|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 133 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Noname01
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Odakle tebi podaci da Mostar ima 50 000 stanovnika? Ne računa hamasovce iz istočnog.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39459 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kad se tako bojite muslimana uskoro ćete i iz Zagreba bježati u prigradska naselja kad vam dođe hamas radna snaga iz Pakistana i Bangladeša.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:36 |
|
|
daramo je napisao/la: Kad se tako bojite muslimana uskoro ćete i iz Zagreba bježati u prigradska naselja kad vam dođe hamas radna snaga iz Pakistana i Bangladeša. Niko se ne boji nego tko želi živjeti s njima i kraj njih? Daleko od toga da se bojimo. Sutra da treba eto nas u Mostaru na ispomoć.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:37 |
|
|
Noname01 je napisao/la: daramo je napisao/la: Odakle tebi podaci da Mostar ima 50 000 stanovnika? Ne računa hamasovce iz istočnog. Oni imaju Univerzitet Džemu i kantonalnu bolnicu, stadion u Vrapčićima itd. Ne čini mi se pošteno tu populaciju zbrajati kao neki resurs i dodatnu prednost Mostara.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39459 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pitaj poduzetnike u Mostaru jesu li ti resurs.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:42 |
|
|
Kako se Mostarci uobičajeno ophode s ljudima s lijeve obale? Koliko se njih pretjerano ljubi s njima(bratstvo/jedinstvo)? Koliko ljudi su indiferentni? Koliko ima ok odnos(ok si s nekim ljudima s one strane, ali ne voliš politiku)? Koliko njih ne želi uopće tamo preko zakoračit?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Pitaj poduzetnike u Mostaru jesu li ti resurs. Koristiš li kao stanovnik zapadnog Mostara ikakve gradske sadržaje iz istočnog Mostara? Ideš li u neku trgovinu, restoran, kino? Ideš li kod zubara, automehaničara ili na teniske terene?
|
|
Vrh |
|
|
mijat_tomic_is_back
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 06 pro 2023, 23:52 |
|
|
Cinjenica je da je HzHb jedna od rijetkih "slobodnih teritorija" koja nije toliko zatrovana ovim ljevicarsko ******** idiotarijama koje vidjas po zg i eu gradovima. Al opet hercegovina je raznolika. Imas tu gradova manjih tipa siroki koji je prosperitetan i blizu mostaru. Citluk je fin mal gradic, mostar i medjugorje su u neposrednoj blizini,a opet posla se moze nac ovisno o struci. Ljubuski je isto fin gradic, ne znam kakva je situacija s poslom tamo. Posusje i Grude su nesto dalje od Mo i gravitiraju dalmaciji. Capljina je fin gradic, uredjen, ali s poslom je situacija katastrofa ako neces trazit nesto u okolnim gradovima, prije je koliko znam bilo dosta droge ne znam jel se to smirilo danas. U svim navedenim gradovima mozes naci ono sto trazis jer je skoro 90%+ hrvatsko stanovnistvo, a Mostar je relativno blizu. Mostar je opet prica za sebe, posla ima ko hoce radit, svi okolni gradovi gravitiraju njemu, ali pomiri se s tim da po ulicama ces cesce nego u navedenim manjim mjestima srecat cigane i kojekakve klosare, kvazi navijace, pijandure i beskucnike sto si vjerojatno dosta vidjao u Zg. Isto tako ako ti dijete nosi dres zrinjskog i zaluta u pogresnu ulicu riskira da mu neki muslimanski klosar prijeti i nabije dozivotne traume (istinita prica). Sve te stvari moras uzet u obzir tako da najbolje uzmi stan u najam na godinu dana prije nego se odlucis negdje skrasit
_________________ Glup, gluplji, Made in holiday inn
|
|
Vrh |
|
|
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 11:18 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Razmišljajući o mjestima gdje bih mogao živjet na um mi je pao Mostar, jer je jedino veće mjesto gdje Hrvati imaju uporište u BiH
Stoga sam razmišljao kako bi se moglo nekoga privuć da dođe živit u Mostar Kakav bi se posao mogao nać u Mostaru? Jel ima poslova za ljude? Zanatlije? Medicinari? Ekonomisti? Pravnici? Politički djelatnici? Programeri? Strojari? Kakva je plaća u odnosu na RH ili DE?
Kakav je život? Kakvi su izlasci? Bude li živo? Koliko ima one priče 'ta ća on' itd? Moralni kodeks ljudi? Jesu li ljudi susretljivi i spremni pomoć oko izvršavanja zadataka? Poštovani gospodine"estoyAqui" od srca preporučujem da doselite u DGG. Naravno ukoliko vam ti kvazi sadržaji koje nude veći gradovi nisu porok.Minimalni su rizici za zastranjivanje djece kao što su droga, sekte i sl.Kada vozite auto po cesti vam uglavnom nitko ne smeta.Naprimjer lakše stižete iz Grahova do Knina ili Livna nego li iz jednog dijela Zagreba u drugi. Cijene nekretnina za kupovinu ili najam su simbolične. Ukoliko posjedujete tražene poslovne vještine i poduzetni ste a uz to imate zaleđinu stranke ili moćnih pojedinaca da vas prate praktički ste bez konkurencije.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 12:33 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Kako se Mostarci uobičajeno ophode s ljudima s lijeve obale? Koliko se njih pretjerano ljubi s njima(bratstvo/jedinstvo)? Koliko ljudi su indiferentni? Koliko ima ok odnos(ok si s nekim ljudima s one strane, ali ne voliš politiku)? Koliko njih ne želi uopće tamo preko zakoračit? Teško je reći koliko je kojih, ali ima svih vrsta. Vjerojatno najmanje onih koji vjeruju u bratstvo i jedinstvo. Najviše onih koji komuniciraju onoliko koliko moraju, npr ako rade zajedno na poslu onda i razgovaraju.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 13:55 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
mijat_tomic_is_back je napisao/la: Cinjenica je da je HzHb jedna od rijetkih "slobodnih teritorija" koja nije toliko zatrovana ovim ljevicarsko ******** idiotarijama koje vidjas po zg i eu gradovima. Al opet hercegovina je raznolika. Imas tu gradova manjih tipa siroki koji je prosperitetan i blizu mostaru. Citluk je fin mal gradic, mostar i medjugorje su u neposrednoj blizini,a opet posla se moze nac ovisno o struci. Ljubuski je isto fin gradic, ne znam kakva je situacija s poslom tamo. Posusje i Grude su nesto dalje od Mo i gravitiraju dalmaciji. Capljina je fin gradic, uredjen, ali s poslom je situacija katastrofa ako neces trazit nesto u okolnim gradovima, prije je koliko znam bilo dosta droge ne znam jel se to smirilo danas. U svim navedenim gradovima mozes naci ono sto trazis jer je skoro 90%+ hrvatsko stanovnistvo, a Mostar je relativno blizu. Mostar je opet prica za sebe, posla ima ko hoce radit, svi okolni gradovi gravitiraju njemu, ali pomiri se s tim da po ulicama ces cesce nego u navedenim manjim mjestima srecat cigane i kojekakve klosare, kvazi navijace, pijandure i beskucnike sto si vjerojatno dosta vidjao u Zg. Isto tako ako ti dijete nosi dres zrinjskog i zaluta u pogresnu ulicu riskira da mu neki muslimanski klosar prijeti i nabije dozivotne traume (istinita prica). Sve te stvari moras uzet u obzir tako da najbolje uzmi stan u najam na godinu dana prije nego se odlucis negdje skrasit Svi nabrojani gradići su više neka sela, a ne gradići, osim Čapljine. A prizor ljudi na ulici u Zagrebu i Mostaru nije isti. Mostar je užasno malen grad, koji je pritom podijeljen na dva dijela. Život se odvija na par ulica koje se međusobno križaju.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:00 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Zagreb >>> Split > Mostar.
Split u odnosu na Mostar ima dosta više sadržaja, doduše osjetno je veći grad, više mjesta za izaći, događaja, restorana, infrastruktura, aerodrom, ali je skup.
Prije 10 godina su razlike bile manje po pitanju sadržaja, iako su i dalje vidljivo postojale jer realno dosta je veći, ali turizam je učinio svoje pa je grad na razini koju želim za Mostar. Samo da bude i dalje dostupan lokalcima, a ne da se pretvori u Split.
Ali i dalje ne bi živio ni u jednom ni drugom, Zagreb je Zagreb. Valjda sam jedan od rijetkih koji je prošao sve hrvatske gradove Zagreb, Split, Rijeka, Mostar, samo još u Osijeku nisam živio. Zašto Zagreb? Što te privlači u Zagrebu? Istina jest da u Zagrebu ima produktivnih i kvalitetnih ljudi, sadržaja svakako ne manjka, ali ipak nešto fali Zagreb je isto tako "kasaba", ali je samo malo veća "kasaba" Uvijek ćeš od ljudi slušat iste priče i žaljenja. Recimo uvijek ćeš u tramvaju slušat dosadne priče sredovječne tajnice kako je njen sinček predivan, uvijek ćeš slušat nekog kako je bio na nekom putovanju i sad je cijelu pamet svijeta popio, uvijek ćeš slušat one kvartovske priče o cugi, zeki peki vamo tamo, lević na klupici u kvartu itd Shvatit ćeš da nema tu beskrajnog sadržaja. Zagreb je dobro mjesto za vidit što ima u svijetu i vidit što ti se sviđa ili ne sviđa, ali kao neko trajno mjesto za život i obitelj baš i ne Meni se konkretno više sviđa Hercegovina kao neko mjesto gdje bih imao obitelj. Radije bih volio da mi djeca budu Hercegovci, a ne Zagrepčani. U Zagrebu je previše napasti i dijete lako može zastranit kao što sam vidio brojne svoje prijatelje. Svakako postoji mogućnost za to i dolje u Hercegovini, ali dosta manja. Dok sam ja recimo znao da mi za život samo treba vlastita glava, jaka vjera, promišljanje i stvaranje u raznim pothvatima, moji su prijatelji tražili smisao života i zaglavili u raznim sporednim stvarima. Bilo to igranje igrica, razni ljevičarski pokreti, s*ks, novac, droga, karijera i mogu dalje nabrajat. Naprosto faktori koji bi usmjerili ljude u pravom smjeru nisu dovoljno jaki. Bar je dole u nas jaka obitelj, crkva, isto je manje novca, manje prilika, manje mogućnosti gubljenja u velikom moru velegrada. Isto tako smatram da je dosta mojih stavova i shvaćanja u Zagrebu među ljudima neshvaćeno. Opet, najviše sam shvaćanja i razumijevanja oko tih stavova imao s ljudima odozdola. Sad bio to način shvaćanja međuljudskih odnosa, poslovnih odnosa, shvaćanje obitelji i plemena, moralnosti, način i smisao života itd. Recimo u ZG kod domaćih ljudi svako plaća svoju kavu, onda ne postoji isti način gledanja međuljudske suradnje(imam rođaka pomoć će mi), povijesni mitovi, nema gledanja u starije ljude u obitelji kao makar simbolični autoritet, isto tako kritika u međuljudskim odnosima se puno grublje shvaća u Zagrebu, ljudi vole previše komfor i luksuz i imaju veće mogućnosti za to itd. Kad uspoređujem dio moje obitelji koji je odrastao u Zagrebu i dio koji je dole odrastao, puno više kvalitetnijih ljudi vidim odozdola. Iskreniji su, radišniji, povezaniji su, puno im manje treba za ispunjenje života, više vrednuju tko su i što su U drugim krajevima Hrvatske isto nisam uspio naći isti način razumijevanja ovih stvari kao kod nas dolje Ja sam živio dugi niz godina u Zagrebu i vratio se nazad nakon par godina života u Mostaru, stvarno znam što je Zagreb, a što Mostar. Ako misliš da je Zagreb mjesto istih priča i žaljenja, ej, čovječe, fantaziraš o nekom gradiću u BiH. Imaš skroz krivu sliku Bosne i Hercegovine i Mostara. Ljudi su prefrigani, premazani, lopovi, varalice, ovisnici i preljubnici u Mostaru jednako kao i u Zagrebu, samo s više licemjerja jer postoji jedna poluraspala katolička fasada, a korupcija i nepotizam haraju u svakoj pori društva. Čovječe, u Mostaru se čistačica zapošljava preko veze, halo hej. Ako želiš odgajati djecu u vjeri odvedi ih u neko selo u HBŽ.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Hajde hajde, možeš bolje ti od toga, multikulti rajo. A mi vam više volimo ćukenja, mačke su muslimanske beštije. Pa eto, vodaj ćukicu i sve ok. Što prije izumre ta beskorisna rasa tim bolje. Koja rasa? Mostarskih brata koji su se cmokali s muslimanima s druge strane obale 90ih, a gledali na Hrvate iz Zapadne Hercegovine kao na drugi etnos? Tu rasu prezirem. Nije ni čudo da smo sravnili i zapadni Mostar u ratu. Ja ni nemam životinje, najstariji mi je alergičan na životinjsku dlaku. Samo bi radije imao psa, nego mačku, mačke ostavljam vama iz muslimanskih mahala. Na to ste navikli.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:07 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Kako se Mostarci uobičajeno ophode s ljudima s lijeve obale? Koliko se njih pretjerano ljubi s njima(bratstvo/jedinstvo)? Koliko ljudi su indiferentni? Koliko ima ok odnos(ok si s nekim ljudima s one strane, ali ne voliš politiku)? Koliko njih ne želi uopće tamo preko zakoračit? Doseljeni ne zalaze tamo. A originalni Mostarci se ipak ljube s njima u odnosu na doseljene iz Bosne i Zapadne Hercegovine. Neki potajno, neki javno, neki u glavama. Shvati da su Mostarci prepotentna gradska raja kojima džamija refleksno simbolizira grad i gradštinu. A neš ti grada i građana. Ni nakon 30 godina se nisu riješili tog refleksa. A muslimani služe kao jeftina radna snaga u zapadnom dijelu. Tako da ih ima dosta na našoj strani i sve više kupuju stanove na našoj, mi tamo ne. Na što će ta strana izgledati ako se nastavi ovaj trend muslimanskog kupovanja nekretnina na zapadnoj, ne želim znati.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:09 |
|
|
Odseli se u Mostar, provedi godinu dana života. Sve će ti biti jasno.
Ja da se vraćam na jug, tražio bih nešto uz granicu HBŽ ili ZHŽ da mi je blizu autocesta, more, Split i funkcionalni aerodrom.
P.S. pretpostavljam što si ako ti se nije problem zaposliti. E tek ćeš se nauživati s njuškama tamo.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:31 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Zagreb sa sadržajima i prilikama koje nudi se ne može mjeriti s bilo kime u Hrvatskoj, a ne Mostarom.
Bolje bi bilo uspoređivati Mostar sa regionalnim središtima Splitom/Osijekom/Rijekom/Zadrom...
Pokretaču teme bi preporučio da dođe u Mostar i proba biti tu godinu dana, svakako će upoznati nove ljude i čak ako i ne ostane ostat će mu bar uspomene i prijateljatva. Pomoći ćeš Mostaru i sa samo jednom godinom što ga budeš gradio, isto kao što svaki student što prođe kroz Mostar nešto donese i nešto ponese. Gradsko naselje Mostara ima nešto manje od 60 000 ljudi. Od toga je 30 000 Hrvata koji su skoro svi na jednoj strani i tu se život odvija. To se ne može ni usporediti ni sa Splitom, a ni s Rijekom. Pa čak ni s Osijekom. Em što je cijeli dosta manji od tih gradova, još ispadne efektivno dva puta manji zbog multikulti anomalije koju sadrži. Mostar se može uspoređivati sa sredinama tipa Pula, Zadar, Velika Gorica, Šibenik.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:49 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Zagreb sa sadržajima i prilikama koje nudi se ne može mjeriti s bilo kime u Hrvatskoj, a ne Mostarom.
Bolje bi bilo uspoređivati Mostar sa regionalnim središtima Splitom/Osijekom/Rijekom/Zadrom...
Pokretaču teme bi preporučio da dođe u Mostar i proba biti tu godinu dana, svakako će upoznati nove ljude i čak ako i ne ostane ostat će mu bar uspomene i prijateljatva. Pomoći ćeš Mostaru i sa samo jednom godinom što ga budeš gradio, isto kao što svaki student što prođe kroz Mostar nešto donese i nešto ponese. Gradsko naselje Mostara ima nešto manje od 60 000 ljudi. Od toga je 30 000 Hrvata koji su skoro svi na jednoj strani i tu se život odvija. To se ne može ni usporediti ni sa Splitom, a ni s Rijekom. Pa čak ni s Osijekom. Em što je cijeli dosta manji od tih gradova, još ispadne efektivno dva puta manji zbog multikulti anomalije koju sadrži. Mostar se može uspoređivati sa sredinama tipa Pula, Zadar, Velika Gorica, Šibenik. Da se jednom složim sa ovim Šlapićem, Mostar Zadar je zgodna usporedba.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:50 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: P.S. pretpostavljam što si ako ti se nije problem zaposliti. E tek ćeš se nauživati s njuškama tamo. Nemam veze s politikom ako na to misliš Isto tako mi se instinktivno gadi to zanimanje
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:58 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: P.S. pretpostavljam što si ako ti se nije problem zaposliti. E tek ćeš se nauživati s njuškama tamo. Nemam veze s politikom ako na to misliš Isto tako mi se instinktivno gadi to zanimanje Nisam mislio na politiku. Zanimanje na koje sam mislio, nekim čudom drma politikom u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 14:59 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Kako se Mostarci uobičajeno ophode s ljudima s lijeve obale? Koliko se njih pretjerano ljubi s njima(bratstvo/jedinstvo)? Koliko ljudi su indiferentni? Koliko ima ok odnos(ok si s nekim ljudima s one strane, ali ne voliš politiku)? Koliko njih ne želi uopće tamo preko zakoračit? Doseljeni ne zalaze tamo. A originalni Mostarci se ipak ljube s njima u odnosu na doseljene iz Bosne i Zapadne Hercegovine. Neki potajno, neki javno, neki u glavama. Shvati da su Mostarci prepotentna gradska raja kojima džamija refleksno simbolizira grad i gradštinu. A neš ti grada i građana. Ni nakon 30 godina se nisu riješili tog refleksa. A muslimani služe kao jeftina radna snaga u zapadnom dijelu. Tako da ih ima dosta na našoj strani i sve više kupuju stanove na našoj, mi tamo ne. Na što će ta strana izgledati ako se nastavi ovaj trend muslimanskog kupovanja nekretnina na zapadnoj, ne želim znati. Nema se tu šta misliti. Muslimani ne uče povijest,a niti iz nje. Dogodit će im se kao i svaki put,a svaki put to i zasluže. Pitanje je samo hoće im se ovaj put ostaviti i istočni ili će biti potjerani do Sarajeva. Demografski su oni pukli da bi mogli imati kakav utjecaj
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 15:03 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Doseljeni ne zalaze tamo. A originalni Mostarci se ipak ljube s njima u odnosu na doseljene iz Bosne i Zapadne Hercegovine. Neki potajno, neki javno, neki u glavama. Shvati da su Mostarci prepotentna gradska raja kojima džamija refleksno simbolizira grad i gradštinu. A neš ti grada i građana. Ni nakon 30 godina se nisu riješili tog refleksa.
A muslimani služe kao jeftina radna snaga u zapadnom dijelu. Tako da ih ima dosta na našoj strani i sve više kupuju stanove na našoj, mi tamo ne. Na što će ta strana izgledati ako se nastavi ovaj trend muslimanskog kupovanja nekretnina na zapadnoj, ne želim znati.
Slažem se s tobom Ne volim ni ja tu prepotentnost nigdje vidit To mi se i u ZG ne sviđa
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 15:06 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Odseli se u Mostar, provedi godinu dana života. Sve će ti biti jasno.
Ja da se vraćam na jug, tražio bih nešto uz granicu HBŽ ili ZHŽ da mi je blizu autocesta, more, Split i funkcionalni aerodrom.
P.S. pretpostavljam što si ako ti se nije problem zaposliti. E tek ćeš se nauživati s njuškama tamo. Di si kontao u HBŽ ili ZHŽ? Ne znam ima li ijedno prosperitetno mjesto u HBŽ Možda bi Livno bilo u redu ako bi se sagradio tunel kroz Kamešnicu DGG je nedođija Kupres isto daleko od svega Duvno malo bolje, al opet
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 15:08 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Doseljeni ne zalaze tamo. A originalni Mostarci se ipak ljube s njima u odnosu na doseljene iz Bosne i Zapadne Hercegovine. Neki potajno, neki javno, neki u glavama. Shvati da su Mostarci prepotentna gradska raja kojima džamija refleksno simbolizira grad i gradštinu. A neš ti grada i građana. Ni nakon 30 godina se nisu riješili tog refleksa.
A muslimani služe kao jeftina radna snaga u zapadnom dijelu. Tako da ih ima dosta na našoj strani i sve više kupuju stanove na našoj, mi tamo ne. Na što će ta strana izgledati ako se nastavi ovaj trend muslimanskog kupovanja nekretnina na zapadnoj, ne želim znati.
Slažem se s tobom Ne volim ni ja tu prepotentnost nigdje vidit To mi se i u ZG ne sviđa Što se tiče gradske prepotentnosti Zagreb > Mostar > Rijeka > Split. U Zagrebu su najgori, stari Mostarci im pušu za vratom u zgražanju nad došljacima, Rijeka i Split su li-la, samo što su Splićani ludi naspram Riječana i gostoljubivi. Hrvatska sela u BiH i Hrvatskoj su više manje ista. Vrijednosti su iste. Nema razlike između sela kraj Sinja, Imotskog, Slavonskog Broda ili Čapljine. Što se tiče gradova, veličina i etnički sastav diktiraju sredinu, sve dobro i loše. Ako misliš da ćeš pobjeći od neke zapadnjačke dekadencije u BiH, moš mislit. 99% epiteta koje mi vežemo za Hercegovinu su ZHŽ. Mostar nije ZHŽ, a u ZHŽ nema poštenog grada. Ja da se selim išao bih za Posušje ili Grude, tamo kupiti stan za povoljan iznos, odgajati djecu u zdravoj hrvatskoj konzervativnoj sredini, blizu mi Mostar i Split(aerodrom), autocesta, more i otoci. I najbitnije, u potpuno sam hrvatskoj županiji. U Širokom sam već u Mostaru i daleko mi ponovno granica i sve što mi nedostaje u Mostaru ili generalno Hercegovini, a ipak mogu dohvatit iz zap. herc. HBŽ je nažalost bh. Lika. Kiseljak mi izgleda lijepa sredina, ali ja ne želim živjeti u enklavi okružen muslimanima. A i nisam iz Bosne rodom pa mi je Bosna ipak drugi svijet.
|
|
Vrh |
|
|
nesorta
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 15:09 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Zašto Zagreb? Što te privlači u Zagrebu?
Istina jest da u Zagrebu ima produktivnih i kvalitetnih ljudi, sadržaja svakako ne manjka, ali ipak nešto fali Zagreb je isto tako "kasaba", ali je samo malo veća "kasaba" Uvijek ćeš od ljudi slušat iste priče i žaljenja. Recimo uvijek ćeš u tramvaju slušat dosadne priče sredovječne tajnice kako je njen sinček predivan, uvijek ćeš slušat nekog kako je bio na nekom putovanju i sad je cijelu pamet svijeta popio, uvijek ćeš slušat one kvartovske priče o cugi, zeki peki vamo tamo, lević na klupici u kvartu itd Shvatit ćeš da nema tu beskrajnog sadržaja. Zagreb je dobro mjesto za vidit što ima u svijetu i vidit što ti se sviđa ili ne sviđa, ali kao neko trajno mjesto za život i obitelj baš i ne
Meni se konkretno više sviđa Hercegovina kao neko mjesto gdje bih imao obitelj. Radije bih volio da mi djeca budu Hercegovci, a ne Zagrepčani. U Zagrebu je previše napasti i dijete lako može zastranit kao što sam vidio brojne svoje prijatelje. Svakako postoji mogućnost za to i dolje u Hercegovini, ali dosta manja. Dok sam ja recimo znao da mi za život samo treba vlastita glava, jaka vjera, promišljanje i stvaranje u raznim pothvatima, moji su prijatelji tražili smisao života i zaglavili u raznim sporednim stvarima. Bilo to igranje igrica, razni ljevičarski pokreti, s*ks, novac, droga, karijera i mogu dalje nabrajat. Naprosto faktori koji bi usmjerili ljude u pravom smjeru nisu dovoljno jaki. Bar je dole u nas jaka obitelj, crkva, isto je manje novca, manje prilika, manje mogućnosti gubljenja u velikom moru velegrada.
Isto tako smatram da je dosta mojih stavova i shvaćanja u Zagrebu među ljudima neshvaćeno. Opet, najviše sam shvaćanja i razumijevanja oko tih stavova imao s ljudima odozdola. Sad bio to način shvaćanja međuljudskih odnosa, poslovnih odnosa, shvaćanje obitelji i plemena, moralnosti, način i smisao života itd. Recimo u ZG kod domaćih ljudi svako plaća svoju kavu, onda ne postoji isti način gledanja međuljudske suradnje(imam rođaka pomoć će mi), povijesni mitovi, nema gledanja u starije ljude u obitelji kao makar simbolični autoritet, isto tako kritika u međuljudskim odnosima se puno grublje shvaća u Zagrebu, ljudi vole previše komfor i luksuz i imaju veće mogućnosti za to itd.
Kad uspoređujem dio moje obitelji koji je odrastao u Zagrebu i dio koji je dole odrastao, puno više kvalitetnijih ljudi vidim odozdola. Iskreniji su, radišniji, povezaniji su, puno im manje treba za ispunjenje života, više vrednuju tko su i što su
U drugim krajevima Hrvatske isto nisam uspio naći isti način razumijevanja ovih stvari kao kod nas dolje Ja sam živio dugi niz godina u Zagrebu i vratio se nazad nakon par godina života u Mostaru, stvarno znam što je Zagreb, a što Mostar. Ako misliš da je Zagreb mjesto istih priča i žaljenja, ej, čovječe, fantaziraš o nekom gradiću u BiH. Imaš skroz krivu sliku Bosne i Hercegovine i Mostara. Ljudi su prefrigani, premazani, lopovi, varalice, ovisnici i preljubnici u Mostaru jednako kao i u Zagrebu, samo s više licemjerja jer postoji jedna poluraspala katolička fasada, a korupcija i nepotizam haraju u svakoj pori društva. Čovječe, u Mostaru se čistačica zapošljava preko veze, halo hej.Ako želiš odgajati djecu u vjeri odvedi ih u neko selo u HBŽ. Dobro jutro Kolumbo. Neznam kako je sada ali pouzdano znam da je do prije nekoliko godina i u Zagrebu trebala baš jaka veza za postati čistačica na proračunu. Iz prve ruke ja vidjeo, slučaj u familiji.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Zašto se doseliti u Mostar? Postano: 08 pro 2023, 15:12 |
|
|
nesorta je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Ja sam živio dugi niz godina u Zagrebu i vratio se nazad nakon par godina života u Mostaru, stvarno znam što je Zagreb, a što Mostar.
Ako misliš da je Zagreb mjesto istih priča i žaljenja, ej, čovječe, fantaziraš o nekom gradiću u BiH.
Imaš skroz krivu sliku Bosne i Hercegovine i Mostara.
Ljudi su prefrigani, premazani, lopovi, varalice, ovisnici i preljubnici u Mostaru jednako kao i u Zagrebu, samo s više licemjerja jer postoji jedna poluraspala katolička fasada, a korupcija i nepotizam haraju u svakoj pori društva.
Čovječe, u Mostaru se čistačica zapošljava preko veze, halo hej.
Ako želiš odgajati djecu u vjeri odvedi ih u neko selo u HBŽ.
Dobro jutro Kolumbo. Neznam kako je sada ali pouzdano znam da je do prije nekoliko godina i u Zagrebu trebala baš jaka veza za postati čistačica na proračunu. Iz prve ruke ja vidjeo, slučaj u familiji. Pa čovjeku pišem da shvati da sve što ne valja u Zg/Hr, je daleko daleko žešće u Mo/BiH. Ne živi se od naljepnica "u ovoj kući se ne psuje".
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|