|
|
Stranica: 90/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 25 stu 2015, 18:10 |
|
|
kiler je napisao/la: prvi put vidim da netko sarmu zalijeva sa istopljenim vrhnjem,zapravo sa bilo čim... sarma u našoj kulturi ima kultni status i svetogrđe je zalijevati je... ...bilo čime osim pive
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 25 stu 2015, 18:10 |
|
|
kiler je napisao/la: prvi put vidim da netko sarmu zalijeva sa istopljenim vrhnjem,zapravo sa bilo čim... sarma u našoj kulturi ima kultni status i svetogrđe je zalijevati je... ...bilo čime osim pive
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 09:44 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17411 Lokacija: יום טוב
|
Mar-kan je napisao/la: kiler je napisao/la: prvi put vidim da netko sarmu zalijeva sa istopljenim vrhnjem,zapravo sa bilo čim... sarma u našoj kulturi ima kultni status i svetogrđe je zalijevati je... u pravu si, ovo je tako bitno da treba dvaput ponovit. zadnje iz moje kuhinje bio je burek u nedjelju (slagani, sa sjeckanim mesom). čak je i meni bio odličan, a ja preferiram krumpirušu.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 10:47 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Ljudi, čime se vi hranite i kako što spravljate kao i odakle ste vjerovatno diktira i način pripremne a i konzumiranje hrane. Ja sam bosanska ( Sarajka ) i kod nas se još jednom sarma spravlja na način kako sam demonstrirala. http://bosanskikuhar.ba/recept/sarma-u-kiselom-kupusu/Mene što se tiče vi vašu zaljevajte čim želite... no poštedite pučanstvo frustriranih komentara Markan i Kiler ne odnosi se na vas :*
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 13:31 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17411 Lokacija: יום טוב
|
mislim da ću nešto slično ovome peći u subotu. samo što ne volim ove punjene kekse kao bazu. ja uzmem obične petit beurre, zgnječim ih oklagijom i dobro "umijesim" s nesicom. "kora" ne bude ovako tamna, ali dovoljno tama za kontrast. http://shewearsmanyhats.com/pumpkin-che ... rs-recipe/za light verziju gornji sloj napravim kao kremu od jogurta (ili svježeg sira) s dodatkom želatine, pa se fino reže nakon hlađenja.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 13:54 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ljudi, čime se vi hranite i kako što spravljate kao i odakle ste vjerovatno diktira i način pripremne a i konzumiranje hrane. Ja sam bosanska ( Sarajka ) i kod nas se još jednom sarma spravlja na način kako sam demonstrirala. http://bosanskikuhar.ba/recept/sarma-u-kiselom-kupusu/Mene što se tiče vi vašu zaljevajte čim želite... no poštedite pučanstvo frustriranih komentara Markan i Kiler ne odnosi se na vas :* Tamo piše kajmak,ne vrhnje?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 13:58 |
|
|
Nisam ja Ava Karabatić ni Stanija da pomuzem kravu na balkonu
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 14:05 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ja Ava Karabatić ni Stanija da pomuzem kravu na balkonu A nemaš balkon!?auu..
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 16:25 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7399 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Mar-kan je napisao/la: kiler je napisao/la: prvi put vidim da netko sarmu zalijeva sa istopljenim vrhnjem,zapravo sa bilo čim... sarma u našoj kulturi ima kultni status i svetogrđe je zalijevati je... ...bilo čime osim pive ima nas kojima piva poslije sarme ne bi baš legla najbolje, na želudac,blago rečeno... od alkohola poslije sarme jedino neko kupinovo ili crno vino može proći...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 17:31 |
|
|
Citat: Ljudi, čime se vi hranite . Izbor je veliki samo ne "delikatesima" S.D. da ne kažem splačinama.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 18:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ja Ava Karabatić ni Stanija da pomuzem kravu na balkonu A nemaš balkon!?auu.. Nemam :( Ali zato imam dobru volju naučiti kuhati domaća jela. To je važno!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 23:04 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Da malo razbijem temu. I ti sada jedi sarmu.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 stu 2015, 23:19 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ne bih baš rekao, ali dobro ja ni ne jedem sarmu. Sarma je zakon.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 stu 2015, 22:13 |
|
|
Za doručak... grčki jogurt sa zobenima, borovnicama, malinama i pistacijem
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 02:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
vecerica
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 02:48 |
|
|
I onda sam se zazelio paradajz juhe. Ako se pitate sta je ovo okruglo, to je luk.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 03:00 |
|
|
AztecRekla bih da su ti palačinke perfektne samo da je manje fila ali to nije strašno, po želji. Vidi se da si nesebičan. Ni juha ti nije loša pa ni luk koga inače obožavam samo mi se čini nekako nedokuvan a i one ispupčenje što liči na peteljku mi nije jasno. I još nešto, makar meni važno, gde je seckani peršunov list?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 03:10 |
|
|
Nikad nisam bio sebican. Pa je malkicu mogao biti kuhaniji, al glavice su mi sve bile povelike a nisam imao zivaca cekati vise niti sam ga htio rezati, ovako u komadu bude odlican, socan. To sto viti iz luka je luk. Ne znam ni ja sta mu je bilo. Tu je i persun (i to dosta) ali sitno nasjeckan i tri glavice bijelog luka (samo ih zgnjecim i ubacim). Ulje, sol, biber, malo ljute paprike i paradajz sos 500 ml te malo vise od pola case vode. I to je to. Dva tanjura izadju. Cas posla.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 03:21 |
|
|
Pretpostavila sam da nisi. Kada se bolje zagledam, viri sredina luka što nije strašno. I ja volim kada kuvam ceo luk i zato biram manje glavice jer nekada u salati puno mi je velika glavica a sitniji po želji, ne moram ga seći pa čak i ne ljuštim poslednji sloj. Luk je zdrav. Svaka čast, slično spremam samo što na kraju pospem peršunovim listom da bi se zadržali hranljivi sastojci a i lepše je kada se "sretnu" dve boje. Često u juhu dodam koren peršuna, šargarepe, celera i onda bude baš kompletna ali nije obavezno. U poslednje vreme spremam uglavnom povrće kada kuvam a kada ne kuvam onda ga pripremim kao salatu. Sve što mogu nasečem, dobro začinim. U takvu salatu nekada dodam na kockice sečenu junetinu iz supe koja je inače suva ili pileće grudi takođe suve a u salati meso postane sočno a i poprimi ukuse povrća. Posle takve salate ne moram ništa više jesti.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 03:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatna ribica je napisao/la: Za doručak... grčki jogurt sa zobenima, borovnicama, malinama i pistacijem Odlično, ko da je iz reklame.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 15:32 |
|
|
Ova je za reklamu, fileti lososa s povrćem, njami njami
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 15:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Not bad, vidim popravljen je aparat? Jesi to provukla sliku kroz neki filter?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 15:39 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ovako nešto bi trebali praktikovati i ostali forumaši kad slikaju hranu i kad je prave. Ovo šta se nalazi na 91 stranici je ugodno oku.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 15:43 |
|
|
Sayuri, Ribičak i ja - trio estetikus na ovoj temi
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 28 stu 2015, 15:43 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Not bad, vidim popravljen je aparat? Jesi to provukla sliku kroz neki filter? Nije popravljen još s mobitelom sam slikala. Malo sam korigirala svjetlo i dodala kontrast.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|