sva ta naselja sjeverno od Mostara su Bošnjaci preuzeli jer su najviše tu naselili prognane iz istočne Hercegovine, Potoci, Vrapčići, Kutlivač itd.
I neka su. Što će to nama? Mi trebamo preuzeti ova njihova sela sa zapadne strane Neretve kao što su Striževo i Gornja i Donja Drežnica. I ove njihove kvartove sa zapadne strane u samom gradu.
To da možemo dijelit po prirodnoj granici Neretvi.
Nije malo cudno da se u jednom Mostaru sa 60-65 tisuca Hrvata(opcina 125k) rodi tjedno 5 ,a u Širokom(opcina 29k) 8 djece.Zasto je to tako?Pratim taj trend malo dulje i pretezno je broj rodjenih jednak. Mostarci se opustili ili?
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
rijetko je broj rođenih u Širokom veći od broja rođenih Hrvata u Mostaru u jednom tjednu, ali se zalomi. no ne treba sporiti da Široki ima nevjerojatan tempo ove godine, ako se ovako nastavi imat će preko 400 rođenih.
M:ŠB, zadnjih nekoliko tjedana
8:11 9:3 12:3 11:5 7:3 13:11 10:9 15:6 5:8
Ukupno 90:59
ovo su praktički podaci za zadnja dva mjeseca i odnos je u redu. Širokobriježani jednostavno imaju višu stopu nataliteta.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
millenka je napisao/la:
doc je napisao/la:
Tuku se strašno ti Briježani.
S obzirom da su najbogatija opcina u BiH natalitet bi mogo biti jos malo visi,konstantno 13-14 djece tjedno bi bilo fantasticno
pretjeruješ malo, to bi onda bio natalitet od cca. 25 promila (napominjem da Hrvatska već desetljećima jedva lizne 10 promila). 450 rođenih je čisto pristojno za Široki, stopa nataliteta 16 promila, tjedno u prosjeku 8.5.
14 tjedno potpisujem za Mostar.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
dudu je napisao/la:
millenka je napisao/la:
S obzirom da su najbogatija opcina u BiH natalitet bi mogo biti jos malo visi,konstantno 13-14 djece tjedno bi bilo fantasticno
pretjeruješ malo, to bi onda bio natalitet od cca. 25 promila (napominjem da Hrvatska već desetljećima jedva lizne 10 promila). 450 rođenih je čisto pristojno za Široki, stopa nataliteta 16 promila, tjedno u prosjeku 8.5.
14 tjedno potpisujem za Mostar.
Čovik hoće da Široki za kroz par desetljeća prestigne Mostar po broju stanovnika .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
vjerojatno aludira na stvaranje konurbacije u bliskoj budućnosti, Široki Mostar, a možda se i Čitluk pridruži jer oni štancaju i malo jače od Širokog. Široki Mostluk.
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
dudu je napisao/la:
vjerojatno aludira na stvaranje konurbacije u bliskoj budućnosti, Široki Mostar, a možda se i Čitluk pridruži jer oni štancaju i malo jače od Širokog. Široki Mostluk.
Ne loša ideja doduše .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
kad bi se Čapljina pridružila, a oduzeo Široki dobili bi Čiča Mostar.
dosta zajebancije. u ponedjeljak ću dobiti podatke za travanj (trebao bih ako ne bude nešto nepredviđeno) i vidjet ćemo kakvo je prolazno vrijeme u odnosu na lani.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.