|
|
Stranica: 105/135.
|
[ 3355 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 srp 2016, 02:43 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
s one strane dinare je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Pa ovi Hrvati i nisu toliko različiti od jugotalijana Napoli / siciliJa. I genetski i kulturološki. Isto kamenjarsko podneblje. Katoličanstvo i latinluk.
Daramo od st0lnograda nA cijelom gradskom području nema ništa niti će ikada biti. Cijeli istočni i dio zapadnog od Mahale do Carinskog mosta dužinom bulevara/Šantićeve je bošnjačko. Bulevar jači od berlinskog zida. Cimilicka uvala je vaša sudbina i maksimum. a zašto ti misliš da ikoga od hrvata zanima jebeni istočni mostar? Možete se praviti da vas ne zanima, ali Mostar kao stolni grad je vaš mokri san. Da bi Mostar bio pravi stolni grad Hrvata trebate imati grad pod svojom kontrolom u potpunosti. A vi imate dio. Nemate čak ni staru gradsku jezgru. A mokri vam je san da je Mostar čitav vaš, a nikad neće biti. Šta ono dedaga Mišić kaže "I ono tamo [aludirajući na istočni dio grada] je hrvatsko, sve je naše". Al jeste u KURCU. Sanjaj dedaga.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 srp 2016, 03:19 |
|
|
BarackObama je napisao/la: A mokri vam je san da je Mostar čitav vaš, a nikad neće biti.] naš je koliko je i SBŽ vaš
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 srp 2016, 12:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23892 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ovo samo znači, koliko Mostaru fali prostor Sjevernog logora za širenje. Zapadni Mostar je počeo svaku prazninu u gradu ispunjavati zgradama. Po meni su veci promašaj zgrade, gdje je bila mljekara. Onaj dio je preizgradjen i ondje je trebala biti zelena površina. Nakon gradnje Orce i postojećeg Centra 2, ono je dio grada totalno preizgradjen stanovima. Na mjestu rudnika je idealan ovaj projekt Oaza quart s niskim zgradama, jer je ovaj dio Mostara debelo ispodprosjecno izgrađen stanovima.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 srp 2016, 12:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 srp 2016, 13:02 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
daramo je napisao/la: Daramo, jarane dobri moj. Jel ti misliš da sam ja naivni Bošnjo, a ti lukavi Latin pa da ti ove slike prolaze? Jel samo zato što nisam iz Mostara misliš da ne poznajem taj grad? Barem njegovu geografiju i reljef? Prvo - ako vam je u gradu prepunog smeća najveći ponos ta šahara na brdu Planinici koja je, kako čujem iz pouzdanih izvora, već od kiše izblijedila onda ste žalostan dio grada. Drugo - slika Starog mosta i brda Hum. Bi ti volio da tako izgleda jelde? Šteta što je photoshop, jer ovo je pogled na brdo Hum prema moru. A slika Starog mosta je pogled uzvodno prema mom Sarajevu. Uz to i Hum krst su na slici uvećani. Kao što vidimo iz te perspektive nema nikakvog brda Huma. Vidi se samo pogled prema sjeveru s brdom Forticom. A na Fortici se nalazi ovo što ne može izblijediti: Tako šta ti imaš od tih lažnih photoshopiranih slika u stilu obmane Smiljka Šagolja? Nemaš ništa. Mene prevarit ne možeš jarane jer nisam naivni Bošnjo. A i taman da čitavu tu Planinicu ofarbate u šaharu, šta ćeš dobiti od toga? Tvoj dio grada će i dalje ostati peksin i pun smeća, a i istočni Mostar neće biti dio "stolnog rvatskog grada". I dalje taj stari dio grada i čitava istočna obala i dio zapadne će biti većinski bošnjački. Nikad hrvatski kako je vaš dedaga Mišić u svojoj šizofreniji na videu kojeg sam ti postavio zamišljao. Sad pretpostavljam s tvoje strane ide slika one betonske crkve sa ružnim sivim betonskim tornjem bez fasade? Hajde postavi. Evo ne moraš ti. Postavit ću ja ako te to veseli. Jesi li sretan? Što se Bošnjaka tiče taj toranj je mogao i tri kilometra u vis ići. Ali i dalje će to biti betonsko ruglo bez imalo arhitektonske vrijednosti. I sami Hrvati se u Mostaru žale kako je ta crkva ružna i kako je izgubila autentičnost i estetsku ljepotu prijeratne crkve na istom mjestu. Druga stvar taj toranj od sivog betona može dirati i mjesec na nebu. Ali može ići samo u visinu. Nikako ka istoku ako me razumiješ. Jer i ti dobro znaš gdje su vam granice. Jer Mostar nikad neće biti cijeli hrvatski i to će vam uvijek biti trn u oku. Jel dedaga Mišić živ ili ga je srček strefio zbog te činjenice?
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
Rondo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 18 srp 2016, 10:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
mostarac_1991
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 15 kol 2016, 15:47 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2009, 20:58 Postovi: 148 Lokacija: Mostar,Herceg-Bosna
|
Kao sto Ultrasi pjevaju: ZAPADNI MOSTAR, JEDAN JE ZAPASNI MOSTAR Ne zanima nas kasaba na istočnoj strani,niti cemo tamo ici, a vama je kapak Španjolski trg Ovamo se viori i viorit ce se hrvatska zastava
_________________ S Mostarom je drugačije,snjim se nikad ne opraštam.Jer,Mostar možeš napustiti ,al on ne napušta tebe.Uvuče ti se pod kožu,protiče ti kroz vene i sjedini s tobom,a da nisi ni svjestan toga.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 15 kol 2016, 16:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Krivo i lose razmisljanje koje potjece negdje iz 1995-1996.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 15 kol 2016, 16:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ruj 2016, 08:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23892 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ruj 2016, 08:17 |
|
|
Zvršena zgrada mljekare
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ruj 2016, 08:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Fino uređeno nema šta, arhitektonski solidno izgleda, riješen promet.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ruj 2016, 09:29 |
|
|
Barrack je opet promijenio nacionalnost, prešao u Varte ? Očekivao bi da je postao Mustaša nakon ovih izbora
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 ruj 2016, 09:32 |
|
|
Franjevački dom kod bulevara. Plan je da se otvori za studente slabijeg imovinskog stanja do kraja rujna 2017. godine.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 19 ruj 2016, 15:20 |
|
|
A najavljivali su da će Kneza Višeslava biti dvosmjerna cijelom dužinom od raskrižja kod Uglovnice sve do novog kružnog toka. I nisu to napravili. Napravili su je dvosmjernom samo od parkinga Mljekare i to svega 10ak metara do Antonio Commerca. Malo zbunjujuće. Baš jučer kad sam se iz Fenixa vraćao gledam ko fol ona je dvosmjerna do tog dijela a s druge strane kod vatrogasne i dalje stoje kontejneri smeća i auta parkirana. Bar su taj dio trebali u potpunosti osposobiti. Nije napravljeno samo za vatrogasce nego i za stanovnike Mljekare.
Inače kad se za par godina napravi novi Vatrogasni dom kod Druge gimnazije, ovaj će biti srušen i na njegovom mjestu će niknuti stambena zgrada. Ne bi bilo loše kad bi se ona oronula stara stambena zgrada do vatrogasaca srušila da se poveže jedna velika od južnog početka vatrogasnog doma do samog kružnog toka.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 19 ruj 2016, 16:17 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7298 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
BarackObama je napisao/la: A najavljivali su da će Kneza Višeslava biti dvosmjerna cijelom dužinom od raskrižja kod Uglovnice sve do novog kružnog toka. I nisu to napravili. Napravili su je dvosmjernom samo od parkinga Mljekare i to svega 10ak metara do Antonio Commerca. Malo zbunjujuće. Baš jučer kad sam se iz Fenixa vraćao gledam ko fol ona je dvosmjerna do tog dijela a s druge strane kod vatrogasne i dalje stoje kontejneri smeća i auta parkirana. Bar su taj dio trebali u potpunosti osposobiti. Nije napravljeno samo za vatrogasce nego i za stanovnike Mljekare.
Inače kad se za par godina napravi novi Vatrogasni dom kod Druge gimnazije, ovaj će biti srušen i na njegovom mjestu će niknuti stambena zgrada. Ne bi bilo loše kad bi se ona oronula stara stambena zgrada do vatrogasaca srušila da se poveže jedna velika od južnog početka vatrogasnog doma do samog kružnog toka. dvosmjerna je ulica sve od izlaska iz dvorišta Orce,u pravcu novog kružnog toka,nekih 50ak metara sveukupno,ne samo za Mljekaru... a gdje još ima prostora za gradnju novog Vatrogasnog doma,kod Nove gimnazije?
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 19 ruj 2016, 17:00 |
|
|
kiler je napisao/la: BarackObama je napisao/la: A najavljivali su da će Kneza Višeslava biti dvosmjerna cijelom dužinom od raskrižja kod Uglovnice sve do novog kružnog toka. I nisu to napravili. Napravili su je dvosmjernom samo od parkinga Mljekare i to svega 10ak metara do Antonio Commerca. Malo zbunjujuće. Baš jučer kad sam se iz Fenixa vraćao gledam ko fol ona je dvosmjerna do tog dijela a s druge strane kod vatrogasne i dalje stoje kontejneri smeća i auta parkirana. Bar su taj dio trebali u potpunosti osposobiti. Nije napravljeno samo za vatrogasce nego i za stanovnike Mljekare.
Inače kad se za par godina napravi novi Vatrogasni dom kod Druge gimnazije, ovaj će biti srušen i na njegovom mjestu će niknuti stambena zgrada. Ne bi bilo loše kad bi se ona oronula stara stambena zgrada do vatrogasaca srušila da se poveže jedna velika od južnog početka vatrogasnog doma do samog kružnog toka. dvosmjerna je ulica sve od izlaska iz dvorišta Orce,u pravcu novog kružnog toka,nekih 50ak metara sveukupno,ne samo za Mljekaru... a gdje još ima prostora za gradnju novog Vatrogasnog doma,kod Nove gimnazije? Ne Nova gimnazija. Nova gimnazija je iza 10. osnovne. Kod Druge gimnazije. Šarena zgrada kad se pređe novi most što spaja Centar III i Sjeverni logor. Prema regul. planu tu bi trebao biti novi vatrogasni dom. Izvini ali ne znam šta si ti vidio i gdje si vidio, ali to naprosto nije istina da je dvosmjerna do Orce. Da bi bila dvosmjerna bile bi iscrtane trake i plus auta se ne bi parkirala u uvjetno rečeno lijevoj traci (iz smjera juga ka sjeveru). Dalje označeno je samo malo do iznad kapije vatrogasa tj. do dvorišta Mljekare.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 19 ruj 2016, 17:55 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7298 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
BarackObama je napisao/la: Izvini ali ne znam šta si ti vidio i gdje si vidio, ali to naprosto nije istina da je dvosmjerna do Orce. Da bi bila dvosmjerna bile bi iscrtane trake i plus auta se ne bi parkirala u uvjetno rečeno lijevoj traci (iz smjera juga ka sjeveru). Dalje označeno je samo malo do iznad kapije vatrogasa tj. do dvorišta Mljekare.
vidio sam,tj. od danas stoji na izlazu sa parkinga Orce okrugli prometni znak,da je dozvoljen promet u smjeru prema Uglovnici (jug) ,ali i prema novom kružnom toku (sjever)... možda nisu još iscrtali...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 19 ruj 2016, 18:27 |
|
|
Aha e to moguće. Onda još nisu iscrtali što su trebali a vjerujem da će i policija maknuti ona auta da bude prava dvosmjerna ulica.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 ruj 2016, 09:04 |
|
|
Razgradnja u Mostaru. Avenija.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 ruj 2016, 23:06 |
|
|
I treba. Sve su te stračare kod 10. osnovne ilegalno i sagrađene. I kvare dojam grada.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 lis 2016, 17:09 |
|
|
Malo vijesti vezano za izgradnju u Mostaru: - Prolongirana kupnja Staklene banke od strane Federacije BiH zbog neriješenih imovinskih pitanja - Privatnik (čitaj Dinko Dika Slezak) kupio zemlju oko silosa u Centru III. Rušit će ih i praviti stambene zgrade (3). I evo jedno pitanje. Ovaj prostor na slici (desno) je zelena površina sve do Kosače na Ronodu. Čije je to? Valjalo bi i to srediti i urbanizirati, malo park malo stambena izgradnja.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 lis 2016, 15:48 |
|
|
Kantarevac renoviran i otvoren danas. Postavljena umjetna trava.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 lis 2016, 09:18 |
|
|
I službeno otvoren kružni tok u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 lis 2016, 14:35 |
|
|
Projekt Oaza sastojat ce se od 4 zgrade u ukupno 6 lamela.
Stanovi su 50-110 kvadrata.
Po meni ta lokacija se mozda mogla naprednije iskoristiti, ali bojim se da tlo nije bilo dovoljno dobro za nesto ambicioznije.
Sve u svemu, 4 nove zgrade ipak nije malo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|