|
|
Stranica: 84/102.
|
[ 2537 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:22 |
|
|
Ne razumijem zašto mi je nestao post.
A ova nacišovinistica i dalje bljuje svoj otrov...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:23 |
|
|
Irma je napisao/la: Da ali i ovaj put morate prvo rascistiti sa nama o kakvoj podjeli je rijec. A mi prihvatamo samo podjelu na Srbi-Srbija, Hrvati-Hrtvatska, Bosnjaci-BiH. Na znanje i ravnanje.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:23 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
I ova tema ? O tite ti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Irma je napisao/la: storaB je napisao/la: Irma aka Sayuri hvala što si potvrdila moju tezu. . Apsolutno, dakle ovakva BiH ne odgovara nikome, slijedi razdruživanje i podjela... Da ali i ovaj put morate prvo rascistiti sa nama o kakvoj podjeli je rijec. A mi prihvatamo samo podjelu na Srbi-Srbija, Hrvati-Hrtvatska, Bosnjaci-BiH. Ma volim ovu našu Irmu što je otvorena, kaže ono što drugi misle... Ne treba je zbog toga napadat. Ma bit će tako Irma, samo sabura, stoljeće il' dva i eto...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:27 |
|
|
doc je napisao/la: Ne razumijem zašto mi je nestao post.
A ova nacišovinistica i dalje bljuje svoj otrov... Ti si mene pokusao optuzit za fasizam sto sam Cetnike nazvala cetnicima i dijaporom, koristeci se upravo fasizmom gdje si me nazvao Muslimani i izrodom. Cetnici su sami sebi dali to ime, i zna se sta su cetnici, i ko god omalozava drzavu na ovaj nacin za mene je cetnik. Dalje svi koji mrze drzavu u kojoj su rodjeni i zele biti nestio drugo, i jos drugima nametnut drugu drzavu, sami sebe prave dijaporom u svojoj zemlji. Dakle ja nisam nista slagala, a ti si taj koji ima fasisticke stavove.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:29 |
|
|
Koga briga što poludjelo fašističko pseto poput tebe misli.
Onaj tko Srbe iz BiH naziva srpskom dijasporom s privremenim boravkom u BiH (dok ih valjda ne otjerate) je fašist.
Kratko i jasno.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:29 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8161 Lokacija: Republic of Srpska
|
Irma je napisao/la: storaB je napisao/la: Irma aka Sayuri hvala što si potvrdila moju tezu. . Apsolutno, dakle ovakva BiH ne odgovara nikome, slijedi razdruživanje i podjela... Da ali i ovaj put morate prvo rascistiti sa nama o kakvoj podjeli je rijec. A mi prihvatamo samo podjelu na Srbi-Srbija, Hrvati-Hrtvatska, Bosnjaci-BiH. Čekaj ne shvataš da ste vi 2013. nebitan faktor? . Vi ste tu samo da kažete da ćete na svojih 23% garantovati ljudima nebošnjacima pravo na slobodu kretanja, govora, glasa i vjeru, te naravno osnovne životne uslove... Na naših 49% se možete pitati samo u domenu puke teorije o tome da li ćemo vaš jezik zvati i dalje bosanski ili ćemo ga mjenjati u bošnjački.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Irma je napisao/la:
Da ali i ovaj put morate prvo rascistiti sa nama o kakvoj podjeli je rijec. A mi prihvatamo samo podjelu na Srbi-Srbija, Hrvati-Hrtvatska, Bosnjaci-BiH.
Ma volim ovu našu Irmušto je otvorena, kaže ono što drugi misle... Ne treba je zbog toga napadat. Ma bit će tako Irma, samo sabura, stoljeće il' dva i eto... Pa ja odgovorno trvdim da je 50% Bosnjaka promjenilo nacin razmisljanja nakon svih ovih godina srpsko-hrvatskih preseravanja. Ja sam do nedavno blla bosanski patriota, a sada sam bosnjacki nacionalista, i to priznajem i to ponosno.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:35 |
|
|
Irma je napisao/la: Pa ja odgovorno trvdim da je 50% Bosnjaka promjenilo nacin razmisljanja nakon svih ovih godina srpsko-hrvatskih preseravanja. Ja sam do nedavno blla bosanski patriota, a sada sam bosnjacki nacionalista, i to priznajem i to ponosno. Ma ja, promijenilo... prije su mislili drukčije. No, ajde bar nisi baklavuša, nego pucaš na cijelu BiH, pozitivno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
kamikaza1
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: kamikaza1 je napisao/la: Potpuno si u pravu, plasman BiH stvarno vrijedi, uzimajuci u obzir da danas pare vladaju nogometom i citavim sportom. Uporedimo li te uslove koje BiH ima s uslovima svih drugih drzava Evrope, mora se konstatovati da smo vjerovatno zadnji. I pored toga, mnoge grane sporta su nam prosjecne, a fudbal u momentu nadprosjecan. To je podvig, svaka nam cast. Ljudi kojima je sport u srcu to dobro znaju da ocijne i cijene.
Podvig naravno i neka igrači " naplate" trud i zalaganje dovoljno. Ne moramo imati druge koristi. Neka igraci i "naplate" a neka i naplate. "Nema dzabe ni kod stare babe". A koristi za savez, nogomet i sport BiH opcenito ce itak-itak biti, posebno ako odigramo dobro na SP. Zamisli osminu finala i dobro se prezentirati. Nemjeriva korist. To ce BiH-nogomet povesti naprijed koracima od sedam milja, kao sto su i hrvatski vodili njeni veliki uspjesi. Sportska korist je stvarno neporcjenjiva.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:38 |
|
|
storaB je napisao/la: Irma je napisao/la:
Da ali i ovaj put morate prvo rascistiti sa nama o kakvoj podjeli je rijec. A mi prihvatamo samo podjelu na Srbi-Srbija, Hrvati-Hrtvatska, Bosnjaci-BiH.
Čekaj ne shvataš da ste vi 2013. nebitan faktor? . Vi ste tu samo da kažete da ćete na svojih 23% garantovati ljudima nebošnjacima pravo na slobodu kretanja, govora, glasa i vjeru, te naravno osnovne životne uslove... Na naših 49% se možete pitati samo u domenu puke teorije o tome da li ćemo vaš jezik zvati i dalje bosanski ili ćemo ga mjenjati u bošnjački. Meni ste vi prosto smjesni kada se nakon ideala "velike srbije" pozivate na neke postotke na teritoriji BiH a cak vas i kosovski albanci fino odhebali i to iz "kolevke".
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Irma je napisao/la: Pa ja odgovorno trvdim da je 50% Bosnjaka promjenilo nacin razmisljanja nakon svih ovih godina srpsko-hrvatskih preseravanja. Ja sam do nedavno blla bosanski patriota, a sada sam bosnjacki nacionalista, i to priznajem i to ponosno. Ma ja, promijenilo... prije su mislili drukčije. No, ajde bar nisi baklavuša, nego pucaš na cijelu BiH, pozitivno. Da mislilo se drugacije, i da je moguc neki kompromis sa onima koji zele da ove drzave i ovog naroda nema. Meni su smijesni svo koji js uvijek zaokruzuju neke teritorije koda je 93.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:41 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8161 Lokacija: Republic of Srpska
|
S ovim bih završio do nekih ljepših vremena, kada ćemo nadam se možda i igrati međusobnu utakmicu...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:44 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
kamikaza1 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Podvig naravno i neka igrači " naplate" trud i zalaganje dovoljno. Ne moramo imati druge koristi.
Neka igraci i "naplate" a neka i naplate. "Nema dzabe ni kod stare babe". A koristi za savez, nogomet i sport BiH opcenito ce itak-itak biti, posebno ako odigramo dobro na SP. Zamisli osminu finala i dobro se prezentirati. Nemjeriva korist. To ce BiH-nogomet povesti naprijed koracima od sedam milja, kao sto su i hrvatski vodili njeni veliki uspjesi. Sportska korist je stvarno neporcjenjiva. Ne moramo ići sedam milja Ne treba biti pohlepan, jer ja vjerujem da je ovo samo jedan u nizu naših uspjeha. Nismo mi tako daleko bili od plasmana ni u onom duelu sa Francuskom koji se završio penalom Imamo mi još puno toga pruziti.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
kamikaza1
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:48 |
|
|
storaB je napisao/la: Prasetina previse goji, vidi Misketa sto ga prasetina sredi , al´ dzaba, opet medju najboljima u repki .
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:51 |
|
|
Irma je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ja, promijenilo... prije su mislili drukčije. No, ajde bar nisi baklavuša, nego pucaš na cijelu BiH, pozitivno. Da mislilo se drugacije, i da je moguc neki kompromis sa onima koji zele da ove drzave i ovog naroda nema. Meni su smijesni svo koji js uvijek zaokruzuju neke teritorije koda je 93. Da, a nisu smješni oni koji bi sve, kao da je 93.
|
|
Vrh |
|
|
kamikaza1
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:56 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: kamikaza1 je napisao/la: Neka igraci i "naplate" a neka i naplate. "Nema dzabe ni kod stare babe". A koristi za savez, nogomet i sport BiH opcenito ce itak-itak biti, posebno ako odigramo dobro na SP. Zamisli osminu finala i dobro se prezentirati. Nemjeriva korist. To ce BiH-nogomet povesti naprijed koracima od sedam milja, kao sto su i hrvatski vodili njeni veliki uspjesi. Sportska korist je stvarno neporcjenjiva.
Ne moramo ići sedam milja Ne treba biti pohlepan, jer ja vjerujem da je ovo samo jedan u nizu naših uspjeha. Nismo mi tako daleko bili od plasmana ni u onom duelu sa Francuskom koji se završio penalom Imamo mi još puno toga pruziti. Pa naravno, sljedece EP 2016 na primjer nam ne gine, a i komsije ce mozda uspjeti da se kvalifikuju, sreca ih opalila ,24 ucesnika na EP 2016 umjesto 16 kao do sada .
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 18 lis 2013, 23:59 |
|
|
kamikaza1 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ne moramo ići sedam milja Ne treba biti pohlepan, jer ja vjerujem da je ovo samo jedan u nizu naših uspjeha. Nismo mi tako daleko bili od plasmana ni u onom duelu sa Francuskom koji se završio penalom Imamo mi još puno toga pruziti. Pa naravno, sljedece EP 2016 na primjer nam ne gine, a i komsije ce mozda uspjeti da se kvalifikuju, sreca ih opalila ,24 ucesnika na EP 2016 umjesto 16 kao do sada . Nije da mi nikad nismo imali šanse. Imamo mi dvije do sad propuštene prilike. A jednu sam pomenula već, zbog toga je raji posebno drago što smo sad direktno se plasirali. Inače u barazu već DVA puta nas prati zla kob.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
kamikaza1
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: kamikaza1 je napisao/la: Pa naravno, sljedece EP 2016 na primjer nam ne gine, a i komsije ce mozda uspjeti da se kvalifikuju, sreca ih opalila ,24 ucesnika na EP 2016 umjesto 16 kao do sada . Inače u barazu već DVA puta nas prati zla kob. Nije zla kob, vec Ronaldo i Portugal . Rijetko smo kvalifikacije totalno podbacili, Spaniju u grupi smo imali nekoliko puta, tri puta za dlaku se ne kvalifikasmo i dva puta baraz i Portugal, takoreci isto za dlaku, ali onu malo deblju.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:05 |
|
|
Jednom Ronaldo, jednom Platini i štela za penal. Uglavnom, nije BiH San Marino poslednja na Fifinoj listi. Imali smo prije ovog plasmana baraze. Citat: Najgori selektor na svijetu podnio ostavku Piše: V. K. Giampaolo Mazza od danas više nije selektor nogometne reprezentacije San Marina.
Mazza je otišao sa kormila reprezentacije ove državice na Apeninima nakon 15 godina rada.
Ono što je svakako predstavlja kuriozitet jeste da je Mazza za 15 godina rada kao selektor San Marina sa ovom ekipom osvojio jedan, jedini bod!
U posljednjoj utakmici na klupi, pretrpio je težak poraz od 8:0 od Ukrajine.
Jedini bod koji je reprezentacija San Marina ikada osvojila bio je utakmici protiv Latvije, 2001. godine kada je bilo 1:1.
Nakon te utakmice, tadašnji selektor Latvije je odmah podnio ostavku.
San Marino dijeli zadnje mjesto na FIFA rang listi.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
kamikaza1
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jednom Ronaldo, jednom Platini i štela za penal. Uglavnom, nije BiH San Marino poslednja na Fifinoj listi. Imali smo prije ovog plasmana baraze. Dva puta je Portugal u barazu, Francuska nije bio baraz, a ovo za Platinija stoji, ali samo donekle. Penal se mogao ali nije morao svirati. Kao sto Susic rece, da je isti prekrsaj slucajno bio u nasu korist nebi ga 100% svirao. Sudija je na drugim poljima protiv Francuza za*ebo, ciste crvene nije htio dati Frncuzima, i tako to.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: Srbi s druge strane nikad na to ne bi pristali, jer oni u tome nikad nisu vidjeli dio svog identiteta, mada cak i grb Srbije cini mi se dva ljiljana. Pa, ima i kod nas dio onih koji cijene staru srpsku dinastiju Kotromanića i njihov grb.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:17 |
|
|
kamikaza1 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Jednom Ronaldo, jednom Platini i štela za penal. Uglavnom, nije BiH San Marino poslednja na Fifinoj listi. Imali smo prije ovog plasmana baraze. Dva puta je Portugal u barazu, Francuska nije bio baraz, a ovo za Platinija stoji, ali samo donekle. Penal se mogao ali nije morao svirati. Kao sto Susic rece, da je isti prekrsaj slucajno bio u nasu korist nebi ga 100% svirao. Sudija je na drugim poljima protiv Francuza za*ebo, ciste crvene nije htio dati Frncuzima, i tako to. Znam da nije Francuska. Pomenula sam to kao nepravdu. Nego kakav izhod predvidjaš : Ona prijateljska sa USA i gubitak nam je naškodila prilikom rangiranja sad? Citat: Reprezentacija BiH će u St. Luisu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Argentine 18. novembra 2013. godine. Ugovor o odigravanju ove utakmice potpisala su juče oba saveza. Vrijeme susreta nije definisano još, ali će vjerovatno biti u 20 sati po lokalnom vremenu.
Ugovor koji je NS/FS BiH potpisao o odigravanju prijateljske utakmice sa Argentinom, 18. 11. 2013. u St. Luisu je uslovan i biće važeći u slučaju našeg direktnog plasmana na SP.
NSBIH
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:19 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Čak ni ovakvu zastavu koja ništa ne simboliše, ni himnu bez teksta, Hrvati i Srbi ne mogu prihvatiti. Najbolje bi bilo da je zastava podijeljena na 3 dijela, jedan dio ljiljani, drugi šahara, treći šta već Srbi imaju. A himna da se sastoji od 3 strofe i da sva tri naroda osmisle po jednu. Isto tako predlažem da urgiramo kod UEFE da osnujemo tim s 9 igrača ili 12, po 3-4 fudbalera iz svakog naroda, a da ekipu vode tri seletora koji bi se rotirali svako 4 mjeseca. Naravno podijeliti i terapeute, doktore, žene koje peru dresove, malce koji trče po loptu, šofere autobusa repke koji bi se pobrinuli da se podjednako puštaju Bešlić, Mladen Grdović i Željko Joksimović. Na meniju fudbalera trebali bi biti podjednako zastupljeni proizvodi prehrambenih firmi sva 3 naroda. U wc-u Violeta toalet papir za Hrvate, za muslimane voda iz Tešnja za pranje, za Srbe sapun made in Laktaši. Jedino ne znam šta s golmanom. Možda i tu 3 pa da se rotiraju. Ma bolje je ovako, sve b@alije i u p.m.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija Postano: 19 lis 2013, 00:21 |
|
|
Metemma je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Čak ni ovakvu zastavu koja ništa ne simboliše, ni himnu bez teksta, Hrvati i Srbi ne mogu prihvatiti. Najbolje bi bilo da je zastava podijeljena na 3 dijela, jedan dio ljiljani, drugi šahara, treći šta već Srbi imaju. A himna da se sastoji od 3 strofe i da sva tri naroda osmisle po jednu. Isto tako predlažem da urgiramo kod UEFE da osnujemo tim s 9 igrača ili 12, po 3-4 fudbalera iz svakog naroda, a da ekipu vode tri seletora koji bi se rotirali svako 4 mjeseca. Naravno podijeliti i terapeute, doktore, žene koje peru dresove, malce koji trče po loptu, šofere autobusa repke koji bi se pobrinuli da se podjednako puštaju Bešlić, Mladen Grdović i Željko Joksimović. Na meniju fudbalera trebali bi biti podjednako zastupljeni proizvodi prehrambenih firmi sva 3 naroda. U wc-u Violeta toalet papir za Hrvate, za muslimane voda iz Tešnja za pranje, za Srbe sapun made in Laktaši. Jedino ne znam šta s golmanom. Možda i tu 3 pa da se rotiraju. Ma bolje je ovako, sve b@alije i u p.m. Pa Trbo Miske je Srbin Priznaješ ti njega kao Srbina?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|