|
|
Stranica: 172/187.
|
[ 4657 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 04 ožu 2024, 01:12 |
|
|
Sparta i Slavia 0:0 7 kola do kraja 4 boda prednosti mislim da Sparta to uzima Shakhtar odigro remi Dynamo ima tekmu manje i bod manje ako dobije imat će +2 boda. Pomalo se sve slaže za nas 
| Privitak/ci: |

Sparta Praha 04032024.png [ 92.32 KiB | Pogledano 926 put/a. ]
|

Dynamo Kyiv 04032024.png [ 86.98 KiB | Pogledano 926 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 04 ožu 2024, 14:44 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 04 ožu 2024, 17:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63064 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Koji je to grobar? Čekaj ubacili su nam grobara u skupštinu? Kimi?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 04 ožu 2024, 18:55 |
|
|
|
Vezano za navijača Partizana, BBB tu misle na Denisa Orošija. Naime, mnogi tvrde da je Oroši, koji dolazi iz Karlovca, zapravo bio veliki navijač Partizana u mlađim danima. On sam nije htio odgovarati na pitanja o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 04 ožu 2024, 19:01 |
|
|
dudu je napisao/la: Koji je to grobar? Čekaj ubacili su nam grobara u skupštinu? Kimi? …ako nema Frane mora netko…ionako znas onu pismu Dinamo srpsko ime to…  mala sala.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 05 ožu 2024, 11:23 |
|
|
|
Kad Svetinju probaju razjebat, mi dodamo malo gasa i novi sportski direktor je trenutni sportski direktor Rome Mauro Leo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 05 ožu 2024, 13:32 |
|
|
dudu je napisao/la: Kad Svetinju probaju razjebat, mi dodamo malo gasa i novi sportski direktor je trenutni sportski direktor Rome Mauro Leo. …zanci zidovi i grobari preuzimaju vlast… 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 05 ožu 2024, 13:56 |
|
|
Citat: VELIKI INTERVJU ZA SN ‘U čemu je razlika između njih i Zdravka Mamića? Pa ovo je još gore, to je pravljenje budala od svih nas‘
‘Bacili su ljagu na sve dobro što je napravljeno u Dinamu‘, govori za SN Dragutin Kamenski
Dragutin Kamenski vrlo je ugledan i uspješan gospodarstvenik, koji poslovnim svijetom pliva kao riba u vodi, ali u Dinamu je utopljen brzo i lako, kao što se to dogodilo mnogima prije njega. Kamenski, dosadašnji član Izvršnog odbora, na izborima u subotu nije se našao na listi 60 zastupnika u Skupštini. Ostao je ispod crte, javno se požalio da je izigran....
- Članovi Izvršnog odbora izabirali su 35 delegata u Skupštinu. Napravljen je šalabahter na kojem su bila ta imena. Meni ga nisu ponudili, podijeljeni su samo dijelu članova Izvršnog odbora, koji su u konačnici zaokružili imena koja su im servirana. Mi bez šalabahtera bili smo u manjini. To mogu zaključiti po tome tko je izabran, neke znam, a neke i ne znam. Proveden je glasovni inženjering, mene nisu htjeli u Skupštini - kazao nam je Kamenski.
Je li predsjednik Mirko Barišić s vama razgovarao o tome koga treba izabrati?
- Sa mnom nije, ali jest s onima kojima je podijelio šalabahter. Taj šalabahter postoji i neće ga biti problem naći. Znam da su dva odvjetnika pokrenula priču je li sve bilo po propisima i koja institucija je nadležna kazati nešto o tome. Jednostavno, odlučili su staviti ljude za koje vjeruju da će na Skupštini glasovati za Barišića, kad ne bi bilo tako zašto bi radili šalabahter...
Sudjelovali ste u tranziciji Dinama, kakav je vaš zaključak, što je napravljeno dobro, a što nije?
- Moj dojam je da je to bio dobar proces, da je dobra stvar novi Statut, napravljeni su prvi koraci u demokratizaciji kluba. Izbor članova Skupštine na Izvršnom odboru je, nažalost, dezavuirao proces i bacio ljagu na sve što je dobro činjeno. Nije to način kako je trebalo raditi, nije dobro ni za koga. Pa, recite mi po čemu je razlika između njih i Zdravka Mamića? Njega prozivaju da je bio personifikacija svega lošega. Mamić je javno rekao da želi svoju Skupštinu kako bi vodio klub, a po čemu je ovo drugačije kad na takav način birate svoje ljude? Rekao bih da je to još gore, to je pravljenje budala od svih nas. Glumite festival demokracije, a istovremeno organizirate glasovanje šalabahterima. Što smo dobili, što je novo? I dalje imate kriterij poslušnosti i podobnosti - nije krio razočaranje Kamenski.
Tko to druge pravi budalama, Mirko Barišić?
- Svi ti koji su sudjelovali, na čelu s njim, u takvoj organizaciji glasovanja. Ne samo da prave budalama nas koji nismo imali šalabahtere, nego cjelokupno članstvo Dinama i čitavu društvenu zajednicu. Puna su usta transparentnosti, demokratizacije, a suštinski radite drugo i cilj je drugo. Upravo obrnuto od toga.
Je li za vas ovo kraj angažmana u Dinamu ili biste se bili voljni uključiti ako Velimir Zajec pobijedi na izborima za predsjednika?
- Kako nisam ušao u Skupštinu, mogu biti samo član i navijač Dinama. Ako Zajec pobijedi, i ukoliko među tih 35 osoba koje je u Skupštinu izabrao Izvršni odbor ima ljudi, a duboko se nadam da ima, koji imaju moralne vrijednosti, kriterije i savjest, ako će me trebati reći ću – volim Dinamo i želim pomoći klubu. Iako, nakon ovog ću iskustva itekako dobro promisliti. Ako bih se angažirao, vrlo jasno bih to definirao. Kad bi mi se isto dogodilo drugi put, onda ne bi bio problem u onima koji me zovu, nego više u meni. Ma, nije me zvao nitko s ceste, zvao me sam predsjednik Barišić. Istinski sam se trudio u svim elementima za interese kluba i na kraju sam prekrižen. Ne mislim da moram u Skupštinu, cijeli sam život samo navijač. U redu bi bilo da sam izgubio u objektivnoj sportskoj borbi, jasno da nije moglo ući nas svih 87 koji smo se kandidirali, ali način na koji je to učinjeno je gnjusan. Za sve koji su kreirali tu listu imam samo par pitanja: Što je moj krimen? Što sam učinio? Koji su moji nedostaci?
Pretpostavljamo kako nisu vjerovali da ćete glasovati za Barišića. Što bi drugo bilo?
- S Barišićem sam razgovarao sat vremena u četiri oka. Rekao sam mu da me je on doveo u klub, da nikad nikoga nisam izdao i zabio mu nož u leđa. Kazao sam mu: "Predsjedniče, neću se kandidirati za predsjednika, kod mene su pet puta bili predstavnici liste Velimira Zajeca, i sam Zajec me zvao, Otto Barić je bio jednom kod mene, ali vi ste me doveli, ja se neću kandidirati". Tražio sam da mi kaže jesam li potreban u sljedećem mandatu jer imam obveze u tvrtki, kad bi mi rekao da nisam ne bih se ni prijavio za Skupštinu. Prvenstveno me zvao da pomognem oko stadiona, iako sam znao dolazeći u Dinamo da ne mogu raditi stadion jer svi će reći da sam u sukobu interesa. Odrekao sam se gradnje stadiona na protivljenje moje Uprave i obitelji. Zar mislite da bi mi moj moral dozvolio da nakon što sam mu to u oči rekao glasam protiv njega? Pa da sam htio ići protiv sam bih se kandidirao. Postoje neki razlozi, a to Barišića treba pitati koji su.
Kako će završiti izbori?
- Nakon svega, ne mislim da je dobro za klub, a interes kluba je iznad svih nas, da se na taj način i dalje vodi. Nadam se da će biti među tih 35 ljudi, koji imaju čast i poštenje, onih koji će dobro razmisliti za koga će glasovati. Bitka je neravnopravna, Barišić u startu ima deset delegata više od Zajeca. Ako gledate matematiku, egzaktno je kako bi to trebalo okončati. Ostaje samo pitanje kako će Skupštinari percipirati ovo što se dogodilo. Oni koji su zapisani na šalabahteru znaju koji je njihov zadatak.
Osjetimo da ste povrijeđeni...
- Ne mislim kako polažem prava na to da moram biti nešto u Dinamu. Zamoljen sam, šest mjeseci sam odbijao doći, a kad sam pristao činio sam sve da Dinamo opstane na poziciji koju je dugo držao. Jesam li negdje pogriješio sa stavovima, ne znam... Smeta mi što sam bio upozoravan, pa i mediji su pisali da meću ući u 35, a ja nikako nisam mogao vjerovati da bi se to moglo dogoditi. Baš zbog razgovora s Barišićem. Tko bi očekivao da će netko po kriteriju podobnosti odrediti tko će biti u Skupštini... - rekao je Dragutin Kamenski, vlasnik Kamgrada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 05 ožu 2024, 14:16 |
|
|
Citat: Legenda Dinama u nevjerici: Barišić me eliminirao iz Skupštine jer je znao da ću glasovati za Zajeca
Iako je Čerček bio na popisu od 87 članova Skupštine Dinama, Mirko Barišić, kandidat za predsjednika Dinama odlučio ga je u subotu maknuti s tog popisa.
Legendarni igrač Dinama Marijan Čerček nije mogao vjerovati kada što je izgubio mjesto u skupštini hrvatskog prvaka. Riječ je o jedinom članu Skupštine iz slavne generacije plavih koja je 1967. godine osvojila Kup Velesajmskih gradova. Upravo je Čerček zabio prvi gol u finalu protiv engleskog Leedsa, a Zagrepčani su tada pobijedili 2:0.
Iako je Čerček bio na popisu od 87 članova Skupštine Dinama, Mirko Barišić, kandidat za predsjednika Dinama odlučio ga je u subotu maknuti s tog popisa.
- Iskreno nisam vjerovao da će se to dogoditi. Moja je vjera uvijek bio Dinamo kojem sam kao igrač dao sve najbolje što sam znao i mogao, kasnije kao navijač, a kao član Skupštine sam uvijek glasao prema svojoj savjesti. U Sheratonu sam stao na Barišićevu stranu, a ne na Antolićevu i Mamićevu. No, dobro, mislim da je Barišić mislio da bih ja glas dao Velimiru Zajecu i da me zato maknuo - rekao je Čerček https://www.vecernji.hr/sport/legenda-d ... ca-1751393Citat: OTKRIVAMO TKO JE NIKOLA HANŽEL U Dinamu je 'mali Mamić': Bogat i moćan, u Skupštinu je ugurao čak i partizanovca https://www.vecernji.hr/sport/u-dinamu- ... ca-1750967Citat: Poražena Barićeva lista na kraju povijesnog dana čestitala Zajecu: 'Sve za dobrobit našeg Dinama' https://www.vecernji.hr/sport/porazena- ... ma-1750808Citat: Ivković: Skupštinari neka razmisle što je dobro za Dinamo, ne za pojedince
Komentator Tomislav Ivković u emisiji Stadion osvrnuo se na izbore za Skupštinu Dinama i pobjedu Velimira Zajeca te liste “Dinamovo proljeće”, a što se tiče izbora od strane navijača.
– Ja sam pogriješio za jedan posto, rekao sam Zeki da će dobiti 90 % glasova. Čestitke Zajecu i udruzi Dinamovo proljeće. Odigrali su prvo poluvrijeme, pobijedili su. Isto tako čestitke gospodinu Bariću na izlasku na izbore. Žao mi je da nemaju, barem približan broj kao ovi s 35, no međutim drugo poluvrijeme moraju odigrati presing da bi došli tamo gdje žele, gdje većina Dinamovaca bi htjeli da dođu, ističe.
Smatra kako se aktualni predsjednik kluba Mirko Barišić nije trebao kandidirati.
– Smatram da uz sav respekt jer ja strahovito cijenim i poštujem gospodina Barišića, mislim da se on u ovom momentu ne bi trebao kandidirati, ali se kandidirao za predsjednika. Mislim, za sve što je napravio u Dinamu, napravio je puno toga dobrog, da je trebao biti počasni predsjednik Dinama za sva vremena, dok god živi, i da dolazi na utakmice i da uživa sa svojom suprugom. Međutim, on se opredijelio za to, govori Ivković.
Poručio je i sljedeće.
– Apeliram na ljude i navijače Dinama jer ja sam isto bivši igrač, a navijač, da onih 35 dobro razmisle, da promisle kakav je program, u čemu mogu sudjelovati, na koji način, da otvoreno pričaju i razgovaraju i da na kraju odluče što je najbolje za Dinamo, ne za pojedince, zaključuje.
Citat: Žestok napad na Barišića: ‘Zabio mi je nož u leđa! Neka ne laže, inače ću objaviti što je dijelio‘ "Sramotno je što se dogodilo na tajnom glasovanju", rekao je Dragutin Kamenski
Sramota je to što se dogodilo na glasovanju za Skupštinu Dinama. I ne govorim to zbog svog neizbora, nego prije svega metodologije i načina kako se to radi, izjavio je Dragutin Kamenski za Dnevnik Nove TV, komentirajući činjenicu da se nije našao na "listi 35" za Skupštinu čiji je nositelj predsjednik Mirko Barišić.
Kamenski je ranije figurirao kao ozbiljan kandidat za predsjednika maksimirskog kluba, no u sukobljenim strujama izvukao je deblji kraj, nakon što se glasovanje, kako je ranije izjavio član IO-a Dubravko Skender, odvijalo po "unaprijed kreiranom šalabahteru".
- To je sramotno, da umjesto najavljivanog festivala demokracije u Dinamu, doživljavamo situaciju da se ljudi biraju metodama iz vremena za koja smo mislili da su davno prošla i da takav model ne postoji - rekao je Kamenski.
Dodao je i da mu je Barišić "zabio nož u leđa".
- Sugeriram mu da ne daje lažne izjave jer i ja imam šalabahter koji su dijelili i objavit ću ga ako nastavi! Citat: Član Izvršnog odbora Dinama: ‘Dogodila se jedna velika sramota, šokiran sam i razočaran‘
Dok su Dinamovi članovi birali kandidate u prvoj izbornoj jedinici, na povijesnim izborima u Maksimiru, članovi Izvršnog odbora su odradili tajno glasovanje i odabrali 35 predstavnika Skupštine i pet zamjenika.
O zbivanjima u drugoj izbornoj jedinici progovorio je Dubravko Skender, član Izvršnog odbora i jedan od predstavnika liste "Dinamovo proljeće".
- Dogodila se jedna velika sramota, ja sam šokiran i razočaran što većina članova Izvršnog odbora nije glasala po savjesti, nego prema unaprijed kreiranom šalabahteru. Kakvu su to poruku poslali članovima kluba, navijačima, široj javnosti kad su prekrižili Dragutina Kamenskog, jednog od najvećih hrvatskih gospodarstvenika, čovjeka kojeg je sam Barišić zvao da pomogne klubu. Kakvu su poruku poslali prekriživši ime gospodina, profesora Vladimira Gašparovića, čovjeka koji je nedavno spasio Barišića od smjene Citat: ‘Evo konačnog dokaza jednoumlja u Dinamu. On želi biti mali Mamić, jednu stvar radi već godinama‘
Zajec je pobijedio, ali u Skupštinu ulazi s 25 ljudi dok lista Mirka Barišića ima 35. Sada se špekulira može li Zajec ipak postati predsjednik uz glasove nekih Barišićevih ljudi te što će se događati sljedećih dana.
- Bit će vjerojatno svega jer je jednostavno pitanje hoće li Barišićeva lista od 35 ljudi ostati homogena. Makar, oni su napravili sve da ostane homogena. Ako na toj listi nije jedan Dragutin Kamenski koji je figurirao kao mogući predsjednik Dinama, kojeg je Barišić sam pozvao da pomogne Dinamu i koji je dokazani gospodarstvenik; ili ako na listi nije profesor Vladimir Gašparović koji je bio na čelu radne skupine za izradu novog statuta; ili Stjepan Deverić - ako oni ispadnu, onda postoji mišljenje da svi oni koji imaju svoju glavu, svoje razmišljanje, ne smiju biti na toj listi da ne bi prešli na drugu stranu. Pretpostavljamo da je ova lista homogena, da su zaista izabrali zicere zicera. Međutim, mogli bi se prevariti. Možda se do nedjelje nešto promijeni, možda ljudi počnu misliti svojom glavom i na kraju dođe do neočekivanog preokreta.
Juranović se nadovezao s jasno izrečenim stavom.
- Ja bih bio manje politički korektan od Olija, rekao bih da je Barišićeva lista koju je očito krojio Nikola Hanžel, prilično oktroirana, ne dopušta demokratski način razmišljanja već isključivo jednoumlje. Mislim da Hanžel, u suradnji s određenim ljudima, to već radi neko vrijeme, a ovo je konačni dokaz. Na koncu, njegovih je pet ili šest ljudi unutra. Činjenica da su neki važni ljudi Dinamove sadašnjosti ili prošlosti izbačeni van toga, dokazuje da se i oni boje, ali da pod svaku cijenu žele zadržati vlast u klubu. Mislim da je u određenom času Hanžel odlučio biti jedan mali Mamić i mislim da je važniji u ovom cijelom dijelu nego što je Barišić.
Zajec će postati predsjednik ako dobije šest glasova ljudi s druge liste. Ako ih bude pet, ići će se u novi saziv skupštine.
- Dolaze neke informacije da se računa čak na sedam ljudi koji bi mogli prijeći na Zajecovu stranu, to mi je teško zaključiti iz ove liste. Ovih sedam dana će raditi tiha, ali i glasna diplomacija. Neki ljudi koji su na toj listi učlanili su se u klub prvi put u prosincu prošle godine da bi sada potvrdili svoje članstvo. Jedina intencija je bila da budu unutra i da podrže sustav vladanja koji je trenutno u Dinamu - rekao je Juranović i dodao:
- Dojam je da je ovo stvarno neka prijelomnica, međutim posve mi je jasno da oni nisu skloni bilo kakvim promjenama. Na koncu, Hanžel je srušio onaj prvi status tražeći da omjer bude 40:20.
Nikola Hanžel je ime koje se često spominje ovih dana. Ne bez razloga, kaže Olivari:
- Neki kažu da je Barišić samo formalni predsjednik Dinama, a Hanžel vodi sve što se tamo događa. Bit će jako, jako uzbudljivo jer je moguće da ljudi u međuvremenu promijene mišljenje i izaberu Zajeca za predsjednika.
Juranović se osvrnuo i na famozni šalabahter kojeg je spomenuo Kamenski, a na kojem je članovima Izvršnog odbora ‘sugerirano‘ za koga da glasaju.
- Navodno su određeni članovi Izvršnog odbora pozvani u Plavi salon u jednom trenutku gdje im je naloženo za koga moraju glasati, odnosno koja prezimena moraju prekrižiti. Tada se u biti stvarao taj famozni šalabahter o kojem priča Kamenski. Nevjerojatno je da je Kamenski izostavljen s liste. Nije se sam pozvao, ušao je na Barišićev poziv, vabili su ga sa svih mogućih lista, no on je ostao uz Barišića govoreći cijelo vrijeme da on samo želi dobrobit Dinamu. Je li ta njegova rečenica utjecala da ga netko prekriži jer je možda pomislio da je ova druga strana nešto bolja za Dinamo od onoga što trenutno je.
U cijeloj priči oko izbora u Dinamu može se očekivati i politički utjecaj, smatraju oba naša gosta.
- Što se politike tiče, stvorio se još jedan element. Zbog VAR afere se stvorila oluja s juga koja sigurno ne ide određenim političkim strujama u korist. S druge strane, imaš ovu situaciju koja se događa u Maksimiru - kada spojiš ove dvije stvari, siguran sam da politika mirno ne spava i mirno ne gleda na sve što se događa u hrvatskom nogometu - rekao je Juranović, a Olivari je zaključio:
- Politika je i željela demokratske izbore u Dinamu. Ona bi i dalje željela demokraciju. Vjerojatno ne šalabahter demokraciju, nego onu pravu demokraciju. Citat: Lista ‘Dinamovo proljeće‘ nakon velike pobjede: ‘Ne želimo da je naš klub poligon za igre nečasnih ljudi‘
Lista ‘Dinamovo proljeće‘, čiji je nositelj bivši kapetan Dinama Velimir Zajec, uvjerljivo je pobijedila na prvim izborima za skupštinu GNK Dinama, na kojoj je glasovalo 7111 od ukupno 13.025 članova.
‘Dinamovo proljeće‘ osvojilo je 88.9 posto glasova, a lista "Dinamo iznad svih", koju je predvodio Otto Barić, dobila je 11.1 posto glasova, objavljeno je na stranici Dinama. Objavljeno je i da je 381 glas bio nevažeći. Ovi ishodom 25 članova sa pobjedničke liste će ući u skupštinu Dinama, a preostalih 35 članova skupštine odabrao je Izvršni odbor tajnim glasovanjem.
Kako se predviđa, Zajec će biti kandidat za predsjednika, te protukandidat sadašnjem čelniku Mirku Barišiću. O izboru predsjednika će javnim glasovanjem odlučiti novi saziv skupštine najkasnije do 11. ožujka.
Po završetku izbora lista ‘Dinamovo proljeće‘ se još jednom obratila navijačima, a priopćenje prenosimo u cjelosti:
‘Radeći na izradi novog statuta Dinama naši predstavnici u Radnoj skupini, kao i u Izvršnom odboru Kluba vodili su se ključnim pravom članova Kluba propisanim Zakonom, a to je birati i biti biran u tijela Kluba.
U II Izbornoj jedinici u kojoj se biralo 35 članova Skupštine naglašena je demokratičnost izbornog prava "biti biran" jer u njoj se slobodno prijavljuju svi članovi koji to žele i na taj način imaju priliku sudjelovati u radu Skupštine Kluba.
Ti ljudi nisu dio zajedničke liste kao što je bio slučaj s listom “Dinamovo proljeće” ili “Dinamo iznad svih”. Nitko od 87 prijavljenih kandidata u slučaju svog izbora među 35 članova Skupštine nisu članovima Izvršnog odbora koji su ih izabrali ništa dužni. Pogotovo nisu dužni kandidatu za Predsjednika Kluba koji dolazi s liste 35, niti su s njime vezani nekim zajedničkim programom ili im je on nadređen.
Uvažavajući navedene činjenice vjerujemo da će se popis članova Skupštine iz II Izborne jedinice u medijima prestati nazivati “Barišićevom listom” jer ona to nije.
Također, apeliramo na sve medije da članove Skupštine iz II Izborne jedinice koji će slobodnomisleći dignuti ruku za Velimira Zajeca kao novog predsjednika Dinama ne nazivaju “preletačima” jer oni to nisu. Takvi epiteti daju pogrešnu sliku o ljudima koji će, poštujući volju više od 7000 članova Dinama koji su nedjeljnim izlaskom na izbore jasno rekli da žele promjene dovršiti taj proces izborom novog Predsjednika Kluba.
Posebno apeliramo na povjerenike i na njihovu odgovornost koju imaju prema svojim članovima koje predstavljaju, a koji su se na izborima u I Izbornoj jedinici više nego jasno odlučili u kojem smjeru mora ići naš Klub kada su sa skoro 90% glasova odabrali listu Velimira Zajeca. Povjerenici moraju inspiraciju pronaći u 7000 članova, a ne u 8 šalabahtera!
Kao što povijest Dinama pamti prezimena Zajec, Kos i Baotić, trojku koja je 1991. godine digla ruku protiv promjene imena Dinamo u HAŠK Građanski, vrijeme je da povijest zapamti nove ljude koji su dovršili proces promjena u Dinamu kao ljude koji su donijeli ispravnu odluku.
Na čelu ljudi koji stoje iza osam šalabahtera stoji Nikola Hanžel koji se na sjednicama Izvršnog odbora kroz neku svoju radnu skupinu grčevito borio progurati Statut s omjerom u Skupštini 40 - 20, Statut koji se ruga demokratskim promjenama u Klubu i koji bi njemu omogućio da u Skupštinu najvećeg hrvatskog kluba ugura još više svojih zaposlenika i prijatelja. Taj Statut na sreću nije prošao upravo radi ljudi kao što su profesor Gašparović koje su oni kasnije na izborima izigrali i bacili niz stepenice.
Sjajna izlaznost članova u I Izbornoj jedinici pokazuje kako postoji velika želja članova da sudjeluju u ovim novim, demokratskim procesima u Klubu, a koje je sam Klub tako sramežljivo popratio u komunikaciji na društvenim mrežama.
Ne želimo u budućnosti Kluba više čitati sramotne napise o šalabahterima i sličnim nečasnim radnjama, ne želimo da je naš Klub poligon za igre nečasnih ljudi. I zato želimo kroz 40 članova Skupštine koji će glasati za Dinamovo proljeće jasno poslati poruku da se ovaj Statut u razumnom vremenu mora doraditi na bolje kako bi se u budućnosti ovakvi nečasni postupci izbjegli.
Povijest je pokazala da su takve promjene u mogućnosti provesti jedino članovi Skupštine koji svojim višegodišnjim nastojanjima, ali i djelima, stoje iza ideje o demokraciji, a ne autokraciji kroz programirana imenovanja zaposlenika svoje firme, navijača drugih klubova, vlastitih sinova, raznih podobnih ljudi i ljudi kojima interesi Kluba nisu na prvom mjestu. To samo pokazuje kako određeni ljudi gledaju na Dinamo, kao na svoj plijen, a ne klub svih članova koji su velikim izlaskom na izbore pokazali da žele biti dio njega i kroz zakonsko pravo biranja novog vodstva svojeg Kluba!‘ Dobro postoji pritisak javnosti i medija. Iako respekt za metuzalema na takvoj životnoj energiji i volji za moć. Nadam se da ću u 88 biti poput Mirka Barišića.  Ali vrijeme je za mirovinu i da zadnjih 20ak godina života provede u miru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 05 ožu 2024, 18:02 |
|
|
Citat: Boysi došli kod Barišića i Hanžela i zatražili da prepuste vlast Zajecu
‘I dalje nisu spremni prepustiti vlast, ali obećali su džentlmenski stisnuti ruku Zajecu ako u nedjelju osvoji Skupštinu‘
Dvojica odabranih predstavnika Bad Blue Boysa ponudila su u utorak Mirku Barišiću i Nikoli Hanželu mogućnost časnog uzmaka uoči nedjeljne Skupštine, ali zasad nisu slomili otpor vodećeg Dinamova tandema, što znači da će u plavom parlamentu uoči prvenstvene utakmice sa Slavenom Belupom ipak biti živo i borbeno, piše Jutarnji list.
Sastanak u Maksimiru navijači su zatražili kako bi predsjednika i njegova prvog pobočnika podsjetili da se Velimir Zajec na prvim demokratskim izborima isprofilirao kao očiti favorit naroda. S gotovo 90-postotnom podrškom članstva, Zajec je plebiscitarno pomeo izbore, ali sada ispada da na putu do predsjedničke pozicije mora ukloniti još i desetke namontiranih Barišićevih i Hanželovih "ježeva" u Skupštini.
Utakmica kao protestni skup
"I dalje nisu spremni prepustiti vlast, ali obećali su džentlmenski stisnuti ruku Zajecu ako u nedjelju osvoji Skupštinu", kaže dobro obaviješteni maksimirski izvor.
Navijački pritisak na Barišića i Hanžela zapravo je očekivani nastavak priče od prošlog vikenda. Pupčano vezan uz Zajeca, maksimirski Sjever nema namjeru prekriženih ruku čekati konstituirajuću sjednicu Skupštine, samo kako bi se na njoj utvrdilo da Barišić s 35 ruku ostaje šef kluba, a Zajec s 25 zastupnika tek šef vlade u sjeni. Krenuli su zato navijači korak dalje i poslali poruku Dinamovu starom plemstvu da tvrdoglavim čuvanjem fotelja riskiraju na nekoliko polja. Na kratke pruge prijeti im opasnost da utakmica s PAOK-om u četvrtak navečer iz fešte preraste u protestni skup, u neku novu varijaciju na staru temu kojom se godinama od Zdravka Mamića zahtijevalo da napusti "svetinju". Na duge pruge, postoji rizik od krize vlasti i visećeg parlamenta, u kojem bi oporba režala na ad hoc sklepanu vladajuću većinu, umjesto da se svi ujedine oko zajedničke plave zastave.
Tijekom 24 godine predsjedničke vladavine, Mirko Barišić doktorirao je na temi diskretnog vodstva. Redovito bi 87-godišnjak pronalazio način da se sakrije iza leđa kakvog "bagera" - jednom Mamića, drugi put Krešimira Antolića, treći put Nikole Hanžela - koji bi odrađivao teške terenske operacije, slamao otpore i usput na sebe navlačio gnjev publike. Kada je, međutim, borba za vlast u Dinamu prije gotovo dvije godine prerasla u ozbiljnu partiju "survivora", predsjednik je skinuo rukavice i pokazao da se vrlo dobro snalazi u svijetu zavjera i intriga te kako je spreman na brutalne poteze da bi zadržao uzde kluba u rukama.
Ostracizam prema dvojcu Franjo Gregurić i Mladen Vedriš ulazi u krug takvih poteza. Premda vjenčani kumovi, Barišić je Gregurića hladno otpilio iz bilo kakvih kadrovskih križaljki, shvativši da je on skloniji Dragutinu Kamenskom kao budućem predsjedniku Dinama.
"Proljećari" imaju još aduta
U sljedećem naletu pomeo je Barišić iz igre i Kamenskog, koji je prošle godine ušao u Izvršni odbor na njegov poziv, te dr. Vladimira Gašparovića, koji je na čelu radne skupine za novi Statut pokazivao previše sluha za zahtjeve navijača. Je li ispražnjena mjesta zaista popunio lojalnim kadrovima? Vijest da je Barišić odbio ponudu elegantnog odlaska sugerira da računa na barem 31 ruku u Skupštini od 60 članova, premda kuloarski kombinatori uvjeravaju da "proljećari" već imaju većinu koju do nedjelje namjeravaju zacementirati tako da odnos snaga na koncu bude 35-25, ali u korist navijačke izborne liste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 06 ožu 2024, 20:08 |
|
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:32 |
|
|
 Oćemo reprizu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:34 |
|
|
|
…realno Dinamo nema sanse ako paok bude u najjačoj postavi…navodno oba stopera im ne igraju…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:40 |
|
|
|
O Isuse na nebesu Daj pomozi plavom dresu
Plavom dresu plavoj boji O Isuse mi smo tvoji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:43 |
|
|
dudu je napisao/la: O Isuse na nebesu Daj pomozi plavom dresu
Plavom dresu plavoj boji O Isuse mi smo tvoji …daj dudu budi orginal smislite nesto svoje… 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:47 |
|
|
|
…daj Bruno nema snage za umrit a baturina nema muda…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 19:55 |
|
|
Noćas hoću grčke suze Kao kad im turčin Cipar uze Noćas kao zvjezde na nebu samo neka sjaju grčke suze Jer im Dinamo čast uze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 20:16 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3977 Lokacija: Stolni grad
|
laganini je napisao/la: …realno Dinamo nema sanse ako paok bude u najjačoj postavi…navodno oba stopera im ne igraju… Oba stopera koja bi bili rezerve i da su zdravi, Ekong i kad je zdrav bio je bio zamjena ovom dvojcu na K, dok u dinamu bi Perić vjv igrao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 22:00 |
|
|
|
Gdje se može pogledat?
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 22:03 |
|
|
|
Ima li netko link na neki stream
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 22:06 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 22:10 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 07 ožu 2024, 23:05 |
|
|
Bravo Purgeri! Nek živi ljubav nek se budi dan 
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 08 ožu 2024, 00:04 |
|
|
|
Hehe. Kad nas suci vole u Europi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: GNK Dinamo Zagreb Postano: 08 ožu 2024, 00:11 |
|
|
|
Jakirović najbolji trener Dinama u dosta godina, napadali ga uvijek a PAOK nije imao šanse.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|