Vidim gnk četničadi se dobro prodrmao kavez pa su provirili nakratko iz štakorskih rupica. A nema ništa lijepše od zakucavanja četničadi nazad u rupice na argumentiran, studiozan i dokazima potkrijepljen način.
A namjestili su se na masu „Tvrtkov citat o Muratu“ voleja pa zašto ne iskoristiti takvu prekrasnu priliku.
PCM je napisao/la:
Dajte nemojte samo vi o komunizmu, imajte bar minimum obraza,
Da postoji natjecanje plavozvezdaša u tome tko će u jednu rečenicu nagurati najviše laži ovaj bi daleko dogurao.
Prvo; na sami spomen riječi komunizam gnk plavozvezdaši bi se trebli pokunjiti, poklopiti ušima i u sramoti se zatvoriti u podrum i ne izlaziti najmanje nekoliko dana. Ime kluba im je doslovno simbol komunizma, klub im osnovali ortodoksni banijsko-kordunaški četnikopartizani dok su im kame još bile krvave i cijevi još tople od punjenja masovnih grobnica po zagrebačkim rakama i šumarcima sa hrvatskom mladosti.
PCM je napisao/la:
klub vam je nosilo prefiks jugoslavenski
Ovo je jednostavno umobolna laž. Nekoliko sezona tijekom prve Jugoslavije zbog niza političkih okolnosti (naprimjer u isto vrijeme su u Dubrovniku na izborima pobjeđivali srbokatolici – ajmo „dinamovci uberhrvatine“ idite govorit Dubrovčanima da su Srbi) Hajduku je nadjenut prefiks „jugoslavenski“, Uprava je ubrzo doskočila tom problemu i nakon nekoliko sezona napravila fintu i uspjela provući prefiks „football club“.
Dakle u čitavoj povijesti od 114 sezona klub je imao prefiks jugoslavenski jednoznamenkasti broj sezona i to, za to vrijeme radeći na rješenju da se taj prefiks makne, što je uspješno učinjeno za vrijeme iste te jugoslavije. S druge strane, naravno Hajduk nosi šahovnicu pustim desetljećima i desetljećima, usput budi rečeno čak i tih nekoliko sezona s tim prefiksom. Čak bi se moglo reći da klub neprekinuto nosi šahovnicu tijekom čitavog svog postojanja, o tome odmah ispod u nastavku...
PCM je napisao/la:
petokraku duže nego šahovnicu kroz povijest…
Službene insignije kluba 1951
Službene insignije kluba sa turneje po Južnoj Americi 1953
Službene insignije kluba 1961
Službene insignije kluba 1971
Dakle, pogledajmo islam logiku našeg gnk plavozvezdaša s kojom mora sam sebe samouvjeravati u laž jer mu se čitav život temelji na mitomaniji i lažima:
Ako 1950ih, 60-ih… navijaš za klub s ovim insignijama:
onda si po gnk četikovcu projugoslaven i anacionalni antihrvat
A ako u isto vrijeme navijaš za ovo:
ona si uberhrvatina koji zna „tKo Je a nE oDaKLe Je“
Ako 1952. utrčavaš na teren s ovim
= ma navijaš ya jugolavenski anacionalni klub, klub svih naroda Jugoslavije za koji se navija samo zato jer ima zvijezdu,
u isto vrijeme ako si 1952. netom doseljeni Nebojša Aleksić u oteti stan u centru Zagreba čije su prijašnje vlasnike ubili osnivači kluba za koji sad navijaš i čiji grb izgleda ovako
, onda dobro znaš tko si i kojem narodu pripadaš, onda si nadhrvat, ustaša, ma praktički Ante Pavelić glavom i bradom.
Di je onaj Tvrtkov citat o Muratu, sjeda ko plavozezdaškoj budali šamar.
PCM je napisao/la:
Pola momčadi je bilo u jugoslavenskim partizanima
Ma nemoguće, igrači i uprava su u fantastičnoj akciji izvlačenja iz Splita okupiranog od fašističke Italije prešli na slobodni teritorij da bi gotovo odmah potom obnovili Hrvatski športski klub Hajduk, nakon što je uprava godinama bila u kontaktu s vlastima NDH o pitanju obnove, i tek nakon što su s druge strane dobili definitivan odgovor da to jednostavno trenutno nije moguće sa strane NDH, odlučili za odlazak na Vis i obnovu tamo.
PCM je napisao/la:
osnovan ponovo kao NOVJ Hajduk na Visu od strane istih komunista
E Mujo plavozvezdaški ubogi Mujo, pa šta ti treba da se ovako lagano namještaš na volej. Pa barem je danas svima jasno da se u vremenu interneta istina ne može sakriti niti suzbiti niti zaobići. Samo ispadaš očajan i pokazuješ mindset islamskog civilizacijskog kruga – reći ću istu laž pa makar tisuću puta i makar tisuću puta dokazano ispao glup, lažljiv i popišan, ma reći ću istu laž i tisuću i prvi put jer je ta laž jednostavno u interesu moje islamističke ideologije (u ovom slučaju gnk četničke ideologije).
Naravno, Hajduk je na Visu obnovljen (ne osnovan) kako si, kao pravo malo prljavo lažljivo islamističko plavozvezdaško smeće pokušao gore imputirati, kao Hrvatski nogometni klub, na blagdan katoličkog zaštitnika svoga grada, a na obnovi je svirala hrvatska himna, Lijepa naša. Naravno, Hajduk je obnovljen od doslovno istih ljudi koji su ga osnivali 1911. na čelu sa Kaliternom. Sve ovo je dostupno na dva klika svakome s pristupom internetu već više od desetljeća.
Vidiš, plavozvedzaški Mujo, ovo, baš točno ovo tvoje pisanje, tvoje razmišljanje je glavni razlog što je u čitavom nizu hercegovačkih općina kod ljudi 50+godina starosti omjer 50%-50% ili čak na strani gnk-a, a u srednjoškolcima 90-10 na strani Hajduka.
Kao što je Internet i dostupnost informaciji svakome uništio i svakodnevno uništava islam, tako uništava i same temelje vašeg nazovi navijanja za tu nakupinu zla, nazovi kuba. Ne možete graditi ideologiju na lažima i mitovima u 21. stoljeću i misliti da možete držati ljude zarobljene od istine.
Istina oslobađa, i još koje desetljeće i u potpunosti će se osloboditi te neprirodne anomalije postojanja pratitelja tog nazovi kluba niže od Plitvičkih jezera, anomalije koja je potpuno bespotrebno trajala samo nekoliko desetljeća.
PCM je napisao/la:
suze za Titom na Poljudu uz pjesmu “Druže Tito mi ti se kunemo”
Dok su se s druge strane za vrijeme objave iste vijesti tijekom utakmice Dinamo – Željezničar ljudi spontano počeli veseliti u deliriju i počeli pjevati Jasenovac.
Oh ne, izgleda da nije bilo tako nego po pisanju štampe, ljudi su se po objavi vijesti razišli sa Maksimira u grobnoj tišini, i sa suzama u očima.
Što se tiče odjekivanja, puno jače odjekuje masa od 300.000 ljudi nego 50.000.
I još jedna bitna sitnica što se tiče pjesme, pjesmu su po objavi vijesti na stadionu orkestrirano poveli pitomci koji su dovedeni na stadion iz Lore, jer se unaprijed znalo da će vijest biti objavljena tijekom utakmice, a radi televizijskog prijenosa bili su dovedeni pitomci čija je zadaća bila povesti pjesmu.
PCM je napisao/la:
a šahovnicu su vaši odlučili vratiti ‘90 kad se Jugoslavija de facto raspala.
O šahovnicama i insigijama klubova je gore već dovoljno rečeno i kristalno jasno. A čak i kad bi uzeli tu metriku, ugašeni FD Dinamo je dobio polušahovnicu 19 godina prije nego ju je vratio Hajduk, nije baš neka razlika, a i jedini razlog zašto im je to dopušteno je prebijanje računa za slamanje hrvatskog proljeća koje su iznijeli svi Hrvati, a ponajmanje navijači Dinama.
A ako ćemo pričati što je tko krenuo raditi tek na samom kraju Jugoslavije bolje ti je ne ići tamo, samo ćeš nastradati puno puno više. Do hrvatskog proljeća niste znali kako izgleda šahovnica.
Dok su navijači i narod koji je pratio Hajduk desetljećima u javnom prostoru pronosili hrvatski nacionalizam i držali baklju hrvatstva upaljenom, istih svih tih pustih desetljeća najveća antijugoslavenska prohrvatska nacionalisitčka akcija „navijača dinama“ (koji do samog kraja Jugoslavije nisu niti postojali pa ih je trebala osnovati Torcida u Splitu) je bila ako je na Maksimiru na kojem se muha mogla čuti, neki dedek prdnuo tijekom utakmice.
PCM je napisao/la:
Zna se koji su bili nacionalni klubovi i zašto je u Dalmaciji postojala izreka u stilu “Za Hajduk da se zna odakle sam, za Dinamo da se zna tko sam”.
Predobro mi je ovo započinjanje tvrdnje sa prefiksom „zna se“. Ultimativni dokaz da je tvrdnja koja predstoji sintagmi „zna se“ lažljiva mitomanska bljuvotina za unutarnju upotrebu grupe kojoj pripada autor daljnje rečenice. Nema boljeg dokaza predaje prije borbe i priznanja vlastite lažljivosti i nedostatka ikakvih argumenata i trunke istine nego kad se pojavi „zna se“.
Čim vidim „zna se“ odmah mi je pred očima bezbroj „zna se šta je haag reko“, „dobro se zna, haag je sve reko baaaa“, a naravno implikacija je ista kao i ovdje a glasi; zašto bi se ja upuštao u raspravu argumentima i istinom (a znam da mi to samo može naštetiti) kad se jednostavno mogu sakriti iza arbitražnog „zna se“ i to je to, pobijedio sam raspravu prije nego je i počela jer, pa jer zna se ne.
Sad nazad u stvarnost. Naravno ne. NE zna se. Šta ti misliš da se zna je za tvoju internu upotrebu i samohrabrenje za perpetuiranje mitova i laži koji su ti krucijalni da bi ti čitava ideologija i razlog tobožnjeg navijanja za klub uopće mogla imati smisla.
Što se tiče stvarnosti i istine poprilično jednak broj Hrvata koji su se smatrali navijačima ili Hajduka ili Dinama tijekom Jugoslavije su znali i tko su i odakle su i sukladno tome su navijali za svoj klub kojeg su u produžetku samog navijanja smatrali i hrvatskim.
Naravno, ovdje govorim o općenito ukupnom narodu koji bi se na neki način nazvao navijačem kluba, u slučaju najzagriženijih navijača koji prate klub organiziranim navijanjem ili samo redovito odlaze na utakmice, tu nikakva usporedba ne postoji, u slučaju Hajduka je nacionalizam i iskazivanje hrvatstva svjetlosnim godinama na strani Hajdukovih navijača koji to iskazivanje uglavnom drže tijekom čitave Jugoslavije, dok je na strani Dinamovih navijača to slučaj tek na samom samcatom kraju Jugoslavije a i tada u brojkama (i intenzitetu) miljama manjim od navijača Hajduka.
dudu je napisao/la:
Predratni Hajduk ima veze s NOVJ Hajdukom točno koliko i Dinamo s Građanskim. Klub je bio ugašen pa obnovljen nanovo, samo je isto predratno ime ostalo zbog Titovog utjecaja, moglo je biti lako i Torpedo.
Ovog sam GNK plavozvezdaša toliko izmlatio i ponizio u stilu doktorske disertacije da će mi ga do kraja života biti žao ponovno poklopiti.
Ali čast vratiti treba kad je ovako lijepim postom ukazana. Uvijek je prekrasno vidjeti, i baš onako imputira i čini te ponosnim, kada vidiš koliko plavozvezdaše izjedaju kompleksi zbog toga što im je klub osnovan u godini najvećeg pokolja Hrvata u njihovoj milenijskoj povijesti, od istih ljudi koji su taj pokolj provodili, i istih ljudi koji su im dali ime svoje ideologije koja je taj pokolj provela.
Dok s druge strane imamo Hajduk – vječan i neuništiv, postavljen toliko savršeno, utemeljen toliko perfektno sa najdubljim korijenima u svojem Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj koje sva moguća zla koja su došla od njegovog osnivanja nisu mogla iščupati.
Pa tako i usred tog najvećeg rata koji je ikad zadesio ovaj svijet, taj Hajduk se opet obnavlja u istom splitskom, dalmatinskom, hrvatskom puntarskom duhu, baš onakvom u kakvom je i osnovan 1911. i od istih ljudi osnivača biva i obnovljen.
Ne može ljepše, ne može ponosnije, tako prirodno, tako organski, tako tečno, tako ispravno, jednostavno tako logično i istinito.
I to boli plavozvedaše, booooliiiii ih i guuuušššššiiiiiii, pa se samotješe sa muslimanskim verzijama „mogli smo mi uć u Banja Luku al eto nismo“ „mogli smo mi uzet Kreševo i Lašvu, al eto nismo“ moglo je ovo moglo je ono, jest da je stvarnost ispala dijametralno suprotno od onoga što mi tvrdimo da je moglo al moglo je moglo da bidne, a to što nije bidnulo nema veze jer moglo je da bidne a eto nije.
Savršeno. Pati.
Noname01 je napisao/la:
ali zna se tko je navijao za koji klub.
Evo još jednog „zna se“ plavozvedaša. Trebali bi si preimenovat navijačku grupu u Zna se „ZS ZG“, ionako su im sadašnje ime dali Torcidaši po filmu Bad Boys sa Sean Penn-om.
Naravno, sve je naširoko već objašnjeno, razlog zašto je Hajduk imao navijača drugih nacionalnosti osim hrvatske (najviše Slovenaca) je taj što je na sportskom planu udarao daleko iznad svoje težine ako bi gledali linearno po veličini grada i bogatstvu, odnosno standardu. Naravno nije odmoglo ni to što je Dalmacija raj na zemlji u koji se zaljubi svatko tko dođe u nju, kao i fanatičnost Hajdukovih navijača koja je očaravala sve i svakoga.
To što su se plavozvedzdaši samouvjerili u svoje mitove i laži bez kojih im cijela svrha tobožnjeg navijanja za njihov klub pada u vodu, da su nekakvi Slovenci 70ih počeli navijati za Hajduk zbog ideoloških razloga, a ne zbog toga što je klub u 5 sezona osvojio 5 kupova i 4 prvenstva i igrao četvrtfinala i polufinala europskih kupova i igrao do tada na ovim prostorima neviđeni lepršavi totalni nogomet, i sve to se baš savršeno poklopilo sa početkom televizacije nogometa, odnosno njegove opće popularizacije za mase, i prijenosa nogometnih utakmica u svaku kuću i kafić sa TV-om.
Stvarnost i istinu ne zanimaju vaše laži i mitovi s kojima se morate samohrabriti da bi održali svoj život u laži. Ako ne vjerujete pitajte bosanske muslimane kako to izgleda kad im se stvarnost obije o glavu i razbije balon laži stvorenih za samohrabrenje i unutarnju upotrebu. Chimp out.