, kad ti majstor na radiju zabode toliko dobru pesmu da zaboravis i na izdrkavanje tog dana koje sledi, i to sto ti kosulja nije perfektno ispeglana, sto najavljuju kisu sledeca 2 dana... Gledam po cuburskom parku one klince kako se bezbrizno igraju, jurcaju, tuku... pa onda oni uobrazeni kerovodaci koji nema sanse da priznaju da im pas nije najlepsi u parku... kako je pekarka uvek dobro raspolozena iako je ustala u 3 ujutru... Ustvari gledam ljude, bez tih osobenjaka nista mi ne znace ni zgrade, ni kuce, ni pozoriste... Ima ona serija "day after people"... kad nestanu ljudi, sve je to kurac... Fino receno. Tirketov stil.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:17 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:23 |
|
|
Real gone je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Meine Ehre heisst Treue.  Deine Ehre heisst - biti veći Švaba od Švabe ne znam da li si rođen tamo, ako jesi - bar da te donekle skapiram.. Nisan rodjen tu.niti iman njemacke papire, niti planiran napravit.a to za veci svaba od svabe.ja nekad kad vidin kako se neki ponasaju, kako izkoristavaju ovu drzavu, uhvati me muka.jednostavno ja nisan dija onih cigana parazita koji pljuju po svabama, po svabicama, samo sto nisu u stanju snaci se.meni se Tu svidja, zaradjivan svoj kruv tu, ko ima da pljuca po njemackoj i svabama?eto i tebe je hranila austrija, pa opet se njusi neki odboj spram njima.to je tvoj problem, nije moj.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:24 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Prijevoz, putovanja, druženja Postano: 14 ožu 2012, 01:25 |
|
|
Mislim da je ipak mislio na Bogdana Tirnanića.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|