|
|
Stranica: 8/48.
|
[ 1190 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 17:12 |
|
|
laganini je napisao/la: ..Mamić nije bio za Dalica to se zna..Kulušić je Mamicev covik vjerojatno si mislio na Kustica.. Da njega sam mislio. Onda sam ja pogresno informiran za Dalica i Mamica, sorry.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 17:48 |
|
|
..ako je virovat Mamiću sam je to izjavio..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 17:50 |
|
|
Da vam sad kažemo da Zlatko Dalić nije ni trebao voditi hrvatsku reprezentaciju u Rusiji, što biste rekli? Biste li bili iznenađeni? Ljutiti? Razočarani? Vjerojatno nešto između svega toga. A zapravo ne biste trebali. Jer to su relikvije onoga što se natovarilo na ovu reprezentaciju zadnje gotovo desetljeće.
Koliko je, zapravo, sjajan rezultat Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji govori jedan posve neobičan podatak: već dva tjedna nitko nije ni crtice napisao o Hrvatskom nogometnom savezu...
Nije prvi put, dapače, no “vatreni” apaurin opet je najbolje smirio glavobolju, koja se javila nakon 6. lipnja i osječke presude. Hrvatska je s jakom migrenom otputovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, no samo dva tjedna potom, svi pričaju o Mundijalu i jurnjavi prema konačnoj slavi. Toliko puta krivo i zbog krivih ljudi upotrebljena, iako je djelomice i sama za to kriva, reprezentacija je još jednom pokazala svoju snagu. Brišući linije razgraničenja, uspjela je - ne do kraja, doduše - ujediniti zaraćene strane, djelujući poput nekog univerzalnog ljepila. A HNS-u je upravo to i trebalo...
Usprotivio se i Svetina Postoji, međutim, priča o onome što se događa iza kulisa. Priča koju smo saznali baš ovdje, u epicentru svjetskog nogometa, u Moskvi.
Nakon kraha s Finskom (1-1) na Rujevici, u Savezu je zazvonio teški alarm; Ante Čačić morao je otići, a vodstvo Saveza ostalo je na brisanom prostoru: u kratkom vremenu naći “luđaka” koji je spreman za bungee jumping s ovom generacijom. U času kad se sve doimalo propalim, Marijan Kustić je okrenuo samo jedan broj. Broj Zlatka Dalića.
Ostatak se priče zna. Uz jednu važnu distinkciju: Zdravko Mamić nikada nije do kraja prihvatio Dalića. Dalić nije bio njegov izbor, štoviše, u jednom se društvu izlanuo kako će učiniti sve da ga smijeni. Što je, na koncu, i pokrenuo, i to tijekom američke turneje, posebice nakon poraza od Perua. - Smijenite ga! - poslao je poruku vodstvu Saveza. A Izvršni odbor ga je - ignorirao. Čovjek koji je od Damira Vrbanovića preuzeo izvršnu vlast, Marijan Kustić, zajedno sa svojim pobočnicima, odgovorio je: “Nema šanse!” Među njima je, inače, bio i Dinamov Tomislav Svetina. Zaključak izvedite sami. I u tome je času postalo jasno da Mamić, opterećen optužnicama a kasnije i nepravomoćnim presudama, napokon i definitivno gubi dugogodišnju autokraciju nad Savezom.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 18:09 |
|
|
Tko je rušio Zlatka Dalića ili da obrnemo priču, koga sad ruši Zlatko Dalić?! Izbornik naš vatreni, Zlatko Dalić odškrinuo je Pandorinu kutiju, ali nije išao do samog kraja.
Znali smo da nije po srijedi idila ni u trenutku srebra i da je bilo pokušaja da se Dalića smijeni. U međuvremenu, ne tijekom Mundijala, u razdoblju od baraža protiv Ukrajine do početka priprema za Svjetsko prvenstvo, piše Slobodna Dalmacija.
Mundijal je otišao svojim putem kako to samo život može ispisati, umjesto da se brzo vratimo kući u osmini finala (s Francuskom), ostalo se sve do samog kraja i sad se priča stubokom mijenja.
Na kavi s novinarima, u varaždinskom kafiću Kontra, pobjednik Dalić je krenuo u – kontru. To je sad kontranapad, htio to ili ne, jer se tako iščitavaju njegove misli i spoznaje što ih je podastro poslenicima pera. U trenutku slavlja, s neizbježnim pogledom unatrag.
U trenutku kad je postao apsolutni heroj i miljenik nacije, sad se (i) od njega može očekivati doprinos zamahu u promjene u HNS-u. Bitan doprinos.
Dalić SPORT 'ZASLUŽIO JE PODEBLJAN UGOVOR' Evo kolika će biti nova godišnja plaća izbornika Vatrenih Zlatka Dalića reprezentacija2-050617 SPORT ZADAR OSTAO NA ČETIRI REPREZENTATIVCA: NAKON ODLASKA SUBAŠIĆA, IZBORNIK DALIĆ POZVAO ANDERLECHTOVU ZVIJEZDU Ivan Santini dočekao poziv među Vatrene U promjene koje je sa splitske Rive najavio Filip Bradarić.
Uz napomenu da je Zlatko Dalić a priori uz Davora Šukera i svome Livnjaku nema apsolutno što prigovoriti. Dapače, Šuker je cijelo to trusno vrijeme bio uz njega.
No, nisu svi. Tko su ti ostali, nečastivi? Jesmo li pretjerali ako kažemo da Zdravku Mamiću Dalić nije (bio) po volji. Odnosno, Mamićevim ljudima?
Dalić se nije eksplicitno zaletio, rekosmo da je tek odškrinuo Pandorinu kutiju, pa je sad ostavio da se dalje čačka.
A on se premišlja da li nastaviti u Hrvatskoj, što svi žele. Ili se pak posvetiti trenerskom pozivu negdje dalje.
Priznaje Dalić da ga intrigira trenirati veliki europski klub, nakon što je postao financijski neovisan dok je trenirao u arapskom svijetu.
Evo što je Dalić servirao kao enigmu, pa neka se rebus rješava: - Šutio sam i trpio stvari koje inače nikad ne bih prešutio, no, nisam ih zaboravio. - Pa ja sam svoj stožer slagao četiri duga mjeseca! - U Americi, nakon poraza od Perua na turneji zovu telefonom i smjenjuju me?! Srećom, bilo je pametnih ljudi koji su to zaustavili... - Odluku o svojoj sudbini za kormilom vatrenih donio sam još tijekom turneje u Americi, ali sad ne znam da li je provesti u djelo? Najbolje se povući kad si na vrhuncu, međutim imam li ja pravo iznevjeriti sve ove ljude koji nas ovako dočekuju i slave? - Ne mogu reći niti "a" protiv Šukera, on je najmanji problem, ali za neke ljude oko njega ne mogu reći istu stvar. Imam se ja na štošta potužiti. - Ostavit ću sebi vremena razmisliti... Zvao sam igrače, oni su moja obitelj. Smatram da ovo nije vrhunac Modrićeve i Mandžukićeve generacije, oni bi za dvije godine trebali napasti europski naslov...
Sa ili bez Zlatka Dalića? Hoće li Dalić postaviti svoje posebne uvjete za nastavak suradnje, da makne "one neke ljude", da se iz Saveza makne – Nečastivi? A to nije nužno Šuker, jer on bi ionako mogao i trebao svojim putem, dalje prema UEFA...
Što smo onda iščitali? Je li se opet sudaramo s likom Zdravka Mamića, jer nitko drugi nema toliku moć da bi telefonirao, zvao, sugerirao, da ne kažemo komandirao... Priča o stožeru je posebno znakovita, jer se pretpostavlja kako Mamić ne bi dopustio da unutra uđe Dražen Ladić, nakon što mu se zamjerio tužbom protiv Dinama.
Dalić je tvrdoglavo uspio složiti svoj stožer, Ladić je unutra... Dalić iz dana u dan postaje jak i snažan, iza njega je javno mnijenje, može što se kaže postat šef države.
Kao što su njega smjenjivali, hoće li sad on njih smjenjivati? Bilo bi pretenciozno od nas da ih imenujemo, a pošteno od Dalića da kaže "to su oni koji su mi radili o glavi"!?
Pobjednik Dalić ostavio nam je upitnike. A sebe na čekanju. Kontra je krenula iz varaždinske Kontre...
#ZLATKO DALIĆ
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 21:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Gdje je nestala predsjednica Marijana Bošnjak ? Upoznao sam je i bio kod nje doma.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 21:55 |
|
|
...mislim na faxu profesorica..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 21:59 |
|
|
..nisam siguran ona je iz Osijeka i kratko je bila..komad..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 22:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Je Osijek. Direktorica kina i dalje. Ona je bila predsjednica samo radi zakonske forme. Da može imati uvid u sve knjige i napraviti im analizu gdje bacaju novac, gdje moraju štedjeti i mogu li uopće izbjeći stečaj. Mislim tako sam skužio iz medija, nemam sa njom nikakav kontakt odavno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 17 pro 2020, 22:28 |
|
|
..znam da je bila u prolaznoj fazi...Bošnjak..Hercegovačka..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 18 pro 2020, 02:06 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Dovea ju je Ante Šalinović. Isti onaj koji je dovea i Ivana Kosa. Pripremila mu teren. Na istom natječaju prijavio se i Goran Krizmanić. Tada direktor Toyote za cijelu Afriku, danas radi u Parizu.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 18 pro 2020, 14:06 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Dovea ju je Ante Šalinović. Isti onaj koji je dovea i Ivana Kosa. Pripremila mu teren. Na istom natječaju prijavio se i Goran Krizmanić. Tada direktor Toyote za cijelu Afriku, danas radi u Parizu. ..da šalinović je vuka tada konce pa osječka veza i tako..al bila je za prelazno vrime..nema ona veze tj nije bila u konkurenciji za novog predsjednika..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 18 pro 2020, 14:26 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Pa kažem ti pripremala teren za Kosa. Šalinović ju navodno nije poznavao a onda se kasnije saznalo da ipak je.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 18 pro 2020, 14:31 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Pa kažem ti pripremala teren za Kosa. Šalinović ju navodno nije poznavao a onda se kasnije saznalo da ipak je. ..to da slažem se...jadni ti smo što smo sve prošli..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 18 pro 2020, 15:33 |
|
|
...malo su se zaigrali al izgleda da gospar ne benda ni dva posto..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 22 pro 2020, 23:11 |
|
|
..mislim da predsjednik ide na dokazane klase bilo je dosta eksperimenata..
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 22 pro 2020, 23:31 |
|
|
Mali je klasa, samo mu treba minutaža... 2017god.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
jeremy10
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 22 pro 2020, 23:53 |
|
|
znam tko je davor lovren. pratim šport u mlađim kategorijama je obećavao, nije ispunio potencijal. sa 23. godine bi trebao biti formiran igrač, ostaje jedino sićušna nada da bi mogao biti late bloomer
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 23 pro 2020, 00:03 |
|
|
..e da ..i coric dije nesta taj tip igraca bi diga ekipu trideset posto..
|
|
Vrh |
|
|
jeremy10
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 23 pro 2020, 00:10 |
|
|
sve mamićevi propali igrači, ćorić je u nizozemskom venlo, ne može do minutaže. isto kao ni halilović u birminghamu. što će nam taj otpad. jedino je rijeka uspjela donekle rehabilitirati murića, a drugoligaški rudeš frana brodića
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 23 pro 2020, 00:14 |
|
|
..nemoguce da halilovic il ciric zaboravili nogomet..tako sinovi moji kad sam inzistira na Petkoviću bacali pricu sto će nam on nije zabio gol u seriji a ..ko zna kad tad će doc na svoje njihov problem sto mladi odu van a tamo nema strpljenja plačem si dokazi se..nikad nebi uzeo dvojicu jednog odmah..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 23 pro 2020, 01:26 |
|
|
Halilović i Čorić nisu moderni igrači. Oni vrijede samo kad imaju balun u nogama a bez baluna su 87 minuta. To ti sve govori.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 23 pro 2020, 09:53 |
|
|
..lopta je najbrža naravno nisu igrači koji šibaju u oba pravca al uvik se takav jedan moze istrpit..zadnji pas to se tesko nauci to imas..kako je Mamić uklopio majera koji nije zvijer al ima ono nesto..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 07 sij 2021, 17:25 |
|
|
..otprilike a više od torcide je ta nesritna udruga nh koja se igra narodnog kluba a znajuć naš mentalitet to teško prolazi...ideja kao ideja nije loša stvar..iscrpili su sve mogućnosti i sad imamo predsjednika koji je napravio odmak od njih pa budemo vidili što bude od toga...sve u svemu do sada svake godine korak unazad skupilo se frustracija za umrit..
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 07 sij 2021, 18:23 |
|
|
Narodni klub nigdje nemoze profesionalno uspjet, ne samo kod nas, takav moze igrat u nekoj nizoj ligi kao onaj jedan engleski klub gdje mozes kupit dionicu online i odlucujes o sastavu igraca za utakmicu.Mora se znat ko je Gazda i tko odlucuje, a taj Gazda onda za svoje odluke mora i odgovarati, tako funkcionaraju danasnji profi klubovi.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: HNK Hajduk Split Postano: 07 sij 2021, 18:35 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Narodni klub nigdje nemoze profesionalno uspjet, ne samo kod nas, takav moze igrat u nekoj nizoj ligi kao onaj jedan engleski klub gdje mozes kupit dionicu online i odlucujes o sastavu igraca za utakmicu.Mora se znat ko je Gazda i tko odlucuje, a taj Gazda onda za svoje odluke mora i odgovarati, tako funkcionaraju danasnji profi klubovi. ...imaš ti dobri primjera borusija Dortmund mislim i barca..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|