Cudim se kako sa Istoka niko se nije sjetio optuzit za fasizam jer taj novi studenski dom ima oblik kao slovo"U" pa mogli bi se povezat sa Ustasama i optuzit hrvates za fasizam??
Kome otvaraju tako luksuzne objekte ? Prosječna plaća 400-500 KM. Preinvestirano, a može se neka proizvodnja financirati.
Nema tu ništa luksuznog. Obični dućani s kvalitetnom (više-manje) i pristupačnom robom. Vlasnik je vjerojatno napravio računicu prije nego je ušao u investiciju od 50-ak milijuna eura. Koliko vidim objekt ima 23.000 m2 površine za najam, a m2 je najmanje 10 eura. Mjesečno će mu kapati sigurno 230.000 eura što je 2,8 milijuna eura godišnje, a vjerojatno i više. Ovisi o cijeni m2 i točnosti podataka o komercijalnoj površini za najam jer mi je malo čudno da na 100.000 m2 objekta samo petina bude za najam. Gdje je nestao ostali prostor?
Kome otvaraju tako luksuzne objekte ? Prosječna plaća 400-500 KM. Preinvestirano, a može se neka proizvodnja financirati.
Hehe, pade mi na pamet jedna anegdota. Pričala mi majka, kad je ona bila mala, neki naši rođaci su otišli u USA. I onda su stalno nešto slali rodbini, da pomognu koliko mogu, jer je ovamo iza rata bila bijeda, skoro pa glad. Poslije određenog broja godina (mislim negdje krajem 60-tih), konačno su jednom došli u posjetu u rodni kraj. Kad su vidjeli kako se kod nas živi, nikad više ništa nisu poslali.
Ne kažem naravno ništa za tebe, slučajno me ovo asociralo, ponekad ljudi u dijaspori pomisle da je vrijeme stalo kad su otišli. Prosječna plaća odavno nije 400-500 KM. Zvanično je 826 KM u Federaciji. Nemam pojma koliko bi mogla bit u našem dijelu Hercegovine, ali ako dvoje rade i uz manje troškove života u odnosu na neki velegrad, vidim da ljudi lijepo žive.
A imamo sad i kapitalizam, pa tko želi, može zaraditi i svoj milijun.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1168 of 2558 - 45.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Može se,mi smo stručnjaci kako udovoljiti svojoj guzici. Bez obzira na primanja (uglavnom)svatko ima automobil,mobitel,internet,za kave,za pive,cigara... Hamburger i Cola na obročno plaćanje,na 12 mjeseci
Znam ja za državni prosjek. Ali nije to to na terenu. Plaće su vrlo male. Zet radi za državu pa ima 550 KM. Da ne potroši čitavo slobodno vrijeme na privatan posao doma ne bi od toga mogao živjeti. Samo račun za struju 90-100 KM.
A elektronike se ima zbog glupih Kineza, ne zbog jake kupovne moći. Sve ste pomiješali.
Da ispricam i ja jednu na tu temu: Sreli se Svabo, Amer i Herceg-Bosanac i pricaju o svemu i svacemu tako dodu i na temu ekonomije. Kaze svabo ma u nas je dobro "ja zaradim 2000€ a a za zivot mi treba 1500€" ! "Auuuu pa to je ludilo" kaze mu Herceg-Bosanac "a sta radis sa ti 500€ svaki mjesec"? "O tome se u nas neprica" kaze mu svabo! Javi se na to Amer kaze "to je nista ja zaradim 3000$ a za zivot mi treba samo 2000$"! "Auuuu pa to je ludilo" kaze mu Herceg-Bosanac "a sta radis sa ti 1000$ svaki mjesec"? "A znas o tome mi nepricamo to je nasa tajna" rece mu amer na to! Sad poce Herceg-Bosanac da prica... kaze: " lako je onda vama u nas je stanje skroz drugcije, ja zaradim 500€ a za zivot potrosim mjesecno 1000€" !!! Gledaju se svabo i amer u cudu pa ga zapitase " pa odakle ti onda tih 500€ svaki mjesec"?? Na to se Herceg-Bosanac nasmjeska lagano i odgovori im: "e pa vidite o tome se u nas neprica" !!!
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60899 Lokacija: DAZP HQ
"Jel nastavljamo s poklapanjem? -A ne ti si!"
Je li pomalo riskantno uložiti milijune u Mostar?
Ne, jer će Mostar postati regionalni centar i privlačiti potrošače iz cijele Hercegovine, dijela Bosne i Dalmacije. Svi oni mogu biti veliki potencijal za razvoj i ostalih djelatnosti.
poklapatelji- Na otvaranju Mepas Malla bili su i gradonačelnici Splita Željko Kerum, Osijeka Krešimir Bubalo, Metkovića Stipe Gabrić Jambo, Bjelovara Anton Korušec, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, vlasnik Agrokora Ivan Todorić.
Igrat će Zrinjski LP dogodine.
prva tura katolika iz Južne Amerike stigla jutros direktnom avionskom linijom iz Sao Paola.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24376 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Grunf je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nema tu ništa luksuznog. Obični dućani s kvalitetnom (više-manje) i pristupačnom robom. Vlasnik je vjerojatno napravio računicu prije nego je ušao u investiciju od 50-ak milijuna eura. Koliko vidim objekt ima 23.000 m2 površine za najam, a m2 je najmanje 10 eura. Mjesečno će mu kapati sigurno 230.000 eura što je 2,8 milijuna eura godišnje, a vjerojatno i više. Ovisi o cijeni m2 i točnosti podataka o komercijalnoj površini za najam jer mi je malo čudno da na 100.000 m2 objekta samo petina bude za najam. Gdje je nestao ostali prostor?
Najmovi su prosječno oko 25 Eura po kvadratu, što daje godišnji prihod od 5,75 milijuna Eura od najma. Čišćenje, marketing, održavanje, režije objekta snose najmoprimci. Dakle za 8-9 godina će vratiti uloženo i to je ta računica.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60899 Lokacija: DAZP HQ
lider30 je napisao/la:
Grunf je napisao/la:
Najmovi su prosječno oko 25 Eura po kvadratu, što daje godišnji prihod od 5,75 milijuna Eura od najma. Čišćenje, marketing, održavanje, režije objekta snose najmoprimci. Dakle za 8-9 godina će vratiti uloženo i to je ta računica.
gdje su prihodi od hotela i Cinestara?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.