|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 10:36 |
|
|
dudu je napisao/la: od ovih jakih alkoholnih, volim slovački Zlaty Bažant s 12% alkohola i Erdinger pšenični s isto tako 11-12%. naravno, poseban gušt ih je piti točena. popiješ litru i noge ti se oduzmu. Imaš "rogonju" sa 7.3 posto alkohola.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 11:18 |
|
|
Tomislav mi je jako dobro pivo. Inače, tamna piva su mi bolja od svijetlih. Belgijska piva su Franjevačka/redovnička isto Probao par put u Njemačkoj tamno pšenično. Isto njam Jača piva su bolja, radleri su sokići koji su ok kad je vruće. Zapravo i bolje legnu od coca cole, schweppsa ili nečeg sličnog.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 11:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Najukusnija piva su bezalkoholna, bar meni. Zanimljivo, izgleda da taj alkohol ubije okus.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 12:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59992 Lokacija: DAZP HQ
|
Pessimus dux je napisao/la: dudu je napisao/la: od ovih jakih alkoholnih, volim slovački Zlaty Bažant s 12% alkohola i Erdinger pšenični s isto tako 11-12%. naravno, poseban gušt ih je piti točena. popiješ litru i noge ti se oduzmu. Ne postoji Zlaty Bažant s 12% alkohola, već tzv. dvanaestica, a to se odnosi na udio ekstrakta i uobičajeno je istaknuto kod čeških i slovačkih piva. Dvanaestica u ovom slučaju ima oko 5% alkohola. da? a Erdinger? znam da me složi kad popijem dva u roku satak.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:12 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
dudu je napisao/la: da? a Erdinger? znam da me složi kad popijem dva u roku satak. Mislim da Erdinger ima neke jače varijante sa 7-8% alkohola...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:19 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
doc je napisao/la: Meni je Osječko isto super. Zbilja mi taj mentalitet ide na živce. Kad sam čuo da se u Osijeku Osječko smatra da je za bauštelce.
A super pivo. Nije ga lako ni nać. Promijenio se taj mentalitet u određenoj mjeri u posljednjih par godina, ali još uvijek treba raditi na tome... To je taj tipični retardirani hrvatski mentalitet, posebno među mladima, uvijek će kupiti *** umotano u celofan, pogotovo ako je strano (npr. Bavaria, Becks, Stella, Tuborg green, Milka čokolade, New Yorker i Terranova odjeća itd.), dok će domaći proizvod omalovažiti i ismijavati (Osječko, Vukovarsko, Kandit čokolada, Slobodin keks i grickalice, MK Slavonija odjeća, Borovo obuća itd.). Eto, isto se pokazalo čak i domeni znanosti, kod donošenja novog pravilnika o izborima u znanstveno-nastavna zvanja, gdje je Jovanovićeva komisija potpuno obezvrijedila domaću znanstvenu produkciju, dajući prednost objavi radova u stranim časopisima, držeći te radove nužno kvalitetnijima.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:31 |
|
|
Sve u dijasporu na po godine i pozelit ce sve domace i jesti i piti
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:43 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
BBC je napisao/la: Najukusnija piva su bezalkoholna, bar meni. Zanimljivo, izgleda da taj alkohol ubije okus. jel zezaš ili si ozbiljan?
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:45 |
|
|
Vrlo sam ozbiljan.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 13:52 |
|
|
Mogu razumjeti da su ukusi različiti ali zaista ne vidim kako je nekome to bezalkoholno pivo gušt... Ako već piješ bezalkoholno piće, naručiš sok od breskve... :)
Ja sam samo jednom u životu probao bezalkoholno i blago rečeno bilo mi je niđe veze... Na povratku iz Milana, nas desetak skupili sav preostali keš onako pijani i dali drugarici da na prvoj pumpi gdje se bude odmaralo kupi još piva, kad ona nosi 40 piva i to bezalkoholnih,valjda koliko je bila pijana nije ni shvatila šta kupuje,naravno sve smo bacili i maltene plakali što smo je poslali.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 14:16 |
|
|
Ne živim ja u Srbiji gdje pijan možeš podmititi policajca. Normalno da ne bih zbog glupiranja htio izgubiti vozačku dozvolu.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 14:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne živim ja u Srbiji gdje pijan možeš podmititi policajca. Normalno da ne bih zbog glupiranja htio izgubiti vozačku dozvolu. A koje ti je pivo bolje kada ne voziš?
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 14:33 |
|
|
Ni ja. Ako ćeš iskreno na ulazu u HR smo negdje kupovali,a vraćali se u RS.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 14:44 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne živim ja u Srbiji gdje pijan možeš podmititi policajca. Normalno da ne bih zbog glupiranja htio izgubiti vozačku dozvolu. A koje ti je pivo bolje kada ne voziš? Opet to bezalkoholno, nema to veze sa vozačkom. Naša piva su bolja, ali ovdje na zapadu naruče cisternu čistog alkohola pa samo natovare dio toga u cisternu piva. Ako piješ ono točeno uvijek osjetiš smrad industrijskog alkohola. Karlovačko i slična su lijepa i ukusna. Sumnjam da ovdje trpaju previše čistog alkohola i u piva u bocama, nikako ukus nije dobar. Njima tako jeftinije, konkurentniji su, a ljudima dobro jer se napiju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 14:52 |
|
|
Moram naglasiti bitno da nikad ne kupim bezalkoholno kad ne moram ubrzo voziti. Jer normalno kao i svim ljudima godi mi opuštenost od alkohola poslje nekoliko piva.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 15:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: A koje ti je pivo bolje kada ne voziš? Opet to bezalkoholno, nema to veze sa vozačkom. Naša piva su bolja, ali ovdje na zapadu naruče cisternu čistog alkohola pa samo natovare dio toga u cisternu piva. Ako piješ ono točeno uvijek osjetiš smrad industrijskog alkohola. Karlovačko i slična su lijepa i ukusna. Sumnjam da ovdje trpaju previše čistog alkohola i u piva u bocama, nikako ukus nije dobar. Njima tako jeftinije, konkurentniji su, a ljudima dobro jer se napiju. Manje-više sada ni nema razlike između domaćeg i uvoznog piva pošto sve veće pivare na području čitave regije su u vlasništvu velikih stranih kompanija, osim tu i tamo koje manje lokalne pivare.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 15:42 |
|
|
Nema šanse da se radi ovo što BBC priča, pogotovo u njemačkoj gdje bi se za takav čin išlo u zatvor... Jasno mi je da ta popularna piva niš posebno, ipak je to masovna proizvodnja, ali da u Austriji je možeš naći neko dobro domaće
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 16:51 |
|
|
storaB je napisao/la: Mogu razumjeti da su ukusi različiti ali zaista ne vidim kako je nekome to bezalkoholno pivo gušt... Ako već piješ bezalkoholno piće, naručiš sok od breskve... :)
Ja sam samo jednom u životu probao bezalkoholno i blago rečeno bilo mi je niđe veze... Na povratku iz Milana, nas desetak skupili sav preostali keš onako pijani i dali drugarici da na prvoj pumpi gdje se bude odmaralo kupi još piva, kad ona nosi 40 piva i to bezalkoholnih,valjda koliko je bila pijana nije ni shvatila šta kupuje,naravno sve smo bacili i maltene plakali što smo je poslali.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 17:09 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Sve u dijasporu na po godine i pozelit ce sve domace i jesti i piti Živa istina, pijem ožujsko pivo, ponekad Tomislav crno, a od stranih ponekad uzmem Budweiser. Nisam pivopija, pijem vino a pivo rijeđe uglavnom ljeti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 18:41 |
|
|
volvoks je napisao/la: Nema šanse da se radi ovo što BBC priča, pogotovo u njemačkoj gdje bi se za takav čin išlo u zatvor... Jasno mi je da ta popularna piva niš posebno, ipak je to masovna proizvodnja, ali da u Austriji je možeš naći neko dobro domaće Obriši sline i ne petljaj se u stvari koje ne razumiješ. Čitava Skandinavija tako radi, jer država ima monopol nad uvozom alkohola, piva i vina.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 10 lis 2013, 16:56 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Popih danas žuti Chimay (0,33l samo) na tašte, hebateled udarilo kao jače vino. Bilo koje hrvatsko pivo od 0.5 ne udari tako, tek kad popiješ ovih malo boljih piva(Vukovarsko, Velebitsko) 1l dobiješ onakav osjećaj .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 15 lis 2013, 19:10 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Jelen strong lepo radi. Dobro je Nikšićko i Hajniken.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 07:51 |
|
|
Heineken je tezi shit. Cista reklama jaki su na tome nema sta. Grolsh je puno kvalitetnije pivo.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:12 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Heineken je tezi shit. Cista reklama jaki su na tome nema sta. Grolsh je puno kvalitetnije pivo. Probao i nije me baš nešto oduševilo, onako solidno, tu mi je negdje al pari s Heinekenom.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:19 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Zadar1993 je napisao/la: Popih danas žuti Chimay (0,33l samo) na tašte, hebateled udarilo kao jače vino. Bilo koje hrvatsko pivo od 0.5 ne udari tako, tek kad popiješ ovih malo boljih piva(Vukovarsko, Velebitsko) 1l dobiješ onakav osjećaj . Osim neprevaziđenog Westvleterena, kojeg se može kupiti samo u samostanu na francusko-belgijskoj granici (osim ako ne znaš jednu birtiju u jednom flamanskom gradu gdje ga se također može naći ), vrlo mi je drag i Rochefort 10.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|