|
|
Stranica: 2/98.
|
[ 2430 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 05 vel 2021, 18:57 |
|
|
..jedan od rekorda je i Dinamo Hajduk sicam se Vujovici izašli iz vojske i na svakoj utakmici gol..al Zoran a ne Zlatko..jedan jedan kad tada nisam umra na donjoj istočnoj tribini nikad necu..sibaj vlakom priko Bosne i Nazad..
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 00:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Prije drugog svjetskog rata su bila 4 kluba s navijačkom bazom u Zagrebu, a 3 najveća Gradjanski, HAŠK i Concordija, sva tri prvaci u Jugoslaviji. Četvrti je bio Željezničar. Nasljednik Željezničara je današnja Lokomotiva
Concordia je bio klub mladeži, njegov stadion je u Kranjčevićevoj.
HAŠK je bio akademski klub, stadion u Maksimiru.
Gradjanski je pak narodni klub, osnovan kao čin protumadjarizacije, njegov stadion je bio u Koturaškoj. Tradicija Gradjanskog je prebačena na Dinamo, a ovo ostalo je zamrlo.
HAŠK je imao više navijača, ali Gradjanski je rezultatski bio najveći klub. HAŠK je bio ogromno sportsko društvo koje je imalo skoro sve sportove, a i stariji je klub. Concordia je pak bila kvartovski, trešnjevački klub, kao kasnije Zagreb, ali uz odredjenu potporu radništva. Odakle ti to da je HAŠK imao više navijača? Prvi put čujem. Mislim da je po svemu Građanski imao najviše navijača. To se vidi i po posjeti stadionu. A uostalom nije ni čudo da je Dinamo preuzeo tradiciju Građanskog kao najpopularnijeg zagrebačkog kluba. Građanski je baš bio hrvatski narodni i zagrebački klub za razliku od HAŠK-a i Concordije koju su predstavljali uzak sloj ljudi, studente i srednjoškolce.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 00:09 |
|
|
Brane je napisao/la: Osim Dinama i Zagreba, jedino je Dragovoljac imo kakvu takvu školu... Puno ljudi voli Hrvatski dragovoljac rođo. Šteta je da klub takvog naziva i s takvim grbom nije u prvoj ligi.
|
|
Vrh |
|
|
Orion
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 06:24 |
|
|
Volio bih u ligi imati Orijent, to je jedan od klubova sa tradicijom i navijačkom bazom, i koji nikada nije bio u prvoj ligi čak niti za vrijeme Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 08:28 |
|
|
..i da i to hrvatski klub za razliku od reke..još kad bi ulovio zlatnu ribicu izbacio bi slaven belupo ne znam koja je svrha tog kluba..oni i lokomotiva bez identiteta i navijača..
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 08:42 |
|
|
Orijent je bio u prvoj ligi. Kratko krajem devedesetih.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 11:09 |
|
|
Ja isto mislim, ma gotovo sam siguran (neda mi se guglat) da je Orijent bio jednu sezonu....Belišće, Suhopolje-Mladost 127, Karlovac, Čakovec, Brod-Marsonia, Vinkovci-Cibalia, Zagreb, Split, Dubrava, Sesvete, Inter, to je iz glave na prvu...mislim da je Sisak-Segesta isto igrala sezonu...e Vukovar je igro jednu sezonu...
Ne znam jel Dubrovnik ikad igro HNL...sjećam se kup utakmica
Hrvatki Dragovoljac su trebali nazvat Domobran ionako su postojale domobranske pukovnije u DR...lakše bi bilo navijat i radit navijačke pjesme/refrene...čak mislim da su Dinamo nazvali Domobran da bi to zaživilo za razliku od Croatia.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 11:33 |
|
|
https://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_ ... all_LeagueTu je lista svih klubova koji su nastupali u 1. HNL. Stabilnijih prvoligaša je 13. S više od 10 sezona. Od njih Zagreb, Cibalija, Inter i Zadar nisu prvoligaši. Još 7 klubova ima 5 sezona: RNK Split, Hrvatski Dragovoljac, Kamen Ingrad, HNK Segesta, Marsonia, Međimurje.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 12:18 |
|
|
Ne sicam se da je Orijent bio u prvoj ligi..a da je Neretva i Dubrovnik da..
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 12:36 |
|
|
Segesta je bila dobar prvoligaš dok se nisu raspali. Čuveni Fuad Šašivarević, sjećam ga se jer mi je nosio dosta bodova u super ligi od SN.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:23 |
|
|
Nisam znao da je i Vuco napravio pjesmu. Crna Oluja.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:25 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Orijent je bio u prvoj ligi. Kratko krajem devedesetih. ..ipak me sijecanje ne vara nikad nije bio u prvoj..progugla sam..
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:38 |
|
|
Znači ovi svi klubovi su igrali HNL??
Šta je Topolovac igro prvu ligu??
Privitak/ci: |
Screenshot_2021-02-06 Croatian First Football League - Wikipedia.png [ 124.74 KiB | Pogledano 2893 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60667 Lokacija: DAZP HQ
|
Bio je u prvoj ligi Orijent, sigurno, sjećam se da se igralo na Krimeji, sredinom 90-tih.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:50 |
|
|
Pa kako se TŠK Topolovca ne sjećaš?
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:52 |
|
|
haha...fakat je bio Topolovac u HNL i to one godine kad je Zagreb vodio Cico s Prosinečkim, Olom i Franjom uzeo titulu...istina tad sam bio u HV pa se i ne sjećam te sezone baš...
Privitak/ci: |
Screenshot_2021-02-06 NK Topolovac - Hajduk Split, - H2H stats, results, odds.png [ 40.07 KiB | Pogledano 2887 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 13:53 |
|
|
Citat: GFK, međunarodni institut za ispitivanje tržišta, objavio je rezultate istraživanja popularnosti nogometnih klubova u Hrvatskoj.
Sudeći po rezultatima uvjerljivo najpopularniji klub je NK Dinamo za koji navija 36% (1,6 milijuna) građana Hrvatske, zatim slijedi Hajduk s 23% (1,035 milijuna) građana, a NK Osijek zauzima treće mjesto sa svega 5%.
Prije pet godina (2005.) za Dinamo se izjasnilo 33%, a za Hajduk 24% građana Hrvatske.
Prema GFK-u lista popularnosti izgleda ovako:
1. DINAMO – 36% 2. HAJDUK – 23% 3. NK OSIJEK – 5% 4. RIJEKA – 4% 5. VARAŽDIN – 1% 6. ZADAR – 1% 7. CIBALIA – 1% 8. ZAGREB – 1% http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=27906Osim velike četvorke, Varteks, Zadar i Cibalija imaju neku podršku. Vjerojatno i Istra i Šibenik su blizu. Šteta je za Varaždin da su napravili tu podjelu Varteks/Varaždin i imaju svađu s navijačima.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 06 vel 2021, 21:23 |
|
|
Citat: VELIKA ČETVORKA U DERBIJIMA OVE SEZONE
1. Dinamo 6 3 1 2 11:9 10 2. Osijek 6 2 2 2 9:8 8 3. Rijeka 5 2 2 1 7:7 8 4. Hajduk 5 1 1 3 6:9 4 https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... u-15046743Osijek Hajduk 2:0 Neće valjda uzeti naslov u sezoni kad nema navijača.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 14:57 |
|
|
laganini je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Orijent je bio u prvoj ligi. Kratko krajem devedesetih. ..ipak me sijecanje ne vara nikad nije bio u prvoj..progugla sam.. Bio je Orijent u prvoj ligi, 1996/1997. na 14. mjestu od 16. A sljedeće sezone je skraćena liga na 12. Ali džabe i tradicija kad su ubili smisao nogometa sa tim licencama stadiona. 1996. se normalno igralo na Krimeji, a lani da je Orijent prošao Istru i ušao u prvu HNL morao bi igrati na Kantridi, što je na potpuno suprotnoj strani grada. Danas je važnije kakav imaš stadion nego tradicija i rezultati. Opatija igra na Kantridi i onda kažu Opatija ima drugoligaša. Ima ***, kad moraš ići u drugi grad da bi gledao utakmice.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 16:54 |
|
|
Zadnje 32 utakmice Hajduk - Rijeka
Rijeka 18 pobjeda Hajduk 2 pobjede
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 17:07 |
|
|
Brane je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Čuj koji je smisao Gorice u ligi, kao da imamo kvalitetnih klubova na bacanje...
Gorica je treća na ljestvici to je odgovor. I Gorica i Lokomotiva kvalitetno rade posao. Ne mogu biti protiv ničeg što je kvalitetno jer baš nemamo previše toga.
Slaven Belupo je jedan od najstabilnijih prvoligaša koji je uvijek u sredini. Da je barem više takvih simpatičnih malih klubova. Slaven i Podravka su iz Koprivnice i lokalna tvrtka ih sponzorira. Šta bi drugo trebali. Ima Varaždin Vindiju pa im ne pada na pamet investirati u sport.
Konačno da imamo barem 10 normalnih klubova za prvu ligu.
Uz ovo što je unutra fali Cibalija, Marsonija, Zadar.
U drugoj ligi bi volio vidjeti Vukovar, Segestu, Karlovac.
Vidim da je plan u budućnosti napraviti jaču drugu ligu od 12 klubova koja bi bila konkurentnija i bila priprema najjačim klubovima za prvu ligu. Osim Dinama i Zagreba, jedino je Dragovoljac imo kakvu takvu školu...ovi žive na račun Dinama, draže mi je da profitira Varaždin od Dinamovih igrača, ima tradiciju i rezultate u HNL-u i ima barem nekekvu navijačku bazu...nogomet bez navijača mi je ono...bezveze sport...jedino ako ja igram mi može bit zanimljiv Gorica i Lokomotiva su mi ko novi Inker/Inter i Zagreb jedva smo se rješili Zaprešića da nam uvale Goricu i još se cigani guze za stadion...mislim da bilo kakva poštena inspekcija bi zatvorila Goricu, kakve su to pare sa Baltika, koje neko šalje na drugi kraj europe...OK moram priznat ne volim Goricu Lokosi su mi simpatični, ko neki novi Zagreb al brate ako je već propo taj Zagreb bez navijača White Angelsa, kasnije one LGTB ekipe, daj onda barem neki klub s navijačima...daj Karlovac onda 50.000 ljudi barem će 5.000 ljudi doć na stadion. Jednostavno mi smo kompaktan narod, ratnički ustrojen, nema kod nas gradski rivalstava, ko ni u Bavarskoj...zato kad igraju Vatreni svi navijaju, disciplina, a ne ko Nizozemci il Španjolci... (Belup je bio u Prelogu, ne znam di je sad nova tvornica, tako da nema razloga da ne sponzorira Varaždin, oba grada su na Dravi) HAŠK je Hrvatski Akademski Športski Klub tako da je on imo sekcije za sve sportove, pitanje kad su nogomet počeli igrat, isto ko Zrinjski u Mostaru...zašto se Zrinjski ne zove Zrinski....zašto se Zrinjevac ne zove Zrinski ....u Brodu je odigrana mislim prva utakmica ako ćemo o tradiciji s engleskim mornarima s riječnog broda... Ovo je atmosfera navijačka koja treba bit u HNL-u Imaš torcidu
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 18:28 |
|
|
nesvrstan95 je napisao/la: Imaš torcidu Da, al to je premalo...imaš Lokose, Goricu bez ikakvih navijača....Slaven, Istra, Varaždin nešto sitno... Treba ljude motivirat da se socializiraju, recimo vlak HŽ bi trebo uć u neki deal s HNS-om da vozi navijače za neke pristupačne cijene na tekme...treba izolirat dogovorene tučnjave i takve stvari...tako da zadržiš core grupe i navijanje i da se masiviziraju (mislim da sam izmislio novu riječ ) navijačke skupine sa srednjoškolcima i studentima...jednostavno da to bude IN onda će se atmosfera dignut Njemačka je odličan primjer kako se surađuje sa navijačima i u prvoj i u drugoj i u trećoj ligi...
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 18:53 |
|
|
Brane je napisao/la: nesvrstan95 je napisao/la: Imaš torcidu Da, al to je premalo...imaš Lokose, Goricu bez ikakvih navijača....Slaven, Istra, Varaždin nešto sitno... Treba ljude motivirat da se socializiraju, recimo vlak HŽ bi trebo uć u neki deal s HNS-om da vozi navijače za neke pristupačne cijene na tekme...treba izolirat dogovorene tučnjave i takve stvari...tako da zadržiš core grupe i navijanje i da se masiviziraju (mislim da sam izmislio novu riječ ) navijačke skupine sa srednjoškolcima i studentima...jednostavno da to bude IN onda će se atmosfera dignut Njemačka je odličan primjer kako se surađuje sa navijačima i u prvoj i u drugoj i u trećoj ligi... zadar je velik ima veliku potporu u košarci , treba ga ubacit u 1 ligu nekako
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 20:24 |
|
|
Za početak bi bilo dovoljno da hrvatska vlada prestane sa zakonima i policijskom represijom koja je u potpunosti nepotrebna, a prema segmentu hrvatskog društva koji je najhrvatskiji...ali to im možda i nije plus...
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: 1. HNL Postano: 09 vel 2021, 21:05 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Za početak bi bilo dovoljno da hrvatska vlada prestane sa zakonima i policijskom represijom koja je u potpunosti nepotrebna, a prema segmentu hrvatskog društva koji je najhrvatskiji...ali to im možda i nije plus... ali moraš priznat i najnarkomanskiji hahahha
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|